Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum
    Hlavně 600 vývojářů je opravdu trochu moc. To tam mají opravdu asi jednoho profíka přes tvorbu stromů, dalšího na tvorbu srnek a pětičlenný tým na výrobu okenních parapetů, ne? *15*
    • Lawliet
      Já se třeba soustředím na repliky květináčů *1*
    • Dobře ty! *15*
    • ZvacA
      Ono to bude trochu přeceňovaný, aby ten počet vyjadřoval jen samotné vývojáře - nepochybně to číslo zahrnuje všechny, kdo se na vývoj hry nějakým způsobem zasadili, takže tam klidně může být zahrnutá i paní kozatá, co dělala borcům kafe, když implementovali scénář do hry.
  • dilinja
    3 roky vyvoje, stovky vyvojaru v destikach studii.. tak mi pak vysvetlete proc kdyz si tu hru koupim za 1500 korun ceskych tak ji dohraju za 12 hodin? *16*
    • Co když ta hra bude mnohem delší ?
    • Protoze jsi osel? :-) Ne vazne, kolik jsi ochoten platit jinym lidem za hodinu kvalitni zabavy. At to jsou knihy, filmy/kino, hry nebo hudba/koncert?
      • Kolik jsem ochoten platit jinym lidem za hodinu kvalitni zabavy?

Ani korunu.

Kdyby moje žena zjistila, že si platím šlapky, tak mě zabije.
        • Vymen manzelku.
    • No já nevím, já jsem hrál AC2 + oba "datadisky" asi 180 hodin. A u AC3 předpokládám herní dobu kolem 60 - 70 hodin. Což za 999 nebo kolik stojí normální edice asi stojí.
      • Jsi jen trosku zaostalejší a pomalejší no.....
    • Jelikož a protože je to §račka...
    • Robotron3
      To ti vysvětlim jednoduše. Kupuješ to zbytečně v nějakém strašně předraženém obchodě a hraješ to moc po hlavním příběhu. :)
      • Kde se to dá koupit levně? Nevyznám se v těch herních obchodech.
        • Robotron3
          Nejlevněji se to dá sehnat myslím v internetových obchodech, kde pokud jseš v místě jejich pobočky, nebo sídla, tak si můžeš tam i přijít jako do normálního obchodu, nebo si to nechat poslat, ale to je pak plus poštovné. Uplně nejlepší máš si konkrétní hru zadat do nějakého vyhledávače srovnání cen, jako heureka.cz a hned vidíš, kde to mají levnější. Ono u některých her se může ta cena u různých obchodů pohybovat i v rámci +- 500kč. Taky se to stává.
          • Trol.diskuzni
            Nejlevněji zásadně na Ulož.to, případně rutracker.org má též príma služby. *5*
            • Nicméně, poprosil bych po cca jedné třetince hry buď smáznout nebo koupit.

Není nic lepšího než když se po Internetu rozlétnou silná slova o pirátství a ve chvíli, kdy ze strany zátoky zazní "kde se dá stáhnout oficiální hratelné demo?" je odpověď oficiálů "Tato hra je tak skvělá, že demo nepotřebuje" popřípadě "Máte recenze, máte Youtube, co chcete víc?"
            • walltar
              Případně člověk může zakotvit v pirátské zátoce. *5*
  • ty takzvané AAA hry mají jedno společné, tvůrci se bojí udělat cokoliv jinak než je hráčská komunita zvyklá takže vlastně jen recyklují staré hry bez větších inovací a mě vůbec vadit nebude když zmizí
    • Kdyby to tak bylo, tak by preci zadny ac nikdy nevznikl.
    • ZvacA
      Opravdu? Resident evil je dokonalým příkladem takové inovace, až má ta hráčská komunita chuť dotyčné vývojáře nakopat do řiti za jejich snahy " udělat jinak ". Třeba další pokračování Dead space to samé a takový Splinter cell by mohl vyprávět a dalo by se pokračovat. Jediná věc, kde mají bobky dělat něco jinak je možná tak Call of duty.
    • Robotron3
      A to píšeš zrovna u Assassins Creed? V které jiné hře jsi měl prvky z reálné historie? V které jiné hře jsi pobíhal po Benátkách a při tom sis četl historické informace o architektuře, politice a osobnostech té doby? O Assassins Creed se dá říci hodně věci, ale určitě ne, že se tvůrci báli udělat něco jinak oproti zaběhnutým pravidlům.
      • Nojo, série, která si zakládá na historické věrnosti, ale hlavní hrdina je vrah, který nosí stejnokroj, aby ho každý poznal...to je podle mě na facepalm.
        • Na facepalm jsi leda taky ty, bezmozku.
      • Pethulla
        no a myslíš si, že většinu hráčů zajímají historické informace nebo že to bylo z reálné historie? Zrovna tohle je věc, která je většině úplně u zadele.
        • Robotron3
          Většině dětí možná ano. Dospělé (kteří hry také hrají), to jistě zajímá. Ostatně kdyby si v Ubi mysleli, že to nikoho zajímat nebude, asi by to do té hry nedávali...
          • Pokud si myslíš, že známkou "dospělost"i je hltání téch kvazi-historických nesmyslů ze série AS, tak jsi vedle jak ta jedle *7*. Dle mého soudu, by se právě nad tím měl tématu znalý "dospělý" (ach, jak nemám rád toto označení), chytat za hlavu a dostávat mdloby.
            • Predstava ze dospely hraje ac3 za ucelem vzdelani je mirne receno detinska. Neni to vzdelavaci hra a neznaly clovek tam nedovede oddelit fikci od skutecnosti s vyjimkou tech nejvetsich blbosti. Pokud se nekdo bude chtit vzdelat, tak sahne po serioznejsich titulech. Kazdy hraje ac3 kvuli zabave a co si z te hry odnese je individualni. Obecne si deti veci mnohem lepe pamatuji. Otazkou ovsem je, koho povazovat za dite, protoze ta hra je 18+.
            • Robotron3
              Neřekl jsem nic o tom, co je známkou dospělosti, ani co je známkou punku, jen, že dospělí hráči jsou přístupnější se z her i něco dozvědět. V Assassins Creed tenhle prvek je a evidentně je tam právě pro ty starší hráče. Neni to něco, co bych si vymyslel. Z mé zkušenosti se to právě starším líbí a i ty doprovodné historické informace si čtou. To je celé.
          • ty děláš jako by se AS nějak držela historie, hodily tam sice pár známých staveb a událostí ale to je tak asi vše
            kdybych chtěl akční hru s co nejvěrnějším ztvárněním historie sahnul bych spíš po Mount & Blade
            • ne všechny Mount & Blade sou z vymyšleného světa
              a i když tam přímo nejsou ty rozhodující události dějin na mě to prostě působí reálněji

ten tarzan skákající z budovy na budovu mi prostě moc historicky nepříde *1*
            • Robotron3
              Nevím o tom, že by v Mount and Blade byly nějaké reálné historické informace.
            • Magister_Peditum
              Mount & Blade se odehrává ve fiktivním světě.
          • Pethulla
            No a představ si, že existují dospělí, které historie nezajímá. Nechci tvrdit, že by ty informace tam být neměly, ba právě naopak, určitě je spousta lidí, které to zajímá, jen mi přijde, že ta sumace dospělí = zájem o historii je zcestná.
            • Robotron3
              Pokud se chtějí něco dozvědět o Benátkách, pustí si dokument, nebo si přečtou knihu to je jasné, ještě lépe si tam zajedou :). Jenže hra je právě zábava, která se hraje protože člověka baví a teprve + se u her jako Assassins Creed může něco dozvědět. Reagoval jsem tak na tvrzení, že to nikoho nezajímá, což je další extrém. Nemám žádné statistiky, ale mám zkušenost, a je to logické. Děti se o takové informace zajímat nebudou, protože mají dost učení ve škole a mimo školu chtějí spíš si od toho odpočinout. Oproti tomu dospělí se zvlášť dnes musí hodně ohánět a stále se učit nové věci, aby se uchytili na trhu práce, jsou zvyklí se sebevzdělávat, takže každý nový poznatek se hodí.
            • Pethulla
              Robotron3:

tak to je určitě dobře, že máš ve svém okolí lidi otevřené k získávání nových informací, ale to určitě není dost velký vzorek, abys z toho dokázal tvrzení, že všichni dospělí se chcou z hraní videoher něco naučit. To je statistika ve stylu:
              "Každý před sebou máme půlku chleba. Já je sežeru obě, ale najezení jsme oba."

Teď teda nechci útočit, ale z té předposlední věty vyplývá, že pro ně je hraní ztrátou času a omlouvají si to tím, že se něco nového dozví? Není teda pro ně lepší, když se chcou např. dozvědět něco Benátkách, aby si pustili naučné video které je kratší a nemuseli tak ztrácet čas s AC?
            • Robotron3
              Každý má právo si něco myslet :) Jelikož jsem dospělý a stýkám se tedy s lidmi mého věku, tak můžu říct, že ti, kteří pracují a třeba i mají už děti, jsou mnohem přístupnější se od zábavy i něco dozvědět. Dokonce jsou i tací a není jich málo, kteří jsou svými povinnostmi tak vytíženi, že si vybírají jen tu zábavu a relax, u které se ještě něco dozví, aby zabili dvě mouchy jednou ranou a neměli pak špatný pocit ze ztráty času. Myslím, že nad 30 tohle pocítí víceméně asi každý :)
        • Magister_Peditum
          Bohužel.
      • Magister_Peditum
        Tak první AC novátorský jistě byl.
        • Acindards
          ...a AC2 bylo solidní pokračování. Narážíš tím určitě na to, že další díly byli pouze recyklací, ale tohle není nová značka, ale pokračování. To znamená že by se měli zachovat základy prvků co byli v předchozím díle + to obohatit o další a to se AC2 určitě povedlo. Pro mě je daleko větší drzost, když nějaké cizí studio stejné prvky od konkurence kopíruje ve svých hrách a staví svoje tituly na základech toho co vymyslel někdo jinej. Navíc AC navazoval na prince z pesie a to už se bavíme o jiné značce a tam je ten rozdíl opravdu markantní. Z tohoto pohledu je pro mě AC série v pořádku.
  • Pěkný článek, to se musí nechat :). Vždy si velmi rád počtu o AC, ať už je toho více či méně :). Jsem nehorázný fanatik do této série :).
    Ovšem podpora sociálních prvků je to poslední, co bych chtěl, aby na mě vykukovalo :P. To ať si cpou jinam, ne do kvalitních titulů ;).
  • zdeeneek
    http://zkracovatko.cz/ZjBiqV
    Ze by dalsi dil Assassina ? *1*
    • Jazz
      Já nikdy nechápu ty obleky...
      Jako na ten parkour bych to ještě pochopil, že si vezmou prostěradlo, ale co třeba cosplaye ?

To je tak těžký to udělat z tlusté kůže jako ve hře ? Oni na sobě fakt nějaký prostěradlo dvou a půl milimetrový nemají...
    • Acindards
      Ukázka z playstationu 6 ;)
      • mali by ešte popracovať na animáciách.... je to také celé ťažkopádne *4*
    • Robotron3
      Neuvěřitelný. A ještě ke všemu je i trochu podobnej Eziovi :)
  • Gonzi
    ROFL
    to se mluvilo i o blockbusterových filmech a už pěkně dávno... přesto máme produkce velikosti Avatara a jediný sledovatelný fakt je, že se velké filmy stávají ještě většími, ale že jich ubývá co se týče množství (je jich pár za rok).
    • "Konkurencia je hriech."
  • Jenže množství lidí v týmu se nerovná kvalitní hra. Stovky lidí potřebují na grafiku, na veškeré zbývající aspekty hry dohromady jich stačí desítky. Bohužel dnes se počet "A", a tím pádem taky mediálně předpokládaná kvalita, řídí jen grafikou. To je neuvěřitelný paskvil srovnatelný s loudness war v hudbě a 3D mánií ve filmu - a my, evropané, za tím nestojíme, my takoví nejsme.
  • Moc pěkný článek, ale doufám a věřím že dinosauři jen tak nevymřou... Kdyby žádný už nebyl, tak bude na trhu velká díra a lidi aspoň jednu-dvě velké, masivní, brutálně propracované herní série budou chtít. Snad.
  • Ehm Infinity Blade samozrejme nevydelalo vic nez Gears of War, staci trochu pouzivat selsky rozum nebo umet googlovat:

Sweeney revealed that “The most profitable game we’ve ever made, in terms of man years invested versus revenue, is actually Infinity Blade. It’s more profitable than Gears of War.”

Trzby Infinity Blade: 23 mil. dolaru (wikipedia), trzby GOW zhruba 60 dolaru krat 6 milionu prodanych kusu.
    • jnsCZ
      Nejsem si jistý, zda ti dobře rozumím, ale podle tvého výpočtu (6 mil prodaných kusů krát 60 dolarů) to znamená, že celý vývojářský tým pracoval zadarmo, reklama byla zdarma, microsoft si nevzal žádné licenční poplatky a ani obchody si na tu hru nenarazily žádnou marži...
      • http://www.businessvize.cz/financni-analyza/trzby-obrat-vynosy-prijmy-a-zisk-zakladni-pojmy-ktere-se-pletou
    • Robotron3
      Dyť to tam píše, že Infinity Blade vydělalo víc. Že na něčem víc trhnou samozřejmě znamená prodej - náklady, ne?
      • Ne, on rika, ze Infinity Blade melo lepsi pomer naklady/zisk, ne ze vydelalo vic. Btw aby byl zisk z Infinity Blade vyssi, tak by naklady na vyvoj GOW musely byt 340 milionu dolaru.
        • Mel jsem konecne cas podivat se na naklady GOW1, podle wikipedie 10 milionu dolaru: http://en.wikipedia.org/wiki/Gears_of_War#Development
        • Robotron3
          Ok, rozumim, asi máš pravdu.
  • miker17
    Aha takže další AC hra bude mít 40 minut a bude se pyšnit tím že je delší jak COD.....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit