Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft asi I Am Alive na PC nevydá kvůli pirátství
23.11.2011 | Aleš Smutný
354 příspěvků
-
Čím míň bude na PC AAA sraček tím víc bude růst Indie market .... takže ať si i se svýma konzolovýma portama klidně vytřou víte co.
-
a nebude to spíš tim že PC hráči Sra*ky nehrajou takže to nemá cenu ani na PC dělat ?
-
-
Je pravda, že kromě Skyrimu je většina her pro PC platformu trochu nezajímavá. Konzoloidní ovládání, neostrá grafika s malým FOV .... a hlavně často lineární koridorovka, která je trochu právě i determinována snad pohodlným, ale omezeným ovládáním. Příkladem budiž Battlefield3, který jsou si zakoupilt (!) - samozřejmě PC verzi a uživám si občas (když je čas) multiplayerové bitvy. Když jsem si ale pustil singl, hned mne znechutila tvrdá konzolovitost kampaňě. S ovládáním se autoři vypořádali ještě dobře, stejně tak celkem s technickou stránkou, ale to, že mě hra ne vede za ručičku, ale drží za ruku a nenechá mi přiliš prostoru pro vlastní rozhodování, manévrování, to mi vadí. Zejména v nesmyslných chvílých, které jsou typicky konzoloidní, kdy se odehrává nějaká animace, nemůžu nic dělat a jak trotl mačkat rychle tlačítko E, pak SPACE ... když na mě dole blikne přislušný HINT. Tohle fakt není o zábavě. Zmíněný Skyrim má sice konzoloidní menu, ale dá se na něj zvyknou a i docela dobře s ním pracovat, ale svět ...jak je zpracovaný, to je zcela jiná káva (a příběh taky nikam neuteče ...a že jich je, kam se hrabe konkurence).
-
-
Ty budeš z toho Skyrimu dosti vycákanej, co ?
-
-
Proč bych nebyl. Je to jedna z nejlepších her, co kdy vyšla podle mě. BF3 mám taky. Singl nic moc, hlavně díky linii, ale multiplayer dobrý.
Btw, máš s tím problém honibrku? Pleteš si mě s nějakým sobě rovným blbečkem z lokální putiky asi. Kompenzovat si své nedostatky by ti mohlo stačit tam. Příště bude lepší názor k věci. -
-
Nechápu, že na toho 16 letýho fagana co má vždycky pravdu ješte někdo reaguje.
-
-
Sranda musí bejt
-
-
Super, podle tebe pinďoure.
Mluvíš jak za nás za všechny...
-
-
Ty budeš z Batlefailu dosti vycákanej, co ?
-
Ty ses pro zmenu vycakanej z BF3,tak si moc nevyskakuj.
-
-
Jejdamane... abyste se z toho Skyrimu nepodělali. Stejná situace jak s Oblivionem - přehypovaný prázdný generovaný svět, ze kterého něco smysluplného udělají až fanouškovské módy. S tím bych teda moc nemachroval, fanboyové... *7*
-
Možná máš pravdu, ale nevynáším ho do nebes v každým druhým postu *3*
Vyskakovat si budu jak chci. -
-
Ono bohate staci,kdyz do do krve obranujes pod kazdym clankem,ktery o nem vyjde *3* .
-
Mno třeba najdeš jinej příklad kvalitního singlu, který je navíc multiplatformní a stojí na PC si jej koupit ... mě tohle přišel aktuální a výbornej příklad.
-
-
-
-
-
-
Ubisoft je v současnosti pravděpodobně nejotravnější a nejnesympatičtější developer/publisher.
-
-
Skôr sa prikláňam k EA... tí si spravili dosť hnoja za posledné dva roky :D
-
který paradoxně nevyrábí hnůj, narozdíl od jiných nesympaťáků
-
-
Tak Ubi nám nevydá hru na PC. No, to je fakt konec světa *7*.
-
Kvalita si svoje zákazníky vždy najde i na PC.
-
-
Presne tak ..Myslim si ze treba DICE se svym Battlefieldem III si na prodeje na PC stezovat nemohou *5*
-
-
Souhlasím i když někdo možná ne, protože ho to nebaví podstatné je, že je vidět ta práce, která na tom byla odvedena.
-
-
-
Když studio dokáže udělat kvalitní hru, lidé to dokáží ocenit a za hru mile rádi zaplatí. Jedním takovým příkladem je Minecraft. Cena hry - 400Kč neodpovídá její kvalitě, já bych za tuhle zábavu byl schopen zaplatit klidně plnou cenu, a to bez váhání. Jde o to, že když Ubisoft vytvoří skutečně kvalitní hru a k hráčům bude přistupovat ohleduplně (žádné otravné ochrany, optimalizace, technické chyby atd.), tak tuto práci velká většina hráčů mile ráda ocení a hru si koupí. Jde také o celkovou hodnotu hry a její cenu. Já bych například za Deus-Ex:HR 1 199 Kč,- nedal, 899 Kč,- to už je jiná, a myslím, že dost hráčů se mnou bude souhlasit (nemyslím u této konkrétní hry). Samozřejmě to není jen tak, ale něco na tom je. Dále. Vydá se demo, hráči zjistí, že je hra jedinečná, nápaditá, velmi zajímavě zpracovaná a hlavně opravdu zábavná. Výsledek? Většina si hru koupí a podpoří tak vývojáře, aby se mohli těšit na další podobné kousky. Jenže v dnešní době se můžeme "těšit" leda na nový CoD... Vždyť víme... Samozřejmě jde také o výši ceny, ale pokud se jedná o opravdu kvalitní hru a vývojáři dokáží hráče svým výkonem přesvědčit, že hra stojí za koupi a zajistí vám dlouhé hodiny skvělé zábavy, není co řešit. *4* Důvod, proč se dnes tolik mluví o pirátství na PC a nízkých ziscích z PC her je, že hry začínají spoustu hráčů nudit, "vše" je "na jedno brdo" + jsou hry chabé co do nápadu, tak do zpracování, a hráč tudíž nemá důvod si hru koupit za, dejme tomu, 1 000 Kč,- a podpořit tak vývojáře. Dříve jsem si hry kupoval mnohem více také proto, že jsem si na ně mohl udělat názor z dema a hry obecně byly "kvalitnější" než dnes, proto mi to za ty peníze stálo. Možná si maximálně koupím Skyrim, který se mi zatím celkem zamlouvá, až na ty potíže s HW.
NEBO podle mě dosti zajímavý dodatek - co VALVE ?!? Pokud jde o mě, já Valve vždycky rád podpořím, protože do teď ti chlapíci dělali skutečně jaksi jedinečné, opravdu kvalitní a pro mě a určitě i mnoho dalších hráčů neskutečně zábavné hry za skvělé ceny. Proto by mě ani ve snu nenapadlo nějakou hru od nich "ukrást". Příkladem je třeba skvělý Portal 2. Velice rád jim za jejich hry platím a do teď jsem velmi spokojený. Kvalitní hry, ceny, podpora... Steam... pohoda, paráda. *3* Toť můj názor na tuhle věc. *4* -
-
Steam a ceny v zlavach. To je parada ... *3*
-
-
Akurat som kupil stalker clear sky a portal 1,2. Su tam zase zlavy. *4*
-
-
-
A presne proto podporuju CDP RED a jejich Zaklinace *1* Ubi at si trhne *12*
-
-
Amen... asi si dám znovu jak jedničku tak dvojku... nějak mě to chybý *4*
-
-
hoho mě to je úplně jedno. Radši nic než odlákej port z konzole.
-
Nice, jak píšou jiní, asi ta hra nestojí za to, aby si ji někdo z PC hráčů kupoval, protože nebude 100% splňovat dobrou (lepší) grafiku, fajn ovládání, skvělej zážitek a prostě cena/kvalita.
Abych to zmírnil: střední grafiku ovládání zážitek
Btw,: "Možná port na PC zabere dvanácti lidem tři měsíce, to nejsou nijak závratné náklady, ale POŘÁD TO JSOU NÁKLADY."
Náklady za co? že programátoři přepíšou několik řádků aby to šlo nainstalovat a spustit a taky tam přidají funkce myši a přepíšou ať už nápovědu (zmáčkni tohle, teď tamto - tohle stejně není vůbec potřeba) nebo ovládání? :D tohle je fail -
-
Mýt tu červené tlačítko Líbí, které by imitovalo popis krví.. Tak se podepíšu, ale bude ti muset stačit zelený Líbí *1*
-
Tak nějak... největší průšvih je, když za ty "náklady" dostanete hru s texturami z XBOX360 a nedejbože i se zamklým frameratem. :D (btw: zrovna mi na captche vyšlo AC2. Náhoda ?) *1*
-
Sice nejsem programator,ale vzhledem k rozmanitosti pc HW docela pochybuju,ze to je jen o prepsani par radku.
-
-
Budeš se divit, ale občas tomu tak opravdu je - pokud vyvíjíš v C# pro XboX360 a nedejbože použiješ i XNA, tak je portace na pc doplnění pár řádků pro ovládání klávesnice a myši + pár kliknutí na převedení ;)
-
Tak jinak: ohánějí se, jaké to má náklady a přitom to vypadá a hraje se to hůř než na konzolích *3*
-
-
No ano je...
Na 4chanu někdo propočítal, že i kdyby těch 12 lidí bylo hrozně přeplacených a Steam si vzal 75% zisku, tak Ubisoft pořád vydělá. -
-
A i kdyby na tom nic nevydělali, tak se vývoj stejně zaplatí z těch miliard co přijde z konzolí, no ni? Ale jak si psal nahoře, chtějí viět zisk, a né počet, hráčů které to baví nebo se na tu hru těšili...
-
-
-
To musi byt tak hrozny, byt vyrobcem, delat nekvalitni tituly a lidi si to jeste dovoleji nekupovat