Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já bych to viděl jako nejlehčí výmluvu UBI " sveďme to na piráty ", aby nemuseli vysvětlovat, že tahle hra je čistě konzoloidní a na PC by neměla úspěch. Teda alespoň co se záměrně uniklého materiálu týče. Musím přiznat, že jsou prostě hry, co se na PC vyloženě nehodí. A tohle je jedna z nich. Ale je pořád lehčí napsat, že se jim to na PC nevyplatí kvůli pirátům, než že by hra na PC vypadala jako BRAK a sklidila by neúspěch. *5*
  • Pokud je hra kvalitní, vždycky se jí prodá dost kusů i na PC, aby si na sebe vydělala a ještě vytvořila zisk. Čísla zisků z her tohle jasně prokazují.

Za neprodávání her na PC si vývojáři mohou sami.

Kdyby ochrany nepoškozovaly uživatele a kdyby existovala nějaká větší vývojářská podpora hráčů typu: vy si kupte naší hru a my vám zaručujeme, že budou postupně vycházet vylepšení a nový obsah, bylo by to taky jinak.

Mé zkušenosti z kupování her jsou ale jiné: Hru si koupím, zjistím, že není dodělaná a vlastně ani nefunguje. Pak čekám na patch, ten nakonec vyjde a pak už nic víc - maximálně vyjde ještě pár patchů, které často ani neřeší chyby, ale vytváří nové a nové. Nový obsah nikde; větší podpora nikde.
    Čím se tedy kupovaná hra liší od té stažené?

Ji si vlastně hry kupuju jen proto, že je mi trapné to ukrást. Ale autoři mě za mé rozhodnutí nijak neodměňují a naopak mi házejí pod nohy jeden klacek za druhým. Např. Skyrim: Chci si vzít notebook na chatu a dát si tam večer skyrim. Nemůžu, protože tam nemám internet. Takže jsem si koupil single player hru, ale nezahraju si jí díky internetu. Řešení: Stažení nelegální hry, která nepotřebuje steam.
    • to neni pravda, ze to resi stazeni nelegalni hry....Hru si muzes koupit a pote jen cracknout...Joo a K tomu Pirateni....Na x-box 360 jedou smahly hra jak o zivot (osobni zkusenost)...A z druheho brehu kamos ma zase obejite Ps3 ..sice musel dat 500gb hdd aby mel kam ukladat ale vymlouvat se na PIRATENI na pc to uz je dnes pase...Na Hlavaku se taky porad krade a nikoho nenapadne to tam zavrit *1*
      • tak jsem to také udělal... hru jsem si koupil a hnd tam hodil crack. nemusím se rozčilovat se steamem - vlastně ho ani nemusím mít v PC
    • nainstalujes s netem a pak uz pripojeni nevyzaduje..
      • není pravda, občas nutné hru verifikovat přes steam
    • Alex81
      Má pravdu ten chlapec! Taky se jako kupující hráč občas (většinou) cítím poněkud zbytečně perzekuován ale což, krást (znova) nezačnu.
  • Neubude. PC platforma sice možná negeneruje takové zisky jako konzole, ale pořád to nejsou zanedbatelné zisky, Ubisoft jenom uvolní místo někomu jinému. Myslím, že ronit slzy lidi nebudou.
  • fallout
    Už aby měli všichni PC hráči i konzole, protože až se tak stane, tak se asi přestanou vyrábět hry a sejdeme se všichni někde na fotbálku nebo u pivka... *3*
    • Já myslím, že spousta PCčkářů má konzole. Já mám PC a PS3... No ikdyž jsem PS3 koupil jen kvůli novýmu Mortal Kombatu a teď mi na něj jen půl ruku usedá prach.... *1*
  • Vývojáři se diví, že je tolik pirátů? Aby taky nebylo. Sám si hry zásadně kupuji, ale už mě to pěkně s.... Koupil jsem si Rage, o kterém jsem si myslel, že je to rozhodně dobrá investice. Omyl! Od začátku blbnulo doskakování textur s dalším fixem ještě začaly problikávat stíny a postavy a další fix odstranil crossfire, takže se 60 fps se to snížilo na 13 fps. Teprve tohle úterý vyšel fix, kterej většinu problémů odstranil, ale stále ještě občas nějaká textura problikne. Od vydání Rage jsou to již dva měsíce a teprve je to celkem hratelné. Už je to skoro tři týdny, co vyšel Skyrim. Dychtivě jsem ho očekával a hned po vydání koupil. Nainstaluju a vše O.K. Podle požadavků na hardware jsem splňoval nadprůměr a měl jsem ho rozjet na ultra. (Intel Quad 9550 2,83 Ghz, Radeon HD 4870X2 a 4GB ram) Ale omyl. Na ultra mi to jelo 12 fps. Říkám si O.K. tak kecali. Nastavím to na high. AA 4x a anizotropní filtrování na 8x. Zvedlo se to na 22 fps. To snad nemyslí vážně. Spustil jsem ati tray tools a koukám, že obě jádra jedou jen na 30%!!!!! Tak jsem vypl jedno jádro a najednou využití 90% a fps 40 venku a 60 v interiérech. Co to jako má být? Chybí podpora crossfire. Dodnes jsem se ovladače nedočkal. Tohle všechno by mělo být odladěné již vydání hry a ne spoléhat na to, že to hodně lidí zaručeně koupí kvůli masivní reklamní kampani a úspěchem s předchozími díly. Jak by se jim líbilo, kdyby si třeba koupili auto bez možnosti vyzkoušení a pak zjistili, že jede třeba jen na jeden válec a nemají nárok na vrácení peněz. Takže i piráty chápu. Na co si hru kupovat, když si ji můžou stáhnout, otestovat jestli jede v pohodě a je dodělaná tak, aby se dala hrát a když už je jednou na disku, proč by ji šli koupit. Tohle si dělají vývojáři sami, tak ať si nehrjí na chudáčky.
    • se nediv....:) já nejdřív stáhnu zkusím a když se mi to líbí koupím si to. Pak jsou hry co jsem chtěl a poslední botu s čím jsem udělal je Dragon age. Dřív jsem měl taky jenom ati a vzhledem k podpoře jsem přešel právě na nvidii a bez problémů... a ještě si zahraju jiné hry s physix
      • Je jedno, jestli ati, nebo nvidia...Jde o to, že než hru vydají, mají ji pořádně otestovat.... Vícejádrovích karet a více propojených karet v pc je dnes již vysoké procento a je vidět, že právě u Skyrimu to vůbec netestovali a nebo to potřebovali rychle vydat, tak hru vypustili a automaticky počítali s opravou.
      • dragon age 2 samozřejmě
    • genki.sudo
      Tak tak.. Rage bol FAIL OF THE CENTURY.. A tá banda z ID Soft nie že by zlyhanie priznali, oni si ešte potom pustili hubu na špacír v zmysle že 'PC rozhodne nie je naša primárna platforma'..

A mimochodom, keď už sa bavíme o Ubisofte. DIstribuovali i Heroes 6 a tá hra je momentálne uber-zabagovaná bez akéhokoľvek termínu na nejaký patch. Vraj Ubisoft zakázal vývojárom komunikovať s komunitou tak je ticho.. Nikto nevie, kedy výjde nejaký patch a hra vyšla takmer pre 2 mesiacmi...
  • miker17
    ono je jednoduší uspokojit konzoláky než PC hráče....protože:
    1) na té TV je to stejně rozmazané a vypadá to věechno stejně takže udělaj tuctovou grafiku(ne všechny hry ale většina) a konzoláci s toho mají orgáč.
    2) konzolista je ochoten zaplatit za sh*t na který by se PC hráč ani nepodíval
    3) nepotřeba hádanek(když už tak to jenom jako hádanka vypadá) protože kozolisti nehrají hry aby u nich mysleli.
    4) pár desítek milionků od Mrkvosoftu za exluzivitu se vždycky hodí a klidně se to může svést na to "hrozné PC pirátsví"(konzolové je stejně rozlezlé-dojdeš do obchodu a klidně si tam koupíš i čiplí Xbox , ale to samozřejmě zase nikoho nezajíma)
    5) kozoláci si rádi kupují předražená DLC
    dalo by se to tu napsat mnohem víc ...
    • Konzole nemají tak fajn grafiku jako na pc, ale já to nehraju kvůli grafice, ale kvůli zábavě. Nejsem typ, co musí mít hru u který vidí ůžasnou grafiku a průměrnou hratelnost. Raději naopak.
      Pro tebe je všechno na konzolích sh*t, ale sám nevíš co je na konzolích za hry..
      Žádné hádanky? Aha.. mě by zajímalo podle jakých her čerpáš.., Darksiders, Dark Souls jsou celkem náročné hry.
      "Čiplý" xbox je, ale podle mě to není tak rozšířené, ale to nevím, já si xboxe nečipoval a na ps3 taky nic podobného nehledám.
      A DLC jsou docela drahá to máš pravdu. Já osobně jsem si koupil jediné DLC do BF Bad Company a to Vietnam.
    • keigi
      Hezky sesumírované. Jenže u spousty z nás, co mají PC i nějakou tu konzoli a na obojím hrají souběžně, ze sebe děláš akorát blbce.
      • miker17
        muj popis ja zaměřen na Američany
        • keigi
          Představa, že při neexistenci konzolí by hry vypadaly jinak, než vypadají - tedy většinou zjednodušené - je podle mě úplně vedle. Čím dražší je vývoj, tím víc se snaží vydavatelé vydělat a tím pádem osekávají prvky, aby dosáhli co nejširšího publika. Jim je jedno, jestli je hra pro PC nebo konzoli. Neřeší "je to na konzoli, musíme to udělat tupější; je to na PC, můžeme to nechat komplexnější". Prostě zaplatí vývoj hry a prodají ji na tu platformu, kde se ji nejvíce prodá.
        • přirozeně, hned to bylo očividné a vůbec to nebylo třeba dodávat

pokud chceš být ještě korektnější, tak řekni "stereotyp Amerického konzolisty"
    • To jo *4* . Ale přeci to pro nás má pár výhod. Třeba: Vem si kolik je ted aktuálně her na PC. Když by nebyly pořád závaly nových her, tak by člověk měl čas se aspon podívat které starší, ale třeba i novější zastíněné hry mu unikly. Tak třeba já mám rád RPG, ikdyž spíše všeobecně fantasy z dávných dob. Vždycky jsem oplýval nad zaklínačem, Oblivionem a Gothicem a potom jsem objevil starou hru RUNE. Ta byla super a rozhodně jsem si ji nezahrál naposledy.

Většina lidí prostě tou PC dobou jen prochází a lepí k sobě nové, známé a oblíbené tituly a nevšímá si moc ostatních her.

Ale upřímně - Někdy si vážně myslím, že vývojáři nemají žádný problém s pirátstvím a zisky mají dobré, ale jen chtějí víc a víc, tak straší tímto způsobem a ochranami...
    • Alex81
      miker17: znuděně zívám...
      • miker17
        Alex81: smutně koukám a prstíčkem hrabu

*13*
    • +Konzoláci hrajou jen když je reklama v Ordinaci v růžové zahradě. takže na tu chvíly jim stačí jakákoliv hovadina
      • Aha jasně... Dark Souls je taková oddychovka, že jo?
        A Skyward Sword je sice plnej hádanek, ale přemýšlet se u něj nemusí, že?

To co tu vy dva předvádite je stejný retardovaný zobecňování jako ti konzolisti, kteří tvrdí, že všeci PC hráči pirátí. A proti tomu se vždycky ozve tolik těch užasných PC hráčů...

Pokud si všechny konzolisty skutečně představujete jako týpky, co bezmyšlenkově hrají CoD nebo Madden, tak se pletete.
        • miker17
          Kozole i pc má Skvělé tituly ale potřeba zjednodušovat hry pro "Casual kozolistu" je děsná a tento nádor se rozlézá po celé herní scéně a tím vzniká nechtuť PC hráčů si tu hru koupit a nepomáhá ani to že je ta hra spatně portlá a plná všelijakýho DRM sh*tu
          • Alex81
            Ale přesně tohle můžeš napsat i o PC, taky je spousta hlušiny a jen pár drahokamů. To je problém her obecně a vůbec všeho, kvality je pomálu a je to v pořádku.
          • Musím říct, že jsi svůj příspěvek hezky vyžehlil. Pokud by byl mířem na všechny konzolisty, tak byl skutečně špatný. Ale pokud to omezíš na ony "stereotypní Americké casual konzolisty", tak je ok.

Nabízí se otázka jestli jsi ho vskutku od začátku myslel na ony "stereotypní Americké casual konzolisty", nebo jsi to rychle dodal až potom, co proti tobě někteří argumentovali. Ale to se nikdy nedozvíme. *3*
            • miker17
              nic jsem nežehlil jsou hry které kozolistů závidím jako už někím psaný Demon souls a Dark Souls a Heavy Rain ..... ale tyto dobré hry se ztrácejí v kupách Shitu co se na konzole valí ze všech stran.
  • ANO, mám konečné řešení piráské otázky! Nevyrábět hry vůbec, nebudou se pak pirátit. :-)))
    • Phillios191
      Přesně tak, souhlas
  • Nevím, jestli tyhle kachny může ještě někdo brát vážně. Však doložte alespoň prodeji. Samozřejmě, že na PC se pirátí více. Samozřejmě proto, v první rovině, protože je to otevřená platforma, která to nejsnáze umožňuje, to zaprvé a zadruhé platforma, kterou používá asi více profesionálů oboru, než konzole, takže jedno s druhém tvoří větší potenciál pro pirátská udělátka a jejich šíření. Druhá věc je sociální aspekt, ale ten je opět ohraničen schopnostmi uživatele a možnostmi platformy.

Druhá rovina je pak schopnost tvůrce/vydavatele hru prodat. I pirátění je ekonomická otázka: nakolik se mi vyplatí pirátit. Předpokládám, že hry za 150kč a hry s kvalitním multiplayerem, mají prodeje lepší než nezáživné singly (tím nemyslím, že každý singl je nezáživný, třeba takový SKYRIM je bomba, která si fakt zaslouží koupit). Tihle tuční vydavatelé mají sami máslo na hlavě a podíl viny na míře piráství. Proč se hry u nás prodávají za stejnou cenu jako v anglii, když kupní síla je zcela jinde? Proč v rusku pak nestojí ani polovinu? Kdo chce kam ...
  • Ubisoft si svým přístupem k DRM a demoverzím vybudoval za ty roky celou vlastní generaci ubisoft-haters. Generaci hráčů, která ač jiné hry kupuje, tak Ubisoft při nákupech selektivně bojkotuje. Generaci ubisoft-pirátů, kteří speciálně hry s ubisoft drm bez ostychu stahují vyjadřujíc tak jakousi pózu odporu a pohrdání.
    • Alex81
      Je zajímavé, že odpor a pohrdání k té či oné firmě se vždy vyjadřuje hraním jejích hry, ne jejím nehraní...
      • Není na tom nic zajímavého. Odpor a pohrdání se dá vyjádřit spoustou činností. Nečinností se dá vyjádřit jenom flegmatismus a nezájem o danou věc. Selektivním nákupem/bojkotem se dá vyjádřit slušně a efektivně názor. Někdo vyjadřuje svůj názor i špatnými a kontraproduktivními metodami. Já osobně znám ve svém okolí 2 osoby, které za rok utratí relativně dost peněz za hry a nemají potřebu tahat pirátské verze. Ale v případě ubisoftu zcela záměrně dělají výjimku. Já osobně bych si rád zahrál poslední Settlers a Heroes6, nicméně lumpárny finančně podporovat nehodlám a na stahování her jsem už moc líný a zásadový.
      • To je holt už obrázek našeho národa.
  • Ubisoftu sa to nevyplatí lebo do PC verzii musia pchať tie ich debilné ochrany, uPlay accounty a majland ich aj stoji podpora, lebo ja osobne som s ich podporou som riešil týžden assassin creed II kým mi to išlo spustiť!!. Ak by to vydali na Steame bez ich blbých ochrán tak by sa toho predali mraky.. Samozrejme nie za 49,99€ jak chcela bohemia za tie ich vrtulníčky (ked už sa spomínajú v článku)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit