Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft kritizuje DRM, platící zákazníky už nechce trestat
20.6.2014 | Eva Grillová
171 příspěvků
-
jen aby ses nedivil.za hry znovu platit nebudes, ale muze se stat ze za službu ano, cim vic funkci steam bude mit tim bude drazsi jeho udrzba atd, takze se to klidne muze stat. Samo pristup ke svým hram budes mit zrejme stále ale v nejakem free rezimu kde (me by to nevadilo) bude polovina věci zablokovana dokud nezaplatíš. Ale tak zatím to je spis utopie a vareni z vody, ale jak jsem psal..gabovi neverim, a kazdou i třeba sebetupejsi teorii v kauze steam neberu na lehkou vahu:)
-
Nemyslím si, že za Steam budeme platit. Na to je už pozdě. Víš jak by se lidé nasrali a přestali by Steam používat? To Valve neudělá. Valve drží jedinečnou službu, která prostě nemá konkurenci a používá ji miliony PC hráčů, kteří si hry u nich kupují (i když třeba jen při výprodejích). Oni ze Steamu zisk nepochybně mají a jeho zpoplatnění by mělo opačný účinek.
Jen tak mimochodem. Už vůbec se nebojím toho, že bych měl za své zakoupené hry ještě jednou platit. To prostě neprojde, protože by to bylo ilegální. To by bylo žalob na Valve. -
Jo..presne..lip bych to nenapsal..
-
Steam offline mód obecnbě má spoustu problémů. Když člověku na dvě hodiny vypadne internet, tak ho Steam neomezuje, ale jakmile je člověk offline delší dobu, tak začne mít problémy (ať už je to změna účtu, instalace her nebo samotné spuštění Steamu).
Jinak principiálně mi nejvíc vadí, že jsou hry vázány na účet a člověk je má pronajaté. Spousta lidí tuhle skutečnost ignoruje, ale Steam tu podle mě nebude věčně, minimálně ne v současné podobě, a pak lidé o své "megasbírky" her z akcí přijdou, nebo budou muset akceptovat pro ně nevýhodné podmínky. V podstatě má Steam perfektní páku na miliony hráčů, která mu umožňuje své služby zpoplatnit předplatným. Mimochodem už teď je to předplatitelská služba, jen je předplatné zdarma. Jsem si téměř jistý, že jednoho dne Steam na předplatitelský model přejde a pravděpodobně umožní lidem hrát téměř cokoli (minimálně na zkoušku), aby lidé takovou změnu snáze přijali. Problém vidím v tom, že postupnými drobnými změnami bude člověk, který na koupil hry za pár tisíc do "své" sbírky, donucen přistoupit na podmínky, s kterými by původně nikdy nesouhlasil. -
Jo, kdyby steam byl jen ochranny aktivacni program tak by to snad ani tak nevadilo, ale me vadi to jeho zasahovani do všech moznych sfer soukromi, smirovani a tvareni se ze to je všechno pro dobro platicich hracu. jasne plno věci jde bloknout, ale velka část z nich ne. Mimochodem, steam ve svojich začátcích byl myslen jako ciste nepovinna věc a pak najednou vysel Half Life 2 a všechno bylo jinak, proste gabeovi neverim ani nos mezi jeho malejma brejlema a steam nemam moc rad.
nedavno jsme byl asi 14 dnu bez netu a chtěl jsme si zahrat hru co mam v krabicce a je radne na steamu aktivovana, myslis ze to slo offline naistalovat..samo ze neslo... -
Největší problém DRM je v tom, že herní distributoři (ne vývojáři) si stále myslí, že něco chrání. Pravda je taková, že DRM nic nechrání jen otravuje lidi, kteří si hru koupili za své peníze. Kdyby se DRM zrušila, tak věřím, že spousta lidí by si hry začala kupovat a i kdyby ne, tak my ostatní budeme mít lehčí život.
-
Steam je nejdražší herní e-shop, co si budeme povídat. I tak přemrštěné ceny, DRM, DRM dalších vývojářů, politika €=$ a politika různých cen pro různé státy. Nebýt slev a Humblu, tak se mi tam za poslední 2 roky neobjeví nová hra.
-
Ale vždyť já s tebou souhlasím v tom, že Steam, Uplay a Origin jsou principiálně to samé a ve své podstatě, proti tomu vlastně ani nic nemám. Pokud bude offline singleplayerová hra fungovat tak jak má, bez nutnosti neustálého připojení. Problémem pro mě byl ten AC2 a obecně to přidávání online "služeb", které v samotné hře slouží jenom k odůvodnění, proč je nutné být neustále online (jako SimCity a Diablo3). To mi přijde jako strašlivě nešťastné řešení.
Upřímně ani moc nechápu ty "stáda" lidí, kteří prostě nemůžou vystát DRM snad jen proto, že je to DRM. Kdyby vše fungovalo bez problémů, tak hru stáhneš, po instalaci ji online aktivuješ a potom se můžeš hodit do offline modu a hrát kdekoliv.
Problémem tedy podle mě není DRM jako takové, ale spíše jeho přehnané nadužívání dohromady s neodladěnou technickou stránkou. Steam u mě v tomhle ohledu vede, protože jsem se fakt nikdy nesetkal s žádnou závažnou chybou, která by mi znemožnila hraní. Chápu, že má Steam za sebou docela dlouhou minulost a ne vždycky to bylo růžové, ale když už chce sakra EA a Ubi udělat něco podobného, měli by bezproblémovému chodu věnovat enormní úsilí a vyvarovat se takovým failům, jako byl ten zmíněný AC2... a SimCity a Diablo3 -
Ubisofte, my o těc Watch_Dogs pořád víme :-) Tímhle PR saltem tomu nezabráníte :-)
-
jj a simcity najednou offline jde a to diablo taky (aspon na knozolích).
Mě prostě jako SP háči všechny tyhle pseudosociální nesmyslxy dost vadí -
*crowdfundingu
-
tak jasne ze rozumného člověka co vidi věci tak jak jsou steam a další služby stvou, holt akorát steam umi svoje ovecky radne zaháčkovat takze jsou tak zpitomeli ze v nem vidi něco jiného nez ve skutecnosti je..obycejna DRM..a jak vidno z minusek v mojich prispevcich slepých oveček je opravdu hodne..neudelame nic..proste steam jede a dokud se nestane něco zásadního a lidem to diky tomu konecne nedojde tak ho budou obhajovat do nekonecna..a ještě jednou opakuji..mezi uplay, originem nebo steamem není zadny rozdil, odlisuji se jen v nabizene vate která chytre cili na komunitu a se samotnym hranim her nemá prakticky nic spolecneho, tedy není potřeba.
-
Steam je na svém poli zdaleka nejlepší služba. Mně Steam asi nikdy neomezil, v ničem, čímž neříkám, že je ideální, ale co je ideální že? GoG je fajn služba, kterou sice nepoužívám, ale chápu, proč ji někteří lidé preferují. Jediný problém GoG je ten, že prostě není tak rozšířen jako Steam, protože za sebou nemá sílu EA, Ubi a protože nebyl jeden z prvních jako Steam.
-
Teď už to vím:) Nicméně na gogu je taky výprodej;)
-
A víš, že mně Steam ale vůbec nevadí? Zejména teď, když je výprodej.
-
Nicméně když jsme u těch aktualizací obden, tak to kolikrát tak bylo, třeba:
22. dubna a 24. dubna 2014
7. a 9. října 2013
16., 18. a 19. května 2012 -
To byl řečnický obrat, pointa byla, že normální programy fungují i bez aktualizací. Aktualizace můžou zalepit bezpúečnostní díru nebo přidat nové funkce, ale programy fungují v podobě, jakou měli dříve. Dva roky starý Steam podporoval off-line hraní, takže proč by najednou měl vyžadovat aktuializace?
-
Aktualizace obden? Proč lžeš? Sám jsem už 3 roky v betatestování nejnovějších funkcí Steamu a aktualizace máme jako první a jednou za týden/dva je aktualizace (za červen byla naposledy aktualizace 3.6). Takže si tyhle výmysly kecej dětem ve školce.
-
Jako sorry, ale Steam potřebuje aktualizace obden, aby správně fungoval??? Normální programy mají stabilní verze, které fungují roky bez dodatečných aktualizací, možná nemají nové prvky, ale fungují spolehlivě.
-
Jako promiň, ale dát argument, že neaktualizovaný program špatně funguje je docela zcestné, nemyslíš?:) Každý program, který nemá aktualizace nemusí pracovat dobře. Což uPlay a jeho aktualizace jsou také lahůdka a neschopnost stahování na pozadí při přihlášení toho programu je výsměch. A to, že občas sám sebe zrestartuje a pak se nejde přihlásit, protože hlásí, že účet už je používán jinde.