Přejít na výpis diskuzí
Ubisoft kritizuje DRM, platící zákazníky už nechce trestat
20.6.2014 | Eva Grillová
171 příspěvků
-
Takový přístup by se mi líbil, klient, který mi spravuje instalované hry, případně přátele apod., ale nemusím ho spouštět s každou hrou. Ostatně Steam je mizerné DRM a ty hry, které "chrání" mohou piráti vesele hrát, takže i ty integrované hry by šly hrát bez Steamu.
-
Už jsem to psal pár stránek zpět, ale bohužel je to i problém Steamu. Takový dlouho neaktualizovaný Steam má často problémy se spustit v off-line režimu... Navíc v off-line režimu funguje jen s jedním účtem, což znamená, že před dovolenou musím aktualizovat Steam a správně bych měl na notebooku udělat účty pro členy rodiny, kteří si chtějí zahrát své hry a nechat je se přihlásit, což je naprosto praštěné. Hry z gogu prostě nainstaluju a hraju a dokonce je mohu instalovat, i když jsem bez internetového připojení. nemluvě otom, že Steam automaticky aktualizuje hry, takže když jsem omezen FUPem ho musím krotit...
Já nechápu, proč se lidé nechali zblbnout Steamem a všelijaká omezení jim vyhovují a dokonce je hájí. Připomíná mi to věčné diskuze s uživateli Apple, kteří vychvalují své výrobkly a kritizují konkurenci a často kritizují něco, co Apple nemá, aby to pak začali vychvalovat, když to Apple nabídne... viz třeba nedávno jak Steam umožnil sdílení her mezi účty (což je pořád nechutně komplikovaná služba a nefunguje na všechny hry). -
Mně štve obojí, proto jsem začal kupovat hry na gogu, případně indie hry v crowfundingu. Dokud lidé budou ochotně kupovat DRM hry, tak se nic nezmění.
-
UPlay, BattleNet, nebo RockStar Social Club jsou DRM :D
-
Nedávno jsem bratranci zálohoal hry, protože si pořizoval nový počítač. Bylo to jen asi 10 her a savy měli 5 různých cest. Docela by se mi líbilo, kdyby byl jednotný přístup kam hry ukládají savy (preferoval bych, kdyby to bylo do své instalační složky, ale pochopil bych, kdyby vznikla složka "Uložené hry" někdo pod uživatelským účtem (ostatně mám za to, že existuje). Bohužel různých dobách byl postup různý a služby jako Steam jsou v tomhle poměrně uživatelsky přívětivé.
Steam by se mi vážně líbil, kdyby nebyla nutnost ho spouštět s každou hrou (a kdyby člověk mohl hry vlastnit i poté, co zruší účet na Steamu, protože nesouhlasí se změnou podmínek). Myslím, že gog by se v tomhle mohl ještě hodně zlepšit, protože (klidne offline) správce uložených her a snadnější/automatická aktualizace her by hodně lidem vyhovovala. -
Jenže když spustíš Steam offline ,aniž by ses předtím přihlásil pod svým účtem, tak si nezahraješ. Prostě nemůžeš hrát na Steamu hry offline, pokud jsi se předtím nepřihlásil. Navíc Steam má ve zvyku se aktualizovat a s pomalýmn připojením nebo bez připojení občas trvá pěkně dlouho, než ti nabídne možnost být offline.
-
Veskoslave funkcia pre náhodné generovanie funguje od vtedy čo hádam existuje matematika v počítačoch. Toto je čistá vypočítavosť blizzardu. Toto skutočne nieje prelomová hra, ktorá by nedokázala frčať v offline režime :D
-
Přeji hodně štěstí, protože to věčně nefunguje, což není případ Steamu. Takže uPlay a jeho "offline" režim je nepoužitelný.
-
Ideální by bylo, kdyby se i ostatní vydali cestou GOG, tedy klient, který nabídne něco navíc, ale není poviností ho mít. Kdyby takové Valve chtělo, tak to úplně vklidu zavede, protože defacto většina her Steam nemá nijak natvrdo implementovaný.
-
OK. Vycházel jsem z vlastních zkušeností a se steamem jsem nikdy žádný problém neměl. Je ale fakt, že jsem docela nový uživatel (necelé 2 roky) a nezažil jsem ty jeho krušné začátky...
Za tip na nějakou prodejnu steam klíčů bych byl docela vděčný. Žádné problémy s následnou aktivací nemíváš? -
Pokud vim, tak zrovna pro AC2 před časem udělali nějakej update, díky kterýmu už to nemusí bejt online. Ale nevim, nezkoušel jsem.
-
jen pokrytecky vymluvy, me funguje všechno na steamu i na uplay, a když uz nejaky problemy tak jsou tam i tam. Oboji je DRM. navíc uplay offline funguje uplne stejne jako steam..
-
uPlay->Nastavení->Síť->Pouštět uPlay v režimu Offline
-
Problém je ten, že poměr vůči uPlay je naprosto rozdílný u Steamu. Navíc když se nepřihlásíš, tak si to hodíš offline, což u uPlay asi sotva.
-
...no lebo Steam funguje jak má...že? Je plno užívateľov Steam, ktorí majú pravidelne problém aj s obyčajným prihlásením sa do služby. A nie je to ich internetom (majú napríklad optiku). Steam je totálne idealizovaný. Napríklad aj cenami hier. Ja si hry...aj tie, ktoré sú "Steamové", kupujem zásadne u tretích strán. Vždy ušetrím...5 až 10€ ...ale niekedy aj 20-30€ na hru.
-
Myslíš ty servery, které běží na polo-funkčních emulátorech? No jestli se to dá považovat za plnohodnotné hraní.
-
Titulek vzbudil jisté naděje, ale článek pak jen smířlivé ironické vydechnutí. Pochopil jsem to špatně, nebo ubi jen velkohubě prohlašuje, že nebude požívat termín "DRM" a nahradí ho termínem "služba"?
Stejně jako u nového Sim City, kde byly nějaké výpočty tak strašně náročné, že to muselo probíhat na cloudu... Stejně jako Diablo 3, které muselo být always online protože... už vlastně nevím proč (aukce?). Bohužel je tohle asi budoucnost a asociálům jako já, kterým je online režim z nějaké důvodu proti srsti, nezbude nic jiného, než oči pro pláč... *4* -
Co mě nejvíce šokovalo je, když jsem měl tehdy předobjednanou hru Anno 2070 přímo na Steamu, a po vydání se tam ukázalo "DRM třetích stran: TAGES™ – limit počítačů 3, na kterých lze aktivovat", tak mě to opravdu vyrazilo dech, a ano, tehdy jsem se dostal do toho bodu, kdy už jsem tu hru nemohl hrát, protože dost často střídám PC a laptopy - teď nevím jestli to už zrušili nebo to tam pořád je, ale tohle byla asi největší DRM perlička, kterou jsem kdy viděl. Od té doby si Ubisoft hry na PC nekupuji.
-
Tak kdyby Uplay fungoval tak jak má, tak by to asi nechávalo většinu lidí chladných. Když si nezahraješ offline singleplayerovou hru jako AC2, jen kvůli tomu, že má ubi problémy se servery či co, tak je to k nas..ní. Rayman Legend v singlu funguje, ale taky mě několikrát vytočilo, když mě to nepustilo do online matche, díky nějaké chybce v Uplay...
-
Kdyby tyto služby u krabicovek jako Uplay, Origin, Steam a další nebyli povinný tak je ok. Líbil se mi takto Rayman Origins který je zcela bez DRM, fakt, jen škoda že v tom Ubisoft nepokračoval...