Ubisoft odhalil Assassin’s Creed Mirage. Vypadá jako původní díly a máme z něj husinu
-
Mně by zajímalo jak všichni přišli na to, že se někam tahle série vrací? :-D Z Miráže jsme neviděli, doslova, ani vteřinu reálného záběru přímo ze hry. A jsou dokonce lidi, co už si na základě traileru předobjednávají sběratelku... Naprosto nepochopitelné, kor u této série, která jde od desíti k pěti a je po vydání bombardovaná recenzenty za nulovou invenci. Až uvidím na vlastní oči gameplay, pak možná začnu také papouškovat věty o návratu ke kořenům. Snad proboha někdo nevěří jakýmkoliv slovům vývojářů, kor PR Ubisoftu :-D
-
-
Hlavně co to je návrat ke kořenům? Když porovnám AC 1 s novějšími tituly tak byla jednička težce omezená a krkolomná a až dvojka to vytáhla. Následně až do Syndicate se jen nabalovali zbraně a kravinky + lepší parkour. Origins/Odyssey zase přidal jinej combat system a různý armory. Moná je tím myšleno návrat do podobnýho období.
-
-
Spíš to znamená Adventura, ne RPG a velký, prázdný, otevřený svět. Velké město, plížení, doufám že žádná čisilka a tuny zbytečného lootu, ubrat na fantasmagorii a necpat všude artefakty a holomonstra, jinak pořádné animace, dobré postavy a příběh, trochu více historie a "realismu" jako to bylo v prvních dílech, takže skoro všechno co chybělo v posledních třech RPG dílech. Třeba dokonce i nebude možné vyšplhat po naprosto hladké skále jako Spiderman. Nevěřím jim taky ani slovo zatím, uvidí se až z gameplaye, ale návrat ke kořenům brát jako podobné období je podle mě hloupost, zvlášť když se to odehrává pár let před Valhallou.
-
-
Assassin's Creed nikdy realne nebola Stealth hra... par plizicich pasazi, ale pokial to nebolo podmienene pribehovou misiou, kde po alertovani nepriatela = mission failed, tak sa jednoduchym bojovym systemom dalo vysekat z cohokolvek...
-
-
Tak to je ale se všemi stealth hrami proboha. Hitman, Thief, Metal Gear Solid, Splinter Cell, Dishonored. Dalo se to vše hrát a dohrát nestealthově, ale...where's the fun in that?
-
-
Ale tie hry co pises ta ovela viac motivuju a nutia pouzivat stealth element.... ac creed ta za to skor punishuje... jedine kedy to ma vyznam, je vypeckovat obtiaznost na maximum a prvych 5-10% ma vyznam stealth... potom uz je to len zbytocne natahovanie...
-
-
Reakce na příspěvek:
Nesouhlasim, to nastalo až v pozdějších dílech a od Origins to šlo do kopru úplně, protože změnili žánr.
-
-
-
-
To jo, ale pokud si šel stealthem, měl si 100% šanci okamžitě zabít stráže a svůj cíl, a skryté čepele byly instantní smrt, v jedničce např i v souboji, pokud si s ní vykryl i templáře, byl konec na jeden zásah, akorát tam bylo mnohem menší parry window. To už neplatí pokud v nových dílech nemáš sestavenou zbroj s bonusy, a to je stejně k ničemu pokud jsou nepřátele pár levelu nad tebou. Vím že AC nikdy nebyla hardcore stealth hra, ale odměnila tě za to. To se v posledních dílech říct nedá.
-
-
-
-
Na téma lhaní vývojářů a PR oddělení si vždy vzpomenu na Todd "Sweet lies" Howard
-
-
To je vlhký sen vydavatelů, že jim novináři skočí na cgi trailer a začnou o hře psát informace (v tomto případě i hypovat), aniž by viděli gameplay.
Já bych tak optimistický nebyl, Ubi je korporát, který hraje na jistotu a podle všeho se "moderní" AC prodávaly více než dobře, tak jít do rizika nedává až takový smysl. To že pár gerontů volá k návratu ke kořenům, ještě neznamená, že to chce mainstreamová masa hráčů.
-
-
Tak ve streamu rozhodně nešetříme skepticismem k mnoha informacím, nicméně co se týče Mirage
- šéfka vývoje jasně řekla, že to bude návrat ke kořenům, k tradičnímu stealthu, akční adventuře, což je v kontrastu s tím, že o Codename Red se mluví jako o "open world action RPG" ve stylu Valhally
- o Mirage víme už nějaký pátek ze zákulisí, kde se jasně mluvilo o "menším" assassinovi ve stylu původní hratelnosti, ne open world hrách jako Origins, Odyssey a Valhalla
-
-
Nepřál bych si nic víc.
-
-
Jj, bude to hratelne stejny jako Valhalla, jen diky mestu vic vertikalni, V byla dost "plocha" napr. po Odyssey. Zmizi lov zvere, misto toho budeme okradat a lootit v interierech... vsechny schopnosti co byly v traileru, byly ve V... takze "navraty ke korenum" nehrozej. Nedavno jsem zapnul ac2 a ani zadny navraty nechci 🙈 staci aby se nebugoval a fungoval parkour 😁
-
-
Tak je to jasné. Hra dostala 18+ Adults only rating kvůli "opravdovému hazardu". Ne kvůli tomu že je to simulátor vraha, ale za gambling. Toto není normální. Tencent boduje.
-
-
Aha. A když dali slot machines do NBA, tak zase všichni řvali jak to, že to nemá vyšší rating.
-
-
To že to má vyšší rating kvůli tomuhle je správné, to že to je nutné ve hře o zabijácích je smutné.
-
-
Hele, ty nevíš, že jiná kultura znamená jiný mrav??
Každý stát to má trochu jiné. Třeba ve Španělsku můžou teenageři sledovat zápasy s býky, kde toreadoři ubijou býka k smrti (a nebo naopak, býk zabije toreadora, co udělal chybu).
V USA jsou tolerantní vůči násilí v digitální podobě, ale zase dělají peklo, když je tam jen nějaký náznak návykových činností a nebo erotiky.
V Japonsku zase přísněji limitují násilí, ale občas v TV uvidíš prsa (třeba s rozmazaným cenzorským čtverečkem) a nebo záběry na kalhotky.
No a u muslimů uvidíš dost drsné věci, ale zaručeně nikde neuvidíš odhalenou ženu.
-
-
-
-
skoda
-
S moderními AC mám hlavně ten problém, že obrovský svět je přeplácanej zbytečnými kravinami (ne, že by původní díly nebyly přeplácané, ale ne v takové neúnosné míře), historické postavy jsou tam vyloženě jen proto, aby tam byly (srovnej třeba DaVinci x Caesar, o hlavních postavách ani mluvit nebudu), příběh naprosto o ničem (staré díly žádná sláva taky nebyla, ale aspoň trochu hloubku to mělo) a ahistoričnost a komický soubojový systém tomu nasazují jen korunu.
A ne, růžové brýle fakt nemám, nedávno jsem zase dohrál Eziovu trilogii a je to naprosto nesrovnatelné s novými Assassíny, Unity počínaje (tam byla jediná výhoda skvěle vykreslená Paříž a obrovské davy, slibované už v jedničce.....další díly nemají už ani to).
-
-
Tak zrovna antické Řecko je velmi pěkně udělané, se hrou samotnou už je to horší, skoro lepší si zapnout jen ten edukační mod a se hrou jakou takovou se neotravovat. Na většině míst jsem byl a třeba Delfy, Olympie, Mykény, Korint, Epidauros nebo Akropole jsou na pár detailů prakticky 1:1 digitalizované archeologické naleziště. Člověk to pak vnímá trochu jinak, když pár měsíců předtím procházel naleziště a pak ve stejných kulisách hrál hru. Lokace se jim opravdu povedly, sice občas trochu hapruje měřítko, ale to se dá pochopit, nejhorší je to asi u ostrovů.
-
-
Až na ty nesmyslně obrovské sochy :)
-
-
Třeba ta Dia v Olympii byla věrná.
-
-
-
-
No není gameplay, takže posuzovat hru podle takových trailerů je těžké, ale kéž by to byl zase Assassin's Creed a ne to co ze sebe vydali poslední 3 díly.
-
Pochybuju, že chce někdo nějaký návraty, bohatě by stačilo kdyby to opět bylo atraktivní, zábavné a funkční jako Origins. V dalších dílech to šlo zcela nepokrytě do pr.... Valhala byla takovou hnědou tečkou, kde už dohrání bylo extrémně na sílu a o atraktivitě se nedalo vůbec mluvit. Museli něco změnit, ale málokdy se podobných změn chopí správnej člověk.
-
-
Origins jsem dohrál, určitě jsem se u toho bavil... Ale většina herní náplně je neustálé "dobývání" pevností na jedno brdo... Možná mám růžové brýle, ale u AC2, BH, Rev. jsem takové pocity repetetivnosti neměl... Chce to menší svět a větší podíl příběhových misí...
-
Nechápu co Origins dělalo o tolik lepší než další 2 díly, po začátečním WoW efektu z Egypta ta hra byla totální nudná šeď.
-
-
Bylo to kratší než jeho následovníci...
-
O hlavním protagonistovi, největší fňukna a simp z širého herního okolí, ani nemluvě :D.
-
-
-
Nechápu, jak se na tohle někdo může těšit. Bude to Valhalla na menším prostoru. Jinak je vtipný vidět, jak se vše točí dokola. Nejdřív je ohranej koncept původních ACček, lup tam s RPG. A najednou "všichni" zase baží po návratu ke kořenům. :D
-
-
Problém původních AC byla za mě kadence, se kterou to vydávali... Vydávat takovou hru každý rok prostě hráče omrzí a vývojářům neumožňuje dostatečně inovovat...
-