-
k XCOM2 jsem se, pod recenzi, jiz vyjadril. komu se to libi, tomu to nevymluvim ani vymlouvant nechci. ja jen, ze neni pravda, ze PoE ver 3.0/Wasteland 2 DC maji "problemy" ktery recenzent zminoval.
-
ty jsi jenom hloupý troll, co hodnotí věci z youtube či MT, navíc jsi troll bez vkusu, jelikož se líbí Jupiter, takže tak. Neměl bys ses považovat za někoho kdo má vkus, jelikož ho vůbec nemáš, je to právě tím, že jsi hrál moc tyhle iso nesmysly...
-
Už jsem to vysvětloval mockrát. V principu mi vadí to, že řada talentovaných vývojářů (např. Vincke), místo toho, aby udělali kvalitní AAA+ hru (např. Divinity 3) tak radši udělají indie hru, která je technicky zastaralá (např. Original Sin). Čili ve výsledku to znamená odliv talentovaných lidí z AAA+ titulů do technicky zastaralých her. To k tomu - žurnalistický komunismus, Gamergate, gamejamy, pixelart a vůbec celý "antigaming" - to je vedlejší. V této souvislosti mě mrzí, že talentovaní lidé typu Vincke se nakonec pohodlně zaparkují ve hrách na úrovni roku 2005, což je podle mě mrhání jejich talentem. Podle mě se hry vyvíjejí (i technicky) a je škoda, na ten vývoj rezignovat.
Můj přístup může vyznívat nenávistně, protože se snažím vyvážit (přeřvat) ten všeobecný aplaus, který sklízejí hry typu Undertale nebo právě Original Sin. Tak píšu důrazně. -
na to že jsi to nehrál jsi úžasně informovaný o tom, jakou to má hratelnost. Ale chápu tě. Já jsem MGS 5 taky nehrál a myslím že ta hratelnost stojí za starou bačkoru. Prostě mi ta hra je nesympatická už z videí. Brácha takové ptákoviny občas hrává na své PS, nedávno jsem ho sledoval, jak hraje Far Cry 3 - hrozná blbost, plížení kolem táborů, likvidace vojáků, pořád dokola.
-
mám pocit, že jsi nehrál ani jedničku, jen tady fabuluješ....
-
hratelnost? Hratelnost to má zaseklou 20 let zpátky, takový nový MGS má skvělou hratelnost, která se někam posunula... Tohle je hra na nostalgii...
-
vždyť píšu xcom a ne xcom2. Xcom2 jsem nehrál, je možné, že to tam vylepšili
-
ale ale, netvrdil jsi několikrát, že jsi Xcom 2 nehrál?
-
To měl být vtípek, jinak bych tam nedával toho smajlíka. Ty jsi nepochopil co jsem psal.
-
ten recenzent je uplně mimo. A ještě na konci dává příklad nového x-comu jako polished user friendly hry. Samozřejmě je to taky jen můj názor, ale Underrail se ovládá mnohem líp než nový xcom. Vzpomínám jenom jak krkolomně se člověk musel proklikat před 3 různé screeny, jen aby mohl povýšit vojáky. Dokonce tam chyběla i tak samozřejmá věc, jako přeskakovat od jednoho vojáka k druhému, člověk se musel vrátit do předchozí obrazovky a odtud znovu kliknout na jiného vojáka (zcela absurdní, ale nejspíš to bylo kvůli konzolím). Oproti tomu Underrail má zcela ergonomické, intuitivní a logické ovládání, které člověka nenutí kliknout ani jednou navíc. Všechno si lze nakonfigurovat na dolní lištu a pak to jen jedním klikem spustit. Tlačítkem F vyvolám všechny schopnosti, co můžu používat, a stačí je přetáhnout na lištu. Podobný systém (ale horší) mělo i Baldurs Gate a má PoE. Vůbec nevím, proč tu hru recenzuje člověk, který očividně k těmto hrám nemá žádný vztah.
-
Divná existence jsi ty, pokud si myslíš, že k tomu musí mít šedesát profilů nedejbože to dělat ručně. Vzdělávej se. Poroučím se
-
Simtě, kolik ošklivek si mrd... pardon miloval?
-
Z recenze:
"Jde ostatně o problém, se kterým se setkáváme poslední roky i u her jako Pillars of Eternity, Shadowrun Returns nebo Wasteland 2. Část hráčů je sice nadšená průletem červí dírou zpět do let 199X, ale já si dovolím zastávat názor, že i veterán zmíněných časů a milovník starých her už je dnes právem zpovykaný natolik, že si nepřeje zápasit s nastavením rozlišení, aby se vůbec dal přečíst herní text, je zvyklý na své přehledné ikonky s vypovídajícími piktogramy a samozřejmě na patřičné ozvučení. A zde vidím jeden z prvních problémů, které kohokoli, kdo není skutečný "hardcore RPG purista" (a klidně si na to buďte hrdí, já vám to neberu), odradí."
Tomu moc nerozumim. Posledni verze PoE ale i Wastland 2 DC jsou tzv "highly polished" hry ktere se co do "prehlednych ikonek" nedaji srovnavat s hrami z 199X jelikoz jsou propracovane a "user friendly". Neminim se o tom siroce dohadovat, jen budu nesouhlasit. -
JJ. crafting je v UnderRail super, tomu se špatně odolává. Např. kůže z každé potvory dává jiný bonus, když se z ní ušije zbroj, přidání látek ke kůži generuje další bonusy (do stealth, aj.). Podobně zbraně, granáty z napalmu, radioaktivních soudků.. Nevýhoda je ten level cap na 25 levelu - tím crafting autoři vlastně spláchli do wc, protože ty body v něm schází ve finále hry, kde to je o tom ustát pobyt v Deep Caverns a vyřešit puzzle přístupu k hlavnímu šmejdovi..
-
taky to mohlo mít víc popisů předmětů. Třeba Baldurs Gate mělo prakticky ke každému předmětu nějakou menší "story". Jo, graficky nevypadají nic moc. Ale zase je to jedna z mála her, kde funguje crafting a člověk nemá pocit, že akorát sbírá haraburdí jako je tomu v 90% RPG her. Docela mne mrzí, že hraju aniž bych cokoliv investoval do craftingu, na druhou strany ty volné body se asi hodí víc do jiných skillů než int a crafting. Možná si později dám znovu s nějakým psionic/tank/crafting buildem. (tj. síla a int)
-
Ale jo, styl je super, mě se líbí prostředí, potvory, atd. Co mě ovšem neskutečně štvalo bylo zobrazení a grafické provedení věcí v inventáři - pistole nebo puška vypadala jak z hračkářství vyrobená z plastické hmoty, nůž vypadal jak příborák z letadla.
-
Dobrá pointa *15*
-
Od kdy je MS DOS plný barviček a postaviček pro děti? *8*
-
neřekl bych ošklivá. Mně se ten styl té hry líbí, jak po grafické, tak po té ambientní hudební stránce. Lidí se mi třeba víc než omalovánkové D:OS, kde bylo příliš moc barviček a příliš moc pohádkových postaviček pro děti (impové, trollové atd)
-
To je jako s holkama - ošklivky jsou v posteli dračice a dělají úplně všechno. *1* Protože ví, že oproti kráskám mají hendikep a musí to vyrovnat jinak. *1* Podobné je to s touto hrou. Ano, je graficky ošklivá, ale hratelnost má super.