-
Konečně recenze.Už jsem ani nedoufal, že tenhle klenot tady uvidím. *4*
Všichni si to zahrajte a poznáte jak se má dělat vtipná hra. -
-
Tak jsem to zkusil a vůbec mě to nechytlo *9* . Možná kdybych vydržel dýl než 2 hodiny tak třeba jo ale zatím tedy ani trochu, ale ještě tomu možná šanci dám.
(Grafika mi nijak nevadí) -
-
Vydrž prolog a jak se dostaneš dál a narazíš na dva bratry kostlivce, tak se to pořádně rozjede.
-
-
Prolog mám (asi) za sebou i když na žádné bratry jsem zatím nenarazil. Ten systém soubojů... uf... mě nijak nebere, jestli je to takhle u celé hry tak to opravdu asi nedám. Uvidíme, ještě nějakou hodinku tomu dám, ale fakt to asi nebude "moje" hra.
-
-
bratři se objeví hned po prologu a nelze je minout, takže jsi asi ještě s prologem neskončil
-
-
-
-
-
Vuuubec tady nejde o AAA hry, je spouta zabavnych podhodnocenych indie her napr. liero, skoky atd.. ktere si pochvalu zaslouzi, ale undertale.. tady uz prestava hovinko smrdet... lidi vzpamatujte se *1*
-
-
Uz jen podle screenu to vypada jako nehorazna srajda, budiz.. podival jsem se na par gamesplay youtube videi, ktere mi k verdiktu dodaly jistotu.. je to srajda. Podle tehle situace soudim, ze zanedlouho budeme svetky 10/10 adventur odehravajicich se na cerve obrazovce s dejem: vidite pred sebou mistnost, chcete jit rovne ? chcete jit doleva? chcete jit doprava? . jedna odpoved je spravna, vyberte si ...
-
-
Dočetl jsem po slovo "svetky". Dál to nemá smysl. S někým kdo má velmi podprůměrné IQ nemá cenu diskutovat.
-
-
Může být dyslektik/dysgrafik, pravopisné chyby o výši IQ vůbec nic nevypovídají..
-
-
To není jeho případ.
-
-
-
-
-
Asi si nechám zatím Undertale utéct, už jsem za Vánoce utratil dost peněz a času taky dost není, ale jak sleduji místní diskuzi, tak je zřejmé, že jste se stali obětí testu nové AI technologie - hatebota. Je fakt dobrej, jen se v jednom příspěvku prozradil, když napsal, že se učí z diskuze na games. Takže pokud nechcete přispívat k rozvoji schopností hatebota, dále na něj nereaguje. Nechť vás provází Síla *5*
-
Ahoj, jmenuju se Pepa a hraju jen to, co se mi líbí. Co se mi nelíbi, ani nezkouším, ale hrozně rád to hejtuju v diskuzích. Lidi, co hrajou hry, který se mi nelíbí, naprosto nechápu, považuju je za idioty a hrozně rád na ně reaguju v diskuzích. Čím víc trolím, tím víc si připadám cool. Tajně doufám, že z toho nikdy nevyrostu, protože mám pocit, že by pak moje existence ztratila smysl. O Undertale slyším poprvé, recenzi jsem ani nečetl, protože když se podívám na obrázky, obrací se mi žaludek. Nikdy nepochopím, jak někdo může takové ohyzdné paskvily vůbec nazývat hrami. Jo kdybych já měl udělat vlastní hru, nepochybně by vyhrála soutěž krásy. Ale protože hry dělat neumím, nikdy se o nic takového nepokusím a budu dál pokračovat v tom, co mi jde nejlíp: hejtovat. Děkuju za pozornost, hned se cítím lépe...
-
-
Takové uživatele tu nechceme.
-
-
To abys šel.
-
-
Proč?
-
-
-
-
Hmm diskusia pod indie 9/10? Skočím si po popcorn. *1*
-
Pokud Undertale vyhraje čtenářskou hru roku, tak to tady asi spousta lidí nepřežije.
-
-
Kéž by!
-
Já pro to čtenářsky hlasoval :D
-
-
to je zase packovaci shitstorm, konzumenti se zrejme domnivaji, ze kdyz jim sony diktuje hrat linearni zivacky typu order 1886 nebo uncharted, ze nam ostatnim musi vnucovat svuj omezenej nevkus? *6*
-
Proč pod čtenářskou volbou hry všichni brečí, že tam chybí Undertale a pod recenzcí na tu hru zase brečí, že je to hipsteřina... Pózování? Nutnost nadávat na všechno? Nevím...
-
-
Protoze se na tomhle foru vyskytuji i lide kteri nemaji stejny nazor?
-
Ne, tu jsi v diskusi na games.tiscali.cz.
-
-
Miluju když soudruhům s červenou čapkou v profilovce cukají z těchdle her žilky! *1* A přitom oni by tak mocinky chtěli, aby všechny bavilo hrát jen to jejich graficky dokonalý Kol o dutý. Jen houšť. *1* *1*
-
-
WIN
hahaha, někdo řekl, že je CoD graficky dokonalá hra, teď už to na ironii nezamluvíš soudruhu... -
Ono to nemusí být graficky dokonalé, i pixelové hry umí být pěkné. Jde spíš o to, že ta grafika je odfláknutá, takže někde pořádně ani není poznat, co je na obrazovce.
-
-
odfláknutá rozhodně ne, když si jeden člověk hru napsal, naprogramoval, nakreslil a ještě k ní složil hudbu
-
-
no a? mě je úplně jedno, jesli byl třeba slepej a mrtvej... pokud nemám budget na vytvoření něčeho pořádného, pak radši nedělám vůbec nic... tyto low kvalita odpadky, co se vydávaj za umění, akorát zasíraj herní průmysl...
-
-
vždyť tě nikdo nenutí si to kupovat, takže nevím, proč ti existence té hry jakkoliv vadí. Očividně je spousta lidí, kterým se hra líbí a autor na tom bezpochyby taky vydělá. Splnil se mu sen, jeho hra se stala globální a uspěšná. Navíc nechápu ten hate vůči hře, kterou jsi nehrál.
-
-
Ta poslední věta se ti vrátí, jen si počkat až budeš otcem.
-
viděl jsem toho o této "hře" dost, abych mohl říct, že to je jen další indie overrated bulšmit od vykutálených podvodníčků z řad takzvaných garážových tvůrců... ofce samozřejmě budou dál hýkat nadšením a provolávat tomu slávu v marné snaze působit tak chytře a na úrovni... hra dostane tak 2/10 za snahu a příště ať si pán vývojář sám sní, co si navařil...
-
Soudruh v rudé bolševické čapce rád určuje co je správné a jak by se měl každý chovat. Tak to soudruzi holt odjakživa dělají.
-
-
-
Tak se to holt projevilo na odfláknuté grafice
-
-
Se podívejte na Banished, že jeden člověk může udělat i schopnou grafiku.
-
-
Naprogramovat v jedné osobě survival MMO (Novus Inceptio) je samo o sobě úctyhodný výkon. Bavíme se tady o desetitisících až statisících řádků kódu. Bohužel tohle lidé snadno přehlížejí... Pár outsource grafických assetů (stromy, vegetace, modely postaviček, atd...) je myslím omluvitelné. A rovněž ty chceš po alfa verzi aby měla plno questů atd? Alfa verze hlavně slouží k testování herních mechanik. Různé questy a další doplňky hry se dělají až v poslední fázi vývoje.
-
No a?
-
Novus Inceptio stojí na outsourcovaných grafických assetech je už rok ve vývoji, zatím v alfě, a autorská herní náplň (questy např.) je prakticky nulová.
-
A co Novus Inceptio?
-
Dál srovnávej hrušky s jablky... Laskavě si sedni a zkus zapřemýšlet kolik grafického obsahu bylo nutno vytvořit pro Banished a kolik grafického obsahu je nutno vytvořit pro rpg se stovkou různých nepřátel a obrazovek, prostředí.
-
-
-
Lidi si často neumí představit kolik "člověkodnů" dá nakreslit jednu scénu odpovídající kvalitou například Poslu smrti. Neumí si dát do souvislosti za co asi jdou všechny ty astronomické náklady ve vývoji her.
-
-
-
-
Tak jsem si prosel screenshoty a ta grafika, ehm to snad neni ani EGA? Nic proti, zacinal jsem na 8-bitech, ale Bloodwitch, coz bylo RPG na Sinclairu pro 2 hrace, snad vypadalo lepe. To si radsi zahrajte Ultimu 7, nez toto.
-
-
Připomnělo mi to Alley Cat - není špatné zašťourat v historii ibm pc platformy a zjistit, že na tom byla co se týče grafiky nejhůř ze všech tehdejších platforem.
Ale jinak mi ta grafika příjde pěkná, na svá omezení dost vymazlená. -
-
Hele, rekl bych, ze 95% her vydanych po roce 1991 vypada lepe nez toto a i nektere hry vydane pred rokem 1991 vypadaji mnohem lepe. Namatkou - Lands of Lore, Dungeon Master, Chaos strike back, Ultima Underworld I, II, Eye of the Beholder I,II, III, Betrayl at Krondor atd. Kdysi ta grafika byla omezena vykonosti hardware, ale dnes vydavat toto, je proste zoufalost. *9*
-
-
Dělal jsi někdy grafiku? Zoufalost je tvůj komentář... Tu hru dělal jeden člověk s velmi omezenými prostředky, jednoduše došel racionalizací k danému rozlišení, paletě a počtu snímků pro animace - kdyby si naložil jen o ždibet víc na každé už by náklady a nároky na prostředky stouply dvojnásobně. dokážeš to pochopit? Asi ne - tebou jmenované hry dělaly už tehdy !celé týmy grafiků!
-
-
Takze jeste jednou, ve vetach prostych, tak aby to pochopil i takovy myslenkovy gigant, jako jsi ty.
Tvrzeni 1:
Ta grafika je hnusna a to objektivne, protoze je horsi, nez desitky her vydanych po roce 1991. Pokud hra nenabizi neco extra, co neni ve starych hrach, pak ji ani nema cenu hrat.
Tvrzeni 2:
Pocet grafiku, kteri na hre pracovali, se nema promitat do hodnoceni grafiky, protoze se hodnoti vysledek jako takovy a je jedno kolik lidi na nem pracovalo.
Tvrzeni 3:
Nejsme na skole, ale v kapitalismu a tady se body za snahu nedavaji. Ani se nejsme v desetiboji, kde vitezi Ti, kteri jsou podprumerni v kazde discipline.
Tvrzeni 4:
Pocet lidi, kteri maji na disku soubory vice nez 20 let stare je dost maly, protoze disky maji tendenci odchazet. Napr. pokud selze zdroj.
Az pochopis tyto jednoduche vety, tak se ozvi. Grafiku. -
-
Výsledný motor, nebo grafickou kartu taky posuzuješ vzhledem k poměru výkon/spotřeba, nebo cena/výkon... Tudíž:
!!!Výsledek je vždy nutno poměřovat vzhledem k prostředkům, které byly vynaloženy na jeho provoz a vývoj!!!
Ty kapitalisto veleslavný! -
Trošku tu tvoji "poťouchlou" "logiku" nakopnu příkladem pro zvláštní školu ano?
Takže add Tvrzeni 2:
Ustanovím dvě skupiny lidí, z nichž každá bude mít za úkol postavit dům. Jedné skupině dám rozpočet milion korun a druhé tisíc korun. Obě dvě skupiny před hodnotící komisi postaví malý modýlek ze dřeva - druhá skupina využila prostředků (tisícovku) beze zbytku a ta první (s milionem) je projedla. Budu oba modely hodnotit stejnou známkou?
Bacha, abys tímto neodhalil matrix! -
Být tebou dám si pozor na ústa, nejsem to já, kdo si tu nevidí do huby a chápe jen jednoduché věty.
Tvrzeni 1 - jak chceš "objektivně" hodnotit grafiku? Lepší je ta, která má větší barevnou paletu? Vyšší rozlišení? Je objektivně lepší impresionismus, nebo surrealismus? Jakou roli v tom hraje účel, záměr a dostupné prostředky (nejen aktuální hw, ale prostředky tvůrce)? Hrajeme hry jen kvůli grafice?
Tvrzeni 2 - výsledek jako takový je vždy nutno poměřovat vzhledem k rpostředkům, které byly vynaloženy!
Tvrzeni 3 - v tom bude jádro problému s tvým chápaním věcí, že? Za všechno může kapitalismus. My ti rozumíme, ty nemůžeš za nic, chudáčku...
Tvrzeni 4 -total nonsense
-
-
Na stredni 2 kamaradi delali RPG ve stylu DM a vypadalo to o poznani lepe. To, ze to delal 1 clovek, neznamena, ze to ma dostat + 3 body k celkovemu hodnoceni. Trochu objektivity by to chtelo.
-
-
Takže opět jsme u toho, že si troufáš na základě něčeho něco tvrdit, ale vlastně to (základ) nevíš... Pokračuj, jen tak dál!
-
Drahy muj, u nas v praci delaji 2 studenti -2-3 dny v tydnu a rekl bych, ze jejich mzda pokud je vubec nejaka, je velmi symbolicka - delaji jen proto, aby ziskali praxi - tomu se rika nejryzejsi kapitalismus blici se velmi k otrokarstvi - protoze priznejme si lidi je jak sra**k.
Objektivita dle meho mineni je, kdyz dam predem hodnotici kriteria v predem vybranych oblastech (grafika, hudba, pribeh, ovladani atd.), ktere maji predem dane vahy a podle nich merim vsem stejne. Neboli hodnotim vysledny produkt a nemam duvod nekoho zvyhodnovat, protoze na dane hre pracoval 1 grafik a na jine hre pracovalo grafiku 5. Pokud nekdo chce muze mit pro indi kategorii zvlastni kategorii s predem definovanymi vahami.
K te tvoji verzi objektivity, tezko tady budu ukazovat neco, co je stare vice nez 20 let a na cem jsem ja nepracoval. Jinak, drahy muj, jen tak ze zvedavosti, kolik souboru Ty mas na disku starsich vice nez 20 let? -
Objektivita znamená, že předneseš důkazy (ukázku toho co ti kamrádi dělali a jak dlouho to dělali, ahá promiň, sákryš, oni to nikdy nedodělali!), že něco o práci grafika víš (víš houno s mákem). Srovnáváš to s hrami, které měly týmy grafiků a tvrdíš, že někdo "by rád pracoval zadarmo". Dej se dokupy!
-
Prosim, vysvetli mi co presne znamena objektivita dle Tveho mineni. Pouc me. Oprav muj nehodny nazor, ze: "Objektivne je ta hra hnusna a hry po roce 1991 vypadaly mnohem lepe, nez tento vyplod grafickych orgii jednoho autora."
-
A jeste takova drobnost - tak jaky smysl ma hrat tuto hru, kdyz starsi hry z roku 95 a drive jsou svetelne roky daleko pred timto dilkem?
-
No, je to vice, nez dvacet let a meli tak cca 3 patra, pak prisly maturity a kazdy sel svou cestou. Ale rekl bych, ze toho meli celkem dost.
Ale tenhle typek mohl zacit spolupracovat se studenty na nejake vysoke skole, nadanych grafiku je cela rada a rekl bych, ze dost by se rada na tomto podilela i zdarma jako ukazka prace pro budouciho zamestnavatele.
A co se objektivity tyce, tak by si tento web mel konecne rici, jaka jsou pravidla hodnoceni a zda ma vlastni kategorii hodnoticich kriterii pro indii hry nebo ne. -
Například na Ultimě Underworld, nebo Lands of Lore pracovaly na grafice týmy celkově cca o patnácti lidech!!! Uvědom si, že podstatnou rolí v celé věci je rozsah!
-
Příště si laskavě v zájmu objektivity odpusť "kamarád říkal/dělal" - to svědčí jen ojediné věci, že o podstatě problému a objektivitě víš "velký kulový"...
-
Objektivity? Tak schválně, kolik "ti tvoji kamarádi" zvládli udělat jedinečných obrazovek za celou dobu vývoje v jiné než studentské licenci na použitém sw?
Generátory grafického obsahu stále ještě nemáme - ještě stále se musí opravdu hodně růčo modelovat, kreslit, platit za software!
-
-
-
-
-