Přejít na výpis diskuzí
Unikátní armády a upravené souboje v Total War: Rome II
23.7.2013 | Aleš Smutný
89 příspěvků
-
Možnost mít obávanou legii zní moc dobře. S těmi názvy už je to horší. Snad to nějak nezdupou sakra.
-
-
Tak s těmi termíny to bylo ve všech Total Warech. On případně někdo udělá alespoň malej mod.
-
-
hodne jsem se tesil, ale ted zacinam mit i hodne velke obavy...
-
-
Trosicku stebou souhlasim, hlavne po tom co sem videl gameplay, bitvu v egypte:( Asi je na case snizit ocekavani a cekat ne uplne neco jako rome 1 ve sve dobe:)
-
-
rome ve své době byl menším zklamáním ;)
-
-
-
"Budou tak existovat zbraně, které budou fungovat dobře proti zbroji, ale neseknou za hodně. "Naopak budou ve hře i kousky, které budou velmi účinné proti soupeři, ale dobrá zbroj je anuluje."
Pak se logicky vyplatí používat takové zbraně podle toho proti jakému protivníkovi stojím. To není nic extra ale naprosto normální. Přece někdo nebude nosit dýku proti protivníkům v brnění.
- Ohledně názvů jednotek to moc nechápu. Přece většina lidí pozná kam jednotka patří podle toho jak vypadá nebo podle popisku. Pak by nebylo třeba přejmenovat jednotky aby i podle názvu bylo jasné kam patří. Stačil by přidat popisek a je to vyřešené. Tohle je sice drobnost ale je vidět jak lehce ustupují.. I v lehčí hře Knight of Honor to tak bylo. Pravé názvy a popisky.
Opravu škoda, jak se ustupuje ve všem. Copak jsou lidí ji tak líný i číst? -
-
Stačilo by to udělat jednoduše:
Historické jméno: následně v detailu nebo v jako druhé jméno charakteristika, např. heavy inf/ligh cav -
v původním rome byla taky většina barbarských jednotek swordsmani a axemmani, čili žádná změna. původní názvy jednotek jsou vždycky v důkladnějším popisu jednotky.osobně mám o starost míň, když stojím na bojišti proti nepříteli, kterého ještě neznám, a vidím "dacian swodrsman" než "hypaspista".
-
-
Ich kecom o diplomacii vôbec neverím...
-
-
Snad nám zase nevyhlásí válku státečky na druhé straně mapy a naší armády...
-
-
To s těma názvama nechápu, každej přece vidí co to je za jednotku a s čim bojuje ..byla by tam aspoň nějaká unikátnost jenotek každýho národa, ne že bude každej mít nějaký svoje swordsmany, archery apod. i tomu sžití s jednotkama o který se snaží by to pomohlo.. ale když se něco dělá pro masy, tak se na autenticitu sere no.. včetně zrychlení a různých zjednodušení..
To s tou diplomacií se mi zdá taky celkem debilní, každej tam bude čumět jak do návodu a veškerý překvapení co jakej národ vymyslí za podraz nebo jak zareaguje je v hajzlu.. Doufam že místo hoplitů nebude "Spearman with shield" aby každej d*ment věděl *1* -
-
S tím zjednodušováním pro masy s tebou víceméně souhlasím, ale jinak by byli sami proti sobě. Těm náročnějším ale stačí prostě počkat na Rome 2: Total realism :) ...k tý diplomacii - ten výpis prostě ber jako systém poradců. Upřímně radši budu mít tohle, než jako v předchozích dílech maximální možnou oblíbenost u souseda kterej tě v příštím tahu maximálně podrazí. Navíc u Rome 2 nic neřekli o tom na jakým principu bude fungovat tahle "zrada" mezi národy. Spíš by mě naštvalo kdyby tam nebylo tohle. (Samořejmě by ale hra mohla dát nějaký vodítka že se tak stane - např. "váš spojenec uzavřel mírovou smlouvu s vaším nepřítelem")
-
Ale bez, ber to spis kvuli prehlednosti. Vzhledem k tomu kolik je tam narodu a kazdej pojmenovaval svoje jednotky nejak, tak by v tom byl hroznej gulas, takze v tomhle opravdu ustupek chapu.
Co se diplomacie tyce, i v realu vis co tvoje kroky udelaji, jelikoz ti proste diplomati reknou co ten ktery narod chce. A navic to nemuze byt brano jako navod, jelikoz se klidne vsadim ze to co uspokoji jednoho nasere dalsiho, takze v tomhle aspon mam nejakou moznost jak klickovat a nebudu se divit ze mne najednou nesnasi pulka sveta. -
-
Já bych byl nejradši kdyby tam bylo nějaké mystické tlačítko, kterým by se dalo přepínat mezi historickými názvy a těmi dějepisem nepolíbené.
-
-
je tady nějakej čudlík, kterej by to dokázal? a jestli ne, tak proč ne?...
-
Práve na to isté som myslel aj ja. Nie som rád, že robia kompromisy kvôli idiotom, čo sa nedokážu/nechcú naučiť pár nových názvov jednotiek. Ideálne by bolo, keby sa dali zapnúť/vypnúť historicky korektné názvy. Som už veterán, čo sa týka TW série a vždy ma bavilo čítať si popisky k jednotlivým jednotkám.
-
-
-
-
V podstatě mě tahle hra konečně dokopala ke koupi SSD. Vím že to samotnou hru nijak neurychlí - to ani nepotřebuju, ale kdo hrál předchozí díly ví, jak dlouho TW hrám trvá než naběhnou (a 35 giga je hold 35 giga). Slyšel jsem ale i pár ohlasů že po upgradu na SSD se snížila i čekací doba mezi tahy.
-
-
Nakup SSD doporucuji na Ofiko foru. Hra ma kolem 30G a tak se bude nahravat porad. V oficialnich speckach to samozrejme neni... .
-
To si nemyslim ze to bude mit markantni efekt, spis bych to videl na velikosti RAM a rychlosti CPU ...
Kazdopadne to urcite neni na skodu mit SSD :)
-
-
Datum vydání se možná blíží, ale furt je to zatraceně daleko!
-
Takže když napadnu Makedonii, Egypt bude nadšený, ať už je globální situace jakákoliv? Spíš bych uvítal dynamičtější systém, kdy bude Egypt nadšený, i kdybych napadl islandské rybářské vesničky, pokud s nimi bude ve válce a naopak pokud se mu bude hodit silná Makedonie k zastavení římského vlivu (který bude zrovna třeba ohrožovat egyptský obchod), měl by s ní kámošit a poslat ji nějakou tu zlatku. Snad to nebude naskriptované chování, s tím by se mohli jít kluci s prominutím bodnout ... PS: už mám také předobjednáno *1*
-
-
Reakce ohledne valecnych aktu je zalozena na "nepritel meho nepritele je muj pritel" a to tak ze dusledne. Sit vztahu kdo koho nemusi se tak dinamicky meni.
-
-
Lstí a klamem
-
No v jednom modu EU 3 bylo myšlení států rozděleno do dvou rovin. První, v přítomnosti, kdy vztahy ovlivňovaly aktuální problém a konflikty. A pak v druhé, kde v horizontu cca 30 let AI vyhodnocovalo celkové posilování jeho největších soupeřů a podle toho upravovalo chování k němu a k jeho potencionálním nepřátelům (nebo přátelům). Něco takového by se mi líbilo i tady *4*
-
-
aj tak je to prakticky jedno....budeš mat pol mapy tak ta budu nenavidiet vsetci, aspon ked som hral empire a napoleon za fr. tam je to lahsie ja nenavidim britaniu oni mna a dilema okolo diplomacie vyriesena *1*
-
-
-
Super pohadka a co ten island?
-
-
Hlavně ať funguje pořádně Ai, a to jak v diplomacii tak v boji. Vždy jsem si přál Total war který by byl i o něčem jiném než "postav armádu, dobyj svět"
-
-
snad preto sa to vola total war nie ? :D
-
souhlasím. Lepší je "postav armádu, nauč se pravopis" *6*
-
-
Co se ti na tom nelíbí? Pár chyb v interpunkci? Nevim proč hned řešíš gramatiku když to není v tomhle případě podstatný. Jinak jestli myslíš slovo dobýt, tak to je gramaticky správně, protože tím něco získává, nabývá...
-
-
Fakt jo, ma pravdu ten chlapec. koukl jsem se do pravidel. Mám ze školy pekných pár pátku. Muj nazi-grammar prispevek uminuskovat. K smrti prosim.
-
-
pobavil jsi!
-
-
-
Jen aby to nebyli jen pr kecy
-
-
Tenhle clanek je docela přesným vycucem blogu Jack Lusted. To je vyvojar co ma na starosti team vyrabejici modely a animace. Ma take blizko k hernim mechanikam. Docela aktivne prispiva na forum, neni z PR oddeleni. Nehypuje. Tomu co rika se da verit.
-
-
Možná by ses divil, co všechno se pod takovou PR strategií může skrývat, blog zaměstnance je opravdu to nejmenší.
-
-
Ja vim co se za PR total war skryva, sedim 4 metry od PR teamu *1*
-
-
A já sedím 3 metry od Gejba a makám na HL3. Letos se připravte na velký odhalení, budete čučet.
-
-
2 P_CA: Proti UI nemam nejmensi vyhrady. Videa uspokojuji (krom laser sipu ;-D), takze kluci/holky v CA odvadi hezkou praci, dle PR veci.
Stale skeptik, takze ;-) Jestli skutecne makas v CA, klobouk dolu. -
Jen bych chtel dodat ze me osobne se UI libi, je jednoduchy a prehledny.
-
Bohuzel mluvit o tom jestli je UI finalni nebo ne nemuzu, i kdyz UI primo programuju. Jenom muzu rict ze UI se konstantne meni, vylepsuje a upravuje, ale nejakou velkou otocku o 180 stupnu v tom jak vypada bych necekal.
-
CHmm, v Anglii nejspise jsi. Realie znas. :D
Exituje nejake jine UI nez to trapne co zatim PR ukazují? -
Programuju v C++, a nevim jestli tady vubec Morissons mame, vedle tu je jen Waitrose
-
V cem programujes?
Kolik stoji sandwich u morisona? -
Pracuju primo v officu CA v Horsham, UK.
-
2P_CA: Kterepak mesto? Clovek je velmi rychle skepticky, vidi-li v nasi doline radoby reakci spolecnosti, vytvarejici hry pro cely svet, ne jen pro nasi kotlinku ;-)
-
Jenomze ja pro CA doopravdy pracuju jako programator na Total War
-
Co nosíš pod kiltem nas opravdu nezajímá.
-
-
-
-
Jack nema na starosti modelare a animatory, Jak je unit designer. Samozrejme je tam komunikace mezi designery a umelci, ale primo je neridi. Pravda je, ze Jack ma od PR hodne daleko (teda zodpovednosti, jinka sedi asi tak 5 metru od PR *1* )
-
-