Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud bude dobry a ucelny proc ne? Sice se mi az tak nezamlouva ze by kazda hra mela vyoadat stejne ale verim ze novatorsky a nevsedni graficky styl budou zase umet nezavisla studa
    • všechny hry na UE3 nevypadají stejně:) viz BiA HH.. nádhera *14* pokud nepočítám LOD..
  • Myslím že u toho že se vybodli na licencování by se hodilo něco podobného napsat i u Id Software. :)
  • No nevim,jesli bych mel byt nadseny z toho,ze na UE anginu bude zase bezet vetsina her.
    • Pokud bude dobrej (což není třeba pochybovat) tak není proč by to mělo vadit, horší je jeho "předpovídaná" životnost která pramení z doby po kterou tu budou konzole další generace.
      • Problem je,ze vetsina her pak vypada hrozne podobne,
        Napriklad u soucasneho UE3 enginu to na vetsine her poznas a jen malo tvurcu ho dokazala vyuzit tak,aby vytvorili opravdu osobity vizualni styl a odlisili se od vetsiny ostatnich ,bezicich na stejnem enginu.
        • Spades
          Tak treba Dungeon Defenders jede na UE3, a poznat to teda nejde :D Maximálně podle špatného Anti Aliasingu, kterej prostě UE3 neumí.
          • ale umí.. musíš si umět poradit:)
            • Spades
              Čistý UE3 ho umí fakt špatně. Většina vývojářů to řeší tím, že použijou AA od nVidie a ATI
        • No, tak... To sice jo, mě osobně třeba vadí že hodně tvůrců dělá postavy ve hře na tom engine podobně jako to dělá i Epic (tj- svalouni, nízká čela, ruce o obvodu 150 letého stromu :) ). To působí tak blbě.
          Nicméně to je prostě problém těch tvůrců a ne toho engine, a naštěstí jsou pak i vyjímky jako je např Bioshock.
          Taky když se to tak vezme, na čem jiném než na UE by měli běžet? Id Tech5 se nedá licencovat, Source už má své nejlepší za sebou a Cry Engine? Ten zas nebude tak flexibilní a v porovnání s UE 3 nebo 4 je to prostě dost podobný, moc by si nepomohli kdyby na něj přešli. *1*
          • GlaDOS
            Nesouhlasím s tím, že Source má to nejlepší za sebou. Na čem jiném by měli hry běžet? Co takhle vlastní engine. Zmiňuješ tu Bioshock ale to není Unreal 3 engine nýbrž Unreal 2.5, který přece jen vypadal trochu jinak.
            • No, řekl bych, že Source už pomalu přestává stíhat konkurenci. A hry běží na licencovaných enginech, protože to je daleko levnější, s větší podporou - přeci jen kolik studií si může dovolit bastlit roky nějakej novej engine, vyrábět si k tomu nástroje a pak teprve začít skutečně vyvíjet nějakou novou hru?
            • GlaDOS
              czlukas: Ano, i druhej Bioshock jede na 2.5. Mně vyjmenovávat hry na U3 nemusíš. Já nenapsal, že jsou všechny stejné. Pouze jsem napsal, že Source vypadá i v dnešní době skvěle a že Bioshock by tam neměl řadit, protože je to jiná verze U enginu.
            • Spades
              Aj druhej BioShock? Borderlands? TERA? Dungeon Deffender?
              Ne vsechny hry na UE3 vypadaji stejne...
  • Hmmm...to tak nereálný neni jestli vyjde nová generace konzolí tak se opět vývoj grafikých enginů tak na deset let zastaví...opět
    • Tomu snad nemůžeš věřit! Jen se podívej na UE3 jakou cestu urazil od svého vydání do dnešní doby, respektive porovnej první hry vytvořené na UE3.0 a ty poslední, které běží na UE3.975. Takže nějaké řeči o tom, že engine vydrží 10 let beze změny jsou podle mě dost zcestné. S každým novým použitím se engine postupně vyvíjí a bastlí se do něj další a další úpravy, které jej nějakým způsobem vylepšují, to je prostě pokrok. UE3 má své mouchy ale má i své klady a myslím si, že jej ještě dlouhou dobu vývojáři, vzhledem k politice EPICu (mám tím na mysli vstřícnost studia), budou používat a až po nějaké době pomalu začnou přecházet na novější UE4. Něco jiného bude asi panovat u vývojářů AAA titulů, ale to půjde úplně mimo mě, tak jak doposud.
      • Ano vyvýjí...danej engine se pouze vyvýjí...já tu nebalastuju o kvalitách EU3 enginu...ale o tom, že ten jeho "vývoj" je orámovanej danou generací konzole aby to dokázali rozbě+hnout...nic víc, nic míň...
        • Souhlasím, že se stále vyvíjí. Mně docela překvapily prezentované možnosti poslední verze UE3, která je optimalizovaná pro tak velké množství OS a že lze tvořit věci i pro webový prohlížeč, čímž docela solidně natrhli kabát konkurenčnímu CryTeku. Mně se UE líbí už od doby Thief Deadly shadows a jsem zvědav jak bude vypadat jeho nástupce.
    • Vzhledem k tomu,ze zivotni cyklus kazde nove generace konzoli se prodluzuje,naklady na vyvoj jsou cimdal vetsi a vyrobci musi kazdy prodany kus dotovat s tim,ze se jim investice vrati az po case, bych se ani nedivil,kdyby nasledujici generace tu tech 10 let opravdu byla.
  • Jsem zvědavý na možnosti U4 ale s autorem článku úplně nesouhlasím. Nemyslím si, že by se Valve vybodlo na svůj hýčkaný SOURCE, s každou novou vydanou hrou jej vylepšuje. Pravdou ovšem zůstává, že za možnostmi konkurenčních enginů výkonově pokulhává, ale oproti konkurenci je velice dobře optimalizovaný a přívětivý i ke staršímu hardwaru. Koneckonců i početná moderská komunita SOURCE vylepšuje k obrazu svému, což u konkurenčních enginů není zrovna vidět. Jsem zvědav, s čím vyrukuje na E3 VALVE, tajně ve skrytu duše doufám v příjemný šok..........
    • Overwatch
      Vybodli se na jeho licencování. Na samotný vývoj enginu pochopitelně ne, ten je s každou hrou lepší a lepší. Ale v "cizích" hrách téměř není, na rozdíl od UE3...
      • Ani bych neřekl, ale spíš bych se přiklonil k verzi, že se nevěnovali dostatečně reklamě a propagaci. Koneckonců trh byl, je a bude, vždy nakloněn AAA titulům se super dech-beroucí grafikou kterou SOURCE nenabízel. Někteří vývojáři jej nedokázali ani tak dobře optimalizovat jako samotné VALVE, ale to je věc druhá. Uvidíme v budoucnu, jak se k tomu postaví VALVE s Gabe Newelem.
      • rami.cz
        Nezlob se, ale ja s tebou proste nesouhlasim *1*
        • Spades
          Víš co to znamená licencování?
        • Overwatch
          V pořádku, nesouhlas, nic ti nenutím :). Jen pak mrkni na seznam Source Engine her: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Source_engine_games a seznam UE3 her: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Unreal_Engine_games#Unreal_Engine_3 - rozdíl v počtu je jasný.
  • jo vsechny hry v jednom enginu na dalsich 10 let, pustte mne grcat....
    • Nekteri si nastesti delaji i vlastni enginy :)
  • Cahir
    Větší pole působnosti pro designéry zní jako rajská hudba.
  • rami.cz
    "Valve se na licencování Source Engine docela vybodli" wtf?
    • Spades
      Prostě neprodávali software. Myslíš, že za Epicem někdo lezl a chtěl ten engine? Epic prostě vzal a nabídl ten engine vývojářům, což Valve neudělalo.
    • Overwatch
      No a ne? Stačí porovnat hry, které jedou na Source Engine a ty, které jedou na UE3.
      • rami.cz
        Ale to prece neznamena, ze se na to "vybodli", ne?
      • Ne. Vývojáři si sami vybírají, který engine použijí, a že si nevybrali zrovna Source není chybou Valve, ale rozhodnutím ostatních. (otázkou je jestli o to Valve nějak stála nebo to někomu vnucovala)
        • Overwatch
          Jasný, ale je taky rozdíl v tom, když to někdo léta aktivně nabízí a cpe to všude kam může, nebo když je někdo pasivní a nedělá to. Což není špatně, ale prostě UE3 v počtu her jasně vede.
          • tak hlavne valve to nema zapotrebi se nekomu vnucovat
            • Spades
              Epic si licencuje engine, Valve zase DRM. Kazdy ma neco
            • ale tím by byli sami proti sobě, přeci jen, čím vyšší zisk, tím mohou více investovat atd...
  • Umaroth
    Nemyslím si že je odemne velkohubé, když řeknu, že tuto dekádu ovládl U3 engine, je opravdu v hodně hrách, a divil bych se kdyby tomu tak nebylo i u U4....
    • Tohle řekl autor tady toho zbytečného článku v první větě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit