Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • RockStar
    UE3 přišel prostě ve správnou dobu, aby ovládl trh v té době nic lepšího nebylo. Mě třeba osobně se moc nelíbí. Ale to je můj problém. Osobně se mi vzevření Source enginu a CryEnginu líbí mnohem víc. Nemyslím si, že Valve se vykašlalo na licencování, ale mají hodně špatné vývojářské nástroje. Narozdíl od UE který má vývojářské nástroje vynikající. CryEngine 3 je tu krátkou dobu a musí trošku dozrát. Ale bojím se, že oproti UE4 nebude mít moc šancí. Vždy to bude okrajovka, což je škoda. RAGE engine (id tech 5) je v podstatě jenom trochu vylepšený id tech 4. už ten byl málo používaný. Kde jsou ty doby kdy všechny hry byly na id tech 3. A nemyslím si, že si ho někdo licencuje. Možná by to chtělo free SDK:)
    • Určitě by to chtělo FREE SDK, ať si v tom můžu taky zkusit. Zatím se mi jako fakt nejlíp dělalo v UE3, pak možná i Unity eniginu a až po něm byl CE3, ale to je ta výhoda free SDK. To je stejně vynikající krok jako třeba když vývojáři vypustí vývojářské nástroje (Bethesda, Editory map) ke hrám. Bohužel no, můžou si za to sami. (teda pokud nejsou, je možné že jsou jen jsem se o ně nezajímal -> taky mají špatnou propagaci no).
  • Hmmm...to tak nereálný neni jestli vyjde nová generace konzolí tak se opět vývoj grafikých enginů tak na deset let zastaví...opět
    • Tomu snad nemůžeš věřit! Jen se podívej na UE3 jakou cestu urazil od svého vydání do dnešní doby, respektive porovnej první hry vytvořené na UE3.0 a ty poslední, které běží na UE3.975. Takže nějaké řeči o tom, že engine vydrží 10 let beze změny jsou podle mě dost zcestné. S každým novým použitím se engine postupně vyvíjí a bastlí se do něj další a další úpravy, které jej nějakým způsobem vylepšují, to je prostě pokrok. UE3 má své mouchy ale má i své klady a myslím si, že jej ještě dlouhou dobu vývojáři, vzhledem k politice EPICu (mám tím na mysli vstřícnost studia), budou používat a až po nějaké době pomalu začnou přecházet na novější UE4. Něco jiného bude asi panovat u vývojářů AAA titulů, ale to půjde úplně mimo mě, tak jak doposud.
      • Ano vyvýjí...danej engine se pouze vyvýjí...já tu nebalastuju o kvalitách EU3 enginu...ale o tom, že ten jeho "vývoj" je orámovanej danou generací konzole aby to dokázali rozbě+hnout...nic víc, nic míň...
        • Souhlasím, že se stále vyvíjí. Mně docela překvapily prezentované možnosti poslední verze UE3, která je optimalizovaná pro tak velké množství OS a že lze tvořit věci i pro webový prohlížeč, čímž docela solidně natrhli kabát konkurenčnímu CryTeku. Mně se UE líbí už od doby Thief Deadly shadows a jsem zvědav jak bude vypadat jeho nástupce.
    • Vzhledem k tomu,ze zivotni cyklus kazde nove generace konzoli se prodluzuje,naklady na vyvoj jsou cimdal vetsi a vyrobci musi kazdy prodany kus dotovat s tim,ze se jim investice vrati az po case, bych se ani nedivil,kdyby nasledujici generace tu tech 10 let opravdu byla.
  • V prvom rade sa ID soft vykaslal na licencovanie ani nie tak koli technickym kvalitam/nekvalitam enginu ako skor (ako sa aj vyrajdrili) sa im nechcelo investovat do podpory, zaskolovania a dalsich veci ktore by suviseli s licencovanim enginu.
    A co sa tyka buducnosti enginov, dnes uz graficky vystup neni az tak dolezity (aj preto ze dnesna generacia konzol je vykonovo zastarala oproti PC a buduca vydrzi tiez len obmedzenu dobu). Ovela dolezeitejsia je pre vyvojara investicia do nastrojov, SDK, moznosti implamentovania 3d party middlewareov a podpory roznych build platforiem. Vyhoda Unreal enginov je hlavne v tom ze si Epic dlhodobo budoval komunitu alebo vyvojarov, preto je lahsie najist cloveka co ma skusenosti s UE ako povedzme s inym enginom. Osobne si myslim ze ale to zacina byt aj nevyhoda UE. Ten engin je uz tak masivny a obsahuje toho tak vela, ze uz razantne zmeny sa v nom robit asi daju len s velkymi financnymi a casovymi narokmi a ostatne to aj vydiet ze novinky su skor evolucne ako revolucne.
    • Mechwarrior_bw
      dobrý príspevok ale napríklad to, že budú v UE4 plne dynamické svetlá a GI a teda už konečne nebude nutné zapekať do textúr považujem skôr za takú miernu revolúciu ako evolúciu, hlavne teda pre časť vývojárov, ktorí na to čakali ako na spasenie ;)
      • Dotaz: má tyhle věci CryEngine 3? Jakože na tom bude/nebude pozadu? Sem trochu napochybách :/
        • Mechwarrior_bw
          už dávno :) technologicky sú to vyrovnané enginy.
  • Ono je těžké srovnávat UE3/4 s CE3, který vyšel teprve nedávno a hry na něm se teprve rozšiřují. Ale jako zas jich moc není že.
  • Jakto, ze Crytek Engine ma do Unrealu daleko? To je nejaky osobni nazor, nebo co? :)
    • Spades
      Cry Engine vypadá strašně hezky, bohužel jen ve hrách od Cryteku, nebo ve hrách, které vypadají podobně...
    • CryEngine moc velkou díru do světa neudělal:)
      • Mechwarrior_bw
        nie, iba na ňom vznikol etalón hernej grafiky :) ale áno, je to pochopitelné, UE3 je lacnejší, užívatelsky jednoduchší, vývojáry sú na neho zvyknutí a vďaka tomu, že konzolovým hráčom jednoducho vizuálna podoba hier pod UE3 stačila a ešte stále stačí, nemali dôvod prechádzať na nový typ enginu a radšej si pekne počkajú na UE4.
    • Overwatch
      Ještě ty flejmuj! :) Do LICENCOVÁNÍ má daleko, o tom je celou dobu řeč pane Robotron, o kvalitách jednotlivých enginů, nebo hrách, které na nich běží, není vůbec řeč.
      • Tak Crytek Enginu dal prednost pred Unrealem i Dan Vavra a v jiny diskusi jsem cetl, ze Dan Vavra je Buh. Takze je to jasny :)
        • Cahir
          No, Pánové, tak tím je to, domnívám se, rozhodnuto...
          • *1*
  • Vidlec
    Unreal Engine 4 jse sice pěkná věc, ale co Unreal?
    • Od Epicu by neměl Unreal cenu. Ten nejlepší, Awakening byl dílem Legend Entertainemnt a ti už jsou v pánu...
  • Spades
    Kde bylo prosím to video z UE4? Pamatuju si jen obrázky, a tenhle GIF
    • Spletl jsem se, byly tu jen obrázky z UE4
    • Samaritan bylo techdemo UE v3.975, což je krúček od v4, ale matně si vybavuji, že tady na games něco bylo.
  • No nevim,jesli bych mel byt nadseny z toho,ze na UE anginu bude zase bezet vetsina her.
    • Pokud bude dobrej (což není třeba pochybovat) tak není proč by to mělo vadit, horší je jeho "předpovídaná" životnost která pramení z doby po kterou tu budou konzole další generace.
      • Problem je,ze vetsina her pak vypada hrozne podobne,
        Napriklad u soucasneho UE3 enginu to na vetsine her poznas a jen malo tvurcu ho dokazala vyuzit tak,aby vytvorili opravdu osobity vizualni styl a odlisili se od vetsiny ostatnich ,bezicich na stejnem enginu.
        • Spades
          Tak treba Dungeon Defenders jede na UE3, a poznat to teda nejde :D Maximálně podle špatného Anti Aliasingu, kterej prostě UE3 neumí.
          • ale umí.. musíš si umět poradit:)
            • Spades
              Čistý UE3 ho umí fakt špatně. Většina vývojářů to řeší tím, že použijou AA od nVidie a ATI
        • No, tak... To sice jo, mě osobně třeba vadí že hodně tvůrců dělá postavy ve hře na tom engine podobně jako to dělá i Epic (tj- svalouni, nízká čela, ruce o obvodu 150 letého stromu :) ). To působí tak blbě.
          Nicméně to je prostě problém těch tvůrců a ne toho engine, a naštěstí jsou pak i vyjímky jako je např Bioshock.
          Taky když se to tak vezme, na čem jiném než na UE by měli běžet? Id Tech5 se nedá licencovat, Source už má své nejlepší za sebou a Cry Engine? Ten zas nebude tak flexibilní a v porovnání s UE 3 nebo 4 je to prostě dost podobný, moc by si nepomohli kdyby na něj přešli. *1*
          • GlaDOS
            Nesouhlasím s tím, že Source má to nejlepší za sebou. Na čem jiném by měli hry běžet? Co takhle vlastní engine. Zmiňuješ tu Bioshock ale to není Unreal 3 engine nýbrž Unreal 2.5, který přece jen vypadal trochu jinak.
            • No, řekl bych, že Source už pomalu přestává stíhat konkurenci. A hry běží na licencovaných enginech, protože to je daleko levnější, s větší podporou - přeci jen kolik studií si může dovolit bastlit roky nějakej novej engine, vyrábět si k tomu nástroje a pak teprve začít skutečně vyvíjet nějakou novou hru?
            • GlaDOS
              czlukas: Ano, i druhej Bioshock jede na 2.5. Mně vyjmenovávat hry na U3 nemusíš. Já nenapsal, že jsou všechny stejné. Pouze jsem napsal, že Source vypadá i v dnešní době skvěle a že Bioshock by tam neměl řadit, protože je to jiná verze U enginu.
            • Spades
              Aj druhej BioShock? Borderlands? TERA? Dungeon Deffender?
              Ne vsechny hry na UE3 vypadaji stejne...
  • Myslím že u toho že se vybodli na licencování by se hodilo něco podobného napsat i u Id Software. :)
  • Pokud bude dobry a ucelny proc ne? Sice se mi az tak nezamlouva ze by kazda hra mela vyoadat stejne ale verim ze novatorsky a nevsedni graficky styl budou zase umet nezavisla studa
    • všechny hry na UE3 nevypadají stejně:) viz BiA HH.. nádhera *14* pokud nepočítám LOD..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit