Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • rami.cz
    "Valve se na licencování Source Engine docela vybodli" wtf?
    • Spades
      Prostě neprodávali software. Myslíš, že za Epicem někdo lezl a chtěl ten engine? Epic prostě vzal a nabídl ten engine vývojářům, což Valve neudělalo.
    • Overwatch
      No a ne? Stačí porovnat hry, které jedou na Source Engine a ty, které jedou na UE3.
      • rami.cz
        Ale to prece neznamena, ze se na to "vybodli", ne?
      • Ne. Vývojáři si sami vybírají, který engine použijí, a že si nevybrali zrovna Source není chybou Valve, ale rozhodnutím ostatních. (otázkou je jestli o to Valve nějak stála nebo to někomu vnucovala)
        • Overwatch
          Jasný, ale je taky rozdíl v tom, když to někdo léta aktivně nabízí a cpe to všude kam může, nebo když je někdo pasivní a nedělá to. Což není špatně, ale prostě UE3 v počtu her jasně vede.
          • tak hlavne valve to nema zapotrebi se nekomu vnucovat
            • Spades
              Epic si licencuje engine, Valve zase DRM. Kazdy ma neco
            • ale tím by byli sami proti sobě, přeci jen, čím vyšší zisk, tím mohou více investovat atd...
  • Jsem zvědavý na možnosti U4 ale s autorem článku úplně nesouhlasím. Nemyslím si, že by se Valve vybodlo na svůj hýčkaný SOURCE, s každou novou vydanou hrou jej vylepšuje. Pravdou ovšem zůstává, že za možnostmi konkurenčních enginů výkonově pokulhává, ale oproti konkurenci je velice dobře optimalizovaný a přívětivý i ke staršímu hardwaru. Koneckonců i početná moderská komunita SOURCE vylepšuje k obrazu svému, což u konkurenčních enginů není zrovna vidět. Jsem zvědav, s čím vyrukuje na E3 VALVE, tajně ve skrytu duše doufám v příjemný šok..........
    • Overwatch
      Vybodli se na jeho licencování. Na samotný vývoj enginu pochopitelně ne, ten je s každou hrou lepší a lepší. Ale v "cizích" hrách téměř není, na rozdíl od UE3...
      • Ani bych neřekl, ale spíš bych se přiklonil k verzi, že se nevěnovali dostatečně reklamě a propagaci. Koneckonců trh byl, je a bude, vždy nakloněn AAA titulům se super dech-beroucí grafikou kterou SOURCE nenabízel. Někteří vývojáři jej nedokázali ani tak dobře optimalizovat jako samotné VALVE, ale to je věc druhá. Uvidíme v budoucnu, jak se k tomu postaví VALVE s Gabe Newelem.
      • rami.cz
        Nezlob se, ale ja s tebou proste nesouhlasim *1*
        • Spades
          Víš co to znamená licencování?
        • Overwatch
          V pořádku, nesouhlas, nic ti nenutím :). Jen pak mrkni na seznam Source Engine her: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Source_engine_games a seznam UE3 her: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Unreal_Engine_games#Unreal_Engine_3 - rozdíl v počtu je jasný.
  • takhle pěknej efekt ohně se mi nepovedl ani v 3DS Maxu se spešl pluginama, nádhera 8-)
    • Need more experiences!
    • Mechwarrior_bw
      dúfam, že žartuješ :)
      • no nežertuju, mě se to líbí, realistickej oheň je nuda, na ten je na youtubu asi miliarda tutoriálů, je to nuda hlavně proto že pikovteřinu virtuálního plamene renderuješ asi den reálnýho času, a ano líbí se mi celkově grafickej styl kterej prezentuje ten .gif
        • Mechwarrior_bw
          tak ked to berieš takto tak to určite :)
  • No nevim ale podle wiki max payne 3 jede na 2 enginech RAGE a Euphoria a vypada podle me lip nez video z CryEngine 3. UE4 by to vsechno mel prekonat tedy pokud bude lepsi nez samaritan, coz me napada ze demo samaritan muselo jet na 2 grafikach od nvidia (mohly zkusit 1 ati vzdyt UE3 na ati jede lip) a UE4 demo jen na 1 grafice. Podle me se nVidia pokousi uplne vysachovat Ati z potpory UE4.
    A opravdu kde je zminene video ze clanku? taky bych ho rad vydel.
    • Mechwarrior_bw
      potenciál CE3 je ďaleko väčší ako to čo môžeš bežne vidieť v súčaných hrách, osobne si nemyslím, že RAGE engine urobil nejakú dieru do sveta oproti UE3 nevidím výraznejší rozdiel.

Až s príchodom nových konzol sa CE3 ukáže naplno a môžeš si byť istý, že bude bezproblémov konkurovať UE4.
      • Spades
        RAGE ma nejlepsi modely postav, ktere jsem kdy videl. Taky ma megatexture, ktere delaji fakt hezke povrchy. Nevim proc, ale proste ty postavy se mi tam libi daleko vic, jak treba v CE3, kde jsou mnohem realnejsi
        • Mechwarrior_bw
          RAGE engine = Rockstar Advanced Game Engine
          krajšie postavy ako tieto ? : http://goo.gl/qo882

a kvalita modelov postáv, resp. ich návrh, dizajn, štylizácia nijak priamo nesúvisý s enginom.
          • Spades
            A pardon. Ja myslel ze je mysleno iD Tech 5...
            A to, ze takove tvaricky ukazou v traleru na engine neznamena, ze to pouzijou ve hre.
    • Spades
      To muze znacit ze UE4 je vic optimalizovany Engine. Prece jen smaaritan je docela zaplacanej UE3
  • Umaroth
    Nemyslím si že je odemne velkohubé, když řeknu, že tuto dekádu ovládl U3 engine, je opravdu v hodně hrách, a divil bych se kdyby tomu tak nebylo i u U4....
    • Tohle řekl autor tady toho zbytečného článku v první větě.
  • Cahir
    Větší pole působnosti pro designéry zní jako rajská hudba.
  • jo vsechny hry v jednom enginu na dalsich 10 let, pustte mne grcat....
    • Nekteri si nastesti delaji i vlastni enginy :)
  • no od unreal engine 3 nevysel unreal 3 podle me by se engine mel jmenovat gear engine kdyz uz vyvoj unreal dali k ledu.
  • Taky přidám svůj názor do mlejku *3* . UE3 a veškeré jeho mutace které dnes pro mě využivá bohužel moc studií vyplýva jasně z toho, že je tento engine dobrý i kdyz technologicky ho CE3 smetl ze stolu a nebyl jediný. Ovšem nástroji, cenou a i přístupem epicu (každý si pod tím představí něco jiného.. já třeba tlačení svého enginu všem a za každou cenu ) je pro vývojáře prostě lepší volbou, za málo peněz hodně muziky a o tom to přeci je ? Vydělávat prachy nee? Valve má peněz dost ze steamu takze nepotřebujou svůj source cpát někomu jinýmu i když ten už je opravdu technologicky zastaralý(Ve skrytu duše tajně doufam, že valve už dávno dělá na novém enginu na kterém vydají HL3 nebo Ep 3 to je jedno jen prostě další HL). Id Tech 5 je sice taky krok dopředu vzhledem k technologii ale dva kroky zpět svým provedením. Carmack si pod tvrdým bičem Bethesdy si snad za pár let napravý reputaci DOOMem 4. CE3 je dnes technologicky nejdál a jsem si jist, že to tak ještě pár let zůstane, ale abych se vrátil k UE. Tudle dekádu ovládl to je bezesporu ovšem nejsem si až tak jistý, že v tom UE4 bude pokračovat. UE 3 neměl ve své době řádnou kounkurenci to ale UE4 v době svého startu bude mít(CE3, Id TECh5 a další dobré enginy "FrostBite 2" a ani nevime co dalšího přijde). Těd´ k těm konzolím *1* nechápu ten názor ... dalších 10 let stejná grafika ... podle mě s novou generací přijde opět skok v urovni vyzuálního spracovaní což koneckonců je s každou generací konzol .... jen si vzpomente Psx,Ps2,X360-Ps3 takze ja jsem v tomto ohledu v klidu protože zase bude Pc dalsi generaci dohanet ... A ona i ta současná ještě dokaže překvapit (tedy myslým Ps3 protože Xbox už je opravdu za hranicemy svých možností) třeba dnes v noci my jedinné překvapení z E3 předvedl ps3 a to s Beyond:Two Soul a Watch Dogs kdy jsem mi ani u jedné hry nechtělo věřit, ře to běží na Ps3 kde na to v ty krabici berou výkon ? Takže asi takhle až to tu bude tak to tu bude a my s tím nic neudělámě *3* *1* Tak a těd´ kamenujte *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit