Přejít na výpis diskuzí
Update 2.50 pro PlayStation 4 přidá Suspend/Resume a streamování v 60 FPS
12.3.2015 | Aleš Smutný
61 příspěvků
-
Neskutečný jak někdo koupí výrobek který toho moc neumí ale naslibují, že časem to bude umět více. A jak jde čas, tak tam něco přidávají a přidávají a tedy si nové funkce moc neužijete, protože ten výrobek má nějaký cyklus a životnost. Navíc ho není možné vylepšovat a vůbec se v tom hrabat aby žil déle...To se skutečně vyplatí. Platit za slib.
Někdo by mohl namítnout, že tohle mají běžně programy. Ano, programy se také vylepšují ale není běžné aby to bylo takto zásadní a časté. Navíc tam není ta životnost, protože daný program klidně požíváte pořád a je přenosný. Windows fungují jak mají většinou od začátku, časem opravují chyby a ladí věci.
Ale přidávat velké věci po roce, pro druhém roce a v poslední třetině cyklu konzole je zoufalost. Co tam těch 5 let během vývoje nové konzole dělají? Jinde to jde a zde ne. Asi to nejde záměrně. Aby ze zisků mohli přidávat věci podle potřeby.
Aneb koupím si pračku a za rok, to bude mít program na vlnu a za dva roky program na bundy. To se vyplatí, když si poslední program "užiji" méně, protože to bude již končit a pračku také není možné vylepšit a program přenést. -
-
já té filozofii také nerozumím.
Ale s HW a SW nevidím až takový problém. Šokovalo mě sice, že PS původně ani neuměl přehrát audio CD, ale to mě již přešlo. Největší problém nových konzolí je, že nejsou hry. Tedy, že nejsou hry stejných kvalit, které mají hry předchozí generace. A že neexistuje SW nebo HW emulátor, který by je na novém stroji umožňoval hrát. To jsou jediné důvody, které mi nyní brání v pořízení PS4.
Vše ostatní vnímám jako nezásadní funkce (kdybych omáčku vnímal jako zásadní, uvažuju nad XONE – čekal bych tedy od tebe podobnou kritiku na Microsoft, ale ne na Sony). To, že mi nejde zařízení uspat, to že stream nepodporuje 60 FPS, jsou nezásadní věci. -
-
filozofie je jednoduchá. Nekupovat slib do budoucnosti. Bohužel na konzoli musíš spoléhat na jednoho výrobce a HW není možné měnit (snad krom disku). Tedy firma má monopol na svojí krabičku pak to vypadá jak to vypadá.
Jinde tohle nemáš. Stream v 60fps? Neumí to jeden program, tak si seženeš jiný a hotovo. Nejsi nucen čekat, co tedy firma A anebo firma B udělá a zda bude ochotna něco přidat (co by jsi tam logicky čekal). Třeba ta možnost dělat obrázky... Zoufalost a zoufalec ten, kdo tohle podporuje.
Stejně jako Steam. Ještě, že není steam OS + steam monopol. Chceš se mrknout kolik máš FPS? Nebylo to možné a musel jsi čekat opět na slib. Přitom to umělo hned několik dalších programů. Tedy šlo to lehce vyřešit. Naštěstí.
-
-
Nechapu co resis, stejna situace je temer u jakehokoliv kusu hardwaru i u spotrebni elektroniky, mobilu atd. Pro televize vychazi novy fw 10x za rok. Mozna te to prekvapi, ale ja upgradoval fw i u te tvoji pracky, protoze tam proste pridali nove programy. :) A nevim proc by me to melo nejak vadit. Naopak je fajn, ze si nemusim koupit novy vyrobek, protoze se vylepsi ten stary.
-
-
Je to zoufalé když platíš za slib a funkce které dodají na konci cyklu jsou již celkem na prd, protože se to ten křáp rozbije. Jednoduché.
A TV apod? Tam se hlavně opravují chyby a jestli to u tvé TV dělají stejně, tak pak jsi koupil stejně blbě. Koupil jsi slib a čekáš na jeho naplnění. Tohle není u pc. HW vyměním a sw přenesu. Nehrozí zastarání celého výrobku, který je nutný vyměnit za celý nový bez možnosti přenosu SW. A SW mám takový jako chci podle funkcí které má ihned. Nikoliv podle slibů. To je rozdíl.
Vyhodit prachy za slib a poté roky čekat na jeho plnění. Jasně, firmám se to vyplatí když jsou kupci tak hloupí a kupují to :D. 1 rok před koncem nové konzole něco přidají a pak lákají na koupi nové konzole. Tohle koupí pouze tupec. -
-
Nevim, ja u PS4 nekupoval zadne sliby. Koupil jsem zarizeni, na kterem jdou hrat hry. To presne dela uz od prvniho dne, co ji mam doma. Ze tam mezitim pridali prehravani MP3ek, 3D blurayu, moznost zmeny pozadi a jine zcela nepodstatne blbosti, je mi naprosto ukradene a kvuli tomu jsem si to opravdu nekupoval. Ta funkce suspend behem hrani je prvni zajimava vec, kterou mozna pouziju, ale opet je to pouze hezky bonus. Nebo snad veris tomu, ze toto je vec, proc si nekdo koupil konzoli misto PC?
-
-
-
-
-
cool, stream v 60 fps, ted uz jen nejakou hru, ktera da taky 60 *1* *1* *1*
-
-
http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates
-
Tech uz je cela kopa. Ale chapu, ze zaslepenec z rad PC WAITING RACE to nedokaze pochopit, protoze dokola jak zaseklej gramofon opakuje jen: 4K, 60FPS, atd.
-
-
Tak nam naky AAA velky hry ktery jedou v 60 FPS bez cinematic pruhu vyjmenuj *3*
-
-
pode mnou mas link
-
-
Tak sem na to koukal a docela zalostny *8*
-
-
-
-
Před par minutama jsi byl jeste v plusu, tady se nějakej fanboy vyřádil :D Ja osobně proti konzolim nic nemam, ale snad každej kdo není zaslepenej fanboy musí vidět, ze je něco spatne. Jestli je to výkonem konzoli nebo neschopnosti vyvojaru hru dobre optimalizovat resit nechci, to by zas nekdo považoval za flame :)
-
-
tady zas řádí někdo s proxynou, někdo, kdo nepochopil, že obsah sdělení>lišta líbí se/nelíbí se, nějaký děcko se tu baví a je jedno jestli tomu děcku je 13 nebo 40
-
-
Tak, tak :)
-
-
Vypadato ze minusovac dostava provize za pocet minusu a nebo uz nekomu skoncila skola *1*
-
-
-
-
ty používáš PS4? Ty, z MASTER RACE?
-
-
ne, proc? "hry" kalibru The Order me vazne nenaplnuji, takze bych tam stejne nemel co hrat *3*
-
-
proč? Protože píšeš, že je to cool a že bys – chtěl – nějakou hru, co podporuje 60 FPS?
-
-
-