Přejít na výpis diskuzí
Update: Crysis 2 zmizela ze Steamu, stane se z EA prodejce?
15.6.2011 | Petr Poláček
102 příspěvků
-
Chtějí konkurovat steamu jen s vlastními hrami? No, nevím, pokud tam dají celkově nižší ceny pro jejich hry, než jinde, tak si možná něco koupím, ale jinak budu dál kupovat na dobírku, či občas něco výhodně ze steamu.
-
EA ma v poslednych tyzdnoch utvrdili v tom, ze si od tych zmrdov uz nic nekupim. ci uz tymto "exclusive origin" krokom, alebo exkluzivnymi DLC k BF3.
mozem im to cele osrat a viem ze niesom sam. to si radsej kupim COD, ktore z duse neznasam. -
-
COD a jeho spoplatnene. sluzby ? Lol z blata do kaluže.
-
-
podme bratia, spustime si CSS a zabime par chlupatych, vyhodme do povetria par strategickych cielov a zalejme to niekolkymi pivkami.
-
-
CSS nebrat... radeji CS 1.6 a ty pivka k tomu :-)
-
-
-
-
EA Origin podmínky
"The products and services that we make available on the websites may be downloaded or accessed for at least one year after you have completed your purchase."
Užijte si to a hlavně toho kupte co nejvíc :D -
-
Zatím mi tam vydrželi hry dýl jak rok (co mám z EA store),ale osobně origin používám jako backup k mým fyzickým titulům, které byly levnější v obchodě než na Steamu.
Ale na tenhle dosti zásadní rozdíl oproti Steamu jsem už upozorňoval v novince uvádějící Origin. A to, že můžete pěkně narazit, až vám EA řekne, že si hru už nestáhnete protože uplynulo vaše oprávnění ji hrát.
No škoda... zdá se mi, že EA zase zavádí na plno svůj model Buy&Bye. -
at least znamena najmenej, takze toho by som sa az tak nebal, ale koli cenam tam aj tak nikto normalny nebude nakupovat :)
-
-
Uz to,ze tam takova poznamka vubec je,je naprosto spatne a naproto me odrazuje.Ja si koupim hru a EA si muze kdykoli zachce mi tu hru odebrat?Zlatej steam teda.
-
-
at least one year.....tak s tim at jdou do ........
-
-
no jestli v budoucnu bude mit kazdy vydavatel vlastni digitalni platformu,tak to bude peklo.Kdo chce mit na pc 20 programu na digitalni distribuci.Mam steam a mam rad hry pohromade a ne roztahane po 20 uctech.
Jestli chce EA mit nektere hry exklusivni pro svuj ORIGIN ,tak se bude muset zastracene snazit ,aby me presvedcil a verim,ze podobne to vidi vice lidi.
Sice se konkurence pro steam hodi,tak se mi tenhle model exklusivit nelibi.Staci ,ze se tohle deje u konzoli a ted to budou tahat i na pc. -
-
Zase takový problém to není.Nakupoval jsem hry na Impulse, steamu, gogu, direct2drive, game.gamesplanet, ea store (dnes origin), gamersgate. Prostě když je někde dobrá akce na hru co si chci zahrát, tak to tam koupím, stáhnu hraju. No problem. Na Gamersgate, GOGu, D2D a game.gamesplanet ani není potřeba klient, prostě se stáhne rovnou hra. Na ostatních klient je, ale mám je všechny až na steam vypnuty a používám je jen když si chci něco stáhnout.
-
-
Jasny chapu,nekomu to nevadi.Ja osobne to mam radsi vsechno takrikajic pod jednou strechou *1* .
Co mi spise vadi jsou ty exkluzivni hry.Vadi mi to u konzoli a bude mi to vadit i na pc.
A na steam nadava spusta lidi,ze jsou drahy,coz je casto pravda.Jenze ceny non-valve her urcuji vydavatele,zatimco valve hry maji ceny slusne.Myslim si,ze pokud by takovy EA melo takove postaveni jako steam,tak by to bylo teprve peklo co se cen a predrazenych dlc tyce. -
-
Problem Steamu je, ze prevadi z dolaru na euro 1:1 (nektere hry mam pocit maji odlisnou cenu pro evropu a usa, ale jde spise o vyjimky). Takze USA maji hru na Steamu pri dnesnim kurzu priblizne o 30% levnejsi nez v Evrope a to je si myslim docela dost. Prosto se na Steamu vyplati kupovat pouze v akcich. Ja mam napriklad na Steamu pouze hry z ruznych akci a pak hry, ktere pouzivaji Steamworks i v pripade krabicovych verzi hry (MW2, Fallout New Vegas, FEAR2).
-
-
To je fantasmagorie :) Steam neurčuje cenu, Steam nedělá žádné převody měn. To si nastavují distributoři sami :) Proč má někdo pořád potřebu plácat tyhle nepravdy?
-
-
ano, má slovo, co se ceny týče - ale jen u vlastních titulů. A dále má slovo u organizace akcí. eto vsjo
-
No valve asi bude mit taky nejake to slovo co se ceny tyce,ale konecne slovo ma vydavatel,o tom zadna.Faktem je,ze u valve her jsou ceny v dolarech a eurech v poradku zatimco u her jinych vydavatelu tomu tak casto neni.
-
-
-
Tak osobně bych taky raději vše na steamu a gogu, ale když je někde něco fakt levné tak mi jiný shop nevadí. S těmi cenami je to zajímavé - např. DNF stojí na steamu 50 eur. Já ho koupil na game.gamesplanet za 27 liber, což je o 500Kč méně. A co jsem tam koupil? Steam klíč, takže jsem hru zaregistroval a stáhl ze steamu. Ať žije (i takhle paradoxní) konkurence!
-
-
-
-
Tak sa tiež vyjadrím.
Pokiaľ to bude nenásilné ako to má blizzard tak to by som bral. Stiahnem hru a hram a opritom so v SC 2 môžem pisať s kamaratom čo hra WOW.
Ale pokial to má byť aplikacia ako ma Steam... Tak to ma fakt znechucuje... už Steam som inštaloval s neistotou trošku znechutenim (ale akcie su akcie :D )
Taktiež sa pridavam na stranu hračov čo nechcu mať 5x "spyware" v PC... -
Nemohu se nezeptat, ale co máte na mysli frází "starší hry typu Bulletstorm" , chcete tím snad říct, že hra spadá do nějaké "low" kategorie nebo máte na mysli všechna FPS od EA? Řekl bych že je to od vás poněkud neobratné škatulkování. A ano, je to má oblíbená hra(ne nejlepší) a něco takového si nezaslouží. *1*
-
-
No tak pojmom "staršia hra" sa asi myslí ružové prasiatko s vytetovanou lebkou na bruchu, vieš?
-
autor myslel dátum vydania. *3*
-
-
BF Bad company v Originu 40E a v tescu jsem dnes koupil krabicovku za 199 :-)
-
-
Podívej se jestli to není datadisk vietnam *4*
-
-
ne neni prave sem instaloval
-
Ne není - http://www.megahry.eu/battlefield-bad-company-2-en/, http://mmoboost.cz/battlefield/battlefield-bad-company-2-1641.html
-
-
samozrejmne 2dil nejak sem nemel zaplej numlock :-)
-
-
jedna dobra vec je ze z EA account sa stal Origin account a vsetky hry sa preniesli a ako bonus zmizol ten debilny limit, ze hru mozete po zaplateni cez EA stranky stahovat len dva roky (akoze toto ma fakt par rokov dozadu dojalo, ked ziadali priplatok za to ze mozem stahovat hru az 5 rokov od zakupenia)...moje dve hry na ucte sa mi teda obnovili, kazdopadne, na steam to mat nebude, jednak je ovela zauzivanejsi a popularnejsi, a predpokladam ze na ten origin sa vela distrributorov hier nepozenie a hry od EA az na par vynimiek moc nehram...a ked cely origin zlyha, EA sa rychlo vratia na steam.
-
dekuju EA ulehcili jste mi rozhodnuti od vaseho vydavatelstvi uz nikdy nic vice. Jen doufam ze se takovych moresu nechytnou osatni jak byva u takovych veci zvykem.
-
Origin, Steam? Oboji mi je ukradene, kupuji krabice. *6* *5*
-
-
Tak to jsi borec *3*
-
-
Souhlas s kolegou, kupuju jen krabice, takze sem taky borec :-) Steam mam jen kvuli Valve hram, ktere ho vyzaduji + par dalsich (Metro, MafiaII - vse vcetne Valve her koupene v krabici). Nevidim v tom zadnej prinos, zvlast kdyz mam obchod s hrama cca 15 minut cesty a ceny sou stejne.
-
-
Holt jsme borci ale ted vazne, mam to uplne stejne. Kdyz uz je soucasti her clovek s tim nic nenadela. Ovsem nelze uprit ze Steam cas od casu nabidne nejakou vskutku zajimavou akci. Ale doposud jsem nemel potrebu jeho sluzeb vyuzit, o cenach novinek uz rec byla. Co se tyce Origin tak aktualne jeho jedine vyuziti vidim v pripadne koupi DLC do BF3 ale netreba predbihat udalostem.
-
Prej že ceny jsou stejné. lol
-
-
Njn díky evropský, cenový strategii, kterou vydavatelé aplikují na steamu, se tam teď vůbec nevyplatí kupovat nové hry, protože sou pořád o 2 až 3 stovky dražší než v kamenných obchodech. *10* No, ale až padne euro nebo aspoň až pořádně oslabí tak to bude zas dobrý. *1*
-
No u novinek jsou dokonce ceny vyšší než v obchodech.
-
Tak se opravim - ceny v obchode sou mensi nez na Steamu a jeste k tomu dostanu krabicku, DVD a manual. Samozrejme nepocitam slevove akce, ty jsou dobre a proti Steamu jako takovemu vubec nic nemam.
-
-
Asi jako akce 50% na Steamu na CoD:MW2... 6 stovek... Eurogamer 4kila... nečekaně už vyprodané a normálně na webu všude 6kil... tak jaká sleva!?... Jak na Steamu stojí něco víc jak 250, nevyplatí se to... *12*
-
-
-
-
-