Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • takze podle geohotova blogu je pouze na dovolene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    clanek je FAKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

orig:
    Update from Geohot’s blog, says he has not fled and is merely on vacation.

Factually, it’s true I’m in South America, on a vacation I’ve had planned and paid for since November. I mean, it is Spring break; hacking isn’t my life. Rest assured that not a dime of legal defense money would ever go toward something like this. And of course Townsend loves the idea of painting me as an international fugitive. I have been in contact with my lawyers almost every day; I would not let the case suffer. That said, I also won’t let this ridiculous lawsuit run my life either. Then the fearmongerers win.

I will be back, I hear it’s hard to come by the Xperia Play down here.
    • Puvodni zpravu uvolnilo Sony: psali, ze utekl do jizni ameriky aby se vyhnul predani "nedilnych soucasti disku" a take, ze lhal o vlastnictvi PSN uctu.

Sony ze sebe klasickym zpusobem zase udelalo blbce - jak tu uz nekdo psal, asi to maji v krvi :-P. Docela tim geohotovi nahrali.
      • Takze soud Geohotovi naridil predat neco Sony a Geohot misto toho odjel na dovolenou. Rozumim tomu dobre? A krome toho lhal pred soudem, je to tak?
        • Ne, nerozumis.

Predal, co predat mel, ale lide od Sony si mysleli, ze k tomu jsou potreba i jina zarizeni (radice), coz nejsou (to je nejspis dilo jejich pravniku). Nicmene jeho pravnik dodal pro jistotu i ty radice, prestoze nebyly treba.

Pred soudem take nelhal (staci si o tom neco precist).

To, co Sony dodalo nejsou fakta, ale jejich nazory (a jak se ukazalo chybne nazory). Stale se jeste muze stat, ze geohot v te jizni americe zustane, ale to ukaze cas, nema smysl o tom polemizovat (osobne si myslim, ze se v pohode vrati).

Pokud se vrati, Sony si zase o neco "vylepsi" reputaci.
          • OK, ja si myslim ze to tak neni, ale tezko se to prokazuje, kdyz jsem nevidel ani soudni prikaz a ani nevim co presne bylo predano. ravnici to umi zamlzit tak, ze se pravdy nedoberem. A jak je to tedy s tim lhanim o uctu na PSN?
            • Oficialni (verejne) dokumenty souvisejici s pripadem SCEA vs. Geohot najdes na serveru http://dockets.justia.com/

S tim lhanim je to vicemene slovickareni a dohady, nic prukazneho a navic to nemusi souviset - ma totiz tusim 4 PS3 zarizeni a i kdyby na jednom PSN ucet mel a hackoval na jinych, je to jedno. Navic v tomto pripade jde Sony hlavne o to, ze se chce s Geohotem soudit v Californii a ne v NJ.

Nevim no, proste mi to uz nepripada ani jako prosta zaloba, ale vylozene to hranici s otravovanim a protahovanim procesu (cimz muzou Geohota efektivne vyradit)...
  • Spades
    Sony má být ráda, že mají takový systém, jaký mají. XBOX 360 dokáže flashnout každej blb, a jaké prachy z toho Micro$oft má. Sony nemá téměř žádné piráty, a ještě si stěžuje.... Zabít málo fakt!
    • Sony je nepochybne rada ze ma system jaky ma, ale to neni duvod, aby se nebranila proti hackerovi, ktery zverejnuje jeji sifrovaci klice.
    • Mno ja myslim, ze flashnout PS3 dokaze taky kazdej blb.Staci hodit CFW na flashku a normalne udelat update z flash... :D :D

Jednu podminku to ma musis mit firmware do 3.55
  • Konečně , jeden proti gigantu :D GOGOGO !!
    • MoravaGeorge
      Geohot běží o život, go jen go. Mohl by to zkusit ve Venezuele, Hugo Chavez nemá rád konzole a západní dekadenci, ale hlavně ne na Kubu, tam konzole neznaj.
  • MoravaGeorge
    Já ted fakt nevím, půlka lidí řve posvětit a druhá pověsit, což tedy v ideálním případě, aby se jak se říká sony nažralo a werz zloději zůstali celí, pak tedy pověsit a pak posvětit, címž by sony dostala svou libru masa a warez ptácí mučedníka *1*

A teď vážně: Sony si chrání zisk. Kdyby jste měli byznys a někdo vám ho narušil a umožnil by vašim zákazníků neplait a připravil vás o profit, tak by jste se nebránili? Jestli ne, tak klobouk dolů a alou k lopatě, protože v jné svéře by vás asi nezaměstnali a soukromé podnikáni nedoporučuji.

A co se týče velkého útěku, je celkem logické, že se do jižní ameriky nešel (neletěl, neplaval, nepodhrabal se), aby se tam mohl opaloval. Zkrátka vzal dráhu, typuju, že si uvědomil co způsobyl. Ono i hackeři měli kodex, kde sice uznávali svobodu myšlenek a práva na informace, ale zase byli proti úmyslenému poškozování. Možná, že si ani neuvědomil, jaký je sony moloch, možná že ve svém IT mozku neurčil, že dělá něco špatně, ale udělal.
    • Pěkně řečeno Lidi od Sony si v této situaci počínaj rozumně... Nerozumně a neprozíravě se bohužel chovali před hacknutím ke svým zákazníkům
      • MoravaGeorge
        Možná příčina, ale to už je jiná věc a přitom stačilo tak málo, kdyby nevypustil gina z láhve, moho to dopadnout, jinak. Kdyby například hacknul PS3, ukázal úkázal veřejně pár kousků a neházel návod na net, tak by se sním sony možná i rozumě domluvila. Zkrátka něvětší chyba byla, že světu ukázal jak. Ne nebyl to Prométeus který přinesl oheň, ale spíš Ikaros, který chtěl ke slunci.
  • Všechno to stojí a leží na tom, zda je kus hardware, který jste si koupili Váš majetek, a máte ho k užitku, nebo nemáte. Já si myslím, že ano. Hodně mi to připomíná situaci, kterou z nám z práce, a to oprava automobilů, kde v současné době, mají mít přístup k softwaru ovládající elektroniku automobilu i lidé mimo oficiální servisy. Dokonce si spousta lidí může, samozřejmě naprosto legálně měnit například systém vstřikování paliva, tzv. chiptuning.

Hotz je frajer, který zaslouží uznání. Sony za tyhle aktivity doufám tsunami vyplaví sklady s PS3. Díky tomuhle krokusi již nikdy nic od Sony nekoupím.
    • Bohužel jsou meyi námi tací který by "Sony za tyhle aktivity doufám tsunami vyplaví sklady s PS3" *7*
      • Doufám, že Sony za tyhle aktivity tsunami vyplaví sklady. Díky tomuhle kroku si již nikdy nic od Sony nekoupím.

Teď už můžeš reagovat na tu neemoční část.
    • bohužel jsou mezi námi tací, kteří by za tohle byli schopni věšet za koule do průvanu, co by dělali ženským co si potuní software např. v autě snad radši ani nedomýšlet.
  • sakra chybička *nemyslíš
  • Hele. Jenom taková otázka... hodně lidí se ohání, že když někdo něco vlastní, tak si s tím může dělat co chce. Je to tak? Znamná to tedy, že když něco vlastním, tak s tím můžu udělat i to, že řeknu: "Hele, jako prodám ti to, ale pouze za podmínky, že se v tom nebudeš šťourat!". A nebo se tahle svoboda nakládání se svým majetkem překrucuje jak se zrovna komu hodí a pro Gehota platí a pro Sony neplatí?
    • KIMCID
      mysliš že někdo žaluje tuningáře aut??
      • pokud tuninguji auta ktera jim nepatri a jeste je pod cenou siri dal, tak nepochybne
        • KIMCID
          jak nepatří??koupil ho tak patří... *3*
  • A ještě k tomu platí další obecná poučka .. na ktere platformě je nejvíce piratství tam jsou hry překládany do mateřského jazyka a stojí 1/2 ceny než tam kde piratstvi tolik nekvetlo ... což je nahrává tomu že když je na PC suverejně nejvi pirátu, zaslouží si nejmenší ceny originálu.
    • Psychotic
      A nebo je to tím, že hlavní trhy konzolí jsou USA, Japonsko, Velká Británie => v podstatě nejbohatší země světa... a hlavní trh PC je východní Evropa, Čína a podobně, kde jsou lidé klidně pětkrát chudší?
      • A proto jsou gamesy na PC v Anglii o mnoho levnejsi (vcetne prave vydanych titulu), ze?
        • Á, promiň, na poprvé jsem nepochopil. V Anglii jsou všechny hry levnější (z mně neznámého důvodu). Poměr ceny PC hry/kozolovky je stejný, jako tady (tedy asi 2/3)
          • Tim duvodem je vetsi trh, prime zastoupeni hernich spolecnosti a jine danove zatizeni.
            • reagoval jsem na ten silny (konzole) / slaby (hrani na PC) trh. Rozdeleni zapadni Evropa + USA + ... pouziva konzole X vychodni Evropa + Cina + ... hraje na PC je kravina. S tim, ze anglicky trh je VETSI a proto je cena nizsi, bo pocet prodanych kopii je take vetsi se neda samozrejme jinak nez souhlasit
            • Dík.
        • Ano.
  • Fjallgeirr
    ubohy zid si spletl kontinent ROFL
    • Core
      ty jsi penis *12*
    • john.linhart
      Tak abys zalezl zpátky pod kámen, ne? *7*
  • "Stan" je rozhodně originální nick. Určitě se za tebe někdo vydává, aby mohl poškodit tvou dobrou (?) pověst. Stoprocentně věděl, že tento nick používáš i ty.

Ale teď vážně. Opravdu si myslíš, že ten nick je tak originální, aby jsi o člověku který jej používá mohl napsat, že je "ubožák" ? :P
    A teď si představ. Co kdyby jej on začal používat dřív než ty? :)
    Přiznal by sis, že jsi ubožák kvůli jednomu blbému nicku? Nebudu urážet tvou inteligenci, protože z několika málo příspěvků o tobě nevím vůbec nic, ale budu předpokládat, že jsi inteligentní a dokážeš se zamyslet. Tak se zamysli než něco napíšeš ;)
    • "Tak se zamysli než něco napíšeš ;)"

možná by bylo lepší se řídit svou radou, co říkáš? (řeč. ot.)
      • I když je to řečnická otázka, stejně musím odpovědět (už jsem prostě takový).
        Já se opravdu zamyslel a i přesto jsem to napsal :)

A co se ti na tom tak nezdá, že naznačuješ, že jsem nepřemýšlel? To je taky někdy dobré vědět :)

Mimochodem, nemohl bys používat jiný nick než "Nekdo jiny"? Jako odpověď je to maličko matoucí (Například "Nekdo jiny nez nekdo jiny").
        • To je mi zvláštní, co je na tom matoucí, jinýho kritizuješ že se ohradí proti používání svýho jména někym jinym a přitom sám říkáš, že je to matoucí a asi to to vadí, ale jenom když jde o tebe co?

Víc nicku na variaci Nekdo jiny pls!!!!! : D :D come on!
          • to Nekdo jiny výše - tady vidíš jak je to matoucí, toho blbce si ze sebe dokonale právě udělal sám : D
          • Popravdě mi to nevadí, protože já vím co jsem psal a pořád se v tom dokážu orientovat.
            Ale tato diskuse se mi začíná líbit. Musím na Games chodit častěji :)
            Navíc to ani není můj nick ;)

A rozdíl je v tom, že on nepsal odpovědi na Stana se stejným nickem.
            Kdyby někdo psal pod nickem který používám, použil bych jiný (výjimkou je tato diskuse, která by pak ztratila své "kouzlo" :)
            Docela se mi líbí představa člověka, který se v tom snaží orientovat.

Vlastně jediný problém, který s jeho příspěvkem mám je ten, že každý kdo (klidně i bez vědomí, že ho zrovna on používá) použije jeho nick je "ubožák".
            Nevím jak ty, ale já v hlavě nemám databázi používaných nicků ;)
            • Nekdo jinej -> Takže jinak. Nevadí mi, že někdo používá tenhle nick. Dokonce mi ani nevadí, že je stejný. Jen mi to jednoduše připadá matoucí :)

A jelikož já nečetl celou diskusi, ale jen to co mně zajímalo, vůbec jsem nevěděl, že někdo nick Stan už použil, dokud na to druhý Stan neupozornil ne zrovna milým způsobem. V tom případě napiš tomu "pravému" stanovi že měl použít číslo když vlastně reagoval až jako druhý :)
              A ty asi nečteš co píšu. Napsal jsem, cituji: "Kdyby někdo psal pod nickem který používám, použil bych jiný" :P

A děkuji. Někdo ze sebe toho blbce přece udělat musí, že jo ;)
            • Mně se neptej. Ale i tak je tato diskuse zajímavá.
              Škoda jen, že je OT a tak bude nejspíš i smazána (pokud se tady OT příspěvky mažou).

Jak my lidi dokážeme udělat z komára velblouda :)
            • to tvoje chyba, já v hlavě datábazi niků mám a nikdy bych se neopovážil psát pod někým jiným
            • ale nekecej, kdyby ti to nevadilo nebudeš žádat o změnu nicku protože je to matoucí.

Já nevim, ale podle mě je slušnost a normální když už je jeden nick v diskuzi použitej, tak ať ten další dotyčnej ten nick když ho chce tak hrozně moc použít znovu nějak odlišit, třeba číslem, u tebe to asi normální neni co?

ale jo, stav se častejc, takových tu neni nikdy dost ;)
            • No, první reakce byla vtipná, teď už to tolik vtipný od nich není a požadavek o přidání dalších je snad ještě méně vtipný, no ták, proč to někdo podělá v nejlepším když to bylo ještě legrační, opakovaný vtip není vtipem :(
    • Bacha, teď zase řekne, že jsi se za něj vydával ty, abys mohl taky použít tuhle narážku :))))))))))))))
      • kdo se tu za koho vydává?
        • Tak tohle už začíná být silně matoucí :)
          Původ nicku "Někdo jiny" je takový, že jsem nechtěl napsat svůj vlastní nick, protože už jen můj příspěvek si říká o jeho napodobení/ukradení/vypůjčení (říkejte si tomu jak chcete)
          • o čo tu ide?
            • and who are you?!
            • Trochu se ta diskuse zvrhla. Teď to není diskuse, ale maškarní ples. Je to jako kdyby všichni přišli ve stejném oblečku :)
      • Možná to tak bylo, možná ne :)
        Každopádně jak to tak sleduju tak teď něco podobného směroval k "Eee". Snad bude dostatečně originální, že pokud si to přečte, napadne jej něco jiného čím by mně mohl "setřít" :)
    • Sakra, dyť jsem to dal jako reakci na Stana. No, někde bude chyba. Někde mezi židlí a klávesnicí nejspíš :)
      Třeba si to přebere :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit