Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Obyčejný zločinec.
    • Vyjmenuj jeho zločiny.
      • * Violating the Digital Millenium Copyright Act (17 U.S.C. § 1201)
        * Violating the Computer Fraud and Abuse Act (18 U.S.C. § 1030)
        * Contributory copyright infringement (17 U.S.C. § 501)
        * Violating California Comprehensive Computer Data Access and Fraud Act (§ 502)
        * Breach of Contract (related to the PlayStation Network User Agreement)
        * Tortious interference
        * Misappropriation
        * Trespass
        Z wikipedie, to, že se několikrát provinil proti zákonům je fakt, nemůžeš ho heroizovat
        • Spades
          Trespass ? Co ma sakra hacknuti PS3 spolecneho s vniknutim na cizi pozemek ? :D:D:D:D
          • Dále se to dělí - konkrétně je tohle případ "Trespass to chattels", čerpám z anglické wikipedie, doporučuji tam taky kouknout, máš to ta mblíže
            • Promiň, ale proč by tam byla jako blbost dělení "trespassingu"? :D :D :D
            • z wikipedie to nemyslýš vážně?! Sorry, ale wikipedie je často plná blbostí.
        • za provinění se proti mizerným špatným zákonům ho lidé klidně mohou heroizovat, nedivím se, já bych přímo neheroizoval, prostě dělal něco co je dle mého naprosto v pořádku po morální a čestné stránce, to je u mě nadřazený jakýmkoliv zákonům.

Ale dodatek k DMCA ho z toho snad vyseká stejně jako ve sporu s Apple.
          • Z těch tvých řečí je jasně vidět, že razíš logiku dodržování jakéhokoli zákona i když je špatný, tak to neokecávej. Fakt ovce :D tobě prostě ať zákon nařídí sebevětší pitchovinu, tak jí budeš dodržovat viz ten tvůj příklad s pokrývkou hlavy, ani omylem tě nenapadne takový kravině vzdorovat, ty si prostě sen všech zákonodárců, hlavně aby tě náhodou nestihnul trest za nedodržení tupýho zákona viď?:D

Takto prostě chlapče je jen do doby kdy dostatek lidí řekne NE a přestane takový debilní zákon dodržovat. Na hlavu se netřeba stavět.

"zákon o autorských právech hloupý může být jen pro rádobypirátíky a hackery"

Musím tě vyvést z omylu, ne každý zákon který je zde na ochranu někoho je dokonalý, takové zákony totiž moohou poškodit jiné a být několika sečné, ty si zákony představuješ jak Hurvínek válku, tak radši dál dedukuj jak Geohotz zbaběle utek před svym svědomím :D
            • vetsina lidi je neuveritelne hloupa, ty jsi toho dobrym dukazem, proto je lepsi, kdyz dodrzuji zakony, nez kdyz se bezohledne rádi svymi sobeckymi zajmy
            • To, že jsi hloupý ti skutečně nemohu vyčítat, to máš pravdu, moje chyba, shame on me.
            • Promiň, jsi příliš velké střevo na to, abych to s tebou dále řešil. :DDDD Napřed napíšeš cosi o tom, že si lidé řeknou "NE" a přestanou hloupý zákony dodržovat a potom mi začneš vyčítat, že proč by to jako měli lidé přestat dodržovat. :DDDDD Raději pokračuj v psaní o ovečkách, to ti jde očividně lépe. :DDDD
            • To si objevil Ameriku, nedodržení zákona = trest, máš tam ještě nějaký hluboký moudro který nám musíš sdělit aby si nás spasil? Tohle by člověka totiž nenapadlo, zbytečně to vokecáváš a začínáš se v tom hrozně plácat : )

Další tvoje skvělá dedukce, geohotzův hack=všichni nebudeme doržovat autorský zákon=nebudou existovat hry :D bravo. Kdo z něj dělá Robina Hooda? Kde si to sebral?

Další ti předkládat nebudu, ty stejně ani po miliontém příkladu nepochopíš, že nesrovnávám zákony ale principy, bylo by to házení perel sviním ti něco o tom psát :)

Citace "Ten může, ba musí, poškodit jen ty, co ho úmyslně porušují, hacery, piráty a podobně, pokud poškodí tebe, jakožto člověka co nikdy nic nestáhl ani nic podobného, potom bude něco smrdět, ale v tomto případě se to ani zdaleka nestalo, to by pak totiž nemusel utíkat do JA"

Dobře ty *1*
            • Zato ty musíš být sen každého rebela. :DDD Já si nemůžu pomoct, ale ty odsuzuješ moji prostou dedukci a sám tady píšeš takové moudra že by z toho jeden padl...já nerazím žádnou logiku dodržování každého zákonu, snažím se ti říct, že ten zákon musíš dodržovat, když ho dodržovat nebudeš, budeš čelit následkům..klidně ho nedodržuj, třeba pak dopadneš jak Geo a budou tě tu lidi heroizovat, jak potápíš velké korporace, bravoooo, Robin Hood, jen škoda že se s nikým nepodělíš. Už se těším, až si lidé teda řeknou "NE", nebudeme dodržovat zákon o autorských právech, však nám pak budou stačit hry na webgames, když nikdo nebude dělat pořádné pecky, páč se to rozkrade. :DDDDD Rychle, čekám na další zákon, třeba nějaký z totality, však to je stejné jako zákon o autorských právech. Ten může, ba musí, poškodit jen ty, co ho úmyslně porušují, hacery, piráty a podobně, pokud poškodí tebe, jakožto člověka co nikdy nic nestáhl ani nic podobného, potom bude něco smrdět, ale v tomto případě se to ani zdaleka nestalo, to by pak totiž nemusel utíkat do JA
          • Zákon je zákon, zákon se musí dodržovat, na to se prostě nehraje, neutekl a právnici mu nezískávali čas na útěk kvůli tomu, že by byl nevinný a byl čistý i před svým svědomím..kdyby jsme takhle stavěli lidi nad zákon kvůli tomu, že si "někdo" myslí, že je to v pořádku protože mu z toho neuniká výdělek je prostě a jednoduše nesmysl.
            • Nevím co napsat...to je síla co si napsal, ty na mě koukáš, že jsem vydedukoval že utekl kvůli tomu, že nemá čisté svědomí a ty jsi dokázal vydedukovat z toho, že jsem napsal, že by se zákony měly dodržovat jakýsi hemly o ovečkách a bla bla bla tuny dalšího internetového klišé, ty "protiproudovče". :DDDDDD Já si myslím, že tobě to bez urážky pomaleji myslí, já si pamatuji zákon nutnosti pokrývky hlavy, ať je to zákon jak hloupý chce, tak nedodržuješ-li ho, musíš čelit následkům, tak to je prostě je i kdyby ses na hlavu postavil (neberu v potaz prostesty a podobně, to je potom odpovídající reakce na hloupé zákony, ale zákon o autorských právech hloupý může být jen pro rádobypirátíky a hackery, pro ty co se tím živý takové ztráty opravdu vadí)

K tomu druhému taky nemám co odpovědět... :DD Ty jsi zase vydedukoval,, že já si myslím, že každý kdo uteče nemá čisté svědomí...nikoliv, já říkám, že ON nemá čisté svědomí *7*
            • Tobě to opravdu nějak pomaleji myslí, nic ve zlém, nesrovnávám s N. zákony, ale srovnávám princip který tu hlásáš, tzn. zákon je zákon a ať je jaký chce, musí se dodržovat, názor hodný ovečky. Matně si ještě vybavuji jeden zákon, kterým se museli američané někdy ve 20. nebo 10. letech 20.st.? letech vzdát všeho zlata ve prospěch státu, taky dobrý co? Víš co způsobuje že i ty nejdebilnější zákony šlapající po lidech se dodržují, protože je tu 90% samých Jerryů co hlásají zákon se musí dodržovat a na každýho kdo nejde s proudem a postaví se za sebe poslat nejméně inkvizici.

Ty máš jednu perlu za druhou, to jako říkáš, že každý kdo před něčím uteče nemá čisté svědomí? nebo podle čeho si to vydedukoval? Na straně druhý pak hlásáš, že by si emigroval před špatným zákonem, takže jak na tom vlastně si? pořád si protiřečíš.
            • No tak kdybych měl čisté svědomí, neutíkal bych, vydedukoval jsem to podle toho. :D Já jsem v tomto nestranník, jedno je horší než druhé, ale nebudu ze sebe dělat blbce a zastávat se jen jedné strany. Srovnání s Norimberskými zákony je normální nesmysl, ale nic to nemění na tom, že i ten zákon se musel dodržovat, ačkoliv tento zákon už přímo omezoval někoho, takže bych se uchýlil spíš k emigraci, ale autorský zákon a podobně se nechystají nikoho vraždit, jen si tím někdo chrání svoje fašistický výdělky. :D
            • :D ty si ho vezl na nádraží nebo jak víš, že ani sám před sebou nemá čistý svědomí?

"Zákon je zákon, Zákony se musí dodržovat"
              (c) Joseph Goebbles na adresu několika remcajících na oslavě u příležitosti přijetí Norimberských zákonů.
            • Ukaž mi kolik lidí na světě hrají podle zákonů? Každý se snaží všemožně postavit nad zákon a pravidla. I Sony se nepochybně několikrát dopustila něčeho, co se nedá zařadit mezi legální věci.

Ovšem jak už tu někdo psal. Nejsem fanoušek ani jedné strany. Porušovat zákony by se neměly a to, že dnes společnosti a celkově lidi hrabou peníze ej normální a nic s tím nikdo neudělá. Ovšem hledat možnosti jak se vyhnout placení peněz a ždímání pěněženky je také naprosto normální lidské chování.

Je jasné, že kdyby se dostalo prolomení PS3 více na světlo, část majitelů PS3 by byla dost ráda. Pak by tu také byli Ti co by litovali vyhozených peněz a byli by naštvaní na ty co mají hry s crackem (tak jak je to na PC scéně). V tuto chvíli se ale jen Ti co si hry kupují hry, mohou jen smát. Toť vše :) !
  • Jozef123
    Ak by sa dostal do basy tak by som sa naučil hackovat a zničil by som cely sony *1*
    • neviem či ti tu háčkovanie pomôže, možno štrikovanie
      • Jozef123
        *1* Ocenujem tvoj zmysel pre humor *1*
  • Verejnost samozrejme sympatizuje s novodobymi Robiny Hoody, kteri se jen snazi trochu zatopit mocnym a udajne tim prospet ubohym nevolnikum, kterym prece zla Sony blokuje Linux atd. Na strane Sony je pravo a vse co delaji je opravnene. Na druhou stranu si tim kopaji hrob, protoze tohle je velice spatny marketing. Snad jim ten varovny priklad stoji za to. Evidentne je pro ne neprolomitelnost PS3 zcela zasadni.

Osobne v teto kauze nesympatizuji ani se Sony, ani s Hotzem. Kdyby byl Hotz napr. takovy hrdina a stal si za tim, ze nedela nic spatneho a protipravniho, neutikal by nekam Jizni Ameriky, ale postavil by se obvineni celem.
    • Nevím co bylo oprávněného na tom, že nalákali zákazníky na PS3 s podporou her z PS2, a pak to blokli. Jen do nich.
    • Spades
      Tam obvinili starou babku za sebeobranu proti zolodeji :D z USA bych utekl za paleni DVDcek :D:D:D
    • ty toho o fungovani justice v USA moc nevis, kdyz ti vadi ze utekl, ze?! Hotz moc dobre vic proc a dobre udelal.
  • takýchto ludí čo poškodzujú meno jednej z najlepších ak nie najlepšej spoločnosti na svete by som zavesil za gule do prievanu.
    sony sa snaží prinášať svojim užívateľom neustálu kvalitu, vo videohernom svete to načla prelomová PS1, dokonalá PS2 pokračovala a priniesla neskutočné množstvo peciek. PS3 je zase najsilnejšia konzola aká bola doposial vyrobená, ak sa jej výkon ktorý je naozaj obrovský využije naplno bude mať čo robiť aj nová konzola od MS. ten výkon cell-u je proste užásný, pri uncherted 2 človek zabúda že hrá hru a nepozerá sa na film. s novou konzolou môže sony kludne počkať ešte pár rokov, ten výkon tam proste je a stále tam zostávajú veľké rezervy.
    • Sony už dávno není, co bývala. Poruchovost prvních "Fat" verzí PS3, zrušení podpory PS2 her, aby na nich mohli rýžovat kvůli "HD verzím", totalitářské praktiky jak z Orwellova 1984 a tak dál a tak dál...
      • Hloupost. Podpora PS2 byla hardwarova a tim padem draha. Puvodni PS3 konzole byly ve skutecnosti dve v jedne. Na prechodne obdobi to bylo nutne, ale jakmile byl dostatek PS3 her, bylo vyhodnehjsi PS3 zlevnit a podporu pro PS2 hry odstranit. A hlupaci z tohoto logickeho obchodniho kroku delaji kdo vi co.
  • Core
    Jako vystřižené z Orwella *5*
  • Spades
    Není to ten to hacknul iPhone ? Doufam ze ne, protoze se dozaduju svych hacku :D:D:D
    • splash
      Je to on..
  • Ani by me neprekvapilo kdyby ho Sony zamestnalo pokud nekdo videl film od Spielberga Chyt me kdyz to dokazes tam to bylo trosku podobne jinak Sony hodne kleslo a to hlavne v poslednich letech (predevsim kvuli konkurenci a mozna v zastaralosti svych produktu nevim ) nicmene mam doma starou TV (17 let) a video (22 let ) takze aspon nejake dobre vzpominky na tuto znacku mam :)
    • Core
      Chyť mě... bylo drobet jiné téma. A Valve se s hackerama také 2x nemazali..
  • Tak utekla ta svině nebo ne? Z článku jsem to nepochopil.
    • miker17
      neutekla jsou to jen lži Sony
      • Tu zprávu o jeho útěku nepřinesla Sony, ale Gayhotův právník.
        • Zprávu o útěku přinesla samozřejmě Sony, právník geohota těžko bude mluvit v jeho neprospěch *7*

According to Sony, Geohot, the hacker currently being sued by the firm for publishing PS3′s root key earlier this year, has FLED the US as an “excuse” for not turning over hard drives as per a court order.
  • Ještě jedna věc co se mi hnusí a dá se to tak trochu na toto aplikovat. Stačí se podívat kam to spěje když si korporace vydobyde nějaké postaveni. Chtěl jsem si koupit a koupil TDU 2 - na PC . Rikal jsem si konecne to koupim vcelku hezkou digitalni cestou .. predstahnu si to , zakoupim z domova, zadne dalsi objednavani (v tom se mi digital celkem libi) cekani na postu , jen cekani na stazeni .. no a ac vse hovori ve prospech digitalu , evidentne naklady na skladovani digitalni kopii u Valve a me osobni stazeni musi byt mega-giganticke , když prekročí lisovani, tisk a distribuci do tisicu obchodu postou a letecky po celem svete .. Neb bych si jinak nemohl koupit tu fyzickou v krabici za 900 kdyz digitalne vyskladnena stala 1200 .. Tam to vede kdyz si Steam vydobyde pozici .. Kam by to vedlo , ač je to svym zpusobem temna sila, kdyby takovy lidi jako GH a dalsi a dalsi neexistovali. Pro me nekam kde by se mi moc nelibilo . A to co zaplati GH pravnikum , ten ucet bych videt teda nechtel ..
    • smejki
      ceny určuje vydavatel, šmudlo, takže steam z toho vynech
      • děkuji za familiérní pojmenovaní :-) Nicmene ja si rad prectu nazory druhych a mas pravdu ze na tom kus pravdy bude .. tudiz me taky treba v pripade TDU2 ale i dalsich stovky titulu naštval ten vydavatel. Zahadou mi jest jedno .. proc snad 100% vydavatelu se rozhodne mit na steamu cenu vyssi nez v krabici .. ja bych za tim kus toho steamu videl a nejen toho vydavatele .. predpokldam ze pomery a principy stanovani ceny na steamu take neznas tak jako ja a muzes se jen dohadovat jak to je .. vydavatele pripoustim ze Tvuj nazor je opodstatneny .. zaroven ale doufam ze pripustis ze do toho zas tolik nevidime ne ?
    • Bez těchto korporací bys neměl co hrát, tak zklidni hormon.
      • A bez obyčejných lidí by neměly korporace pro koho dělat a komu prodávat, ještě tam máš dál něco chytrýho hormone?
        • S tímhle souhlasím, rovněžtak s tím, že tenhle hacker ohrozil investice všech obyčejných lidí. Je nesmysl tudíž s tímhle odpadem společnosti zastávat jakékoli sympatie.
          • eee - ten kdo tu nechápe si, bohužel pro tebe, ty.
            • Uplne stejnou, geohot vniknul do ciziho systemu, ziskal tam citlive informace a ty zverejnil. Zverejneni techto informaci poskozuje sony, herni vyvojare i poctive hrace.
            • Takže naposledy, tebou popisovaný příklad legální neni.

Ovšem jakou má v tomhle znění souvislost s geohotem, to víš asi opravdu jen ty.
            • jasne a proto tobe chybi argumenty

Takze jeste jednou. Melo by byt legalni, aby nekdo mohl vniknout do tveho bytu, ziskat tam citlive informace, treba udaje o tvych platebnich kartach, a tyto zverejnit na internetu?
          • Jak ohrozil investice všech obyčejných lidí?
            • Priznej se, ze jsi to nepochopil?
            • nj, málem bych zapomněl, že investice všech obyčejných lidí vlastně přišli vniveč už hackem iphone a xboxu jejichž prodeje a obliba i přes nějaký hack stále stoupaly, zatímco u PS3 to hádám pošle Sony do bankrotu.
            • Ty investice, ktere vlozili do teto herni platformy, kterou Geohot poskodil.
            • Pak by měli akcionáři skákat do stropu z toho jak benevolentně Sony zařídilo ochranu tohoto výkvětu elektroniky.

Ano, přiznávám, geohot je vinen tím jak diletantský přístup Sony má a jak si neváží akcionářů.
            • smejki
              Sony je veřejně obchodovatelná společnost
        • :D zbytečná ztráta enerige .)
  • bože, tak ať si Sony najme nějakýho zabijáka, který toho hota odrovná, to je taková práce. a bude klid

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit