Přejít na výpis diskuzí
V EVE Online vzplála obrovská bitva o Jitu
3.5.2012 | Aleš Smutný
107 příspěvků
-
EVE vypadá na videích (a screenech) skvěle a stejně dobře se o ní čte. Ještě jí ale umět hrát...
-
-
Nováček bez důkladného projití tutorialu nemá v EVE šanci, protože se ho nenaučí ovládat. Není to FPSka kde Vám stačí WSAD a drtit levý myšítko, u tohohle se prostě něco musíte ovládání naučit.
-
Amin
-
-
Amen :)
-
-
Hrál sem EVE přes dva roky a naučit se ji hrát není zase takový problém. Mě ta hra přišla co se ovládání týče hrozně jednoduchá ... složité mě přišly až ty věci co nastali potom jako jakou výbavu nasadit na loď, kam letět a co tam těžit a samozřejmě výroba T2 věcí. Ale po dvou letech sem dosáhnul skoro maxima co může industrialista dosáhnout ( když z naší výrobní linky vyjela první matka ) tak už jsem ztratil zájem hrát dál protože titán nebyl v plánu. Tak sem rozdal svých 15 accountů kolegům z korporace a šel do jiných her.
Ale eve má jednu hroznou vadu ... pokaždé když vidím takové video tak sem musím strašně přemáhat abych nezačal hrát znova i když vím že by mě to po týdnu přešlo. -
-
Naprosto souhlasim se závěrem...mám přesně tytéž pocity. Důvod proč jsem doufal v DUST 514 na PC, abych klukům(a holkám) v EVE helfnul aspoň takhle. :)
-
Vyrobení supercarrieru je podle tebe to nejvíc, co může industrial hráč dosáhnout? To teda nic moc. EVE není hra, kde se má "dosáhnout nejvyššího levelu". Nejvíc, čeho může v EVE kdokoliv dosáhnout, je být ve vedoucí pozici nějaké velké aliance kontrolující větší než malou část nullsecu (ekonomicky i vojensky) a k tomu nějaký ten wh-space.
-
-
Tak sem to sice vůbec nemyslel ... myslel sem člověka co vyrábí ne co něco řídí. Řídít něco mě nikdy nic nebavilo a titán už pro naši korporaci byl už moc. Tím pádem sme se dostali na maximum naší výrobní kapacity a potom mě ta hra prostě přestala bavit. A jinak podle mě v každé hře jde o to něčeho dosáhnout a je jenom na tobě čeho ať už je to max level nebo udělat dnes dva questy.
EvE je hra která nikoho nevede za ručičku a je jenom na měm jak si tyhle cíle stanoví. -
Najviac čo môžeš dosiahnuť je riadiť nejaké bot-rmt impérium. Ono je to vlastne to isté, čo?
-
-
Nevidím nic úžasného na čemkoliv, co má v názvu "bot".
-
-
-
-
asi tak člověče, já zkoušel kdysi jen trial ale absolutně sem nepochopil co tam mám dělat,na co mačkat apodobně,když jsem se ptal ostatních tak my řekli dělěj si co chceš,vždyt tady toho je,ale pokud mysleli to létaní malou těžící lodičkou a nekonečné těžení tak sem si řekl,děkuji tak tohle nechci, radši budu hrát svýho lotra )
-
-
na jakym jsi serveru v lotru ? :)
-
-
jsem na evernightu ale náš kin dosti upadl nyní a větší cz/sk tam dle mě není, takže zvažuji přejít s oběma chary na snowbourn,ale bude to stát 1100,- ((
-
-
Mě stačilo ze začátku pozorně v tutoriálu poslouchat Auru a pak plnit mise pro tutoriál agenty a to pro základ stačí, nejlépe se pak přidat k nějaké Cz/Sk korporaci a chodit na TS, kde toho člověk nejvíce pochytí.
-
-
ale jo tak jasně,ten tutorial sem prodělal samozřejmě a pár misí pro ty npc sem taky udělal,ale to bylo dost chabé stejně ) nuda jak hovedo
-
-
-
asi tak, zkousel sem trial, ale v podstate jen par minut, ale kuli slozitosti ovladani me to nechytlo...
-
-
Proč se neobjevují další onlinovky, který by takhle silně podporovali nebo spíš vůbec umožňovali politikaření a socializaci?
-
-
Protože většina lidí, když přijde, jak se dnes tak moderně říká, duševně i fyzicky sedření z práce, chtějí jen vypnout mozek a konzumovat. To sice v EVE taky jde, ale pro většinu lidí to moc zábava není.
-
-
Presne tak, ked chce dnes niekto hrat EVE na urovni, je to dalsia praca. Hral som to od 2005 do 2011 s kratkymi prestavkami, mali sme dobru corp, sucast velkej aliancie, cez tyzden sa farmilo, vikendy PvP. Spociatku aj 'casual' hrac s jednym uctom mal sancu. Dnes je komunita plna sociopatov /Goons su ukazka/ a no-life nerdov so 7 accountami, na vsetko treba vlastneho alta, kedze nikto nikomu neveri.
-
-
No osobně mám jen jednu postavu a užívám si jí náramně *1*
-
-
Taky jsem měl jenom jednu postavu...jenže od Bety, takže pár desítek milionů SP a s tou si tak nějak vystačim. A to neumim dready ani nic většího. :)
-
To máš ešte dobré.
V dobe keď som mal jednu postavu, som si to užíval aj ja. Ale potom prišiel wardec a trénoval som hauling alta, potom som chcel robiť solo pvp, vytrénoval som falcon alta (no solo pvp, dalo by sa diskutovať), potom som kúpil logi alta, potom boosting alta, potom... *1* -
-
Meh, ať se děje cokoliv, vždy si vystačím. Jen mám pořád prázdnou peněženku, jak nepracuji :D
-
-
-
Celkom pekne napísané - asi preto som prestal hrať aj ja.
Napríklad tá tendencia, že každý jeden človek potrebuje na seriózne hranie x vlastných altov, bola citeľná. Najprv falcon alt, potom logi alt, nakoniec boosting alt a k tomu samozrejme hauling/industry alt či capital alt (posledne bol "in" supercarrier alt).
A potom si človek uvedomí, že na solo pvp ide s tromi - štyrmi kontami... no a potom buď skončí, alebo vezme ďalší power of 2 (v tomto prípade 5 heh).
-
-
-
Eve - 400k účtov
Wow - nieviem koľko miliónov účtov
Preto. -
Protože vývojáři raději zkopírují WoWko než EVE *7*
(nadsázka) -
-
Když ono na EVE bývá "jen" něco kolem 40-50 tisíc lidí v noci a kolem 25 tisíc ve dne :)
-
-
Tak ono je celkem jedno kolik hracu to hraje, pokud system funguje.
Eve ma nejakych 350-400 tisic subscripci, coz je oproti jinym hram malo, ale stale je EvE ziskovy projekt a o to jde. Navic tech 50k lidi je na jednom serveru, takze vlastne potkas a muzes kooperovat ci valcit s mnohem vice lidma najednou nez v jinych hrach *2* -
-
Tohle všechno já vím. Jen jsem se na to chtěl podívat z pohledu vydavatele :D
Většina vydavatelů jde radši na jistotu. I neúspěšné Free to Play klony WoW dokážou nějakou dobu vydělávat.
Myslím, že neúspěšný klon EVE by toho moc nevydělal i když bych ho uvítal mnohem víc.
Někdy přemýšlím o vlastních hrách (o některých si stále myslím, že jsou to docela zajímavé nápady i když to by museli posoudit jiní), pak ale spadnu zpět na Zemi a raději se věnuju něčemu čemu rozumím :D
A ostatně většinou nemusím moc dlouho čekat než ty nápady napadnou i někoho jiného (ať už s jakýmkoli výsledkem)
-
-
-
-
-
EvE neni simulator litani s raketou, ale simulator zivota ve vesmiru...
Napr pro uspesnyho obchodnika to uz pomalu pripomina excel online *1* -
-
Jo jo k eve prostě patří sklenka vína, kalkulačka a další monitor s excelem. *5*
Hlavně si nevylít to víno do klávesnice ..... naštěstí G15 je vínu odolná. -
Neni,bohuzel. Kdyby sly male a stredni lode ovladat ''normalne'',hra by razem byla o dve tridy lepsi a zabavnejsi. U nekolikakilometrovych lodi me system ''cil-warp'' prijde v poradku. U jednomistnych skorapek nebo malych pruzkumnych lodich ne.
A ano,ja hru hraji jen diky ekonomice,jakou v zadne MMORPG nenajdete. Zadna hra se ji ani neblizi. -
-
Malé průzkumné jednomístné skořápky? To nevim. Dokážeš si vůbec představit, jaká zátěž by to byla na servery?
-
-
Nedokazu. Ja tu nejsem od toho abych suploval praci vyvojaru:)
A vsem co tvrdi ze mensi orbitu by clovek nezvladl,tak ja rikam-no a kdo rika ze to musi byt realne? Ve hre kde skacete warpovymi skoky,jumpy,mate 5 clonu sveho tela,,kde bez posadky ridite x-kilometrove lode ...se urcite da vymyslet i zpusob jak udelat manevrovani rucni a logicky vysvetlitelne. -
-
Úprimne?
Keď som občas robil tackle s frigami, osobne som ledva zvládal zameriavať a ničiť dronov (zatiaľ čo ich cieľ konštantne scoopoval a launchoval), časovať overheat na zbraniach (prvých pár cyklov, potom pauza kým heat opadne a opäť pár cyklov), časovať shield/armor rep a jeho overheat, časovať cap booster (aby som mal na rep nejaký cap kým udrie neut) a časovať nos, aby dodal cap tesne pred tým, ako začne scram a afterburner nový cyklus (coreli ctype kvôli tomu, že potreboval len toľko capu ako dodal nos).
To všetko, zatiaľ čo fregatka automaticky na základe boh vie akého výpočtu max velocity, agility a hmotnosti krúžila okolo cieľa na najlepšej možnej orbite (ak to bol dram, tak to kľudne mohlo byť aj 2-3k na overheate, ale počul som, že ho nerfli, takže koľko dá teraz netuším). Osobne si neviem predstaviť ešte ju ovládať pomocou wasd alebo ako si to predstavuješ. Už tak to zabralo x hotkeyov (samostatne pre moduly, samostatne pre overheat...) a to mám nejakých 12 na myške.
Netvrdím, že by sa to nedalo - ale na eve je aj po 9 rokoch x tisíc vecí, čo treba urobiť skôr. -
-
Tohle ale nováčci ani netuší a prostě je odradí, že nemůžou tu svojí lodičku přímo ovládat. To že v pozdější fázi nebudou mít na WSAD dostatek prstů ještě nevědí. :)
-
-
Problém v žádném případě není to vysvětlit, jde o to, že je to bez obrovských investic do serverů, připojení i technologií nemožné. Navíc by to dost narušilo gameplay.
-
-
To v kazdem pripade. Ale ja nikde netvrdim ze to maji ted delat. Uz je pozde. Tohle melo byt pri spusteni hry.
No ja uz stejne Eve od leta nehraji,protoze po failu zvanem Incarna(kdyz jsme se po 6 letceh slibovani niceho nedockali-nepocitam li nepouzitelne kajuty)uz CCP neverim. Ve chvili kdy jsem jim prestal verit,me prestala bavit i hra.
Ve skutecnosti toho bylo vic,ale Incarna byl poradny a posledni hreb do rakve.
-
-
-
-
vzdyt male lode se v eve ovladaji zasadne manualne. akorat to neni klasicke wsad ovladani ale clovek klika do smeru kterym chce letet. frigate fighty v 1-5km/s vyzaduji neskutecny mnozstvi skillu a zkusenosti s manualnim pilotovanim. v eve neni zadna jednomistna skorapka. i mala friga ma nekolik desitek clenu posadky
-
-
Shuttle je jednomistna. O zachrane kapsuli ani nemluvim:)
A mimochodem,ja taky obcas letam ''manualne'' pomoci dvojkliku -
-
http://wiki.eveonline.com/en/wiki/New_Eden_crew_guidelines
Aj ja som občas lietal pomocou dvojkliku. "Občas" je ale kľúčové slovo.
-
-
To máš odkiaľ? Lode sa ovládajú prostredníctvom keep at range a orbit. A občas zaspamovanie ctrl space. Orbit pre maximalizáciu angular velocity, keep at range pre minimalizáciu. Jedinou vhodnou vecou pre dvojklik je priblíženie pod uhlom, ale aj sa dá jednoduchšie pomocou príkazu orbit.
Ani burning out sa nerobí inak ako alignom na nejaký celestial.
To by som chcel vidieť tých expertov, ktorí dokážu dvojklikmi urobiť lepšiu orbitu ako automatika pre frigy, čo často dávajú viac ako 5k/s. -
-
to si asi dobra trubka kdyz tohle neznas aneb pvper teoretik
-
-
Jj, melem slamu. *7*
http://eve.battleclinic.com/killboard/combat_record.php?type=player&name=Lugalzagezi666
Úprimne som myslel, že nie je také ťažké hodiť môj nick do bc vyhľadávača a pozrieť si jediný high ranked char s "lugal" v mene.
Človek by čakal, že za tých 3k kilov už dáku pvp prax získa... a pritom je len teoretik. Predpokladám, že mám nalinkovať aj ostatné chary a svoju fotku s nápisom games.cz (so zapnutým eveo v pozadí) pre lulumana, aby mohol posúdiť moju eve online pvp kompetentnosť. *15* -
tak to fakt ne :D musis byt asi fakt naivni ze pujdu hledat nejakyho slovenskyho namyslence do tabulek
-
takze tu jen mlatis prazdnou slamu
urcite si myslis ze tady pujde nekdo hledat tvoji udajnout slovenskou velikost mezi udajne tisicem dalsich lidi? to urcite -
A čo tak použiť trošku vlastnej inteligencie, dať si jedna a jedna dokopy a použiť battleclinic? *3*
-
no tak se pochlub kdo ve hre si ty elito
-
Ahaha, rok a pol som to nehral a stále ma battleclinic vedie na top 1000. Na jednom z charakterov.
Celkom sranda ako sa tu takí noobici ozývajú a pritom nemajú ani základné znalosti pvp. Ty uberpvper, že ty si taký český garmon.
*15* *15*
-
-
-
-
To je stejne jedno, aj tak by si so 7k/s dramielom alebo 5k/s slicerom nedokázal urobiť užšiu orbitu ako urobí počítač.
Jediné na čo je dobrý manual piloting je slingshot - a od doby čo vyšli t3 je nepotrebný, lebo každý, čo chce robiť solo pvp na úrovni má vlastného boosting alta (irónia, nie?). Všetci ostatní sú len poletujúce killmaily.
-
-
-
Sakra, proč nemůžu mít ještě nějaký alternativný čas, ve kterém bych celé dny hrál jen EVE Online.
-
-
Jsme na tom stejně. EVE jsem zkoušel hrát několikrát, ale pokud člověk nemá čas hrát, tak potom jenom občas hru spustí a dá trénovat skill a to potom není úplně nejlepší zábava.
-
-
Btw luluman, čím podložíš svoje pvp skúsenosti ty?
-
to je tak krásně machiavellistické *1*
-
-
Takhle to funguje i v reálu, jen s tím rozdílem, že si politici nemohou dovolit věci nazývat pravými jmény, jako hráči MMO, jinak by to jejich voliči asi psychicky nezvládli. *4*
-
-
Kdysi jsem to zkoušel, ale to trénování časem mi hrozně vadilo. Měl jsem neustálý pocit, že nikdy nemůžu nic uhrát proti těm co začali dřív. Ale hlavně už to na mě bylo moc HC, v té době. O dnešku ani nemluvě. I tak se mi EVE vizuálně moc líbí a obdivuji lidi co to hrají.
-
-
A jako vždy při diskuzi k EVE musím opět nesouhlasit. Na single a mission running se holt musíš vyexpit, ale pro korporaci můžeš být dost užitečný klidně po 14 dnech...klidně po tejdnu. Zablokovat mnohem větší loď ECMkem a zablokovat warp core aby nezdrhnul a je téměř bez šance i proti malým lodičkám. Heh...v EVE opravdu platí, že i s malým kašpárkem jde zahrát velký divadlo.
-
Zarobiť isk a cez character market kúpiť vytrénovaný nejaké 100m sp chary (alebo nakúpiť plexy, gtc za real money). Trénovanie je tak pre rperov a ľudí, čo to hrali od bety.
-
-
to je proste MMO jak ma byt, masivni sebevrazedny utok :D proti tomu je vsecko ostatni pro deti, snad jen anarchy online byla podobne hc
-
-
bože.. on ještě někdo pamatuje na AO? *1* To byla strašná chyba ho pár let hrát.. a já proč mě pak připadaly všechny ty WoWka, SWOtRy apod. jako piknikový kempy pro válečný invalidy. I ten systém free základní hry zatím taky nikdo nepřekonal (v tomhle nechápu Blizzardy s WoWkem)
-
HC mmorpg hry s full lootem nebo s permadeath stale existuji, jen se o nich nevi protoze je hraje malo lidi :) jen AO sem nehral, tak nevim jak moc HC je :)
-
-
Clanek super. Video je pro me jeden velkej zmatek. EVE jsem nikdy nehral, takze z videa ani nedokazu poznat kdo patri ke ktere strane a kdo na koho utoci. *4*
-
-
To občas není pro vnějšího pozorovatele vidět ani ingame. Tam prostě jedna nádodná skupina začne střílet po druhé (nebo lépe po jednom z druhé) skupiny a nikoho to nějak nevzrušuje.
-
Já to hrál a mám v tom podobný zmatek.
Je pravda, že jsem teprve nedávno rozjel trial, ale v tom zmatku se podle mě ztratí i zkušený hráč.
Řekl bych, že jediní, kteří věděli na které straně jsou, byli zůčastnění (Pokud se pletu tak mě vyveďte z omylu. Já sám tomu zatím tak moc nerozumím)
-
-
preview novych efektu raket http://quafe.cz/index.php?topic=152.0