Přejít na výpis diskuzí
V seriálu z Company of Heroes 2 se rozhořela bitva o Rostov
10.4.2013 | Aleš Smutný
60 příspěvků
-
@Honza
Ale to není o tom, jestli ti to k něčemu bude nebo ne.... Tady je to o tom, že středoškolsky vzdělaný člověk by měl mít nějaké všeobecné,základní znalosti. Trisektor má v tomhle, podle mě, pravdu -
2Trisektor Úhlů: A proč bych měl jako dělat sekretářku? K čemu je mi matika, fyzika v programování, dělání 3D/2D grafiky, počítačových sítích, OS, HW? Když to tak vidim, tak spíše ty potřebuješ vzdělání *7* .
-
A co jiného je pro tebe, jako uživatele, důležité? Umět v proprietárním softwaru naklikat nějakou blbost jako opice? Když disponuješ základním poznáním, jak věc funguje, jsi schopný se snadno adaptovat a učit se nové věci asi stokrát rychleji. Taky ti to umožňuje vymýšlet principiálně nové věci.
"Nemít nadání na matematiku" je oblíbený a (bohužel) tolerovaný způsob, jak říct "nechce se mi myslet". Nikdo po tobě přece nechce, abys metal trojné integrály, řešil parciální diferenciální rovnice a odvozoval veškerou teorii. Jistě, jsou lidé, kterým to jde snáze. Ale každý s normálním intelektem je duševně schopný obstojně se pohybovat ve středoškolské matematice, tzn. něco jednoduchého zintegrovat, zderivovat, řešit nějaké jednoduché rovnice, vědět co je to komplexní číslo, apod. Kdo to nezvládne, neměl by podle mě udělat maturitu. -
No ale to pro mě jako uživatele přece není důležité. Zní to jako berlička ale někteří lidé na matematiku opravdu nadání nemají.
-
Kozy: Abys věděl, jak fungují nástroje, které používáš.
-
Povinná? Jsi se zbláznil, můžeš mi říct k čemu by mi byla jako studentovi graf. designu? Měl jsem jí dva roky na střední a i to stačilo. Možná že je tohle důvod, proč dávno nesedíš na ministerstvu a nepřepisuješ osnovy.
-
Doufám že je to vtip. Pokud ne, asi se odstěhuju do nějaké normální země.
Jeden rok fyziky? *8* *8* *8* JEDEN?
K čemu by byla kvantová mechanika studentovi informačních technologií? Třeba aby pochopil, jak ty počítače fungují?
Zajímalo by mě, co jako chceš bez matematiky a fyziky dělat? Sekretářku? Bouchat tabulky do Excelu? -
Hmm bohužel pane, fyziku jsme měly pouze v 1. ročníku a to byly pouze základy. Takže nejsem obeznámen s důsledky relativity a kvantovou mechanikou a opravdu nechápu k čemu jako studentovy Informačních Technologií by mi byla kvantová mechanika *7*. A jen pro informaci, Matematika u nás na škole není (zatím) povinný maturitní předmět, ale pouze volitelný jako Angličtina či Němčina (já si zvolím Angličtinu). Zlost si vylévejte na ty, co dělají učební plány ne na mě, jakožto studenta výběrové školy *4* .
-
"Není můj obor, neznám a nezajímám se o tyto informace."
Cože? Můj obor to taky není. Ale je to součást všeobecného středoškolského vzdělání. Tenhle přístup typu "Počkej, to je věda, tomu nerozumím, nechci rozumět a nemůžu rozumět" je zhouba konkurenceschopnosti této země. Každý středoskolsky vzdělaný člověk musí být obeznámen s koncepty a důsledky relativity a kvantové mechaniky. Každý člověk, který by měl udělat maturitu, je schopný tyto koncepty pochopit. A každý člověk, který udělá maturitu z matematiky (která by pochopitelně měla být povinná), je schopný pochopit i základní matematiku, která za touto fyzikou stojí. Jenom je třeba nedělat ze sebe a priori ignoranta. -
Vzdělávání jsem ještě neukončil :) 1.-3. -> Není můj obor, neznám a nezajímám se o tyto informace. 4. -> Budiž v tom máš pravdu. 1. -> viz. 1.-3. 2. -> Na základním měřítku jsou to všechno výmysly lidstva :). 3. -> Nikde sem nepsal o vymýšlení nových teoriích gravitace, měl sem spíše na mysli, že nalezneme řešení, které Einsteinův zákon obejde. 4 -> Budiž máš pravdu, český jazyk nebyl, není a nebude moji silnou stránkou :).
-
to je hnus...od dabingu, pres realie (Tiger v roce 41) a po (ne)animace panaku... skoda ze men of war assault squad ma stary engine se spatnou optimalizaci pro CPU... hned bych si dal trochu RTS z druhe svetove
-
The soviet wrath unleashed!
-
Potřebuješ vzdělání.
1. OTR je nekompatibilní s kvantovou mechanikou
2. OTR předpovídá vlastní pád v singularitách
3. Názory o placatosti Země a geocentrismu nejsou vědecké, metodická věda začala řekněme v 16. století
4. Překonání jedné uznané vědecké teorie druhou neznamená, že ta první byla špatně, byla to jen horší aproximace reality
Konkluze:
1. Víme, že OTR je neúplná teorie prakticky od jejího vzniku, přičemž neúplnost se odehrává rovnou na dvou frontách
2. Mícháš hrušky s jabkama, když hovoříš o vyvracení placatosti Země a "vyvracení" vědeckých teorií
3. I když vymyslíme lepší teorii gravitace, OTR bude pořád velmi dobře fungovat na svém písečku, stejně jako Newtonova gravitace stále funguje při "normálních" podmínkách, i když máme přesnější OTR
4. Nechápeš shodu podmětu s přísudkem -
No zatím to vypadá jako placená varianta Company of Heroes s MODem Ost front(nebo jak se jmenoval)... každopádně to bude určitě zase zábavná RTS na víkendovou lanku(na to tedy samozřejmě bohatě stačí jednička s datadiskama... a propo proč raději neudělali prostě další přídavek s ruskou kampaní...)
-
To jsem neřekl. Řekl jsem, že CoH zobrazuje reálné věci a události. A proto jsou v něm zjevné hovadiny do očí bijící a trapné.
-
Ono se to skoro dobití Moskvy pořád nějak přeceňuje. I kdyby padla, kromě propagandistického vítězství, by to nemělo žádný větší strategický význam. Skutečný chléb se lámal jinde....
edit: jé, taková hrubka, pardon *10* *1* -
Ano a samozřejmě Einstein měl znalosti vesmíru. Už jsme dokázali, že Země není placka, ani že jsme středem vesmíru jak jsme si kdysi myslely. Dnes jsme tyto poznatky vyvrátily. Co když přijde někdo a vyvrátí poznatky Einsteina? Hmm? Napadlo tě to třeba? *7*
-
bych te rozdrtil ty lamko *7*
-
http://www.panzernet.net/
-
coh si nikdy na simulaci nehralo