Přejít na výpis diskuzí
V Zaklínači 3 čekejte drsné vikinské seveřany i upíry
13.2.2013 | Aleš Smutný
119 příspěvků
-
Myslím, že moji půlku života si CD Projekt právě rezervoval :P
-
super těšime se
-
Divoký hon... to všichni klucí známe!
-
-
http://i.imgur.com/m2PDS.gif
-
-
Ciri a koník je odvezou mimo čas, tak proč by se na veselce nemohly objevit i postavy, co zemřely (přišly z minulosti, když byly ještě živé) ? Navíc, v různých časových dimenzích (viz návštěva Ciri u elfů) plyne čas různě rychle,. Proto je možné, že Ciri viděla, jak Geralt a Yen postavili dům a žili štastně a přitom Ciri ani Geralt nezestárli, prostě se na Avallachu zastavil nebo hodně zpomalil čas. No...doufám, že jsem to napsal alespoň trošku srozumitelně. -
-
Jenže S Geraltem a Yen to bylo trochu složitější. U Spakowskiho to asi se stáváním z mrtvých nebude nijak horké. Ty postavy byli prostě mrtvé - pryč a nazdar. Nějakou explictiní koncepci posmrtného života v jeho díle těžko najdeme. A znovu, celá situace Geralt - Yennefer - Divoký hon, je trochu o něčem jiném.
-
-
To prece neni pravda. Konec knihy se da vylozit ruzne a smrt(v tom pravem slova smyslu) je jen jedna z moznosti
-
Nějaká koncepce posmrtného života tam přeci jen naznačna je.
Když odstrkují loďku s Geralt a Yen, tak ostatní postavy (Triss, Yarpen, Marigold) cítí, že jim pomáhají mrtví. Teď je otázka jestli to Sapkowski zamýšlel jako:
A) Geralt a Yen za pomoci Ciri odplouvají do nějakého typu podsvětí, těsně před tím než zemřou a tedy jim mohou pomáhat zemřelé duše
B) odplouvají do jiné dimenze a pak by šlo o odrazy osob žijících v jiné dimenzi (ale proč by to dělaly?)
Osobně jsem spíš zastánce té metody A) Přičemž mi přijde, že hry staví na B)
EDIT: Tak mne ještě napadlo, že Geralt přeci alespoň jednou potkává Smrt (asi v Něco víc ?) -
-
Ale oni isli do inej dimenzie. Geralta a Yenn tam Ciri nechala a sama isla do dalsej (do nasej - artusovska britania.)
-
-
Ale v knize nic o jiné dimenzi není. Naopak se děj poměrně jasně připodobňuje k legendě o Artušově
"smrti"- smrtelně raněný rek je blízkými přepravován v mlze po jezeře, první co Gerald vidí je jabloň (od níž je jméno ostrova Avalon odvozeno) a při přepravě pomáhají i mrtví, protože Avalon je ostrov mrtvých.
-
-
-
Čo je na tom zložité? Ciri odvezie "mŕtveho" Geralta aj s Yen loďkou na jazero. Hm, čo mi to len pripomína? Žeby nejakého Artuša, ktorý tiež nikdy nezomrel, žije na Avalone a vráti sa, keď ho ľudia budú najviac potrebovať?
A teraz, keď má Yennefer problémy a väzní ju Avalach alebo Eredin - samozrejme ako návnadu - Geralt sa vracia a zachraňuje, s pomocou Ciri a jej teleportačných schopností. -
-
Na tomhle nic - spíš z toho odvozovat nějakou systematickou koncepci vzkříšení v Sapkowského světě...
-
-
Ono ide o skôr to, že Geralt a Yennefer vlastne ani "nezomreli" - podobne ako "nezomrel" ani Artuš, ktorý bol po bitke s Mordredom smrteľne zranený a odvezený na Avalon.
-
-
-
-
Takhle by to celkem šlo, ale postavil bych vůči tomu ty Ciriiny oči "podrážděné větrem".
EDIT: Navrhuji případně pokračovat vlákno tady, přeci jen se můžem ještě chvíli větvit. -
-
Ciri plakala proto, že s Yen a Geraltem nemohla zůstat. Nechtěla je vystavit nebezpečí spojené s Divokým honem, který jí chtěl získat pro sebe (to, že se jí to podle her nepovedlo bych ponechal stranou, Hon prostě chytil Yen s tím, že ji vymění za Ciri). Jiné vysvětlení mě nenapadá, možná je to blbost...už to je nějákej pátek, co jsem četl ságu.
-
-
Měla to být reakce a Tikova...omlouvám se
-
-
"Jak už bylo řečeno, Geralt bude v trojce unaveným vědmákem, který má plné zuby politiky a ztrácení přátel." - Ale Aleši, vždyť to on byl vždycky. *1* Mně je vlastně už toho stoletýho mrzutýho dědka líto, že furt ne a ne najít klid.
K článku: Za Sekllige jsem rád, jsem zvědav, jak se s tím popasují. Přece jen severní království jsou prostředím, architekturou apod. na jedno brdo. Ale na základě dvojky soudím, že nám budou padat brady.
Jsem velmi zvědav, jak si poradí s Yennefer, ježto je to možná vůbec nejkomplexnější a nejsložitější charakter ze ságy. Co se týče milostného trojúhelníku Geralt - Yen - Triss, kdo ví, třeba dojde i na nějakej b*tch slap...
Nejvíce jsem ale zvědav na Ciri, jestli tam bude, případně jak se s ní popasují. Celkově jsem pak ale i mírně znepokojen tím, že došlo k tak velkému propojení s knihami, jelikož si umíme velmi živě představit, že pro ty, kteří ságu nečetli, to bude jeden velkej bramborovej salát. Hlavně když si vlastní hrdina, s nímž se máme ztotožnit, všechno pamatuje. Stejně si valná většina předlohy neznalých hráčů bude utíkat k jistotám a z minulých dílů. Propojit postavu Geralta, budoucí události stavící na knihách a hráče znajícího lore pouze z her, to je docela oříšek. Ale třeba to vývojáři nějak kulišácky vyřešili, ostatně, jinak by se to takového scénáře ani nepouštěli. A dostatek sebereflexe už dávno ukázali, takže nezbývá než doufat. -
Když vstal z mrtvých Geralt,mohl by se konečně vrátit i jeden upír *14*
-
-
Takhle vampirismus v Sapkowského světě nefunguje. Regis ani žádný jiný upír nejsou upíři v tom slova smyslu, jak je to dnes obvyklé. Je to rasa původně z jiného světa. Sáním cizí krve upír nevznikne - to jsou i v rámci světa Zaklínače babské povídačky.
-
A co teprve můj nejoblíbenější psychopat všech dob? Leo Bonhart! Toho jsem od prvních chvil musel prostě milovat *15*
-
-
V jedničce o něm byla zmínka. :-D
-
-
SPOILER: Geralt byl na konci knihy "jen" "skoro ťuhík", Regis byl roztaven na kaši, já bych s tou reinkarnací brzdil.
-
-
Ty seš jeden velkej SPOILER a to jsem přečet tvoje dva příspěvky. Dej ten text příště do tagů. Já mám teda knihy přečtený, ale kdybych neměl nebo teprve četl tak bys mě pěkně nasral.
-
-
Pardon, ale celé tohle vlákno je spoilerovací (Už první příspěvek jasně říká co se stalo na konci). Tím pádem necítím nějak potřebu to v tomhle vlákně tagovat.
-
uz to s tym spoilerovanim prestante, je to trapne, ta kniha vysla 1x kedy? pred 10-15 rokmi v cesku? dokedy treba skryvat casti pribehu do tagov?
drakula v drakulovi na konci zomrie prsten hodi frodo do hory osudu a sauron zomrie ciri sa dostane do inej dimenzie
to neexistuje nejaka normalna diskusia o niecom, kde by sa nenasiel 1 clovek ktory by nezacal ziapat ze spoiler spoiler? -
-
Mno celá 7 dílná sága vyšla celkem nedávno znova. To, že je to napsané dlouho neznamená, že už to všichni četli. A opravdu pokud bych zrovna četl Křest ohněm a nějakej loula mi prozradil v diskuzi o hře konec knihy tak by mě to nasralo.
-
-
takze kedy potom sa ludia mozu bezne a slobodne pod clanku o witcherovi bavit o tej sage? ked budu vydavatelstva vydavat reedicie kazdych 5 rokov? vzdy sa najde niekto kto to necital alebo to ma rozcitane...hold smola, podla mna by s tym ludia mali vediet zit, ze sa internet netoci okolo nich, a ze existuju ludia, ktori sa o niecom, co ich bavi chcu aj podelit a podiskutovat *4*
btw ti co kricia ze spoiler mi pridu ako klasicka kriciaca mensina co buzeruje vacsinu
-
-
-
-
-
Ten se asi těžko vrátí, stejně tak Cahir (krom našeho z diskuzí).
-
-
Regis je rozteklá hrouda a můj milovaný Cahir flákal trénink, pročež byl nemilosrdně rozsekán! *1* Těžko se tihle dva vrátí, ale určitě bych se tetelil blahem, hlavně u druhého zmíněného.
Vlastně tak nějak celkově v Zaklínači poumírali ty nejzajímavější postavy už v knihách, nezdá se vám? Jasně, Marigold je klasik, ale Triss, Zoltan, Yarpen? Ti jsou meh... I když byl jsem rád za Fillipu, snad bude mít její role nějakou dohru. -
-
BTW, když už se o těch postavách ze ságy babíme, tahle ilustrace od Komárkový se mi vždycky líbila, úplně se mi totiž trefila do toho, jak jsem si celou scénu při čtení představoval: http://img708.imageshack.us/img708/7707/dsc00281ho.jpg
-
Správně zajímavá postava umře (To je věc, kterou Marigoldovi neodpustím- jako on neodpustil mistru popravčímu :) )
Sapkowski se asi chtěl pojistit proti případné reinkarnaci ságy (hlavně jak je pobil v takovém krátkém úseku na konci)... no moc se to nepovedlo. -
-
Částečně souhlasím, u některých mi to ale sedělo. Totiž to, jak se s těmi úmrtími popasoval. Cahir k tomu od odhalení svých pravých úmyslů vlastně směřoval. Obětovat se pro tvojí milovanou, která tě vlastně vůbec nezná, není to poetické? Může existovat vůbec větší nezištný klaďas? :-D Jiný konec mi přišel nemyslitelný; "Na! tady máš za svojí dobrotu a hrdinství mečem do krku!":-D. Typické pro Sapkowskiho svět a obecně i vystřízlivění pro každou romantickou a naivní duši. Když budeš dřepět doma na ř*ti, dost možná pěkně dožiješ, když si budeš hrát na ctnostné vojáčky (a to vnejobecnějším slova smyslu), o malér si říkáš... Sapkowski je cynik smějící se ironii života do xichtu a to mě na něm dost baví.
Ještě větší tragédií byla smrt Angoulême, to mě zasáhlo možná úplně nejvíc, byla pro mě ztělesním nejnevinějších obětí těžkých časů - totiž dítětem v době, kdy je to nejméně vhodné. Děti ulice, bez rodičů, bez výchovy, bez soucitu ignorovány či využívány, umírající naprosto beze smyslu, bez možnosti naplnit svůj potenciál. Také u ní si neumím představit, že by přežila, protože její smrt je právě symbolem Spakowskiho světa, je naplněním a potvrzením toho, co budoval už od povídek. Úmrtí Milwy a Regise byla zbytečná, to souhlasím. Oni jsou vlastně oba docela zbytečné postavy z hlediska přispění k ději, ale tím vůbec nemyslím, že bych je neměl rád, hlavně Regise musí mít rád každý. I když jeho smrt je takovým políčkem čtenáři od Sapkowskiho: "Myslel sis, že to bude tak jednoduchý? Pche!" -
-
Nicméně je tam pořád o tom, že vzpomíná. Koukl jsem se tam teď a díky je to 3. díl.
-
šašek počmáraný: Je to začátek Křtu ohněm (3. díl),
ale Milwa nevzpomíná na události v 4. a 5. knize, ale jen na dobu, kdy se Geralt léčil v Brokylonu, protože se to odehrává zhruba v době, kdy vyráží na cestu. -
Tož si to prečítaj ešte raz, bo v tom nemáš jasno...
-
Mě jen vadí nesrovnalost, kdy myslím na začátku 2. dílu nebo možná 3. dílu Milwa vzpomíná na to jak se vydala na to dobrodružství s Geraltem. Je v lese divokých elfů, tedy na Severu. V 5. díle, ale umře na jihu. Sakra jak mohla vzpomínat posmrtně v rálném světě?
-
-
-
-
-
Tak, tak... Regis mi přestože se jednalo o bravurně napsaný charakter přišel jako postava strašně nevyužit.
-
ano ano... presne tak... náš charizmatický upír doktor!!! :D
-
-
Bojim bojim, aby z toho nebyl Skyrim... Právě ten fakt, že Zaklínač byl koridor, mi hrozně vyhovoval. Už jsem měl plný zuby těch otevřenejch světů...
-
-
Také se bojím, ale klukům z CPR věřím.
-
-
Co mi nejvíc ve dvojce chybělo po slovanský atmosféře, byly takovéto rozhovory *9* Doufam že to napraví :)
http://www.youtube.com/watch?v=sh1B82XGBns -
Moc se na hru těším ale mohl by mi někdo vysvětlit proč
když se v Zaklínačovi 2 jasně říká že Yennefer je v Nilfgaardu tak proč se Zaklínač 3 odehrává v Severních královstvích ? -
-
Tak pokud si dobře pamatuju tak v knihách je řečeno, že jeden z nejlepších způsobů jak se dostat do Nilfgaardu je lodí, no a v Novigradu je největší přístav severu. *3*
-
-
Spis bych to videl na uspesny tazeni prave Nilfgardu, pred kterym, kazdy kdo ma vsech pet po hromade, ustupuje. A ustupovat se da jen na sever. Plus Geralta zatim prezentuji jako uz postarsiho (jak jinak si vysvetlit tu, mezi nami, hroznou bradku?). Takze trojka asi nebude casove navazovat presne tam, kde dvojka skoncila. Coz dava smysl, vhledem k mnoha alternativnim, znacne se lisicim koncum. Na zacatku ti bude flashbackove vysvetlene, co se delo po tvem konci (paklize jsi dohral dvojku a nechal sis savy), coz se, smetene nilfgardskou invazi, stane veci minulou a na severu bude mozne scenaristicky bezpecne dokoncit pribeh divokeho honu.
OK, snad se CDprojekt blyskne originalnejsim resenim, nez ktery jsem za minutu sepsal ja :) -
-
Hra se bude odehrávat rok po konci dvojky, takže zase takovej dědek z něj bejt nemůže *1*
-
-
-
-
Pochopil jsem to správně, že pokud jsem nehrál předešlé hry a nečetl žádnou knížku, tak vůbec nepochopím, o co ve hře jde stejně jako y tohoto článku?
-
-
Povidky me nebavily, cetl jsem jen knizni sagu a herni zazitek to urcite umocnilo, nutny to ovsem neni (jen pak obcas nebudes vedet o cem je rec). Ale pred trojkou si urcite zahraj jednicku a dvojku. Uz jen kvuli rozhodnutim, ktery ti meni dej kontinualne pres oba dily. A muzeme predpokladat, ze treti dil nebude vyjimka :)
-
četl jsem snad už konečně všechno a nechápal jsem, takže hry by měly stačit. Ale mít i znalost knih bude lepší.
-