Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Divoký hon... to všichni klucí známe!
    • Amylee.Anderson
      http://i.imgur.com/m2PDS.gif
  • Jo a ten kůň má jméno jako. :-D
    • Tikov
      Jo taky jsem se podvil proč není rovnou napsáno, že Klepny si člověk může upravovat :D
  • Magicfiber738
    už ted' se na to těším víc než na GTAV:)
    • Pleteš jablka s hruškami a říkáš:Už teď se těším víc na jablko, než na hrušku.
  • Viktor_H
    "Jak už bylo řečeno, Geralt bude v trojce unaveným vědmákem, který má plné zuby politiky a ztrácení přátel." - Ale Aleši, vždyť to on byl vždycky. *1* Mně je vlastně už toho stoletýho mrzutýho dědka líto, že furt ne a ne najít klid.

K článku: Za Sekllige jsem rád, jsem zvědav, jak se s tím popasují. Přece jen severní království jsou prostředím, architekturou apod. na jedno brdo. Ale na základě dvojky soudím, že nám budou padat brady.

Jsem velmi zvědav, jak si poradí s Yennefer, ježto je to možná vůbec nejkomplexnější a nejsložitější charakter ze ságy. Co se týče milostného trojúhelníku Geralt - Yen - Triss, kdo ví, třeba dojde i na nějakej b*tch slap...

Nejvíce jsem ale zvědav na Ciri, jestli tam bude, případně jak se s ní popasují. Celkově jsem pak ale i mírně znepokojen tím, že došlo k tak velkému propojení s knihami, jelikož si umíme velmi živě představit, že pro ty, kteří ságu nečetli, to bude jeden velkej bramborovej salát. Hlavně když si vlastní hrdina, s nímž se máme ztotožnit, všechno pamatuje. Stejně si valná většina předlohy neznalých hráčů bude utíkat k jistotám a z minulých dílů. Propojit postavu Geralta, budoucí události stavící na knihách a hráče znajícího lore pouze z her, to je docela oříšek. Ale třeba to vývojáři nějak kulišácky vyřešili, ostatně, jinak by se to takového scénáře ani nepouštěli. A dostatek sebereflexe už dávno ukázali, takže nezbývá než doufat.
  • rhaegar
    Hodně se bojím toho Skelige - už mám z těch vikingů kopřivku... Daleko raději bych prozkoumal Dol Blathanna a klidně bych uvítal návrat do Wyzimy
    • Já bych byl zase u vytržení, kdybychom mohli navštívit takové Město zlatých věží. A také bych prosil spiknutí, konspirace a podobné techtle mechtle třeba v podobě vedlejších úkolů. Dol Blathanna by ale také nebyla ke škodě. Uh a konečně se tam snad objeví Yennefer, má platonická láska *14*
    • Cítím to stejně, severského prostředí už nabídl víc než dost Skyrim a alespoň částečný návrat do Temerie by nebyl špatný.
  • Když vstal z mrtvých Geralt,mohl by se konečně vrátit i jeden upír *14*
    • Viktor_H
      Takhle vampirismus v Sapkowského světě nefunguje. Regis ani žádný jiný upír nejsou upíři v tom slova smyslu, jak je to dnes obvyklé. Je to rasa původně z jiného světa. Sáním cizí krve upír nevznikne - to jsou i v rámci světa Zaklínače babské povídačky.
    • A co teprve můj nejoblíbenější psychopat všech dob? Leo Bonhart! Toho jsem od prvních chvil musel prostě milovat *15*
      • V jedničce o něm byla zmínka. :-D
    • Tikov
      SPOILER: Geralt byl na konci knihy "jen" "skoro ťuhík", Regis byl roztaven na kaši, já bych s tou reinkarnací brzdil.
      • JezboX
        Ty seš jeden velkej SPOILER a to jsem přečet tvoje dva příspěvky. Dej ten text příště do tagů. Já mám teda knihy přečtený, ale kdybych neměl nebo teprve četl tak bys mě pěkně nasral.
        • Tikov
          Pardon, ale celé tohle vlákno je spoilerovací (Už první příspěvek jasně říká co se stalo na konci). Tím pádem necítím nějak potřebu to v tomhle vlákně tagovat.
        • uz to s tym spoilerovanim prestante, je to trapne, ta kniha vysla 1x kedy? pred 10-15 rokmi v cesku? dokedy treba skryvat casti pribehu do tagov?
          drakula v drakulovi na konci zomrie

prsten hodi frodo do hory osudu a sauron zomrie

ciri sa dostane do inej dimenzie

to neexistuje nejaka normalna diskusia o niecom, kde by sa nenasiel 1 clovek ktory by nezacal ziapat ze spoiler spoiler?
          • JezboX
            Mno celá 7 dílná sága vyšla celkem nedávno znova. To, že je to napsané dlouho neznamená, že už to všichni četli. A opravdu pokud bych zrovna četl Křest ohněm a nějakej loula mi prozradil v diskuzi o hře konec knihy tak by mě to nasralo.
            • takze kedy potom sa ludia mozu bezne a slobodne pod clanku o witcherovi bavit o tej sage? ked budu vydavatelstva vydavat reedicie kazdych 5 rokov? vzdy sa najde niekto kto to necital alebo to ma rozcitane...hold smola, podla mna by s tym ludia mali vediet zit, ze sa internet netoci okolo nich, a ze existuju ludia, ktori sa o niecom, co ich bavi chcu aj podelit a podiskutovat *4*

btw ti co kricia ze spoiler mi pridu ako klasicka kriciaca mensina co buzeruje vacsinu
    • Cosi
      Ten se asi těžko vrátí, stejně tak Cahir (krom našeho z diskuzí).
      • Viktor_H
        Regis je rozteklá hrouda a můj milovaný Cahir flákal trénink, pročež byl nemilosrdně rozsekán! *1* Těžko se tihle dva vrátí, ale určitě bych se tetelil blahem, hlavně u druhého zmíněného.

Vlastně tak nějak celkově v Zaklínači poumírali ty nejzajímavější postavy už v knihách, nezdá se vám? Jasně, Marigold je klasik, ale Triss, Zoltan, Yarpen? Ti jsou meh... I když byl jsem rád za Fillipu, snad bude mít její role nějakou dohru.
        • Viktor_H
          BTW, když už se o těch postavách ze ságy babíme, tahle ilustrace od Komárkový se mi vždycky líbila, úplně se mi totiž trefila do toho, jak jsem si celou scénu při čtení představoval: http://img708.imageshack.us/img708/7707/dsc00281ho.jpg
        • Tikov
          Správně zajímavá postava umře (To je věc, kterou Marigoldovi neodpustím- jako on neodpustil mistru popravčímu :) )
          Sapkowski se asi chtěl pojistit proti případné reinkarnaci ságy (hlavně jak je pobil v takovém krátkém úseku na konci)... no moc se to nepovedlo.
          • Viktor_H
            Částečně souhlasím, u některých mi to ale sedělo. Totiž to, jak se s těmi úmrtími popasoval. Cahir k tomu od odhalení svých pravých úmyslů vlastně směřoval. Obětovat se pro tvojí milovanou, která tě vlastně vůbec nezná, není to poetické? Může existovat vůbec větší nezištný klaďas? :-D Jiný konec mi přišel nemyslitelný; "Na! tady máš za svojí dobrotu a hrdinství mečem do krku!":-D. Typické pro Sapkowskiho svět a obecně i vystřízlivění pro každou romantickou a naivní duši. Když budeš dřepět doma na ř*ti, dost možná pěkně dožiješ, když si budeš hrát na ctnostné vojáčky (a to vnejobecnějším slova smyslu), o malér si říkáš... Sapkowski je cynik smějící se ironii života do xichtu a to mě na něm dost baví.

Ještě větší tragédií byla smrt Angoulême, to mě zasáhlo možná úplně nejvíc, byla pro mě ztělesním nejnevinějších obětí těžkých časů - totiž dítětem v době, kdy je to nejméně vhodné. Děti ulice, bez rodičů, bez výchovy, bez soucitu ignorovány či využívány, umírající naprosto beze smyslu, bez možnosti naplnit svůj potenciál. Také u ní si neumím představit, že by přežila, protože její smrt je právě symbolem Spakowskiho světa, je naplněním a potvrzením toho, co budoval už od povídek. Úmrtí Milwy a Regise byla zbytečná, to souhlasím. Oni jsou vlastně oba docela zbytečné postavy z hlediska přispění k ději, ale tím vůbec nemyslím, že bych je neměl rád, hlavně Regise musí mít rád každý. I když jeho smrt je takovým políčkem čtenáři od Sapkowskiho: "Myslel sis, že to bude tak jednoduchý? Pche!"
            • Nicméně je tam pořád o tom, že vzpomíná. Koukl jsem se tam teď a díky je to 3. díl.
            • Tikov
              šašek počmáraný: Je to začátek Křtu ohněm (3. díl), ale Milwa nevzpomíná na události v 4. a 5. knize, ale jen na dobu, kdy se Geralt léčil v Brokylonu, protože se to odehrává zhruba v době, kdy vyráží na cestu.
            • Tož si to prečítaj ešte raz, bo v tom nemáš jasno...
            • Mě jen vadí nesrovnalost, kdy myslím na začátku 2. dílu nebo možná 3. dílu Milwa vzpomíná na to jak se vydala na to dobrodružství s Geraltem. Je v lese divokých elfů, tedy na Severu. V 5. díle, ale umře na jihu. Sakra jak mohla vzpomínat posmrtně v rálném světě?
    • Tak, tak... Regis mi přestože se jednalo o bravurně napsaný charakter přišel jako postava strašně nevyužit.
    • calwin
      ano ano... presne tak... náš charizmatický upír doktor!!! :D
  • Teda to budou politický choutky, už se těšim... :)
  • michelangelo
    Doufal jsem spis v jizni kraje. Skoro to az vypada, ze chteji Skyrim trumfnout ve stejnem prostredi. Ale ukoly ala lamani golemskych peceti ve dvojce me bavily hodne!
  • Bohemund
    Myslím, že moji půlku života si CD Projekt právě rezervoval :P
  • KeanuX
    Co mi nejvíc ve dvojce chybělo po slovanský atmosféře, byly takovéto rozhovory *9* Doufam že to napraví :)
    http://www.youtube.com/watch?v=sh1B82XGBns

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit