Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Jestli tam budou podobné komické momenty tak to bude opět sranda.
    http://www.youtube.com/watch?v=x_oLE49tqMI

V prvním díle byl taky celkem otevřený svět a fungovalo to dobře,moc bych nebál prázdnoty anebo toho,že by hráči dělali hovadiny jako ve Skyrimu.Skyrim a GTA k tomu vybízí.
    • První díl byl otevřený opravdu jen tak celkem a až na bažiny to byl vlastně takovej otevřenější koridor. Myslím si ale, že oni teď chtějí udělat opravdu celý otevřený svět ala Skyrim a to už bude tvrdší oříšek obzvlášť s tou rozlohou. CD Projekt na to ale má a věřím, že to bude pecka.

Jinak v prvním díle dělat hovadiny nešlo jednoduše proto, protože ten engine stál za kulový *3*
      • Keyz
        Jo to je fakt.Nešlo tam skákat atd :)
        Například hovadiny jsem dělal pouze ve Skyrimu a nikdy v Gothicu.

V Gothicku byl pohyb hrdiny naprosto jiný a tedy nešlo tak dobře šíleně skákat atd.Například skákat a otevírat dveře a pod..
  • Moc se na to tesim, ale muze mi nekdo logicky vysvetlit, proc si Geralt jako zaklinac veteran musi cist knihy o tom, kam bodnout, ktere monstrum?
    • misho8723
      Tak v jednotke a v dvojke dáva zmysel, nie? Keďže trpí amnéziou, čiže musí sa všetky vedomosti o príšerách naučiť odznova.. no a v trojke je to asi spravené pre spestrenie a takisto mi to nevadí
    • Je to dobrá otázka, avšak je to kvôli tomu, aby sa hráč mal čím baviť. A osobne mi to nejako neprekáža, pretože nemusím byť hneď zo začiatku masterkiller.
  • Hnnnnnnnnnnnnnnnng *14*
  • Pochopil jsem to správně, že pokud jsem nehrál předešlé hry a nečetl žádnou knížku, tak vůbec nepochopím, o co ve hře jde stejně jako y tohoto článku?
    • michelangelo
      Povidky me nebavily, cetl jsem jen knizni sagu a herni zazitek to urcite umocnilo, nutny to ovsem neni (jen pak obcas nebudes vedet o cem je rec). Ale pred trojkou si urcite zahraj jednicku a dvojku. Uz jen kvuli rozhodnutim, ktery ti meni dej kontinualne pres oba dily. A muzeme predpokladat, ze treti dil nebude vyjimka :)
    • Tikov
      četl jsem snad už konečně všechno a nechápal jsem, takže hry by měly stačit. Ale mít i znalost knih bude lepší.
  • stírám slzičky štěstí. jen doufám, že vzápětí nepřiletí Sapkowského facka, jak kdosi poznamenal.
  • misho8723
    Tak ten quest s tým obrom je zatiaľ vysvetlený len veľmi všeobecne a samozrejme, že v plnej hre to bude o niečo komplikovanejšie - však vo svete Zaklínača sa nikto len tak nestane kráľom alebo vládcom a už vonkoncom nie tým, že porazí dáku potvoru :).. práve toto rozoberali na ofic. fóre a každý bol z toho trochu vystrašený a tak musel jeden z vývojárov upokojovať ľudí, že vysoká politika sa nestratí ani v treťom dieli a ani sa nezjednoduší, čo je dobrá správa.. inak podľa info ak sa podarí toto všetko CD Projektu splniť, čo sľúbili, tak to bude jedna z naj hier a to nielen čo sa týka RPG žánru..
  • Mě ten GTA styl do Zaklínače zrovna nesedí.. vždycky mi právě vyhovovala ta "omezená" volnost, kdy jste měli pocit, že můžete kamkoliv (díky okolí, viditelnosti do dálky apod.) ale přistupná plocha byla jasně daná.. Tady se bojim, že u tak obrovskýho světa se ta detailnost rozředí a budou tam hluchý místa.. Radši si projdu 5 menších krásně vymodelovaných lokací se zapamatovatelnými místy a postavami, než se trmácet 2x delší dobu obrovskou víceméně stejnou planinou.. a to, že svět má bejt 30x větší než ve Skyrimu mě až děsí ..úplně zbytečně přepálený..všechno prozkoumat bude nadlidskej úkol... Prostě tyhle mega světy nemam rád a serre mě, že už to dorazilo i do Zaklínače.
    • o 20% vacsi ako skyrim, nie 30x, si posithnuty?:D
    • *omlouvám se: ne 30x větší než Skyrim ale svět Zaklínače 2 a o 20% větší než Skyrim.. i to se mi zdá až moc..
  • Vyhnout se politice se hodí (jako v kníhách), ne že by mi ale druhá možnost vadila :). Těším se na volby, na nová království (Radanie by taky nebyla špatná a co teprve jižní státy) a na Geralta, protože jiný Záklínač pro mě neexistuje.
  • Ciri a koník je odvezou mimo čas, tak proč by se na veselce nemohly objevit i postavy, co zemřely (přišly z minulosti, když byly ještě živé) ? Navíc, v různých časových dimenzích (viz návštěva Ciri u elfů) plyne čas různě rychle,. Proto je možné, že Ciri viděla, jak Geralt a Yen postavili dům a žili štastně a přitom Ciri ani Geralt nezestárli, prostě se na Avallachu zastavil nebo hodně zpomalil čas. No...doufám, že jsem to napsal alespoň trošku srozumitelně.
    • Viktor_H
      Jenže S Geraltem a Yen to bylo trochu složitější. U Spakowskiho to asi se stáváním z mrtvých nebude nijak horké. Ty postavy byli prostě mrtvé - pryč a nazdar. Nějakou explictiní koncepci posmrtného života v jeho díle těžko najdeme. A znovu, celá situace Geralt - Yennefer - Divoký hon, je trochu o něčem jiném.
      • To prece neni pravda. Konec knihy se da vylozit ruzne a smrt(v tom pravem slova smyslu) je jen jedna z moznosti
      • Tikov
        Nějaká koncepce posmrtného života tam přeci jen naznačna je. Když odstrkují loďku s Geralt a Yen, tak ostatní postavy (Triss, Yarpen, Marigold) cítí, že jim pomáhají mrtví. Teď je otázka jestli to Sapkowski zamýšlel jako:
        A) Geralt a Yen za pomoci Ciri odplouvají do nějakého typu podsvětí, těsně před tím než zemřou a tedy jim mohou pomáhat zemřelé duše
        B) odplouvají do jiné dimenze a pak by šlo o odrazy osob žijících v jiné dimenzi (ale proč by to dělaly?)
        Osobně jsem spíš zastánce té metody A) Přičemž mi přijde, že hry staví na B)

EDIT: Tak mne ještě napadlo, že Geralt přeci alespoň jednou potkává Smrt (asi v Něco víc ?)
        • Ale oni isli do inej dimenzie. Geralta a Yenn tam Ciri nechala a sama isla do dalsej (do nasej - artusovska britania.)
          • Tikov
            Ale v knize nic o jiné dimenzi není. Naopak se děj poměrně jasně připodobňuje k legendě o Artušově "smrti"- smrtelně raněný rek je blízkými přepravován v mlze po jezeře, první co Gerald vidí je jabloň (od níž je jméno ostrova Avalon odvozeno) a při přepravě pomáhají i mrtví, protože Avalon je ostrov mrtvých.
      • Čo je na tom zložité? Ciri odvezie "mŕtveho" Geralta aj s Yen loďkou na jazero. Hm, čo mi to len pripomína? Žeby nejakého Artuša, ktorý tiež nikdy nezomrel, žije na Avalone a vráti sa, keď ho ľudia budú najviac potrebovať?

A teraz, keď má Yennefer problémy a väzní ju Avalach alebo Eredin - samozrejme ako návnadu - Geralt sa vracia a zachraňuje, s pomocou Ciri a jej teleportačných schopností.
        • Viktor_H
          Na tomhle nic - spíš z toho odvozovat nějakou systematickou koncepci vzkříšení v Sapkowského světě...
          • Ono ide o skôr to, že Geralt a Yennefer vlastne ani "nezomreli" - podobne ako "nezomrel" ani Artuš, ktorý bol po bitke s Mordredom smrteľne zranený a odvezený na Avalon.
    • Tikov
      Takhle by to celkem šlo, ale postavil bych vůči tomu ty Ciriiny oči "podrážděné větrem".
      EDIT: Navrhuji případně pokračovat vlákno tady, přeci jen se můžem ještě chvíli větvit.
      • Ciri plakala proto, že s Yen a Geraltem nemohla zůstat. Nechtěla je vystavit nebezpečí spojené s Divokým honem, který jí chtěl získat pro sebe (to, že se jí to podle her nepovedlo bych ponechal stranou, Hon prostě chytil Yen s tím, že ji vymění za Ciri). Jiné vysvětlení mě nenapadá, možná je to blbost...už to je nějákej pátek, co jsem četl ságu.
    • Měla to být reakce a Tikova...omlouvám se
  • Tak aspon mam porad cas dojet dvojku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit