Přejít na výpis diskuzí
Válečná strategie Men of War: Assault Squad 2 vyjde na konci února
10.1.2014 | Adam Homola
55 příspěvků
-
http://static1.wikia.nocookie.net/__cb20120213020559/knowyourmeme/images/0/0b/Close_Enough.png
-
Máš zajímavou představu o realističnosti. "Pane, našemu družstvu došla munice, co máme dělat?" "Oberte tu mrtvolu 2 metry na severovýchod o munici!"
-
Každopádně je to skvělá, která sice má co zlepšovat, ale staví na už teď výborném základu..
-
Osobně mě nejvíc bavil DCG mod. Nebyl dokonalý a AI stála za *****, ale aspoň něco. U AS po několika hodinách dobíjení vlajek, kde je vždy jedna nejjednodušší cesta je to nuda, a v předchozím díle byla zase minimální znovuhratelnost, zato DCG pro MoW AS udávalo potřebu pokaždé se zachovat trochu jinak a vytěžit ze svých jedntek maximum. Hlavně díky obrovské řesile AI v počty jednotek..
Scéna z DCG : hra za Rusy. Nikdy jsem neměl dost bodů na nákup tanku, takže když se někde objevi nepřátelský obrněnec mimo dosah mých děl, losovali vojáci, kdo se obětuje a neběhně na něj s granátem.. Za hrdinu jsem považoval toho vojáka co dokázal přežít dvakrát útok na nepřátelský tank.. Ale bohužel nikdo to nedal třikrát... vždcyky je sundal kulomet... -
hrajeme stejnou hru? když máš družstvo, tak si ho celý označíš a vidíš, že ti např chybí pušková munice. Seberu ji jedním vojákem z toho družstva a tím je k dispozici i zbytku vojáků daného družstva... nemusím kontrolovat každého zvlášť, jen celou jednotku...
-
Ano napsal jsi to správně, realističnost je to co ji odlišuje. Nemůžeš ale chtít něco, ale jen z půlky, protože ta druhá ti nevoní..
-
A to ještě pomíjím fakt, že ti vojáci nijak graficky neindikují, že nemají munici. Pouze řvou v rodné řeči, že jim chybí munice, ale já jaksi neumím japonsky...
Krom toho jak se mám sakra dopátrat, kterému z dvaceti zrovna munice chybí? Kdo to řval?
Prostě stupidní systém, který potřebuje zpřehlednit a uživatelsky zpříjemnit. Bez "ale".
Dalšéí featury, které z MOW dělají vyjímečnou strategii jsou zásahové zóny vojáků a vozidel. Přilba má šanci odvrátit headshot, zkosení pancíře odrazí protitankovou střelu apod.
Munice je vedle toho jen nepodstatný prvek. -
Ani náhodou. Men of War by i bez přerozdělování munice byl naprosto vyjímečnou strategií. Realistická balistika a průraznost materiálů, možnost krytí se za čímkoliv...to dělá hrozně moc.
-
Jen ať se znovu nevracejí k nalajnovaným misím z předchozích dílů, které nemají ani špetku znovuhratelnosti. Měli by udělat nějaký dynamický generátor misí a pokud možno bez příběhu, protože ten by situace jen a jen svazoval.
-
Jo, jo, pamatuju, jak jsem poprve hral Face of War (pokracovani Soldiers: Heroes of WW2 a predchudce Men of War) a nestacil se divit. Zejmena ty masove utoky ruske pechoty byly obcas az prilis. Nerikam, ze to tak nebylo v realu, ale v realu zase nikdo nekontroloval vyzbroj a vystroj kazdeho jednotliveho vojaka.
-
Je to o krok dále jako první díl, grafika běží na novém enginu (který je určený pro jejich budoucí strategii z moderní doby Call to Arms), podpora více jader o hodně zlepší plynulost hry hlavně na městských a velkých pamách, všechny jednotky budou přemodelované (v mowas byly některé dokonce z dob starého MoW nebo z módů), bude vylepšená AI, přibudou nové skirmish mapy a staré se předělají, servery přejdou z mizerného a starého Gamespy na Steam, což sníží padání her, přibyde Steam workshop - snadné stahování a publikování módů, nahrávání videí ze hry, automatch - neboli PC sám vybere hráče podle zkušeností a vytvoří balancovanou hru a další... je to sice v základu to samé co MoWAS, ale kompletně zrekonstruované... navíc, v předobjednávce za v přepočtu 600kč, což si myslím je na takle propracovanou a kvalitní hru dost málo... vemte si, v čem "pokročilo" CoH2 (snad v ničem krom přidání rusů) a chtělo za předobjednávku skoro dvojnásobek...
-
Nebýt toho, byla by série Men of War, jen lepší strategí....
-
Doufám ve 2 věci. Lepší mise než obsaď deset vlajek na mapě a s tím související vzhled map, které by mohli vypadata nějak rozumněji než v AS.
No a pak editor a asi měsíc času na uskutečnění svých plánů *1* *1* *1* -
To záleží, já miluju právě obraný mise a problém s municí řeší podle mě dostatečně distribuce skrz družstva, to mi právě strašně vadilo na men fof war, v AS to vyřešili v poho...
-
Hrál jsem ještě první Heroes: Soldiers of WW2 a bylo to fajn, hlavně většina misí byla jen v několika lidech, takže se to dalo v klidu hrát. Pokračovaní už na mě byla moc hektická a masová (co se týče počtu jednotek), neustále to někde spawnovalo jednotky a neměl jsem moc čas ty svoje řídit, a nechat to na skupinové AI, tak je z toho byl masakr. U prvního dílu byl inventář a zásoba munice fajn, protože na to byl čas. Ale v MoW mi přišlo, že se střílí pořád a čas prohledat padlé nějak není. V jedničce se dala většinou systematicky čistit mapa a konflikt se rozdrobil do menších přestřelek po kterých byl čas opatřit si novou výstroj + doplnit munici a granáty.
-
objednano. absence podpory vice jader bylo nejvetsi zlo na assault squad, tak ted uz to snad pojede plynule. jen doufam, ze dodrzi slib o pridavani obsahu zdarma a nedockame se hned po vydani nejakych dlc
-
Na prvním MoW: AS mě vytáčelo to rozdělování jednotek při coop misi mezi mě a kámoše. Starání se o munici u každého panďuláka je opravdu realistický oprzuz. Obzvláště, když počítač problém munice řeší smrtí. To se mu to pak hraje snadno *16*
-
To se mi stalo v bitvě 4vs4, kdy Pakt na začátku spamoval T-34/85, ale stačili 2 Challengery a pár letadel a bylo po problému. Mnohem horší je spam letadel, ale to se stává vyjímečně. Kdo by měl problém pořádně pochopit Wargame, tak mi tu může napsat jméno na steamu a můžeme zahrát spolu. /Sorry za OT/
-
No nevim, zatim mě teda nepřesvědčili. Co tak koukám tak i podle obrázků mi to přijde totožný s prvním dílem. A říct si za pár herních modů 30 euro mi přijde docela drzost.
-
Mno je to super ale trochu me mrzi ze nemas jinou moznost ale zvlast u obrannych misi je to casto hroznej voprc. Clovek si na chvilku sedne do tanky a soustredi se na strileny a na druhe strane mu mezitim v klidu prorazi obranne linie protoze vsem dosli naboje a uz jen cekaj na smrt.