Přejít na výpis diskuzí
Valve a EA si dokazují, kdo je silnější - odnáší to Battlefield 3
8.8.2011 | Petr Poláček
128 příspěvků
-
Tak trebas Crysis2 jsem si koupil radeji u EA, byl proste o 10 eur levnejsi. Steam je zbytecne predrazeny. Pokud neni hra v akci tak si pekne rejzuji. Ale je fakt, ze steam to ma vice vymakanejsi, patche, stahovani a instalace.
-
-
To, že tam byl Crysis levnější neni Steamem, ale prostě EA si takhle nastavilo ceny. Valve nastavuje ceny pouze a jen u svých her...
-
-
jo to už všichni víme řešilo se to tu stokrát, nic to ale nemění na věci, že když to chtěl koupit bylo to u EA levnější, a když je to někde levnější koupím to tam ať si nastavuje ceny kdo chce ;)
-
-
krabicovka se prodavala ani ne za 300,- *3* proč nekoupil raději tu? *5*
-
-
možná, že nechtěl krabicovku? :)
-
-
-
-
-
Hmmmm Steam nebo EA... hmmmm fakt těžký!!!! to je jako kdyby mi dali na výběr: buďto budeš používat cokoliv od Applu nebo ti uříznou koule - bez koulí se dá žít!
-
-
ale co je to za život :))
-
-
A co je to za život s iFounem našitym na prdeli?
-
-
-
Me osobne prijde,ze STEAM uz hodne nabobtnal a chteji si urvat pro sebe az moc.
Vzdyt nove hry na STEAMu jsou tak o 20% - 30% drazsi nez je clovek koupi v kamennem obchode...a to dostane i krabicku s plackou (dalsi naklady navic).
Jedine co u STEAMu chvalim jsou jejich slevove akce, kdy se daji koupit zajimave kousky za hodne dobre ceny (rozhodne ale NE nove hry).
Nechci branit EA, taky nemaji ani omylem cisty stit, ale delat ze STEAMu svatousky, to je podle me velka chyba. -
-
Steam si neurčuje ceny, to dělá vydavatel. A místo nákladů na placky jsou náklady na servery a konektivitu. Navíc v kamenných obchodech si určují ceny prodejci, samotný vydavatel nemá moc na výběr.
-
-
Jo zatimco kamenna prodejna ,prodavaci najem atd jsou zdarma a proto to maj levnejsi nez na steamu :-D
-
-
To máš tak dlouhé vedení? Kamennou prodejnu neplatí vydavatel, ale samotný prodejce, který si pak určuje cenu, protože ten potřebuje uvolňovat místo pro nové tituly.
Vydavatel s tím nic dělat nemohl, sám by v životě nesnižoval hodnotu své hry během pár týdnů o polovinu. Což evidentně vydavatel také na Steamu nedělá.
V kamenných prodejnách zákazník profituje z pokrouceného systému. Internet toto demokratizoval, tudíž se vydavatel nechce nechat okrádat. Nikde v této rovnici Steam (resp. digitální distribuce) nefiguruje jako ten, co má něco na svědomí. -
-
dlouhe vedeni mas asi ty kamenna prodejna ma mnohem vetsi vydaje nez stahovani ze serveru ano vim ze to taky neco stoji ale prodat 10000 kopii z jednoho hdd je levnejsi nez utahnout prodejnu a sklad z tisicovkou kopii takze si preslapni stojis si na kabelu co se tyka vydaju je kamnna prodejna a sklad drazssi na provoz nez steam a pritom maji levnejsi tituly a dostanes navic krabici a placku a nezapomen na dopravu do prodejen z centralniho skladu tvuj steam si to max preposle na vsechny srvery co ma a to ho nestoji ani korunu
-
upřímě, to kdo určuje ceny na stemu se to řešilo stokrát a mě jako zákazníka to absolutně nezajíma, prostě levnější shop vyhraje, kór když je rozdíl ceny 20-30%
-
-
-
-
-
Tyhle komentare typu Steam je super a EA povl jsou dost mimo. Steam nechce distribuovat patche a DLC jenom proto, ze je vas nejlepsi pritel (jak si vetsina z vas zrejme mysli :=), ale protoze za to samozrejme chce dalsi prasule ... a to zrejme dost. Coz je samozrejme byznys, takze OK, ale EA ma taky svoje pravo jim nic nedat, pokud to jde bez nich, takze rovnez OK. Ja osobne mam taky steam, nekdy z roku vzniku, ale nikdy bych si tam nedal hru, ktera steam nevyzaduje (napr. BFBC2), to se mi proste zda jako blbost ....
++++
Kazdopadne hracum stejne zbyva, jenom brat co je, tak ajk to je .... jediny co lze ovlivnit, je dostat to za nejlevnejsi cenu (a to steamu mimo ''sales'' teda neni, tam nas z vychodniho bloku pekne masirujou !!!) -
EA hry na Steamu tu byly stějně vždycky předražené. Jediné co jsem si tam od nich koupil bylo RedAlert v akci za snad 5E. Jinak dávat za nové hry 50E na Steamu? To ani ve snu. Navíc tam ty od EA vůbec nezlevňují.
Ani mi tam nikdy nešel uplatnit klíč z krabicovky, takže mám Steam+Origin - oboje už hooodně dlouho....
Nejlevnější je koupit hru někde ve zdejším shopu (pokud nechcete obejdnávat z UK) a pak aktivovat v Originu... to se dostanete u nové hry na cenu 40-45E a starší tu jdou navíc rychle do slev. -
-
To není pravda *5* . Já jsem si koupil Battlefield bad company 2 + Vietnam a upgrade ve slevě 75% ( koupil jsem si paysafecard za 300 KČ *2* a ještě něco zbylo) , na steamu jsou tak astronomické slevy a výprodeje až se z toho až divím ... ale za žádnou cenu bych to nevyměnil za Origin *11*
-
-
EA pod tihou komerce a vytuozenych neobmedzenych zisku potopi Battlefield serii, stejne jak to udelali s XY seriema predtim... EA neumeji ani delat hry ani je prodavat...
-
hmm dmnce EA prvni vec je ze to nebudfe na steamu ale originu a dalsi vec ze se hra bude spoustet z prohlizece kktina rusim obednavku
-
No můj Steam byl založen November 23, 2004 takže srdcař u Valve, ale nebojím se nových věcí a věřím že to EA zvládne.
-
mozem na*rat. kupim krabicovku a ked to bude vyzadovat spustenie cez origin a browser ... tak dobre ale len 1x a posledny. nabuduce uz si ziadnu EA hru nekupim radsej a origin neplanujem pouzivat ani nahodou. aktivujete tam hru a plati vam len obmedzeny cas (3 roky?) sak to je vysmech :D a to ani nehovorim o tom ze bez internetu hru nespustite pretoze sa to spusta cez internetovu stranku lol :D
-
-
2011/2012... EA = Activision, se vším všudy... bohužel *11*
-
Dá se očekávat, že EA bude do krabicovek cpát Origin, to jim pomůže tam dostat lidi...
-
"aktivujete tam hru a plati vam len obmedzeny cas (3 roky?)"
Kde tohle stojí? Je to poměrně zásadní informace. -
-
ked si das origin web tak tam si daj dole terms of agreement alebo license nieco.. proste tie pravidla a tam to je napisane ze "nezarucuju" ze to bude po cca 3 rokoch alebo neviem presne akom casovom useku furt dostupne.... cize to iste co som napisal len inac napisane :D
edit: Aoyagi post -
-
Tak v tom případě no big deal.
-
Původní EA downloader byl dokonce jen na 2 roky. A říkal něco jako, že máš právo si hru stahovat je 2 roky po koupi. Dokonce tam šlo dřív i koupit příplatek na možnost stahov 3 a 5 let.
-
-
no ved toto som myslel. ono to bolo niekde tu v diskusii pri clanku o EA (origin/steam?) neviem presne aky clanok a niekto tam poslal presny text z toho noveho originu ale netusim kde to nasiel pod jakym odstavcom a bolo tam napisane to o obmedzenej zivotnosti. (nie o tej ze ked nehrajes hru a si neaktivny tak ta zmazu)
-
-
Nene, to znamená, že když nebudeš nějakou hru, kterou sis tam koupil po dobu 2 let, tak ti to vymažou, aby zabránili mnoho neaktivních her na Originu....
-
-
-
-
-
Naco to budu davat na Steam, kde budu update / DLC zadarmo? Tak si to radsej EA da na svoj "obchodik" kde za kazdy druhy update do hry budu chciet peniaze :)... To by nebolo - €A....
-
-
Logicky.. proto jsou rozepře mezi EA a Valve. EA se snaží lidi dostat na Origin a konkurovat Steamu (too late, hh), což schovává za ofiko vyjádření ohledně "zákaznického supportu", zkrátka lže, podpora Steamu je téměř bezchybná a stále se zlepšuje (nemluvě o ostatních fíčurkách).
Pokud se nedohodnou, škodni na tom budeme akorát taky my - koncoví zákazníci. Bohužel kvalitní hry, které vyjdou v brzké době, např. BF3 nebo ME3 to odskáčou prodejností (možná i kvalitou).
-