Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • problém je v tom, že k hraní BF3 budete potřebovat origin, ať to koupíte kde chcete, BF3 jsem chtěl koupit, ale takhle nevim :-/
  • Jsem zastaralý a pořád preferuji krabičky, takže tahle bitva je mi u řitního otvoru =)
    • smejki
      to ti je možná jedno z hlediska místa nákupu, ale jinak se tě to týká taky, ludku
    • a co web banking? Jsi staromodni i v tomto? .... jinak je asi hezké mít poličku vyzdobenou krabičkami.
      • Vůbec ne - sám sis ty nejlepší kousky vystavuji na poličce a některé jsou opravdu vkusně navržené, takže interiér nijak nehyzdí. Podobné je to s filmovými plakáty (zarámované mají šmrnc), jde jen o to vybrat jen ty opravdu povedené a ostatní někam schovat *3*
      • Jazz
        Áno, áno...
        Všechno pěkně zaprášený, za 20 let to DVD už nerozjedeš a zabírá to místa jak prase.
        • To jsou blby kecy. Ja mam treba na CD powermonger, populous nebo syndicate a dodnes to rozjedu, zrovna nedavno jsem si zahral nostalogicky syndicate.

To je spis otazka, jestli tu po hospodarske krizi co nas ceka bude za 20 let jeste Steam.

Take davam prednost krabickam a hram, u jejich hrani nejsem zavisly na nikom dalsim.
  • ucho
    "A důvod, proč se stovka digitálních prodejců nakonec EA přizpůsobí a Steam ne, je v tomto případě přímo na očích."

Třeba ten, že Steam má systém automatických updatů zabudovaný v sobě a určitě je to nějak provázané se systémem, tedy se o to potřebuje starat sám, aby se mu hra neměnila pod rukama a když by si ji lidé vždy instalovali, aby se jim instalovala aktuální verze a ne základní a až posléze updaty od EA? Zase tak nelogický požadavek to není ne? Já tipuji, že Valve neustoupí... *5*
  • Nojo, hold EA. Sami se pripravuji o zisky. Steam je nejvetsi plattforma pro digitalni distribuci, a to se za rok zadny Origin nebo Meda Brunclik nestane.
  • Já myslím, že je úplně jedno, jestli je konkrétně BF3 na Steamu, nebo ne. Kdo má o tuto hru zájem, tak si ji stejně koupí kdekoliv jinde. Vzhledem k tomu, že součástí bude i sociální Battlelog, tak všechny přátele online uvidím tam.
  • Jazz
    Teda sorry, ale stahovat nějaký patche ve hře než je stáhnout pohodlně na Steamu je pěkná krávovina...
    • Mahcake
      Myslim,že tvůj avatar mluví za vše.:)
    • Nehraješ tak náhodou TF2? Za scouta? :D
      • Jazz
        TF2 sice mám, ale nehraju ho :D
        • XorxoxTalarius
          A jaky je rozdil mezi tim ze i mi patch stahne hra a tim ze mi ho stahne Steam? To mi vysvetli :)
          V obou dvou pripadech cekas az se sthne patch a v obou dvou pripadech je to automatika :)
          • V prvním případě opravdu čekáš, patch se stahuje až po spuštění hry a z často nespolehlivých serverů (speciálně servery EA jsou v tomhle úžasné).
            V případě integrace ve Steamu se patch stahuje hned, kdy si ho Steam všimne, což znamená, že se zřídkakdy stane, že bys spustil neaktuální hru. Což mimochodem taky znamená, že nečekáš. Jediný problém jsou časy velkých slev, kdy servery Valve dostávají zabrat.
            • O.o

Dělat co chce? Běží pořád? Jestli účel toho příspěvku byl otřást mou vírou v naději na přežití lidstva, povedlo se.

Ten klient se dá kdykoliv vypnout.
            • Jo, to je nevyhoda steamu, bezi porad na pozadi a muze si delat co chce.
  • Tak nějak jsem brouzdal po těch ostatních dig. distributorech a zdá se mi, že většinou jsou to (podle toho co jsem tak nějak četl) distribuce typu že jim zaplatíte a hru si stáhnete. Vyloženě tam ale neni tak komplikovanej systém, kdy se Vám hra přímo "připne" k účtu na který se Vám vše ukládá a navíc, co jsem tak viděl nemaj klienta jako Steam a v tom bude ten propastný rozdíl. A souhlasim, že by to nemuselo dělat dobrotu, kdyby si hra "vnitřně" stahovala věci mimo Steam. Navíc, jeden takovej update kterej něco pokazí a zákazníci budou samozřejmě nadávat na Steam... Navíc, distribuce placených DLC by Valve mohla připravit o zisk, takže i z tohohle pohledu je jejich krok celkem normální. Je zase normální, že EA asi nechce platit nějaký marže z prodaných DLC Valve. Valve ale Steam zase něčim živit musí, jeho provoz rozhodně neni levný.
    Mám spíš takovej pocit, že kdyby EA nemělo Origin, tak by si takhle moc nevyskakovali... No, ale tak jako tak, zatim na to doplácí hráči, tak uvidíme jak se to (ne)urovná
    • Osobně mě vyhovuje styl GoG, kdy si prostě za prachy stáhnete hru a máte ji už pak navždy k dispozici a není potřeba žádných nainstalovaných aplikací atd.
      • v čem vidíš nevýhodu steamu?
        já s ním problém nemám, používám pro ní část disku D, je fajn, že mám zaregistrovanou hru a nemusim ji mít nikde uloženou ani vypálenou. Když chci, tak si jí za hodku stáhnu a můžu hrát. Ihned dostupné patche a komunitu kolem hry (která je u her typu MoW AA, či World of Tanks nezbytná). Moc minusů nevidím.
        • Měl bys na ten GOG aspoň mrknout, než se zas budeš bít za Steam :-). Na GOG máš samozřejmě taky účet, taky si můžeš svoje hry kdykoliv stáhnout a zahrát, ale co je hlavní, nemusíš si kvůli tomu instalovat nějaký pofidérní špiónovací klient jako u Steamu. Práce s účtem je řešena přes web rozhraní a hry nemají DRM.
        • hitokage
          Přístup ke komunitě, achivementy, neomezená podpora a jistota serverů jsou výhody pro multiplayerovou sřílečku. Když budu ale hrát příběhové RPG, tak nejen že nic z toho nevyužiju, ale zároveň mi bude klient Steamu překážet. Právě tady mají služby typu GOG výhodu. Záleží na druhu hry.
          • A co Zaklínač 2, Steam verze? Záleží spíš, zda hra podporuje Steamworks (achievementy, steamcloud, atd atd). Pokud ano, volba je jasná i když se jedná např o RPG.
      • Jo, takhle třeba funguje i D2D, pokud se nemejlim. Problém taky může být že pokud, jak někdo už řekl, bude BF3 opravdu vyžadovat Origin, tak by museli udělat prostě dvě verze, což je práce navíc a nebo to prostě nějak obejít, protože pochybuju, že by si Valve dalo na Steam hru, která pak nainstaluje přímou konkurenci do počítače uživatele...
        • Na Steamu jsou hry obsahující například GFWL a určitě i další fíčůry.
  • Fandím Steamu a doufám že ten Origin skape !! Nevím co si EA myslí.
  • me jen sere ze bf3 musim spoustet pres browser ktery kkt to vymyslel
  • Nepovolí ani jeden, přičemž Activision s Bobby Ko(ko)tickem včele si už mne ruce, jak nové Cod (MW3) opět převálcuje produkt od EA (BF3).. To by si v EA měli uvědomit a netvrdit zákazníkům / hráčům, že jim jde o zákaznický servis. Vždyť co je pohodlnějšího, rychlejšího a bezstarostnějšího než vlastnit hru na Steamu? Už přihlouplým nakupováním DLCček pro Mass Effect 2 za nějaké BW body jsem ztratil jednak čas, zadruhé důvěra ve webový prohlížeč nebyla zrovna největší a za třetí distribuce oněch DLC byla velmi komplikovaná (půlka pro tenhle region, půlka zas pro jiný..).
    A to jsem se domníval, že vedle Valve, Ubi nebo Blizzardu jsou Electronic Arts jedni z mála "rozumných" společností na herním trhu.
    • Co se týče pohodlnosti, ten systém co chce EA nemá pro Steam smysl. Fungovalo by to tak, že by Steam stáhl základní hru. Pro začátek by nebyl problém, ovšem jak by EA hru updatovalo, tak by se začala projevovat jedna věc. Nejprve by Vám Steam tahal základní hru (v případě, že třeba reinstalujete), ale potom až ji spustíte by začala tahat updaty. Tohle by mělo za následek nejen možné kolize se Steamem, ale Vy, jako uživatel byste stahovali déle a některé soubory dvakrát. Protože když Steam stahuje hru od základu, bere v úvahu vydané updaty, takže nestahne staré soubory. To by se ale teď stalo, nejprve by stáhl starou původní verzi a po spuštětí by začal stahovat updaty a přepisovat soubory, co stahl Steam. Pro uživatele by to mohlo znamenat později třeba i několik GB dat navíc....

Dle mého pohledu není ten, kdo má dělat ústupek Valve, ale je to EA, které by mohlo vydat upravenou verzi hry pro Steam, tak, aby to fungovalo jak já. Do dnes to pro nikoho nebyl problém, je dokonce několik her, které si koupíte jak přes Steam, tak v krabici (a krabicová verze nevyžaduje Steam). Prostě, kdyby EA chtělo...
      • ...oni chtějí. Rejžovat jako Activision. Pohodlí nepohodlí, zákazník nezákazník... Prachy, prachy, prachyyy!
      • *fungovat jak má, ne jak "já" XD
    • Příjde mi, že poslední dobou EA nabírá velmi směr Activision, což je dost mrzí. Bioware jsem měl rád. Dice celkem taky.
      • Ano bohužel. Mám naprosto stejný názor. EA se začíná vyrovnávat Activisionu a bohužel se i mu rovnat...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit