Přejít na výpis diskuzí
Valve chce s Big Picture módem vytlačit konzole z obýváku
10.9.2012 | Petr Poláček
124 příspěvků
-
Nesouhlasim. V tomto threadu se nebavime o vyhodach konzoli/pc. Tady se bavime o cene her a o tom, zda se drazsi hry na konzoli vyplati. Dovolim si zobecnit, ze hry se hraji kvuli zabave. Takze se tu bavime o kvalite zabavy. O kvalite nejen zabavy je mozno diskutovat, prestoze ji nejde objektivne kvantifikovat. Posuzovani kvality se muze dit podle nejakych pravidel, treba vyrobku na vystupni kontrole, ale i toto hodnoceni je svou podstatou subjektivni. Je to hodnoceni za nejakym ucelem a pro nejake potreby. To ze vystupni kontrola urci nejaky vyrobek za kvalitni, protoze splnuje nejake objektivni parametry jeste neznamena, ze ho za kvalitni bude povazovat i spotrebitel. V konecnem dusledku je hodnoceni kvality vzdy subjektivni, ucelove. Nic neni obecne kvalitni nebo nekvalitni, pouze neco muze byt obecne prijimano za kvalitni nebo nekvalitni a to je pak statisticke posuzovani kvality. A za ucelem nakupu zbozi si kazdy sam pro sebe posuzuje kvalitu zbozi dle svych vlastnich potreb. A z toho pak uz lze statisticky odvodit, co poctivi lide povazuji za kvalitnejsi zabavu, zda pc nebo konzolove hry. Zvlaste kdyz ekonomicke aspekty hovori pro pc hry, protoze jsou levnejsi. Tudiz plati puvodne pronesene, za kvalitu se plati a neni to jen muj subjektivni pocit.
-
Jenze tady se nikdo nebavi o abstraknich vecech jako je zivot nebo hudebni ci vytvarny dila, tady se bavime o vyhodach/nevyhodach pc vs konzole (zjednodusene receno) a ty jsou jasne dany, takze samozrejme tady kvalitu resit muzes.. vsechno ostatni je uz pak jen tvuj osobni pocit. Tzn. jak mantor napsal - kvalita v tomto pripade != subjektivni pocit.. vazne ne.
A btw u vytvarnejch obrazu se kvalita neresi - dulezity je jmeno malire, vzdycky bylo :).. Existuje samozrejme spousta kritiku, kteri muzou resit pouzitou techniku apod., ale na prodej to ma malokdy vliv.. -
Nikdo v redakci se o dotu a vlastne pomalu o zadnou MOBA hru (snad krome Blizzard doty) nikdy nezajimal.. na to uz si holt musis zvyknout :)
-
Souhlasim s tim, ze grafika neni jen o detailnosti textur a efektech, ale tvrdit, ze HL2 ma nejlepsi grafiku ze vsech her, si teda taky netroufnu.. Nevypada vubec spatne i po tech letech, ale vzpomenu si na spousty her, ktery me graficky upoutaly mnohem vic nez HL2..
-
Specifikuj mi objektivni parametry pro posouzeni kvality abstraktniho malirskeho dila.
Specifikuj mi objektivni parametry pro posouzeni kvality zivota.
Objektivni parametry znamena meritelne parametry. Kdyz pominu, ze to je technokraticky pristup a ne vse lze objektivne merit, pak stojis pred problemem prirazeni vahy jednotlivym kvalitativnim parametrum, ktere z principu nikdy objektivni nebude. A proto ani celkove kvalitativni hodnoceni z principu nemuze byt objektivni. Tolik obecne k posouzeni.
Co se tyce konzoli, tak nektere jejich kvalitativni parametry jsou natolik presvedcive, ze si je kupuji desitky milionu lidi. Zamyslel se nad tim nekdy? A nebo tento fakt odmitnes s detinsky zjednodusujicim vysvetlenim, ze uzivatele preferujici konzole jsou hlupaci?
Jako kvalitnejsi u nich vidim treba pouzivani v obyvacich pokojich s televizorem (coz je typicke pouziti konzoli), moralni zivotnost, jednoduchost pouziti a s tim souvisejici nenachylnost k chybam, spolecenske vyuziti, odolnost proti skodlivemu kodu a tak dale. -
Nesouhlasim. Technicke parametry se snadno kvantifikuji a napriklad jako pocet pixelu se snadno porovnavaji. Proto vetsina lidi porovnava prave tyto. Ale otazka kvality neni jen otazka nekterych technickych parametru. Je to jako bys chtel posuzovat kvalitu fotografie jen na zaklade rozliseni. To je nesmysl.
Otazka kvality kvality uspokojovani potreb je nutne subjektivni, protoze i potreby jsou subjektivni. Ne kazdy kvalitativni parametr je pro kazdeho stejne dulezity.
Zjednodusene, jestlize moje potreba je hrat hry v obyvaku na televizi, kde se nechci otravovat s klavesnici, pak resim, jak kvalitne mi pc nebo konzole tuto potrebu uspokoji. A tuto potrebu pc uspokojuje mene kvalitne nez konzole. A to ze konzolova hra ma o neco nizsi rozliseni me vubec netrapi, protoze na televizi je to bezpredmetne. Ano, pc je vykonnejsi, navzdory tomu mi konzole poskytuje kvalitnejsi herni zazitek a jsem ochoten si za to i priplatit. Tohle je tezko pochopitelne technokraticky smyslejicim lidem, kteri nechapou, ze pro nekoho jsou dulezitejsi jine aspekty, nez ty technicke.
Krasnym ukazkovym prikladem jsou krome nekterych pc hracu treba nekteri audifilove, kteri kvalitu posuzuji na zaklade frekvencnich charakteristik a uplne zapominaji na lidsky rozmer a toho, co je lidskemu uchu prijemne. -
Ja mam bsod z jedne priciny, ale opakuje se. A reinstalace systemu je natolik pracna zalezitost, ze se rafsi proste nedivam ve windows na flash videa. O chybe mezi klavesnici a zidli muzes hovorit pouze tehdy, pokud vis v cem je chyba. Ja to vidim v ovladacich graficke karty a ve snaze hw. akcelerovat prehravani flash videa. Bsod obecne je chyba na systemove urovni, uzivatel by nemel byt schopen ho vubec vyvolat, takze na nej nejde svadet.
-
Nenazyvaj kvalitou tvoj subjektivny pocit ci preferenciu, kvalita musi mat urcite objektivne parametre a okrem radoby social a jemne kompetitivnej funkcie zbierania trofeji ma nenapada ziadny objektivny parameter vyhody konzlovej verzie multiplatformy.
-
To potom imho není kvalita jako taková, ale subjektivní pocit, který je nutno nějak více specifikovat.
-
Je zajímavé jak někteří uživatelé mají pořád problémy s BSOD .... taky se mi stane tak 1x za rok a abych pravdu řekl, že mi jednou vytuhne PC není takový problém. Já bych to odhadoval na problém mezi klávesnicí a židlí.
-
Asi moj tolerantny pristup, alebo karma, pretoze ja take problemy nemam.
-
Ano, za kvalitu, kterou nevnimam ciste technokraticky a diky ktere me bavi hrat na konzoli vic nez na pc, prestoze jsem dlouholety pc hrac.
-
Stejně je to všechno drahý *4*
-
To je taky dovod pre jednoduchsich. Vacsine je ale jasne, ze zvysene naroky na certifikacie, celkom vysoke poplatky za patche, prevadzka v ramci nie lacnych live a psn sa musi prejavit v nakladoch a teda aj cene.
-
Ale houby, to jen hry na PC jsou o pár stovek levnější, aby se neřeklo, že se hry pirátíí k vůli ceně *2*
-
Tak to tuhnuti se mi stava taky a jediny zpusob jak se to dalo vyresit bylo preinstalovani win alespon ja nan nic jineho neprisel a nenasel jsem ani nic ohledne toho na netu.
-
Tak to asi to pc zase tak moc nepouzivas. Pc je docela nachylne k zavadam a nestabilite a tato nachylnost roste s casem pouzivani.
Cesko v psn podporovane je a bylo i v dobe, kdy na windows nebylo podporovane live nebo jak se to jmenuje. Mel jsem zakoupeno gears of war a nebyl jsem schopen to rozchodit, bylo to uplne na palici. Hra se mi odmitala pripojit, protoze uzivatelske jmeno a heslo nesouhlasi, a pres webove rozhrani jsem se s tim samym ke sluzbe prihlasil. Imho to nerozdychalo zmenu regionu s kterou jsem byl pred tim nucen cachrovat. Vic jak dve hodiny jsem nebyl ochoten to resit. Pc proste je daleko komplikovanejsi a problemovejsi zarizeni, uz proto, ze jej neridi a nezodpovida za nej jedna instituce a s€re se do nej kde kdo a dela treba mizerne ovladace. Ja treba ted mam problem, ze po spusteni windows mam v taskbaru tlacitko od nejakeho okna/aplikace, ktere ale nejde otevrit ani ukoncit. Dalsi potiz co mam je, ze mi tuhne windows (bsod) pri prehravani flashe v libovolnem webovem prohlizeci. Preinstaloval jsem flash i ovladace pro grafiku, bez uspechu. A to mam kvalitni znackovy hardware. Vsechny tyhle problemy se samozrejme objevily casem a to ty windows ani moc netrapim, mam je hlavne na hry, nejsem z tech kdo by do nich instaloval kdejakou p1covinu a pak se divil. Na praci mam linux, ktery je mnohem stabilnejsi i kdyz v nem travim daleko vic casu a na systemove urovni ho trapim daleko vic. -
Za kvalitu? Drtiva vacsina multiplatfiriem je na PC v lepsej kvalite ako na konzoliach, ci uz kvalitnejsim vizualom, moznostami volby ovladania ci vykonu podla osobnych preferencii. Platis len vypalne pre Sony / M$ navyse.
-
Je to mozne, ja som mal cest s dvomi o ktorych viem,ze na 30fps boli, kupodivu sa to hrat da celkom slusne aj tak, na LA Noire mi to zo zaciatku dost prekazalo, sice to neni taky pozitok ako pri 60fps, ale zrovna pri tejto hre sa moc prudke pohyby vykonavat nemuseli, takze to tak clovek ani nevimal.
-
Normalneho, uvedomeleho cloveka, napadne ako prve, hladat cestu najmensieho odporu (PC, NB a samozrejme dotykove ovladanie - to je na pracu s internetom velice prijemne, to mozem potvrdit) ale cloveka, ktory ide "s dobou" a nerozmysla nad tym, co je pohodlnejsie a rychlejsie, samozrejme napadne pouzit gamepad na pisanie, pretoze to je novinka a ked to niekto vyrobil, tak to musi byt predsa lepsie...bohuzial, takych ludi je viac.