Přejít na výpis diskuzí
Valve chce s Big Picture módem vytlačit konzole z obýváku
10.9.2012 | Petr Poláček
124 příspěvků
-
Unreall konzole 30fps nezamyka, je to individualni zalezitost kazde hry.
-
Driv si jako pako lide pripadali i kdyz meli na ulici telefonovat. A kdyz to dnes nekdo dela treba v autobuse a rve pri tom na cele kolo, tak mi jako pako pripada dodnes. Je to ale jen o zvyku.
-
No, dokud se tak nerozběhly konzole, byly hry na PC celkem dobře optimalizované *7* Teda alespoň mi to tak příjde. Na nastavení se dřív bral teda větší ohled. Teď nastaví konzole-hru na co nejmenší paměť, dobrou plynulost a hodí to na PC, kde programátor nakonfiguruje novou položku v menu s názven "nastavení", kde si můžeš přepnout nakonec stejně jen rozlišení, páč mezi low-max je jednak rozdíl v fps ~10, a ve kvalitě mnohdy 0. A milion cfg PC není argument, každý HW podá jen jiný výsledek, což neznamená špatně.
Jen se nenech zmást, Full HD TV se nerovná FHD hraní her na konzolích, ty jedou většinou na 720p, s čímž má PC taky dobré výsledky. Ale je fakt že je to na PC horší... páč na to všichni se*ou *16* -
Tiez nechapem, mam bezny PC ako vacsina hracov a s tymto ziadny problem nemam, navyse to vobec nechapem, pretoze dnes bezny PC je niekolko nasobne vykonejsi ako dnesne konzoly, to nehovorim o tom,ze konzola uzamyka 30 fps, co ti dnes da kdejaky PC, jediny problem nastava, ked sa konvertuju z konzole na PC, tam ten engine bol napisane primarne pre jasne danu konfiguraciu dvoch koznol, na PC sa to uz ale moze spravat inak,pretoze vytazi graficky kartu na max a procesot necha valat sunky, alebo opacne, co neznamena,ze je PC pomalsi, len mu to nebolo prisposobene, to je cele.
-
U konzole je to hra od hry. Nektere bezi na 60 fps, nektere na polovic a nektere jeste mene.
-
Tak i na konzolich takove hry jsou, treba rage, nebo wipeout hd, ktery snizuje rozliseni na misto fps. To by se mohlo dit i na pc, kdyz jsme u toho.
-
To hore malo to ist uzivatelovi "Nedvidek"
-
A to by mě zajímalo, co se vám na tom nelíbí..prosím, rád se přiučim *4*
-
Já nemám žádný problém s plynulostí na svém PC .... všechny hry co sem hrál tak i s max nastavenim se drželi kolem 60FPS, což je myslím 2x tolik než konzole.
-
To neni tak docela pravda. Grafika prodava, takze vyvojari obcas ve snaze dosahnout exkluzivniho vzhledu jdou za hranice a pak na nekterych mistech klesa framerate a nenadelas s tim nic. Skoda ze to vsichni nedelaji stejne jako u hry wipeout hd, ktera si drzi stabilni 60 fps a u narocnych scen misto fps snizuje horizontlni rozliseni z 1920 na 1280. Vertikalni zachovava, coz si v tom mumraji stejne nikdo nevsimne.
-
Uz som nejaku konzolu videl a tie hry tam plynule v urcitych momentoch proste niesu! vyzera to podobne ako ked si na PC uzamknem 30fps (LA Noire) a to plynule rozhodne nieje, hratelne ano. A ak chces vediet definiciu plynulosti, tak si na PC zapni V-sync na 60 fps (podla monitoru) samozrejme,ze musis mat dostatocne vykonny PC nato, aby ti framerate nespadol, musi byt konstatne tych 60fps, potom sa mozeme bavit o nejakej plynulosti, osobne totiz radsej uberiem detaili, len nech mi to nespadne pod 60fps, to sa potom hra velice prijemne.
-
Jo taky sem tak už pár sms napsal, doma sám .. na ulici bych si připadal celkem jako pako.
-
@Ned: něco! *15*
-
Ja to nedavno zkousel na androidu. Prekvapive to docela dobre funguje, darilo se mi nadiktovat cele vety. Problem je, ze to neumi gramatiku, takze voli blbe i/y, nedela velka pismena na zacatku vety ani vetne carky a tecky, nerozumi cizim a neslovnikovym slovum. A nez to opravovat, je lepsi si to rovnou napsat.
-
Mas pravdu, co se tyce internetu, jdu na tablet, notebook nebo desktop pc, podle potreby. Nikdy by me nenapadlo jit na konzoli. Prohlizec na konzoli nevnimam jako prioritu, ale doplnek.
-
1. Tak se někdy na nějakou konzoli podívej
2. A co bys chtěl na konzoli ladit, když ti to krásně jede?? -
proč musí ve všech diskuzích o PC bejt nablito od jejdanánka to nechápu. Nemáš co dělat debile?
-
To máš sice pravdu, ale nejde jen o to, jestli to běží na velký obrazovce, ale podívej se taky JAK to běží. Spousta vytuněných PC mašin má s AAA tits na full HD problém dát solidní a stálý FPS (ve srovnání s konzolemi). A to jen díky tomu, že konfigurací PCček je jak *** a na konzoli ti to principielně jenom nahodí na stálý HW.
-
neviem o tom,ze by hry na konzolach boli plynulejsie, skor myslim,ze je to opacne, na PC sa da plynulost aspon "vyladit" kdezto pri konzolach stym uz nenarobis nic.
-
FHD rozlisenie ti dnes utiahne kdejaka stredna rada grafickych kariet, nezalezi na tom, ci je to rozlisenie na 22" alebo na 40" obrazovke, stale sa jedna o to iste rozlisenie a tym padom tie iste hardwarove naroky