Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nie, on chcel len povedat ze su konzole dotovany HW a nasledne to doplacas vyssou cenou hier. Mal si problemy s kompatibilitou? Tak sa ti ani necudujem ze je pre teba konzola priam zazrak z neba. To ma vzdy pobavi, ked kamarat s PS3 a Macom zacne nieco splietat o nutnosti sa hrabat sa furt v PC, len aby to vobec behalo a potom len medzi recou spomenie ze na PSN neni podporovana nasa zaprdena krajina. Ja trebars nieco take nepoznam, Win7 som kupoval origo krabicu a funguje bezproblemov odkedy som to nainstaloval. Cudujes sa potom takymto ludom, ze im PC plne vyhovuje, ked vsetko slape jak ma? Takze ak si aspon z polovice spokojny s konzolou ako ja s mojim PC, tak som pre tebe len a len rad :) Hraniu zdar, jedno v akej forme.
  • walltar
    Jo převod řeči na text by se hodil .... ono je pár programů které to zvládnou a min. jeden s plnou podporou CZ ale sou šíleně drahé. Podle mě by se to celkem hodilo do her, hlavně v MMO když chci něco napsat na cht musím se jít nékam schovat aby mě něco nesundalo.
  • Jako jsem odučený hrát na Písku (PC) a jak jsem přičmuchnul ke konzoli, tak na hraní vítězí konzole. A každýho co znám z okolí to má stejně. Je to pohodlnější, zábavnější, větší televize, mega moc lidem to jede daleko daleko hladčeji než na jejich "nadupaném železu", je to oproti PC více user-friendly, a právě jediná nevýhoda je cena těch her, a i když kupujete jen starší, "ojeté", pořád je to docela pálka. Kdyby právě tu cenu her ze steamu, jejich digitální distribuci a konzololové hraní skřížili - Haleluja!!!
  • kkt mozes byt tak sam, ked sa konzolovi hraci stale ohrnaju tym,ze PC je na pracu a nie na hry, na to mame konzole, tak preco pchaju na konzolu s blbym gmepadovym ovladanim nejaky plnohodnotny internet, ked je to domena hlavne PC, nechapem preoc by si niekto nesadol za NB, ked chce pisat na FB,ale pouzil gamepad a vratil sa tak ovladanim niekde k prvym mobilnym telefonom pri pisani SMS...proste je to od veci, prezentuju to ako nejaku hyper novinku v oblasti domacej zabavy a pritom je to davno prekonana banalita...papkaj vsetko co ti strcia pod nos, lebo je to predsa desne cool, ked to tak desne cool prezentuju,ze? a toho kkt si nabuduce odpust, ked nevies reagovat na iny nazor ako je ten tvoj, cau
  • K cemu psani na gamepadu kdyz existuji zarizeni jako "Logitech Wireless Touch Keyboard K400"? Je to stejne otravne jako psanni sms na klasickem mobilu, nikdy sem si nezvyknul a nez psat to raci volat... Tak me napada kdyby raci svoje usili zamerili na poradne prevadeni reci na text ;)
  • Tak pak je to teda pekně nahovno. Řekni mi, kdo má takový železo, aby to utáhl na obrazovce jak hovádko a ještě nemusel natahovat kilometrový kabel od PC do obejváku a jak déba přepínal vždy kábl, když budu chtít hrát tady a pak zase támhle. Do konzole od steamu bych i šel, mám na něm spoustu her a podle mě by prostě utrhli trh s cenou těch her právě těch her (a kdyby to byla opět čistě digitální distribuce, nemuseli by se s*át s žádnýma krabicema, CD) Podle mě má steam s vytvořením úplně nové nadupané konzole potenciál vytvořit monopol a poslat XBOX i PS do míst, kde slunce nesvítí.
  • walltar
    Ano přesně tohle je to co říkám Studia dělají jen to co chce zákazník. A já sem jenom rád za konzole, protože to taky znamená, že lidi kteří mají rádi velké AAA tituly jsou hlavně na konzolích. Já dneska 90% her které stáhnu mažu z disku ještě ten den, protože mě prostě přestanou v průběhu dne bavit a ty co nesmažu tak koupím. Zato indie hry buď vydrží mnohem dýl a nebo je jejich cena přiměřená k délce hraní.

Já sem jenom pro aby velké studia opustili PC platformu a pokud by nová generace konzolí zapracovala na podpoře klávesnice a myši tak si konzoli koupím a semtam si tu AAA hru zahraju. Pc bych si v tom případě nechal na hraní indie her a na práci. Nevidím v takovém vývoji problém a myslím, že takových lidí je dost.
  • Za kvalitu se plati. Ja jsem dlouholety pc hrac, ke konzoli jsem si poprve cichnul pred dvema lety, kdy jsem koupil ps3 jako bluray prehravac a multimedialni centrum. A zjistil jsem, ze me hrani na konzoli v obyvaku u televize bavi vic nez na pc. A to i multiplatformni tituly, ktere jsou i na pc. A jsem ochoten si za to priplatit. Ty rozdily nejsou zase az tak velke, za malokterou hru dam pres litr.

A v ramci psn+ mas k dispozici radu skvelych titulu prakticky zadarmo.

http://spokojeny.blogspot.cz/2012/09/ps3-vhodny-cas-k-nakupu.html
  • To prece neni problem, ze hry vypadaji furt stejne. Pismena uz po desetileti vypadaji stejne, a presto autori tvori stale nove, zajimave a zabavne knihy. On ten lepsi vzhled neni zadarmo, hracu je porad stejne a zdrazovat hry nelze. Takze je logicke, ze jednou se vylepsovani vzhledu musi zastavit a to z ekonomickych duvodu, nikoli technologickych. To je to, co postihlo ekonomicky slabou pc platformu. Konzole jsou o neco silnejsi, ale rovnez budou mit svuj ekonomicky strop, imho uz v pristi generaci. Takze ten vyvoj musi nutne byt cim dal pomalejsi, to je zcela nevyhnutelne.

A na druhou stranu, vykon omezuje technickou stranku veci, nikoli vytvarnou. Takze pri stejnem vykonu mohou hry stale vypadat jinak, mohou byt daleko variabilnejsi. Ze nejsou? Sami hraci jsou dost stereotypni a chteji (plati za) stale to same. I vychodni studia, ktere maji prirozene odlisny vytvarny styl se nuti do toho zapadniho, protoze zapadni trh je nejvetsi a hraci jiny styl neprijimaji.
  • Zkraceni vyvojoveho cyklu nutne znamena zdrazeni vyvojoveho cyklu. A to imho neni realne. Ani ms ani sony nijak zvlast na konzolich nevydelavaji, nemaji proator ten cyklus nejak vyznamne zkratit.

Pokud zmizi konzole a zustane jen pc, kdu bude platit za hry? Na pc je neuveritelna mira piratstvi. A neni to imho zalezitost lidi, ale otevrene platformy. Na androidu se take neskutecne krade.

PC ma rychlejsi vyvojovy cyklus, ale neni ekonomicky sobestacne, k cemu mu to je? A cim vic budou lide platit za hw, tim mene jim bude zbyvat ochota platit za sw. Mnozi pc hraci jsou radi, ze nemusi kazdy rok obmenovat hardware kazdy rok, aby si zahrali vsechny aktualni tituly. A pokud konzolovy hrac bude k pc pristupovat po svem, tj. bude od nej ocekavat zivotnost vic nez 5 let pri cene maximalne do 15 000 Kc a techto lidi bude vetsina, tak si nepomuzes. Vyvojari stejne budou designovat hry na slaby hardware. A silny hw budou uspesne ignorovat, jako ho ignoruji ted.

Na upgrade pckonzoli zapomen, zaprve nebude mozny (tlak na minimalni cenu a rozmery), za druhe k tomu nebude ochota. Pc konzole se jednou za cas vymeni cela.

Protoze pckonzole nebude nikdo dotovat, budou mit hw jeste horsi, nez dnesni konzole. Celkovy dopad pro herni prumysl by byl tristni.
  • jo chapes to spravne, ono to neni nic zas tak prevratnyho, ale de o to ze valve konecne vstoupilo na tuhle pudu a rozhdone neskonci jenom u tohohle.
  • Dag0
    Chápu dobře, že je to čistě jenom televize zapojená jako monnitor do PC se Steamem na fullscreen?
  • A dalsi vec, kterou asi nevnimas. Konzole je vic spolecenstejsi. Neni tak individualni jako pc a vcelku bezne umoznuje hrat vice lidem spolu najednou. Ono se u rodiny predpoklada aspon trochu spolecensky zivot, nez ze nikdo nechce nikoho omezovat a kazdy se zavre sam do sveho pokoje. A to plati i pro oblast zabavy. Za meho detstvi jsme hrali spolecenske deskove hry, karty a pod. Ted se k tomu pridava i spolecne hrani videoher. A to na pc moc dobre nejde. Imho to je jeden z duvodu preference konzoli. I kdyz chapu, ze pro zvykleho cloveka hrajiciho dlouhe roky o samote je to tezko staravitelna myslenka. Ale clovek je tvor prirozene spolecensky, deti treba vubec nechteji byt sami. A pak uz je to hodne o vychove, o tom jak se rodice detem venuji a jak je vychovavaji. Na kazdy pad, konzole jakozto spolecenske herni zarizeni tu ma sve misto. A tohle by valve asi take melo zohlednit, jestli chce pc dostat na misto konzoli.
  • O tom ze by nejak vyznamne delali na HL dost pochybuji, ale nechci ti brat viru.

Graficky pokrok pc her nebrzdi konzole, ale vysoke naklady na nej a slaba ekonomicka situace pc herni platformy. Valve na to sice ma penez dost, ale evidentne je v tom nechce utapet.
  • K+m je na hrani v obyvaku na nic. Az to pc bude pohodlne a plne ovladatelne gamepadem (nebo jinym ovladacem, nevyzadujici podlozku, treba kinectem), tedy az nebudes muset k nemu pripojovat klavesnici a mys, stane se teprve v teto oblasti zajimave. Ja se na to tesim. Zjednodusi to i portovani her z konzoli, protoze uz budou moci byt gamepad only. Tim padem budou moci mit i lepsi ovladani, uz nebude nutno pri designu sahat ke kompromisum, aby byla hra ovladatelna na gamepadu i k+m.
  • V tomto pripade ne, ted necili na novou platformu, ale tu stavajici chce zmenit. Ja z gamepadu nemam osypky, takze tento krok vitam, pokud se mu podari z pc udelat platformu do obyvaku k televizi, budu jen rad. Ale obavam se, ze rada pc fanatickych hracu, kteri bez k+m nedaji ani ranu, nebudou s timto trendem spokojeni. Je to totiz mimo jine posileni pozice gamepadu v hernim prumyslu, jako univerzalniho ovladace (se vsemi souvislostmi, jako je uzivatelske rozhrani). Dnes je pouzitelnost gamepadu na pc slaba a kompromisni, valve by to mohl zmenit.
  • Microsoft je pomaly, neumi zachytit trendy a nechava si ujet vlak, ale ma velkou silu a umi se prosadit. Tak jako si nechal ujet vlak jmenem internet a nasledne zlikvidoval netscape, tak si nechal ujet vlak digitalni distribuce, ale ted se pokusi prevzit v tomto oboru dominaci. Nebude to hned zitra, ale do peti let uz asi jo. Bude to mit tezsi, uzivatele steamu jsou na nem zavisli, takze se ho tak snadno nevzda, ale microsoft ma silne paky, vlastni platformu, na ktere valve provozuje svuj byznys a uz predvedl, ze se umi chovat bezohledne k firmam, ktere na jeho platforme vyrostly, kdyz chce jejich byznys prevzit.
  • Ne, pred dvaceti lety nastupovala a vytlacovala domaci pocitace. Tehdejsi amigisti a ataristi (tehdy to byly se zx spectrem dominantni herni stroje) to rovnez tezce nesli a nechteli o upadku jejich platforem ani slyset, presvedceni o neotresitelnosti jejich pozice, a kde jsou dnes?

Upadek pc jako «herni» platformy bych videl jako dusledek nastupu soucasne generace konzoli, kdy se naklady na tvorbu her dostaly na uroven, kdy to pc platforma neni schopna ekonomicky utahnout a vyvoj her se stal prevazne ekonomicky zavisly na konzolich. Samozrejme jsou vyjimky typu uspechu wow, ktery se ostatni snazi marne napodobit. Takze pc ma stale jeste co rict, ale proti casum nejvetsi slavy je to slabota. A dalsi zhorseni ocekavam s prichodem nove generace konzoli, ktere vystreli naklady jeste vic nahoru. To uz imho neutahnou ani konzole. Viz zpravy, ze ac3 je jeden z poslednich velikanu.
  • Ne on tim chtěl říct že si za 25k koupí nabušený PC a pak už nebude muset zaplatit ani korunu protože všechno postahuje zadarmo. OStatně jako většina trubek co maj vždycky hromadu kecu proti konzolím i když na nich třeba nikdy nehráli. Já osobně už hrál na všem na čem dneska jde ( kromě wii ) a musim říct že ač jsem donedávna byl pouze pc hráč tak teď už spíš hraju jen na konzolích a důvod? Tak ten hlavní je ten že u PC sedim celej den v práci a opravdu ale opravdu nema náladu u něj sedět i doma a důvod číslo dvě je ten, že se nemusim o nic starat neže bych si na PC neuměl nic udělat, ale už mě opravdu nebaví koupit si hru skoro za litr a řešit půl hodiny hromadu pitomostí jen kvůli tomu že mam kapku jinej hardware než očekával vývojář já chci přijít domu strčit cedlo do mechaniky a hrát. Jo a třetí věc proč mam radši konzole je ta že je používám na přehrávání Bluray ( čimž jsem ušetřil zase pár peněz za přehrávač ).
  • smejki
    obávám se, že kolega má na mysli tu vysokohorskou přirážku k ceně her oproti PC. Ta je nějakých 500,- á kus, takže jsme sice na nějakých 5000,- za rok jen tak vyhozených luftu, rozhodně ale ne u raketovýho PC.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit