Přejít na výpis diskuzí
Valve chce s Big Picture módem vytlačit konzole z obýváku
10.9.2012 | Petr Poláček
124 příspěvků
-
A na Pc se soft nekupuje?
Jinak za nějakých 15000 (cca 10 nových her na PS3) postavíš ucházející PC, když nepočítáš monitor a windows, ale rozhodně bych to nepřirovnával k žádné raketě :) -
To určitě ne. Před 20 lety PC zničilo Amigu a bylo na vrcholu slávy.
Ten čas tak letí.... -
obcas si rikam, co fetuju, ze kdyz dam reagovat, tak se vytvori samostatny vlakno...
-
jako sorry, ale za ty hricky na ps3 platis tolik, ze kazdej rok by si z toho postavil raketovy pc (pocitejme cca 10 her za rok), takze ty platis sice za to, ze nemusis menit hw, ale platis majlant za soft, kterej bezi na tom starym krapu
tyhle uzavreny platformy slouzi k jedinymu, obrat joudy, ktery jsou z nejakyho neznamyho duvodu ochotny platit nasobky realny hodnoty veci (syndrom apple) -
"Z hlavy už si ani nevzpomenu, kdy jsme na Games psali o Valve ve spojení s nějakou její hrou." Čo tak napísať niečo o Dote 2 ? Nedostatok diania okolo nej alebo popularity určite nehrozí.
-
Upadá, upadá a počítám že bude upadat ještě nějakých 20-30 roků . *1*
-
Jeee, kkt prisel mezi nás *7*
-
To je pro člověka jako já, důvod vrátit se k PC platformě, mám v pokojku stolek s PC, a hned vedle u Postele Tv kde mám x360 a ps3, takhle jen natáhnu hdmi ke stolku, píchnu do PC gamepad a je vystaráno *5* Valve tohle je geniální a hlavně je super ta gamepad klávesnice !
-
Abych pravdu řekl tak ve zpomalení technologického vývoje zase nevidím takový problém člověku vydrží PC mnohem dýl a to, že hry vypadají pořád stejně je podle mě nejmenší problém. Ale zase na druhé straně jsou i jiné technologie než ty grafické a pořádný pokrok třeba v AI a ve fyzice bych uvítal. Každopádně podle mě už dnes není návrat k PC hraní možný a většina lidí by měla problém i s cenou HW. Já sem třeba za poslední PC (jen za bednu) zaplatil 35K ... kolik lidí co má konzoli by obětovalo podobné peníze? Stejně by sme došli k situaci, že by lidi sice měli PC ale zase by je měli tak dlouho jak by to jenom šlo a herní společnosti by dělali hry pro nejrozšířenější HW. Já osobně vidím budoucnost v indie scéně a věcech jako je třeba kickstarter i když to má svoje pro a proti. Radši mám situaci, kdy hráči aktivně vyhledávají hry a informace o nich, než aby byli krmeni reklamou a hypem. Časem se i indie studia rozrostou a pokud se nenechají koupit tak od nich můžeme čekat zajímavé tituly.
-
Preco si poriadne jeho (Jejdaskov) prispevok poriadne neprecitate ? Je fakt ze PC trh ma velke problemy. Ci uz koli HW - stagnacia, obrovsky rozdiel medzi low-mid a high endom a tym padom optimalizacia ako aj koli SW - distribucia, piratenie, optimalizacia atd. To ze Valve momentalne zaraba je len vdaka tomu ze Steam bol prvy a je najvecsi ale to neznamena ze to musi byt na veky ,zvlast ak veky vydavatelia si rozbehnu naplno svoje digitalne distribucia a odstrihnu steam od svojich titulov. Co bude na Steame ked mu prestanu poskytovat tituly povedzme EA,UBI,Activision,SquareEnix,T2, THQ...? V podstate sa z toho stane taky vecsi Gog.To samozrejme nie je otazka roku, dvoch ale do 5 rokov sa to stat moze.
A co sa tyka MS tak si treba uvedomit ze Valve je distributorom primarne pre Windows (MacOs je minoritny a hlavne zatial bezkonfliktny co sa tyka Apple MacStoru) a zatial MS na distribuciu pod Win kaslal ale prave pod Win8 sa to ma zmenit. Podla vyjadreni MS sa budu dat instalovat Win8 aplikacie iba z ich storu. Je otazka ci sa to tyka iba Metro aplikacii alebo aj ostatnych. Ak by to casom MS uplne uzamkol tak vlastne odstrihne Valve od prijmov. -
a pro ty co nemají na drahý notebook od AlienWare je tu novinka v podobě 10metrového HDMI kabelu za 500;)
-
Jestli to nekdo dokaze, tak Valve, takze brzo valve hardware a nasrat! konzole NASRAT!!
Uz ste ublizovali trhu dost dlouho, krev z vasi slabi mrtvoly prilakala zraloky a nejvetsi je Valve ! HA -
Ja viem, že to nieje dobré každá stagnácia je špatná... ale čo sa mna týka, stále sú hry na ktoré sa dívam so sánkou dole a ak naplní moje očakávanie The Last of Us tak mi to len potvrdí to že aj na starom železe sa dá kúzlit.
-
Změna je daň za pokrok, s tím se nedá nic dělat. Hry se ale každopádně vždycky vyvíjely s ohledem na průměrné a podprůměrné konfigurace, s pozlátky pro high-end fajnšmekry (s výjimkou Crysis, která nešla prostě nikomu :). Když to srovnám s dnešním stavem, kdy hry od roku 2009 vypadají až na pár výjimek furt stejně, protože lepší grafiku současná generace konzole jednoduše neutáhne, tak jsem rozhodně pro návrat k překotnému vývoji.
-
Vis,nekdy staci si precist vice nez jen nadpis *1*
-
neupada ta platforma nejakej 20 let uz? *15*
-
a ešte dodám, že v ideálnom svete PC nadvlády by sme to opat tak ako v minulosti nestihali čo rok s konfiguráciou PC. Proste všetko je na úkor niečoho, ja sa musim priznať, že mi vyhovuje pomalši skok technologii. Tak by som nemohol hrat stale nové a nové tituly na 7 ročnej mašinke.
-
Ja viem a to je na tom to smutné... fakt sa nedivim vyvojarom že na PC kašlu... poznám pripady kedy hra nebola na trhu a určite individuá ju už mali dohranú....samozrejma zadarmo. Neviem ja chodim do prace preto aby som zarobil a myslim si, že 99,9% vyvojárov je na tom podobne. Viem, že ma tu za tento názor zabíju mínuskami ale je to tak.
to Dworkin-Ale i bez pirátů by konzolové porty nezmizely, pokud by se i tak vyplatilo vydávat přednostně na konzole... a tam to technologické omezení je úplně jasné.
-súhlasím ale to sa pohybujeme v teoretickej rovine, skusme sa na to pozriet teoreticky inak - vlastníkov pcčiek je omnoho viac ako konzolistov o tom žiadna, hry sú lacnejšie ako na konzole, neexistovali by pirati,čo by cenu ešte posunulo nižšie, nemal by som absolutne žiadny dovod hrat na konzoli pretože tam by sme mali tak maximáne Crash Bandicoot 9, schválne som sa pozrel na stránky jedného českého torentu... a čísla hovoria za všetko a čo je najsmutnejšie, že vedie hra ktorú by lidia mali podporovat - Mafia 2 ( aj ked to nebolo najuzasnejšie, je to české ) -
Je to jedno s druhým. Já jsem schválně nechtěl napsat, že další řešení je pověsit všechny piráty za koule do průvanu, protože zdejší diskusní prostředí je pirate-friendly a zároveň je to dost utopická představa. *4* Ale i bez pirátů by konzolové porty nezmizely, pokud by se i tak vyplatilo vydávat přednostně na konzole... a tam to technologické omezení je úplně jasné.
-
Nalejme si čistého vína... konzole nebrzdia vývoj hier... to čo brzdí vývoj hier je hromada zlodejov ktorí vlastnia PC a neobtažujú sa za hry platit. Vy by ste robili niečo pre niekoho o kom viete, že vám za to nezaplati, ukradne to a ešte to posunie dalšim 10 tim? Ja teda nie.