Přejít na výpis diskuzí
Valve odmítá poskytnout údaje o digitálních prodejích
21.4.2011 | Aleš Smutný
60 příspěvků
-
+1, druha moznost, pokud clovek nechce platit 1k za hru.
Presto schvaluji "test" v podobe warezu (pokud neni demo), a pak zaplatit pri sleve.
Pokud je to srdcovka, a povede se, pak nemam problem s full price. -
Ono je to dost komplikovane. V prvni rade ustalit cenu pro ruzne trhy (sorry, ale 30EU je vazne rozdil pro cecha s prumernou mzdou vs nemce s prumernou mzdou [zalezi ktereho nemce, taky neberou vsichni ve vsech castech stejne]).
Ale zpet k tematu, sam jsem pro to hry kupovat, a pokud nekdo nechce 1500 za nedodelek, a pak jednou tolik za DoLadovaCky, pak no problem. Bohuze dnes cena!=kvalita. A s ustupem dem je tezsti a tezsi si vybrat. -
zapomínáš na jednu věc. vývojář má data o svém titulu přesná... pouze neví, jak si stojí vůči ostatním...
-
shit happens *1*
-
Já jsem za tenhle článek rád.
Konečně se totiž ukázalo, že infomace o úpadku PC prodejů nejsou relevantní. Nejsou totiž data. A k čemu nemáš data, to prostě neporovnáš.
Takže doufám, že hloupé debaty na toto téma jsou už historií a pokud s podobným hloupým kecem přijde nějaký vývojář, víte co si o něm myslet. -
Jistě, ale to už je věc jiná, jak si kdo hru nacení :)
-
Taky jak za co že. Za K&L 2 Dog Days bych nedal ani pětikorunu, za DA:O to je ok.
edit:typo -
pokud nemáš peníze na to hrát hry hned, počkej si nějaký čas. pak jsou ceny na Steamu bezkonkurenční a víceméně směšné...
-
Tisícovka je nechutně drahé? Možná na Ukraině.
-
Steam je stejne zlo jako hudebni vydavatelstvi, ktere svou nenazranosti vyhnalo cenu jednoho alba nad 500-600 Kc. Novinky jsou nechutne drahe, je to hnus...
-
Pokud me hra zajima,na cenu prakticky nehledim. Takze plati vse co jsem napsal vyse.
-
Správně, pokud člověk zapojí mozek, nemůže nakoupit nikdy špatně.
-
Tak to jsem naštěstí vyjímka. Proč si kupovat hovadinu co nebudu hrát?
-
pokud ti důchodci kupují věci, které potřebují, tak tímto způsobem za rok ušetří slušné peníze. příklad: když máš přehled, kolik kde stojí máslo a když je někde ve slevě, koupíš ho víckrát tam...
ano, dá se na tom vypěstovat závislost, ale když postupuješ s rozumem, ušetříš peníze ve svůj prospěch, jednoduše koupíš to, co bys chtěl, ale ve finále levněji...
koupil jsem si na Steamu v akci Assassins Creed za 100,-. ještě jsem to nehrál, ale koupě nelituji a do roka se k tomu třeba dostanu. je to projev závislosti? tu hru jsem chtěl, nechtěl jsem za ni platit plnou cenu a tahle cena mi přišla skvělá. udělal jsem chybu? co kdybych si to koupil za plnou cenu a z časových důvodů se k tomu nedostal. co je lepší, koupit si tu hru hned nebo později ve slevě za minimum ceny... :) -
To jak jsou chytří a kupují za levno tvrdí i důchodci v sedm ráno před Kauflandem a jsou v podstatě jen otroci slevového marketingu. Na slevové výprodeje existuje prokázaná závislost, takže se může týkat i lidí nakupujících digitálně. A ruku na srdce, zažil to skoro každý z nás, že nějaká hra, koupená tak výhodně v akci, nebyla nikdy dohrána.
-
Takový zákazník je debil, ergo dobře mu tak. *6*
-
Jo, to byla vyloženě nahrávka na smeč :)
-
A nebo korektni... kdyz uz jsme u toho hnidopistvi... sry smejki :-)
-
Nezapomeň, že se v poslední době objevují frameworky, které ti ten vývoj na na různé platformy značně zjednodušují....UDK, Cryengine3 a hlavně v souvislosti se Steamem - Source engine. Všechny hry na Source enginu byly přeportovány na MAC ve chvíli kdy Steam začal fungovat na MACu. Pokud si s tím enginem trochu pohrají (protože co do vývojového prostředí je od dvou výše zmíněných na míle daleko), tak je dokonalým nástrojem k realizaci mé (a tajně doufám i Valve) představy. Dá se předpokládat, že bude podporovat vždy ty platformy co bude podporovat Steam.
Takže on ten vývoj bude sice dražší, ale nemusí to být až tak moc. To proč se hry neportují, není ani tak proto, že by to nešlo udělat tak abys nemusel vyloženě platit vývoj dvou her(nebo složité přeportování), ale hlavně kvůli prodejním číslům...a o těch je tento článek.
Nejlepší je na tom to, že každý bude dělat to co umí nejlépe, a všichni budou spokojený. Vývojáři enginů budou dělat frameworky na crossplatfrom vývoj, vývojáři her nebudou muset řešit pro co vlastně hru vyvíjejí, protože budou mít kdyspozici ony frameworky a výhody na straně uživatele jsou zřejmé. -
jo, už tě chápu. palec hore