Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Libi se mi myslenka OS jen pro hry a dat pro hrani sbohem Win. Ale co se me vůbec nelibi celkovy zamer tohoto projektu, dotlačit PC hrace od monitoru nekam do obyvaku k televizi a vrazit mu do ruky joypad a všechny ty sracicky kolem toho. by me zajímalo kolik hracu na PC tohle chce, podle me minimum. A jestli se valve skutecne podari tohle dotahnou presne tak jak naznacuje, tak tu budeme mit vzasade treti konzoli (upgradovatelnou) a herni PC takove jak ho zname konci, byl bych opatrny s nejakou unáhlenou podporou tohohle projektu.
    • Také k tomu mám spíše ambivalentní postoj. Potřebu hrát na "televizi v obýváku" přece řeší HDMI kabel. Jinak i představa hraní s tou legrační věcí v ruce, gaypad, joypad, nebo jak se tomu říká, mi je silně proti srsti. Jinak ten OS je fajn.
    • Keyz
      Tak se vydělávají prachy. Další krámy navíc u kterých řekneš, že potřebuješ a lidí to koupí.

Vše vychází z osekání PC. Menší výkon a možnosti + krabice navíc + ovladač navíc + další krám a navíc. V historii již bylo konzolí a PC je furt skoro stejné. Doufám, že to takto zůstane. Univerzální stroj.

Tak jak by jsi to kontroloval, když to není vlastně jeden kus?
      • bylo to již několikrát zmíněno, že nechtějí uzavřené systémy a todle je prostest proti jim, tak o čem to tu prosímtě mluvíš?
        • jj, tohle ma bejt valvi pokus o "great fusion" (sjednoceni ruznorodych systemu a zarizeni pod jednou, svobodnou strechou)
  • Hmm no neviem, zatial som skor skepticky, ale maju jedno velke plus ktore chyba vecsine Linuxovych distribucii ktore aj na tom casto pohoria. Maju rozbehanu online sluzbu na updatovanie a ich uzivatelia su na to zvyknuty. Inak povedane ak sa im podari do toho zakomponovat opravovanie chyb samotneho OS, vydavanie updatov a celkovo udrziavanie tej ich verzie Linuxu v nejakej vyladenej forme tak potencionalne maju sancu uspiet.

Co sa este tyka prekladu, chapem ze p. Polacek asi neni technicky typ ale preboha tak si to aspon s niekym skonzultujte alebo si precitajte aj ine zdroje. Graphic performance prelozit ako graficke vypocty, no budiz, ale audio performance ako audio vypocty ? Kto sa aspon trocha obtrel o Linux vie ze ma stale problem s audiom. Furt sa prepisuju ovladace a audio serveri, casto to pada a bezny je aj lag audia. Cize targeting audio performance znamena ze by konecne audio malo fungovat tak ako sa patri. Ostatne to je aj jeden z problemov Androidu a neexistencie profi audio sw na androide - zalagovane ovladace.
  • "Watch for announcements in the coming weeks about all the AAA titles coming natively to SteamOS in 2014." ... I want to believe.
  • Já ale nechci hrát v obýváku před televizí, nechci nic streamovat, nechci nic mít v cloudu, shareovat, nechci sdílet accounty ani dělat další kraviny, kterejma nás zaplavujou škůdci typu Newell. Chci hrát kvalitní hry, optimálně na PC s jemnou a rychlou grafikou. Tohle na mě působí tak, že Newell si vlastně vyrábí další, svojí vlastní konzoli, takže místo dvou budeme mít tři, protože třetina her bude jen na SOS a jéé, my jsme se rozhodli, že to vlastně bude jenom na Steamboxu.

Newella by měl někdo rychle zastavit, než se to vymkne z rukou. Napřed ovládne PC hraní přes úžasný Steam (šmírácká utilitka, která přináší vývojářům spoustu marketingových dat, ale hráčům nic) a pak ho potichu zlikviduje a vyrobí další konzoli. Musí ho někdo zastavit, sám toho nenechá, viz Zuckerberg v GTA5, velmi inspirativní.
    • rancor1223
      S první polovinou prvního odstavce se dá souhlasit. Taky nechci tyhle "vymoženosti". Zato Steam klient, kterej nějak normálně plynule funguje, to bych bral.
      Ten zbytek, no raději bez komentáře...
    • *15* *15* A i ty počítače bych zakázal. Pěkně chodit hrát Donkey Konga do herny, jako za starejch časů. *15*
    • blbci at minusuji, ja s tebou souhlasim
    • Velmi inspirativní? Seš normální? Jako že by někdo měl Newella zavraždit? A kvůli videohrám? Ty seš zralej na vypolštářovanou celu.
      • To skôr ty, keď si si automaticky nahradil zastaviť slovom zavraždiť...
        • Cože? Máš nějakej problém s pochopením psanýho textu? Ta mise v GTA 5 spočívá v tom, že dáš Zuckerbergovi do jeho mobilu výbušninu a ta mu pak utrhne hlavu! Čili ano, pokud někdo napíše, že tohle je inspirativní přístup k "zastavení" Newella, tak ho mám za totálního magora.
          • To som netušil. Takže pardon.
    • Kdyby všichni přemýšleli jako ty, svět se nikam nepohne. Ještě že někteří kreativní novinky ocení.
    • rami.cz
      Uz to nehul, bro
      • no neni to uplne tak hulenie. Nechcel by som sa dockat toho ze niektore hry, ktore si kupim mimo Steamu, si zahram v pohode povedzme na windowse ale Steam hry casom pojdu povedzme hrat uz len pod SteamOS. Fakt by sa mi nechcelo mat len koli hram dual boot a Valve zo Steamom ma tu silu to tam casom dotlacit.
        • Steam hry sa hlavne nebudú kupovať, ale prenajímať a distribuované budú streamovaním. To je len otázka času.
          • No tomu neverim. Jednak by mali docela problem s uz existujucimi hrami ktore si hraci kupili. Predsa len tazko by sa im vysvetlovalo ze uz nebudete moct mat dane hry lokalne u seba ale , aj ked povedzme bez znovu nakupenia, iba hrat online cez stream. A dalej Valve na to nema infrastrukturu. Proste streamovat to kvantum hier co maju na Steame, na to fakt Valve nema HW a asi by si ho v potrebnom rozsahu nemala kde prenajat. Teoreticky by mohli spravit vycuc iba niektorych hier ale to potom zasa ta myslienka streamovania straca zmysel.
      • Nemyslim ze by něco hulil, klidne to muze dopadnout presne tak jak pise.
        • čím více konkurence, tím větší svoboda pro nás. Microsoft jediný na trhu...to by byl hroznej monopol.

Stačí se podívat, jak slevují z XBoxOne po tom, jak s nima zametla Sony s PS4
          • Ellendway
            Microsoft jediná konkurence? Žiješ v roku 1985?
            • Tilwaen
              A kdo jiný? Nintendo? Haha.
  • rami.cz
    Panove, tak tohle jsem teda osobne necekal :) Bravo VALVe!!!!!! *14*
  • Valve to prosralo už dávno a to tím, že měli vydat Half Life 3 ( nepočítám datadisky ). Ptáte se proč ? Jednoduchá odpověď, v době kdy běžel HL 1 a HL2 bylo Valve na výsluní a každej hltal jejich hry...Osobně se domnívám, kdyby v tomto duchu pokračovali, měli by dnes větší fanouškovskou základnu....tím, že Half Life poslali k ledu jim ubylo i příznivců...Dnes žijou ze Steamu a vymýšlějí píčoviny...toť můj názor...PS: A přitom hry měli jedny z NEJ...
    • ono sa to povie, vydat HL3. Zazraky sa nerobia napockanie. Chces snad aby urobili z HL CoD.
      Zda sa mi pravdepodobne, ze na tej hre uz nejaku dobu pracuju, len podla mna by oni nevydali hru s ktorou nie su spokojny, ved ako si povedal oni ziju z reputacie half life-u.
    • fail
      HL3 není protože Valve ví že budou mít problém překonat kvality HL2
      Portal 2 byl úžasný, Dota 2 je skvělá a CS:GO taky
      málou fanoušků? ale prosímtě.... :)
    • Já si myslim že pokračovali více než dobře. Zaměřili se na to co jim přináší nejvíce peněz a stabilní cashflow. HL3 možná někdy vyjde, ale podle mě to pro ně není velká priorita.
    • GlaDOS
      Proč píšeš v minulém čase? Portal 2 nebyl dobrý? Dota 2 nic?
  • Streamovanie hier je skrátka budúcnosť, nikto netúži mať doma pc za 50k, čo žerie 500w, vytápa byt, hučí a k tomu ešte zaberá miesto - keď si môže za pár euro mesačne "prenajať" streamovanie x hier. A steamu odpadne problém s umožnením odpredaja softwarových licencií, vývojárom odpadne problém s kopírovaní či požičiavaním hier...
    • GlaDOS
      To streamování jsi asi nepochopil správně. "You can play all your Windows and Mac games on your SteamOS machine, too. Just turn on your existing computer and run Steam as you always have - then your SteamOS machine can stream those games over your home network straight to your TV!"
      • A kde som niečo písal o steamos?
        Každopádne ide o prvý krok steamu podchytiť si zákazníkov pre ich novú službu.
    • Hezka vize ale ja chci hrat ted a ne snit o tom co bude jednou. A ted si pronajmu leda tak prd. Aktualne me ted vic zajima jak mi pobezí beta BF4. Jednou taky umru ale ze bych na to chtel myslet uz ted tak to fakt ne. *6*
    • rancor1223
      Užij si ten lag.
      Taky bych chtěl vidět jak si budeš streamovat na 3 monitory. No, ono i s jedním 2560x1080 by to bylo zajímavý.
      • Na tri monitory to streamovať ani neplánujem, skôr na telku v obývačke. Odozvy sú pre väčšinu hier v pohode už dnes a ak si si nevšimol, napísal som "budúcnosť."
        • rancor1223
          Tohle ale začíná hraničit s technickými limity. Televize má dneska běžně FullHD, za pár let to bude 4k. OnLive například streamuje ve HD. To se ještě dá, sice jsou ty soubory větší, ale internet pořád zrychluje. Ovšem ty data se musí nějak zpracovat než se pošlou a pak znovu, když dorazí. A to trvá a bude to trvat čím dál dýl s narůstající velikostí. A pak to zase poslat do TV. Jak říkám, užij si lag - v budoucnosti.
  • Tak mě Games.cz právě donutilo nainstalovat adblocker. Nemám nic proti reklamě na netu a snesu hodně, ale co je moc to je příliš...
    • SnakePlisken
      Kvůli takovým lidem je reklama stále agresivnější...
    • presne tak... clovek si zapne games a vyzkoci na nej nejaka ridka stolice co hraje a pritom jsem ji nevidel ;) pecka...
  • Teda, Gabe a Valve mají koule. *1*
    • Risk je zisk.
  • Libí se mi ta možnost streamovat do SteamOS hru co běží na PC. Pod televizi si dám klidně slabší počítač na multimedia a výkon na hry mi bude obstarávat PC :D.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit