Přejít na výpis diskuzí
Valve oznamuje operační systém SteamOS na bázi Linuxu
23.9.2013 | Petr Poláček
331 příspěvků
-
Tu se steamem uz stejne davno nemas. Snad se lidem uz konecne rozsviti a pochopi, co valve udelalo s pc platformou a kam to smeruje.
-
Nemuseli.
-
Ještě mě napadá, že by mohli vydat Source 2 s podporou Linuxu a dát ho vývojářům zdarma. Ale s podmínkou, že na SteamOS tyto hry o něco levnější nebo budou mít bonusový obsah. To by mohl být docela silný stimul.
Jinak jsem, ač fanda Linuxu, spíš skeptický. -
ten byl docela dobrej ale stejne bys mnel pritvrdit, jinak te lide nebudou jako trola brat vazne.
-
nechal jsem se presvedcit, 1. steamos, 2. steambox, 3. steamengine
bude free, valve bude chtit jen, aby melo procenta z distribuce pres steam...
(tim by mohli nalakat hodne indies, a nektery vetsi studia snad taky) -
Vidím to stejně, nemyslím že bude HL 3 takova pecka jak spousta lidí očekává.
-
spis L4D3 a source2. u oboch je potvrdene, ze sa na nich pracuje (a podoba sa to na O+O). ale aj to je nerealne.
-
no bohužel HL3 to bude mít tak jako tak těžký. v tomhle směru už moc nových věcí vymýšlet nejde (už to není jako tehdy, kdy byly FPS na vzestupu), takže ta hra nepochybně slízne slušnou kritiku, protože spoustu lidí neuspokojí kvůli přehnaným očekáváním...
-
ono sa to povie, vydat HL3. Zazraky sa nerobia napockanie. Chces snad aby urobili z HL CoD.
Zda sa mi pravdepodobne, ze na tej hre uz nejaku dobu pracuju, len podla mna by oni nevydali hru s ktorou nie su spokojny, ved ako si povedal oni ziju z reputacie half life-u. -
Podle mě na tom enginu určitě už něco dělají. Jestli nám vytřou zrak tak na to se těším, momentálně mě totiž nenapadá, čím by to Valve dokázalo :).
-
no to je sice hezký, ale on je tady jako anonym, tedy takové lidi je třeba brát s rezervou. a to že on ti bude nadávat první přeci neznamená, že se snížíš k nadávání taky. celkem často jsi pěknej nervák...
-
kdyz O je OS tak ma logicky napada asi iba kompatibilita s inymi linuxmi alebo nieco take ale to sa mi nezda moc pravdepodobne
-
vacsinu casu asi zabralo prerobenie enginu, potom uz sa tie hry hrnuli, cize je to o engine. Just sayin'
-
ale jim nejde o to, aby ten systém byl unikátní. se stejným přístupem jako microsoft by těžko uspěli. logicky musí jít cestou, kdy ta platforma bude otevřená a bude to fungovat jak tam, tak i tam. aby se to lidi nebáli začít používat a vznikalo na to víc her. tohle je a byl u linuxu vždy začarovaný kruh. valve si zjevně myslí, že to dokáže nakopnout, tak ať to holt zkusí. uvidí se, s jakými parametry přijde steambox a co všechno bude umět nový source2 engine. pokud se ten engine bude dát jednoduše používat, bude to opět plus. valve si to snaží zjevně pojistit z více stran, tedy aby to podpořili maximálně. nedivil bych se, kdyby na source2 enginu už nějakou hru kutili. neříkám, že se teď vytasí s HL3, to počítám ne, ale příští rok by nám už něčím zrak vytřít mohli...
-
První WM byl stejně defakto předelaný CE. Netvrdím že to nejde, ale jen aby se jim to prostě zaplatilo a vyplatilo. Uvidíme v budoucnu, bude to ještě zajimavé. Jen abychom nakonec nedopadli tak, že budem mít v pc nainstalované dva systémy.
-
v PDA byl windowsCE, windows mobile byl v mobilech... bylo to to samý, co teď android... cenově to žádná tragédie nebyla. microsoft v tom neměl příliš velkou konkurenci (prodávaly se mobily vyloženě jen s tím jedním systémem), android toho využil a windows mobile zadupal do země...
co se týče vývoje her na dva systémy, tak to zase tak velká komplikace není, pokud se na to myslí od samého začátku a vede to někdo se zkušenostmi... stačí chtít. -
S widows mobile to je pravda, ale ona to taky konkurence extra nebyla, si vem že wm byl použit především do PDA a podobně navíc dost orientovaný na práci. K tomu ani levný nebyl. Jde hlavně ale o to, že windows je už tak rozšířenej, že teď naskočit k Microsoftu bude strašně těžký. A další věc je, jestli tady vůbec je prostor pro to, aby vydavatelé dělali hry pro dva systémy na pc.
-
a to prave lidi srovnavaj, ten moznej vyslednej efekt, ze to bude tezsi (ne-li nemozny) nikdo nezpochybnuje
-
Řeknu ti proč, .....abych už nikdy nemusel na GfWL.
-
a to že předtím byl windows mobile ignoruješ? koho myslíš, že chtěl android trumfnout nejdřív?
co se týče steamos, tak prioritou valve rozhodně není, aby přecházeli hned z windows na steamos, to je jen vedlejší efekt.... jde jim hlavně o to, aby byl zájem o steambox...