Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Matthew1J
    Hážeš hrach na stěnu. On očividně nemá ani ponětí o čem to vlastně píše, ale bohužel mu to nebrání pokračovat v tom a hádat sa třeba do krve.
  • A kolik ma pc? Mozna 20 % a 90 % z toho jsou pirati. Zakaznici Apple jsou alespon zvykli platit.
  • staci kuknut featured mac games na steame a je to jasne snad ze co tam vychadza :D cize asi myslel indie hry alebo co neviem :D :D
  • kdyby rači vyflusli Half Life 3
  • Není v tom nic jiného než co známe teď konzole vs PC taky se to portuje.... Nehledě na to OpenGL je lepší než DX 11 už o tom bylo napsaáno dost... nicméně doufejme že si to vývojáři uvědomí...
  • Robotron3
    Linux je snad nejpoužívanější softwarem na planetě, od serverů, přes android, až po automatickou pračku. Tohle Valve dobře ví a co udělal google s linuxem na mobilech, něco podobného může Valve dosáhnout i u her. Že tomu vůbec nerozumíš a píšeš nějaké nesmysly, jako u toho OpenGL na věci fakt nic nemění.
  • Veskoslav
    Což je taky jeden z důvodů, proč je Linux a jeho distribuce tam, kde je.
  • Robotron3
    Valve ti nemůže oficiálně udělat ovladače na připojení DualShocku nebo gamepadu z Xboxu, protože by museli mít s Microsoftem a Sony na to smlouvu. Otevřenost je právě v tom, že to tam udělají nějací nadšenci.
  • Veskoslav
    A proč by to měla dělat komunita, když chce Valve, abychom používali jejich OS na hry? Přijde mi, jako tady máš systém a dodělej si to sám....Takhle to snad fungovat nebude.
  • Robotron3
    Na linuxu už určitě i něco takovýho je.
  • nekromant33
    nevyznám se v tom, ale v případě proklamovaný otevřenosti steamOS by byl při nejhorším pro komunitu takovej problém udělat nějaký ovladače, díky kterým bys připojil gamepad od xboxu nebo dualshock?
  • Skôr Full-Life 1.
  • Robotron3
    Ono uplně stačí udělat distribuci optimalizovanou na hry. Dneska každá populární distribuce používá absolutně nevhodné sestavení na hry, strašně náročné GUI (Gnome3, KDE, Unity), spoustu věcí, co jinak hrám buď vadí, nebo je zpomaluje. Když bude Steam OS jen čistě optimalizovaná linuxová distribuce na hry, kterou si bude moci nainstalovat a provozovat i uplný laik, tak už to samo o sobě je výhra.
  • No ja pevne doufam ze Valve prave nedela jenom dalsi distribuci linuxu a ze prinese neco cim prave dokaze tvurce her presvedcit aby to pouzivali.
  • Veskoslav
    Povšimni si ucho, že on mě první nazval blbem...Já tohle hloupé nadávání nezačal....Je moje chyba, že jsem reagoval i já nadávkami, ale já jsem zde pouze slušně diskutoval. To on začal napadat.
  • Veskoslav
    No a kolik má MacOS na trhu? 5%?:) To se opravdu příliš nevyplatí. Snad jediný Blizzard má všechny své nové hry i na MacOS.
  • Hry na OpenGL se dělají relativně hojně pro MacOS. Linux není od MacOS až tolik vzdálený, repektive obojí vychází z Unixu. Jde jen o to přesvědčit publishery (nikoliv vyvojáře), že se jim případný port vyplatí.
  • Robotron3
    OpenGL se stále vyvíjí stejně jako DirectX. Můžeš mi říct v čem je OpenGL zastaralé?

edit: Stále čekám na vyjádření v čem je OpenGL zastaralé. Jako člověka, který v OpenGL programuje, by mě to fakt zajímalo...
  • Veskoslav
    Opravdu se ptáš?:) Ono je možné, že je starší, to ale nemění nic na faktu, že oproti Directx 11 či 11.1 je zastaralý. A už vidím, jak Valve donutí ostatní, aby přešli z D na OGL:) Je to nesmysl. Valve si příliš ukrojilo a v tomto mu ani nefandím. Kdyby místo vymýšlení debilovin udělalo nové HL, Portal či L4D.
  • Nemá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit