Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • rami.cz
    Panove, tak tohle jsem teda osobne necekal :) Bravo VALVe!!!!!! *14*
  • Pro vsechny co meli svuj vlhky sen o exkluzivnich hrach pro steam OS obvzlaste Half-Life 3 *1* *1* *1*: http://diit.cz/clanek/half-life-3-ochranna-znamka-kachna#utm_source=nejnovejsizdiit&utm_medium=textlink&utm_campaign=nejnovejsizdiit
  • Já ale nechci hrát v obýváku před televizí, nechci nic streamovat, nechci nic mít v cloudu, shareovat, nechci sdílet accounty ani dělat další kraviny, kterejma nás zaplavujou škůdci typu Newell. Chci hrát kvalitní hry, optimálně na PC s jemnou a rychlou grafikou. Tohle na mě působí tak, že Newell si vlastně vyrábí další, svojí vlastní konzoli, takže místo dvou budeme mít tři, protože třetina her bude jen na SOS a jéé, my jsme se rozhodli, že to vlastně bude jenom na Steamboxu.

Newella by měl někdo rychle zastavit, než se to vymkne z rukou. Napřed ovládne PC hraní přes úžasný Steam (šmírácká utilitka, která přináší vývojářům spoustu marketingových dat, ale hráčům nic) a pak ho potichu zlikviduje a vyrobí další konzoli. Musí ho někdo zastavit, sám toho nenechá, viz Zuckerberg v GTA5, velmi inspirativní.
    • rancor1223
      S první polovinou prvního odstavce se dá souhlasit. Taky nechci tyhle "vymoženosti". Zato Steam klient, kterej nějak normálně plynule funguje, to bych bral.
      Ten zbytek, no raději bez komentáře...
    • *15* *15* A i ty počítače bych zakázal. Pěkně chodit hrát Donkey Konga do herny, jako za starejch časů. *15*
    • blbci at minusuji, ja s tebou souhlasim
    • Velmi inspirativní? Seš normální? Jako že by někdo měl Newella zavraždit? A kvůli videohrám? Ty seš zralej na vypolštářovanou celu.
      • To skôr ty, keď si si automaticky nahradil zastaviť slovom zavraždiť...
        • Cože? Máš nějakej problém s pochopením psanýho textu? Ta mise v GTA 5 spočívá v tom, že dáš Zuckerbergovi do jeho mobilu výbušninu a ta mu pak utrhne hlavu! Čili ano, pokud někdo napíše, že tohle je inspirativní přístup k "zastavení" Newella, tak ho mám za totálního magora.
          • To som netušil. Takže pardon.
    • Kdyby všichni přemýšleli jako ty, svět se nikam nepohne. Ještě že někteří kreativní novinky ocení.
    • rami.cz
      Uz to nehul, bro
      • no neni to uplne tak hulenie. Nechcel by som sa dockat toho ze niektore hry, ktore si kupim mimo Steamu, si zahram v pohode povedzme na windowse ale Steam hry casom pojdu povedzme hrat uz len pod SteamOS. Fakt by sa mi nechcelo mat len koli hram dual boot a Valve zo Steamom ma tu silu to tam casom dotlacit.
        • Steam hry sa hlavne nebudú kupovať, ale prenajímať a distribuované budú streamovaním. To je len otázka času.
          • No tomu neverim. Jednak by mali docela problem s uz existujucimi hrami ktore si hraci kupili. Predsa len tazko by sa im vysvetlovalo ze uz nebudete moct mat dane hry lokalne u seba ale , aj ked povedzme bez znovu nakupenia, iba hrat online cez stream. A dalej Valve na to nema infrastrukturu. Proste streamovat to kvantum hier co maju na Steame, na to fakt Valve nema HW a asi by si ho v potrebnom rozsahu nemala kde prenajat. Teoreticky by mohli spravit vycuc iba niektorych hier ale to potom zasa ta myslienka streamovania straca zmysel.
      • Nemyslim ze by něco hulil, klidne to muze dopadnout presne tak jak pise.
        • čím více konkurence, tím větší svoboda pro nás. Microsoft jediný na trhu...to by byl hroznej monopol.

Stačí se podívat, jak slevují z XBoxOne po tom, jak s nima zametla Sony s PS4
          • Ellendway
            Microsoft jediná konkurence? Žiješ v roku 1985?
            • Tilwaen
              A kdo jiný? Nintendo? Haha.
  • kdyby rači vyflusli Half Life 3
  • Drzim palce aby tohle vyslo. Kdyby to znamenalo ze se muzu zbavit Windows vubec bych se nezlobil.
    • Veskoslav
      No jo. Ale co donutí výrobce přejít na nějaký dost nestabilní OpenGL? Peníze od Valve nebo ty od Microsoftu? Valve je velká firma, ale Microsoft je Gigant. Navíc to zatím vypadá na osekaný "Linux", které defacto nenabídne nic, co by už uměly nynější distribuce Linuxu a jejich rozšíření je známe. A pakliže nemáš pouze herní pc, tak je naprosto nesmysl mít SteamOS. To můžeš mít jako pubescent, co největší pracovní úkon na pc dělal seminárku ve Wordu.
      • smejki
        Většina her je multiplatformní, takže svojí ~OpenGL (PS3) mutaci už dávno má. Taky se čím dál častěji dělají hry stylem "nabouchat obsah do enginu třetí strany" namísto "low-level hack some shit" a nejpoužívanější enginy (včetně Unrealu) OpenGL podporují. A OpenGL a nestabilní? Co to je za bulšit?
      • Robotron3
        OpenGL je starší než DirectX, je to standard 3D grafiky. Nechápu, co by na něm mělo být nestabilní?
        • Veskoslav
          Opravdu se ptáš?:) Ono je možné, že je starší, to ale nemění nic na faktu, že oproti Directx 11 či 11.1 je zastaralý. A už vidím, jak Valve donutí ostatní, aby přešli z D na OGL:) Je to nesmysl. Valve si příliš ukrojilo a v tomto mu ani nefandím. Kdyby místo vymýšlení debilovin udělalo nové HL, Portal či L4D.
          • Jsi osel, ktery netusi, ze OpenGL se pouziva vsude mimo microsofti platformy a i na ni se pouziva v profi sfere. Zrovna k OpenGL nelze mit zadne vyhrady. Co je podstatne je to, ze OpenGL je jen podmnozina toho, co resi DirectX a nevenuje se oblastem jako audio nebo networking.
          • No ja pevne doufam ze Valve prave nedela jenom dalsi distribuci linuxu a ze prinese neco cim prave dokaze tvurce her presvedcit aby to pouzivali.
            • protoze aero je strasne setrne na system lel, ze mas ale k dispozici moznosti, ze ti tvuj os bude zabirat 150mb ram a bude stejne vykonny, hezky a pouzitelny jak windows to te uz nezajima.
              meles hov*a
            • Robotron3
              Ono uplně stačí udělat distribuci optimalizovanou na hry. Dneska každá populární distribuce používá absolutně nevhodné sestavení na hry, strašně náročné GUI (Gnome3, KDE, Unity), spoustu věcí, co jinak hrám buď vadí, nebo je zpomaluje. Když bude Steam OS jen čistě optimalizovaná linuxová distribuce na hry, kterou si bude moci nainstalovat a provozovat i uplný laik, tak už to samo o sobě je výhra.
          • Robotron3
            OpenGL se stále vyvíjí stejně jako DirectX. Můžeš mi říct v čem je OpenGL zastaralé?

edit: Stále čekám na vyjádření v čem je OpenGL zastaralé. Jako člověka, který v OpenGL programuje, by mě to fakt zajímalo...
            • Nemuze ti to rict, pac mele hov*a.
            • Matthew1J
              Hážeš hrach na stěnu. On očividně nemá ani ponětí o čem to vlastně píše, ale bohužel mu to nebrání pokračovat v tom a hádat sa třeba do krve.
    • Ac jsem fanda steamu, jsem proti vlastnimu OS, chapu ze se nechteji "dohadovat" s komunitou, ale toto zavani konzolema. Steam ted jde cestou Applu ;-) Pokud bude dostatecne kvalitni, bude to hezke... ale zbohem svobodo ;-)
      • Tu se steamem uz stejne davno nemas. Snad se lidem uz konecne rozsviti a pochopi, co valve udelalo s pc platformou a kam to smeruje.
    • Pokud na počítači jen hraješ, prosím...
      Tím nemyslím nic špatného, jen že většina lidí to asi neocení, pokud nemá jeden počítač přímo na hraní a druhý na práci.
      • Robotron3
        Podle mě právě lidé, kteří mají PC na práci si myslim ocení speciální OS na jiné partition jenom na hry a nic jiného. Pak se Windows nebudou tolik nabalovat věcmi co přidávají hry do systému.
        • Ano oceni ale az tam pobezi vse bez ztraty kvetinky oproti DX a widlim. Nejsem si jistej jestli me oblibene tituly sou dostupne pro linux... Btw ale napadla me vec ze by se tim mohl inspirovat MS a udelat Win ciste na hry... Proste optimalizace smerem ke GPU a zvuku. Orezovat kupu zbytecnych sluzeb atd.. Myslim ze by pak linux opet ztratil vyznam:)) *7*
    • Tak nejak souhlasim i kdyz na druhou stranu Win 7 se jim relativne povedli :). Presto uz to chtelo konkurenci s ohledem na rozsirenost her na windows vs linux.
  • Lawliet
    Jednoduše. Half Life3 exkluzivita, ale je to silná spekulace.
    • *1* *1* *1* http://diit.cz/clanek/half-life-3-ochranna-znamka-kachna#utm_source=nejnovejsizdiit&utm_medium=textlink&utm_campaign=nejnovejsizdiit
  • Ellendway
    Proč SteamOS, když už máme Steam na Ubuntu? :P
    • Protoze BFu ani blbuntu nezvladne.
    • SnakePlisken
      Bo Ubuntu.
    • Ethy
      Protože Ubuntu není optimalizovaný na hry.
      • a to mas odkad, a windouz sou optimalizovane na hry ?

Uz v uvodnich fazich vyvoje Steamforlinux valve reportovalo ze jim source hry beaj lip na linuxu nez na windows. Dost dobre na neoptimalizovany os ze.

A co jako si myslis ze ten steamos bude ? obycejne jadro s ixkama navrchu a s nakym steam window manazerem.
  • *1* Obývákový Big screen není to po čem bych prahnul , ale viditelně se naplňuje vize s vlastní Linuxovou distribucí ..... a pokud budou mít vlastní a ještě funkčnější emulaci na způsob Wine , hmmm minimálně popřemýšlet by se o tom dalo ...... *9*
    • pokud to bude to treti oznameni (nakej mustek, pro wokeni hry/aplikace), tak tomu zacnu snad i verit, ze by se to mohlo chytit *5*
  • jindra.veliky
    Na zadnej takovejhle uzavřenej systém nevlezu
    • ten byl docela dobrej ale stejne bys mnel pritvrdit, jinak te lide nebudou jako trola brat vazne.
    • Už na jednom jsi. Widle
      • jindra.veliky
        Na Windows me nikdo nenuti pouzivat jenom par danych sluzeb
        • O kterych widlich mluvis? Na win8 si uz bez M$ uctu nenainstalujes ani SP ... dost pravdepodobne se stane, ze s dalsim SP (nebo dalsi verzi widli) si bez M$ nenainstalujes vubec nic.
          • účet MS je jenom kvůli aplikacím ze Storu jako třeba na Androidu a synchronizaci nastavení.
        • smejki
          na SteamOS teprv ne *2*
  • spoock
    proč se Valve tlačí do modelu konzolí, to mi hlava nebere, ale udělat alternativu k Windows to by se mi líbilo, ale mám docela skepsi, kam tohle půjde, osobně nejsem fanda tohohle projektu, ale třeba bude mít Valve větší podporu, než jsme si mysleli

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit