Přejít na výpis diskuzí
Valve oznamuje operační systém SteamOS na bázi Linuxu
23.9.2013 | Petr Poláček
331 příspěvků
-
Ať jdou s nějakýma streamama a všema těhle chujovinama někam, kdyby raději udělali kvalitní hru jako dřív (Half Life) ....
-
-
Udělali jich několik, Left 4 Dead, Portal 2 nebo DoTa2. Kvalitní hry, byť možná nejsou tvůj šálek, ale je přirozený, že Valve zkouší i jiný věci než HL. Upřímně je lepší, když udělaj HL až budou vědět, že to prostě bude stát za to. Nechci další nastavovanou kaši, Half-Life si zaslouží pořádnýho nástupce a chvilku to potrvá. Věřim, že se dočkáme (ne zas za tak dlouho) a že to bude stát za to.
-
-
Myslíte, že bude mít svůj ovladač ? Nebo bude podporovat ovladače druhých a třetích stran ?
-
-
nevyznám se v tom, ale v případě proklamovaný otevřenosti steamOS by byl při nejhorším pro komunitu takovej problém udělat nějaký ovladače, díky kterým bys připojil gamepad od xboxu nebo dualshock?
-
-
A proč by to měla dělat komunita, když chce Valve, abychom používali jejich OS na hry? Přijde mi, jako tady máš systém a dodělej si to sám....Takhle to snad fungovat nebude.
-
-
Valve ti nemůže oficiálně udělat ovladače na připojení DualShocku nebo gamepadu z Xboxu, protože by museli mít s Microsoftem a Sony na to smlouvu. Otevřenost je právě v tom, že to tam udělají nějací nadšenci.
-
-
Nemuseli.
-
Což je taky jeden z důvodů, proč je Linux a jeho distribuce tam, kde je.
-
-
Linux je snad nejpoužívanější softwarem na planetě, od serverů, přes android, až po automatickou pračku. Tohle Valve dobře ví a co udělal google s linuxem na mobilech, něco podobného může Valve dosáhnout i u her. Že tomu vůbec nerozumíš a píšeš nějaké nesmysly, jako u toho OpenGL na věci fakt nic nemění.
-
-
-
-
Na linuxu už určitě i něco takovýho je.
-
-
-
Coze? :D
Toto sem necekal. -
Podle těch piktogramů u oznámení je O = Linux OS, [O ]= asi steam box, ale ten třetí O+O? Nějaký nápad?
-
-
kdyz O je OS tak ma logicky napada asi iba kompatibilita s inymi linuxmi alebo nieco take ale to sa mi nezda moc pravdepodobne
-
souhlasil bych s tou dvojkou, vypada to jako O v necem zavreny = steam box, to treti netusim... to vypada jako os+os, ze by naka emulace woken? (nebo neco, diky cemu se nebudete muset obejit bez oblibenyho softu na jejich boxu... to by byla vetsi bomba nez ty prvni dve odhaleni dohromady, proto to mozna nechavaj na konec)
-
Opravdu bych to bral jen jako piktogramy a né jako zkratky O = OS *15*
-
Vlastní ovladač, teoreticky by to mohl být i Source2 engine, který by tak mohl přinést další zajímavé hry, které by na tom jely. ale podle mě to příliš nesedí do toho obýváku, takže to bude spíš obývákové odhalení :)
-
-
Jako vzdáleně bych v tom piktogramu ten ovladač i viděl, ale to mi prostě přijde strašně málo :-)
-
-
Tak já myslím, že ovladač snad bude odhalen jako součást Steamboxu a ne jako samostatné odhalení. Leda by to byl nějaký nový revoluční způsob ovládání.
-
-
-
HL3 *1*
-
-
Horké léto 3? *1* To by byla bomba, možná i reálnější :-)
-
-
Až ten HL3 jednou opravdu oznámí, tak mi to bude skoro až i líto - ty teorie, co jsou občas lidé schopni vymyslet... *15*
-
Dělají machry s OS ale přitom neumí ani napočítat do tří! Cha! *15*
-
-
-
-
Pokud to půjde, že na herním pc budu mít stále win a na svoje htpc budu hry streamovat, tak chrochtám blahem. Přeci jen existují hry který se líp hrajou na gamepadu a tak proč s nima sedět u PC když se občas můžu vyvalit na gauči.
-
-
Tiez planujem HTPC s XBMC, planoval som tam dat Steam a v offline mode mozem hravat... neviem sa ale rozhodnut ci win alebo linux, a to windows len kvoli hram, linux je stabilnejsie riesenie... bude to asi so SteamOS, alebo ArchLinux so Steamom
-
-
Já na něm mám W7 pro jednoduchost sdílení souborů ve skupině. Je to PC postavený ze zbytků co jsem doma vyhrabal. Na hraní to není (no jede na tom Mashed takže pro více lidí ideální *1* ale jinak skoro nic). Viděl bych to na dualboot win7 steamOS. Chci si pustit film atd vběhnu do win. Chci si zahrát na televizi -> steamos a streamování z PC. Dlouhou jsem v něco takovýho doufal tak snad se to Valve povede.
-
-
-
Half life 3 bude steambox exclusive *1*
-
-
Na to bych si aj vsadil... aneb jak poradne odstartovat prodeje steamboxu. Mno snad jej nechaj i na pc
-
-
Podle mě odted udeláš SteamBox z jakéhokoliv PC náhranim SteamOS. Samozřejmě jeste odhalí ucelenou miniaturní krabičku s lehce vymenitelnymi díly. Říkali ze bude volně k distribuci třetím stranám. Takže výrobci obyvakove techniky budou moci vyrábět vlastní steamboxy a Steam a jeho plán jen pokvete.
-
-
-
Valve mám jako firmu rád kvůli hrám a přistupu. Ale tohle jde zcela mimo mě. PC doma nemám jenom na hraní a nevidím důvod, abych si pořizoval další věc domů či jejich operační systém. V pc mám WIN 8 PRO a Ubuntu, takže maximálně nahradit Ubuntu:) A pakliže by Steam měl být časem pouze na tomto a nefungoval by například ve Windows, tak by to byla docela katastrofa. Navíc rád hraji u stolu a s klávesnicí a myší. A nechci, aby mě někdo nutil pravý opak. Stačí, že už mám Xbox a Xbox ovladač u pc na některé hry. Už vidím, jak své strategie ze Steamu hraji na gamepadu. Sám jsem skeptický i co se týče Steamboxu a jeho výkonu.
-
Potřebuju plnohodnotný systém ne jenom na hry. Zůstanu u Windows. To, že mi na něm pojedou hry o 3 Fps míň mi je úplně jedno. Hardware mám dobrý. Microsoft na to stejně zareaguje třeba vylepšením DirectX. SteamOS mi mé věci, které používám ve Windows nedá. Navíc, mám Windows Phone, takže mám sesynchronizované veškeré nastavení s desktopovým Windows a soubory hozené na skyDrive, které se mi objeví okamžitě na všech zařízeních. Tohle mi SteamOS nenabídne. Spíš bych řekl, že se Gabe tak trochu bojí toho, že se mu nesplní jeho vize, že ve Windows se bude na nákupy her používat hlavně Steam, protože Windows 8 má svůj vlastní obchod her a programů.
-
když je to vlastně Linux, rychlejší než Windows na hry nejspíš nebude ne? Kéž by byl.
-
-
je taka zazita historicka predstava ze Linux je rychlejsi ako Windows, ale to je fakt fikcia. Jednak co je to rychlejsi, to je dost vagny a subjektivny pojem, a potm na vykon alebo rychlost hier ma vpliv vela faktorov. Hlavne ovladace ale aj memory management, scheduler (hlavne pri aktualnom posune k multijadrovym systemom), file system a dalsie. Hlavne ale vykon v grafike,teda ovladace a tak isto audio, su oproti windows ale aj mac os skor tragicke (ok trochu prehnane, uz je to pouzitelne ale zdaleka to nedosahuje vykon zmienenych os).
-
rychlejsi je urcite napr. L2D ... ide o to ze momentalne nikoho nezaujima performance, ti co portuju su radi, ze to ide... problemove su drivery od NVIDIE a AMD
http://www.gamespot.com/news/left-4-dead-2-faster-on-linux-than-windows-says-valve-6390089
a pokial to bude zamerane primarne na hry tak moze byt este rychlejsi
-
-
nechal jsem se presvedcit, 1. steamos, 2. steambox, 3. steamengine
bude free, valve bude chtit jen, aby melo procenta z distribuce pres steam...
(tim by mohli nalakat hodne indies, a nektery vetsi studia snad taky)