Přejít na výpis diskuzí
Valve po SteamOS a Steam počítačích představuje inovativní herní ovladač
27.9.2013 | Adam Homola
288 příspěvků
-
Jsem rad ze Valve alespon zkusilo prijit s necim originalnim. Uvidime jaky budou mit uspech ale osobne bych to rad vyzkousel. Zvlast ta odezva na touchpadech me dost zajima jak dobre to bude fungovat.
-
Gamepad jak ho zname dnes, je zodpovedny za upadek her, predevsim fps zanru. Celej dizajn hry se musi odvijet od toho primitiv ovladace, ktery ma jen velice omezene moznosti, a potom pc scena co ma mys pak velice trpi.
Pokad tohle dokaze tento nechutny trend zvratit je to vyznamnejsi krok nez cokoli co valve doted predvedlo.
A to ze si problem gamepadu uvedomili a postavili neco noveho jen ukazuje chytrost lidi co tam delaj. -
-
Zaludna otazka, co tu bylo driv? Gamepady nebo fps? Design kazde hry se odviji od jejiho ovladace v tom fps nejsou zadnou vyjimkou a zadny upadek nepozoruji, kdyz srovnam treba Dooma a Rage (Far Cry 3, Borderlands, ...) nebo Counter Strike vs Killzone multiplayer tak vidim pokrok.
-
Jenomze to jeste treba otestovat v praxi, zatim o tom nejsem presvedceny, kdyby to tak ale bylo bylo by to skvely. *9*
-
-
ano, az prax ukaze, ale to ze jen sproste neudelali copy paste nakeho gamepadu, ale skouseji tam vymyslet neco noveho, co prinese lepsi presnost ve vsech osach jen ukazuje ze si gamepadovy problem uvedomuji, a pokad ho neodstrani tak svoji komunitu pc hracu nikdy nedokazou stmelit s "konzolovym zazitkem obyvaku".
Pokad to ale bude fungovat, bude to dobry krok pro vsechny, hry na pc ktere sou dnes vetsinou jen porty z konzol uz nebudou tak lamacke, a konzolisti si uzijou vsecko stejne jak doposud.
-
-
-
vie mi niekto vysvetliť ako by sa na tomto dala hrať fifa ? :D ale asi chápem že to je len pre SteamOS hry ? takže len FPSky na tomto ?
-
-
Já si na tom nedokážu představit hrát Armu, pořád málo tlačítek *15* *15*
-
-
Na Armu ma malo tlacitek skoro i klavesnice :D
-
-
asi ze si to nastavis podle sebe ?
-
Já si nedovedu představit, na tomhle hrát nějakou mmorpg hru. *15*
Jinak je ten ovladač fajn, něco takovýho jsem si představoval už dávno. Na gaučové hraní dostačující, na pořádné hraní se musí stejně za klávesnici a za monitor...
-
-
No mě to přijde dost divné. Navíc by to chtělo vědět, jak jsou ty "membrány" odolné, aby vydržely trochu drsnější zacházení. Pak by mě zajímalo, kdy a kolik to bude stát. Já nevím, jak ostatní, ale já jsem celkově zklamaný z představení Valve. Mohli to udělat jako jednu zprávu a všechno dohromady.
-
-
Me zklamalo, ze nerekli nic blizsiho o tech Steam Machines. Ovladac se mi libi a OS taky zkusim - alespon na dualboot.
-
Jestli to nebude horší jako klasický gamepad tak to bude OK.
Ale na tu odolnost jsem také zvědav. Hodně lidí válí ovladač někde v bordelu a tohle by se mohlo zadělat jako prase...
Jak se říká v armádě, věci musí být blbu vzdorné. To splňuje klávesnice,myš,gamepad atd... ale tohle to jsem zvědav. -
-
Navíc bude důležitá i cena.
-
-
Zklamaní jsou možná ti, kteří pořád jak mentálové dokola mleli o HL3 Valve jasně řekla o čem to bude..
-
-
Já jsem nic o HL3 nečekal proboha. Já jsem čekal něco v tomto stylu. Ale ne toto. A čekal jsem nový Source Engine. Nic víc.
-
-
Těžko říct jak to bude s tím source enginem kdyby to bylo ve fázi dnes to představíme tak by asi na tom např. už běžel titan fall... těžko říct.
-
no a co má Source 2 společnýho s obývákem - jasně bylo psáno že jsou to "living room announcments"
-
-
No já bych na tom třeba ukázal možnosti právě Steam Machine například. Stačilo by jenom demo. Ale defacto o SM nic nevíme, protože Valve nic neřekl v podstatě.
-
-
-
-
-
konecne! zase stym musel prist PC trh! to o co sa konzole stania cely svoj zivot, konecne sa bude dat na gamepade hrat aj fps normlane a viem si predstavit,ze aj rts by slo celkom dobre, pretoze nemusite palcom posuvat nejaku packu jednym smerom a potom dlho dlho cakat, kym sa vrati pohyb spat, tazko sa to vysvetluje, ale ucite mi kopa z vas priblizne rozumie, toto bude ale uplne nieco ine, ked prstom mozem prechazat po ploche, je to takmer ako mys..ak tot ak naozaj bude, hned ho mam doma.
-
-
Vzbud se, na gamepadech se da hrat fps, desitky milionu hracu je na gamepadech hraji. Zato o uspechu tehle hracky muzes zatim jen spekulovat.
-
-
ja som hore *6* a "hrat sa daju" ma byt akoze co? ...samozrejme,ze sa daju, ale ked som to naposledy skusal na nejakej fps, tak som to po par minutach vzdal a hral mysou a zrazu to bola aj celom fajn hra a to sa vacsina hier snazim hrat prave gamepadom, ale niektore hry su s tym jak za trest kamo
-
-
Tak mas gramlave ruce, ty preci nejsi meritkem vseho. Skutecnost, ze se fps bezne prodavaji vic na konzolich nez na pc a tedy se hraji vic na gamepadech je neprehlednutelna. Tvrzeni, ze se to neda je, ve svetle techto faktu, ponekud neverohodne.
-
-
Skutečnost, že se FPS prodávají víc na konzolích znamená akorát to, že se nakonzolích míň pirátí a taky to, že (nejen) amíci paří většinou na konzolích a PC berou jako pracovní stroj, nic víc
-
-
-
-
-
Klávesnice a myš 4ever!
-
-
Hele, já taky používám denně klávesnici a myš a nedám na ně dopustit. Ale zase nesmíš být takovej konzervativec. Některý hry, například plošinovky si raději zahraju s gamepadem. A to platí i pro jiné žánry. Hlavně trochu otevřenou mysl.
-
Nepřekonaná klasika :)
Prostě nic rychlejšího atd. není. Zde když chceš uskočit musíš palec posunout na klávesnici pouze mačkáš a ruku na daném čudlíku již máš. To platí pro další věci....
Ale pro gaučové hraní u TV je gamepad super. Tohle hlavně vypadá na pokrok oproti klasickým gamepadům... -
-
Jak v čem např. závodní hry jsou lepší alternativy, jelikož klávesnice neumožnuje mezní polohy..
-
-
samzrejme zalezi na typu hry na neco je lepsi klavesnice+mys a na neco jine ovladace. dalsi plus PC muzes do nich zapojit co chces
-
Klávesnice, myš, joystick, plynová páka. To je moje vybavení. Pokud bych hrál autíčka dokoupím ještě volant ... ale pořád tam žádnej gamepad není. *1*
-
Proto jsem napsal atd :) To je jasný, že se to hovadsky hraje na klávesnici ale volat je taky blbu vzdorný :)
-
Na závodní hry volant, žádný hlupý gamepad:-P
-
-
-
-
Tak mame to tady cerne na bilem , Valve zklamaly na sve plne care a definitivne potvrdily ze se hrnou do pro ne neprobadanych vod , s tim HL3 nebo L4D3 nebo Source 2,0 ci source a neco ste to chlapci nezmakly... bohuzel . *9* (kdybych nenapsal o HL3 a L4D3 mnusy by byli mensi je mi to jasne.)
-
-
Valve produkuje více her, než kdy dřív. Firma naopak expanduje a z jejích útrob vychází stále více věci, ať už hry, steam featury nebo nyní hardware.
Jako by to měla dělat každá firma, Valve expanduje a to je jen dobře, minimálně pro ně, pokud si udrží svou image, tak i pro nás.
To, že Valve rovnou řeklo (bylo to černé na bílem), že neoznámí nic o hrách je fakt a ještě větší fakt je, že každej kdo teď brečí, že tu neni HL3, Source 2 nebo Left 4 Dead je prostě vaše mínus. -
-
Nebrecim, jen tise opravdu ... Hlavni je ze vlastne pro Pcckare co cekaly neco z PC je opravdu jedno co to uz je druha vec a nedockaly se nejde jen o HL , jde o pcckare a ty ted naplno ostrouhaly kdo si bude ochotny koupit dalsi konzoly ze ktere jsou spise rozpaky Zavdecit se vsem muze mit mnohdy fatalni dusledky . *7*
-
-
A ty si myslíš, že lidi co ve Valve pracovali na hrách najednou nahnali aby pracovali na HW jo ? :D Ty lidi tam pořád jsou a pracujou na stejných věcech a to jsou hry
-
Nastastie Valve nie je ta firma ktora kazdy rok vydava re-skin svojich dojnych krav, narozdiel od EA a podobne
-
zkus hulit jinej matros... tuten ti nedela dobre
-
-
Kez by, mne osobne ale hulit cokoli nechutna takze s tim si tady trochu vedle.
-
-
-
Zajímavé oproti klasickému gamepadu. Snad to bude vychytané.
I když to asi nepřekoná v praktičnosti, rychlost i přesnosti klávesnici a myš. -
Jak popisujou ty vybrační schopnosti, tak to spíš působí jak doplněk pro ženy.. *15*
-
-
Uspokojí vás i vaši ženu..... to bude slogan :D
-
fuj "i" *7*
-
-
Cha, měl jsem si vsadit. *2*