Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gamepad jak ho zname dnes, je zodpovedny za upadek her, predevsim fps zanru. Celej dizajn hry se musi odvijet od toho primitiv ovladace, ktery ma jen velice omezene moznosti, a potom pc scena co ma mys pak velice trpi.
    Pokad tohle dokaze tento nechutny trend zvratit je to vyznamnejsi krok nez cokoli co valve doted predvedlo.
    A to ze si problem gamepadu uvedomili a postavili neco noveho jen ukazuje chytrost lidi co tam delaj.
    • Zaludna otazka, co tu bylo driv? Gamepady nebo fps? Design kazde hry se odviji od jejiho ovladace v tom fps nejsou zadnou vyjimkou a zadny upadek nepozoruji, kdyz srovnam treba Dooma a Rage (Far Cry 3, Borderlands, ...) nebo Counter Strike vs Killzone multiplayer tak vidim pokrok.
    • Jenomze to jeste treba otestovat v praxi, zatim o tom nejsem presvedceny, kdyby to tak ale bylo bylo by to skvely. *9*
      • ano, az prax ukaze, ale to ze jen sproste neudelali copy paste nakeho gamepadu, ale skouseji tam vymyslet neco noveho, co prinese lepsi presnost ve vsech osach jen ukazuje ze si gamepadovy problem uvedomuji, a pokad ho neodstrani tak svoji komunitu pc hracu nikdy nedokazou stmelit s "konzolovym zazitkem obyvaku".
        Pokad to ale bude fungovat, bude to dobry krok pro vsechny, hry na pc ktere sou dnes vetsinou jen porty z konzol uz nebudou tak lamacke, a konzolisti si uzijou vsecko stejne jak doposud.
  • Klávesnice a myš 4ever!
    • Hele, já taky používám denně klávesnici a myš a nedám na ně dopustit. Ale zase nesmíš být takovej konzervativec. Některý hry, například plošinovky si raději zahraju s gamepadem. A to platí i pro jiné žánry. Hlavně trochu otevřenou mysl.
    • Nepřekonaná klasika :)

Prostě nic rychlejšího atd. není. Zde když chceš uskočit musíš palec posunout na klávesnici pouze mačkáš a ruku na daném čudlíku již máš. To platí pro další věci....

Ale pro gaučové hraní u TV je gamepad super. Tohle hlavně vypadá na pokrok oproti klasickým gamepadům...
      • Jak v čem např. závodní hry jsou lepší alternativy, jelikož klávesnice neumožnuje mezní polohy..
        • samzrejme zalezi na typu hry na neco je lepsi klavesnice+mys a na neco jine ovladace. dalsi plus PC muzes do nich zapojit co chces
        • walltar
          Klávesnice, myš, joystick, plynová páka. To je moje vybavení. Pokud bych hrál autíčka dokoupím ještě volant ... ale pořád tam žádnej gamepad není. *1*
        • Proto jsem napsal atd :) To je jasný, že se to hovadsky hraje na klávesnici ale volat je taky blbu vzdorný :)
        • Veskoslav
          Na závodní hry volant, žádný hlupý gamepad:-P
  • Inquisitor
    Tohle bude buď nová revoluce v ovládání a nebo totální pjůser. Osobně doufám v to první.
    Nepřijde vám nějakej malej?
  • Khanemis
    Vzhledem k tomu, že standardní konzolové ovladače nemám osobně vůbec rád (prostě se mi s tím strašně nepohodlně funguje, zlatá klávesnice a myš), tak tenhle pokus o inovaci beru jako veskrze pozitivní věc. Samozřejmě otázkou je, jak to bude fungovat v reálu. Ale celý koncept působí velmi odvážně a ve výsledku by to mohlo být opravdu zajímavé.

Překvapilo mě, že mezi tím vším, co na tom má jít hrát jako jediný konkrétně jmenovali zrovna Euro Truck Simulator. Lidi SCS si udělali už pěkné jméno! Gratuluju jim:) Konečně něco pro národní hrdost:-))

Tak i říkám, že s tou haptickou odezvou to asi nebude trvat dlouho, než se takového ovladače chopí tvůrci erotických her:)
    • Já doufám, že to bude možné customizovat pro různé styly.

FPS a strategie hrát stylem mouse/touchpad, kdy to kopíruje pohyb palce.
      RPG a letadla hry stylem joystick, jako současný gamepad.
      Auta stylem volant, kdy palcem pohybuješ v kruhu a zvednutím se vycentruje.

Atp.
      • Khanemis
        Podle toho, jak mluví o té možnosti nastavování bych celkem věřil, že to půjde. Ale bude zřejmě dost záležet na práci nadšenců. Naštěstí, ti se obvykle najdou:) Ten potenciál to, alespoň dle prvních informací to má:)

I když samozřejmě, klávesnici s myší to sotva v některých žánrech plně nahradí. Mimochodem, nechápu, že má tolik lidí problém vzít si tohle "combo" právě do obýváku. Když si člověk sežene kvalitní bezdrátovou myš s klávesnicí, tak není problém s tím celkem slušně hrát:)
      • Dag0
        tak na čisté RTS, si myslím osobně, s těmito ovladači můžeš zapomenout
        • Khanemis
          No jedno je jisté, Korejci rozhodně nezačnou hrát Starcraft na ovladači:) Ale nějaká víc casual RTS by s tím možná hrát solidně šla. Uvidíme.
  • Tushan
    každému co jeho jest. já si nechám myšku z klavesnicí
    • smajdal
      negramoto
    • walltar
      Tak tak ... hry v obýváku u televize nehraju, takže si klidně můžu užívat myši a klávesnice.
    • ucho
      no a víš že tady jde o hraní her v obýváku u televize? tam je myška s klávesnicí velmi nepraktická...
  • nekromant33
    Je to skoro až k neuvěření, kam se Steam za těch 10 let od doby, kdy šlo pouze o nástroj k updatování vlastních her a jejich multiplayerovou složku, vypracoval. A Valve, firma, u které se na oznámení jediné hry čeká jako na smilování Boží kombinuje to nejlepší z konzolí a PC, aniž by vytvářela novou platformu. Prosil bych všechny, kteří tady halekali o mrtvosti PC hraní, ať si pěkně stoupnou do řady. Dodávka popela tu bude brzy.
    • O ano, meli to tak slozite, prijit na trh bez konkurence a vsem Steam vnutit, to se museli nadrit. A prosim mluv za sebe. Ja hral HL1 i 2, ale opravdu nechapu, proc z toho nekteri delaji modlu. Tudiz je mi HL3 ukradeny.
    • "kombinuje to nejlepší z konzolí a PC"

jj, taky strašně miluju DRM
    • Tak já si asi stoupnu do fronty, protože PC hraní pro mě neznamená sedět před televizí v obýváku ať si je ovládání sebelepší.
      Ironií by bylo, kdyby nakonec Valve tímhle kočkopsem definitivně zabilo PC hraní, ale to se nejspíš naštěstí nestane, protože idea Steam do obýváku, skončí na smetišti dějin.
      • *3* No vzhledem k rostoucímu trendu HTPC , proti kterému vůbec nic nemám si Steam v obýváku už umím živě představit . S Full HD televizí které jsou dnes běžně dostupné i za pakatel navíc mizí rozdíl mezi pseudo HD rozmazaným PC vstupem a klasickým monitorem takže Big Picture nutně není potřeba ( Pokud tedy neležíte od 50" televize 20 metrů daleko )
        • Ano, protoze do HTPC se bezne davaji nejnabusenejsi procesory a graficke karty, ze? A vse je dopolneno vodnim chlazenim, aby se to v skatulce neupeklo...
    • Je otazka, zda SteamBox se SteamOS se SteamGamepadem v obyvaku na televizoru bude mozno povazovat jeste za PC hrani. Ale pokud to nekomu pomuze prekonat odpor ke konzolovemu zpusobu hrani, tak proc ne :-).
      • nekromant33
        PC hraní to je a to ve smyslu, že opavdu budeš mít, tak jak se to traduje o nextegen konzolích, PCčko pod televizí. Jasně že Valve míří na obyváky a chce strhnout tu bariéru mezi oběma tábory tím, že si od každého bere to nejlepší, ale když ti vyjde hra na SteamOS, je to defacto PC verze. A pochybuju že si vývojáři budou moct dovolit se na to pořád dívat skrz prsty. Respektive budou že jo, samozřejmě. Ale ten trh označovaný za mrtvý, teď dostane velkej náboj. (imo)
    • Jo je to skutecne k ,,neuvereni,, to mas pravdu :p
  • A zase žádný half life 3, já na to m.dám. :D
    • Pevně věřím, že k padesátému výročí Half-life vyjdou alespoň fotorealistické remaky jedničky a dvojky pro Oculus nebo bůví co bude :))
  • Jsme mile prekvapen, ze tady lidi k tomuto ovladaci pristupuji alespon s otevrenou mysli. Zkousel sem cist komenty na gamespotu a tam jsou to sami hateri kteri ani nedocetli to ohlaseni.
    • nj lidé se bojí změn *3*
    • ludia su blby, tak isto ako sa frflalo na packy ked prisli a vytriedali klasicky krizik, tak isto sa frfle na tento ovladac, ale ja v nom konecne vidim spasu a spojenie vyhod klasickeho gamepadu a mysi
  • thatguy
    Sony a Microsoft jsou na konzolovým trhu už bůhví kolik let. A první kdo se zmohl na to udělat ovladač s haptickou odezvou, po kterým cítím v herní a tabletové obci velkej hlad, je Valve. To je mi panečku paradox!
    • Khanemis
      Ne Paradox, ale Valve:D Hry od Paradoxu by na ovladači zřejmě hrál jen opravdový masochista:))
      • Právě že s tim jejich to podle nich pude :D
        • tak pocitac taky pujde ovladat touchpadem klidne i starcraft s nim muzes hrat, ale nepocitej ze budes mit sanci proti nekoumu s mysi *1* *1* *1*
    • Vsadim se, ze jsi to slovo hapticky videl poprve v zivote, nevis co to presne znamena, ale prijde to to jako neco zazracne a proto vykladas takove voloviny. Hapticka odezva znamena hmatova odezva a hmatovou odezvu maji gamepady od Sony uz davno.
      • calwin
        a to si odkiaľ vyhrabal? :D :D :D
      • thatguy
        Sazku beru. Prohrals.
  • Až na tom uvidim někoho hrát RTS, tak smeknu imaginární klobouk, zatim mi to přijde, v podstatě jako klasickej gamepad
    • Tak ja si pamatuju na Command & conquer I na ps 1 a ovladalo se to gamepadem uplne v pohode. Na druhou stranu pokud by nekdo hral multak na gamepadu proti hraci s mysi a klavesnici...no asi by ten s gamepadem zaplakal.
      • Já teda na PS1 hrál Red Alert, ale taky se to na gamepadu dalo. Ony se na tom asi dají s trochou cviku nějak hrát i ty střílečky. Když si vzpomenu, jaké věci jsem byl schopný dělat v Quakovi 1 ovládaném pouze na klávesnici...

Ale je pravda, že když jsem si upravil konfiguráky tak, abych mohl mířit myší, hrálo se mi líp...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit