Přejít na výpis diskuzí
Valve po SteamOS a Steam počítačích představuje inovativní herní ovladač
27.9.2013 | Adam Homola
288 příspěvků
-
JO jo vypadá to dobře a bude to nejspíš přesnější než páčky.
-
Jak popisujou ty vybrační schopnosti, tak to spíš působí jak doplněk pro ženy.. *15*
-
-
Uspokojí vás i vaši ženu..... to bude slogan :D
-
fuj "i" *7*
-
-
Zajímavé oproti klasickému gamepadu. Snad to bude vychytané.
I když to asi nepřekoná v praktičnosti, rychlost i přesnosti klávesnici a myš. -
Stejně mi je nejvíc líto Predatora, který už nemůže nadávat do páčkovačů. *1*
-
Když si ho vezmu virtuálně do ruky, dokážu si představit, že se na něm hraje líp, než na klasickým ovladači. Vážně záleží jen na tom, co tam narvou za technologii a jak ji nastaví. Ty trackpady jsou stejný druh vstupu jako myš (jen s tím rozdílem, že limitem myši je stůl, zatímco tady malý kolco), což je mnohem lepší než páčky. Samozřejmě jak na co. Na ježdění autem asi ne, ale na cokoliv, kde se chodí a rozhlíží, ano. Jsem vážně zvědav.
-
-
tady kdyžtak video jak ta haptic technology má fugovat https://www.youtube.com/watch?v=FiCqlYKRlAA - z toho co jsem pocopil by to nalevo mohlo bejt cítit jako d-pad
-
Súhlas (ale marketingové reči bývajú jedna vec a realita druhá, toto sa ešte uvidí), proti gamepadu to vyzerá byť vcelku revolúcia... Ale proti klávesnici a myši na stole sa to nebude chytať, aspoň čo sa týka hier vyžadujúcich vysokú presnoť kurzoru, typicky FPS. Palcom IMHO nikdy nedosiahnem takú presnosť, ako keď rozdávam na pixel presné a rýchle headshoty v CS a iných online FPS pomocou myšky vedenej celou rukou.
-
-
Je zajimave, ze zapesti nebo dokonce celou ruku povazujes motoricky za presnejsi nez prst.
-
-
určite máš v mnohom pravdu jejdasek ale treba počkať a odskúšať. Osobne mi vyhovuje najviac myš ale zároveň ju nepovažujem za tak presné a pohotové riešenia aké by mohlo byť. A práve preto ma riešenie od valve zaujalo.
Osobne by som ale na ovládanie nechal páčky a na mierenie by bol ich touchpad. Pri závodných hrách totiž potrebujem aspoň na riadení cítiť odpor páčky. -
Určitě to má větší švih a rychlost.
-
-
A taky setrvacnost. Navic se to da nahradit vyssi citlivosti. Rec je o presnosti.
-
-
-
-
-
Dokud neozkouším, neuvěřím.
-
Tommy Refenes (vyvojar Super Meat Boye) si ten ovladac zkusil a na svem tumblru popsal podrobne posal jeho dojmy kdyz s nim zkusil hry jako SMB a Spelunky.. a celkove ho zhodnotil tak, ze po par upravach funguje velmi dobre. Tady si to muzete precist cele http://tommyrefenes.tumblr.com/post/62476523677/my-time-with-the-steam-controller
-
kdyz mi doslo, ze ta treti novinka bude ovladac, byl jsem jsem docela otravenej, ale na druhou stranu to vypada pomerne zajimave a pouzitelne (jedinej vetsi otaznik mi vyvstava, co ty dotykovy plochy, jak dlouho a co vsechno to vydrzi? - ma to vibrovat, dokonce i zvucit...)
-
-
To je jedna věc co mne napadla, ta druhá byla stejně vražedná. Všechny technologie využité se mi opravdu líbí, ten koncept vypadá zajímavě a technologicky by mohl mít budoucnost ale.....Dokážete si představit, kolik implementace takových technologií stojí? Nedokážu si ani představit cenu ale dle mého skromného odhadu, kolik lidí bude ochotno dát stejně peněz jako, jako za svojí herní mašinu ne-li více za "pouhý" ovladač, který jen supluje existující technologie v podobě klávesnice a myši, od kterých má lidi donutit přejít. Výhody nejsou tak velké oproti klasickému kombu, aby si mohl dovolit konkurovat a být na tom cenově výrazně hůř, ale dokáže to valve vytvořit cca do 1500 korun, což je pro většinu lidí herní strop za periferie ke hrám?
-
Zajímavě to vypadá , ale čím se to bude napájet ? Nepopiratelnou výhodou klasických tlačítek je to , že si nemusí na nic hrát a slouží k tomu k čemu byly navrženy ... Ta haptická odezva , nedej bože vibrování místo reproduktorů , nechystá snad Valve malou revoluci i v bateriových článcích ?
-
-
no vidis, tak tenhle otaznik mi nenaskocil... a zrovna s tim obejvakem to ma hodne spolecnyho (ja to holt bral automaticky kabelove - nemam rad v ruce tezkej krap, se zbytecnou delay, co jeste navrch musim dobijet - pres usb do compu, coz by asi v tomhle pripade nebylo optimalni)
-
-
-
niektorí očividne nepochopili o čo ide Valve. "Prečo by si kupovali ďalšiu konzolu a podobne" toto nieje ďalšia konzola, valve prišiel s niečím kde sa budú hrať plne PC hry a vôbec tak aby zjednodušili na to vývoj. Chcú skúsiť evolúciu tak prečo nie. Sú to PC hry môcť hrané gamepadom a žiadny rozlišovaný vývoj toto je pc toto je konzola, sľubujú (musia to mať aj vyskúšané), že sa s tým dajú hrať aj staré hry takže všetky žánre s gamepadom vyskúšať museli a zrejme im stačil dostatočný počet tlačidiel a podobne.
Samozrejme niektorí ostanú u toho svojho ja u myši a klávesnici ale ak to prinesie niečo inovatívne je to len k úžitku. -
Mne ešte stále vŕta hlavou ten SteamOS... To chcú, aby sa robili hry SteamOS only? Alebo chcú, aby vznikali hry s podporou WIN+SteamOS?
Z oboch variant vyplývajú zásadné problémy... -
-
SteamOS = Linux -> hry v OpenGL
hry v OpenGL běhají i pod Windows -
Na jednu stranu budou se následující rok dělat hry pro xbox360, ps3, xbox one, ps4, wiiU, pc, mac, tak proč by nemohli začít portovat na steam OS ?
-
proc by to delali... staci udelat neco jako WINE a bezet pod OpenGL
-
-
Wine je sice pěkný, ale ne bezproblémový, jako celý Linux, proto to není pro běžného uživatele PC
-
Jaké jsou výhody poslední OpenGL oproti Directx 11 či 11.1? Kdo donutí EA, Ubisoft a jiné veliké společnosti, aby se s tím piplali? Valve je sympatická firma. Ale pustila se do boje proti Microsoftu, Sony atd. A na to nemá finanční prostředky. Musí získat minimálně 1/3 hráčů v herním průmyslu, aby to mělo úspěch. A to bude sakra těžké. Protože k čemu je ti systém, Steam Machine a ovladač, když si na tom zahraješ 4-5 her.
-
-
ty vazne nechapes jak to funguje vid... ono nemusis delat nativne hry pod OpenGL aby to fungovalo... proste musi prijit s necim jako WINE a delat tomu primou podporu.... a muzou bezet pod Linuxem a hrat co budou chtit
-
-
A už to existuje nebo to máš pouze ve své hlavě, jak by to mohlo být? Dinosauři taky mohli být, nebýt změn klimatu a dopadu asteroidu do oblasti současného Mexického zálivu. Prostě až to bude, tak se můžeme o tom bavit. Zatím je to silně teoretická část, která má reálnou podobu, ale už ne realizaci.
-
Ty to píšeš, ako keby to bolo strašne jednoduché... Keby bol niekto schopný vyvinúť nečo ako WINE a bežali by na tom aplikácie bez zásadnej straty výkonu či stability, už by bola moja pracovná stanica dávno na Linuxe...
-
-
Je to univerzalni api podporovane na vsech platformach. Velke spolecnosti stejne delaji ty hry pod Open GL. Otazka spis je, proc by je meli delat i pro DX, kdyz s OGL jim pobezi uplne vsude.
-
Kdyz se budou piplat s OpenGL tak budou mit tu vyhodu, ze jim to pobezi na vsem.
-
-
-