Přejít na výpis diskuzí
Valve pracuje na nové generaci Source enginu
12.11.2012 | Petr Poláček
59 příspěvků
-
Chápu, že asi máš problém pochopit význam slova "myslím" či dokonce na diskusních fórech často používáné zkratky "imho". Ale pro tebe to velice rád vysvětlím - to, co jsem tu psal, je jen můj názor. Samozřejmě netuším, jak to v reálu bude, ale zkrátka jsem vyjádřil názor, proč si myslím, že se Valve určitým způsobem zachová nebo nezachová. A od toho je diskuse, aby se mnou někdo jiný souhlasil nebo nesouhlasil a třeba uvedl, proč si myslí, že to je jinak. Místo toho ty tady jen plácáš do prázda o nějakém středu vesmíru. Proč na moje komenty vlastně reaguješ, když nemáš co říct k věci?
-
Tak to je snad jasné, že HL3 poběží na novém enginu :D Zrovna teď hraju HL2 Anthology znovu z nostalogie a je to už hodně zastaralé graficky.
Nicméně samozřejmě v té době špička a taktéž považuju za jeden z nejlepších enginů vzhledem ke grafice/fyzice a optimalizaci. -
Ethy: "modifikovatelnej, optimalizovanej, zvědavej, vylepšenej, spokojenej..." Být tebou bych o pravidlech českého pravopisu raději pomlčel. *3* Na takto zprzněná slova je mnohem smutnější pohled než na nějakých pár teček navíc...
-
Jsem rád že mezi nás zavítal člověk co má kontakty s vedením Valve a ví co mají nebo nemají v plánu.
-
Herní svět se podle Valve sice neřídí, ale Half-life 3 se podle Valve řídí zcela určitě :) A věř, že v době od oznámení do vydání (a nějaký čas potom) se Half-life 3 bude středu vesmíru pro mnohé velice blížit (a to neříkám jako nějaký fan-boy).
Smyslem mých příspěvků bylo jen to, že Valve se imho nebude nijak omezovat či cokoliv plánovat podle vydání nových konzolí. Toť vše. -
Valve ale neni střed vesmíru. Herní svět se neřídí podle nich a jejich plánů.
-
A spousta z nás asi umře na vyhladovění či vyčerpáním z nedostatku spánku!
-
Netvrdím, že nový Half jako takový nevyjde i na nové konzole. To samozřejmě určitě vyjde a výhodné to bude pro všechny (výrobce konzolí, Valve a samozřejmě i pro samotné hráče). Jen si nemyslím, že by nějaké specifické datum vydání nového Xboxu nebo PS (v případě, že bychom předpokládali, že by Valve tuhle informaci měli) mělo vydání nového Halfa jakkoliv ovlivnit. Valve si (jako vždy) tvoří to svoje a jakmile bude mít co ukázat, tak nový engine i HL3 ukáže a oznámí datum vydání. A pochybuju, že datum vydání se bude jakkoliv řídit některou novou konzolí. Valve si Halfa vydají, jak jim to bude vyhovovat - pokud v té době už nové konzole budou, tak se logicky objeví i na nich, ale pokud ještě nebudou, imho nebudou rozhodně s vydáním čekat. Vydají to na PC a později i na ty konzole (a co my víme, třeba to bude ještě v éře PS3 a X360 a zahrajem si to i na nich - ale nesázel bych na to).
-
Valve mám rád a ve Steamu mám ohromné množství peněz, ale nevidím důvod proč by měli být nad věcí. Až vyjde HL3, tak ho budem kupovat jak magoři (však si pamatujem vydání P2) a Valve to moc dobře ví, tak proč by si nepřidali do kasičky i peníze z xka a pska. Představ si, že vyjdou nové konzole a jako obvykle na ně bude zpočátku jen pár her, no a jedna z těch her by byl očekávaný HL3. Umím si živě představit ty jak Gabovi místo duhovek naskočil znak dolaru:D
-
Věřím tomu že 2013 bude rokem kdy z nás všech HL3 udělá nemyslící zombie...
-
ID a Valve mají něco společnýho?
-
Tolik teček se nepíše, asi jsi zamýšlel použít tzv. výpustku, která se mimo jiné používá pro vypuštění slova, slov a stojí na konci věty. V moderní komunikaci pomocí IM se používá pro zdůraznění faktu, že uživatel nemá slov. Ale píše se vždy bez dalšího doprovodného textu - pouze ''...''. V obou případech má však podobu tří teček, ne víc. *3*
-
K tomu všemu nemá cenu se vůbec vyjadřovat ......protože to je trapárna .....
-
je to dost možný, pokud si někde nestaví ze všech těch peněz obří hrad, tak je do něčeho investovat musí.
-
No že makají na nové verzi enginu, je imho docela jisté. Co jiného by tak mohli dělat:) Osobně si myslím, že Gabe engine představí zároveň s první hrou, která na něm poběží. A co by to tak mohlo být za hru, která nejlépe demonstruje nový engine, je snad všem jasné. Stejná situace už tu byla při představení prvního Source/Half-life 2.
Btw. nemyslím si, že zrovna Valve cokoliv plánují podle nové generace konzolí. Ti jsou tak nad věcí, že nový Xbox nebo Playstation jim v tomto ohledu můžou být ukradené. Leda že by se potvrdila jejich spekulovaná "Steambox" a nový Half jako launchový titul. -
nevite jestli do toho pridaji neco z posledniho IDtechu? kdyz to uz source = praveky quake engine? docela by jim to mohlo boostnout vyvoj kdyby ty kody zase priblizili k sobe.. aspon co se tyce konzoli tak urcite a ty supermapy se taky hodej..
-
Valve je tajemný jako hrad v karpatech. Mohli by aspoň něco málo nahodit :)
-
Source je podle mě jeden z nejlepších enginů co kdy vzniknul (a to neříkám jako VALVe fanboy). Je k němu skvělej SDK, je perfektně modifikovatelnej a hlavně optimalizovanej *4*. Jsem docela zvědavej co tam kutí, i kdyby se jednalo pouze o vylepšenej Source engine, budu spokojenej. Ale tak nějak si stejně (možná naivně) myslím, že dělají Source 2 a souběžně s ním HL3 *14* *15*
-
Teď je spíš otázkou, jestli HL3 nechají až pro nové konzole, nebo to na pc vydají přednostně a až příjdou nové konzole, tak následně i na ně.
Doufám, že první trailer uvidíme do konce příštího roku, ne-li celou hru. Přece jen už na tom dělají nějaký ten pátek, žejo.