Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo, to jsem přehlídnu. No nevadí.

No, v tom případě nechápu v čem má podle tebe Steam skoromonopol. Jako sociální herní síť? Jako DRM? Jako prodejce určitě ne, ani jako vliv na trhu. V obojím má dost vysoký poměr, ale řekl bych něco kolem 50%... No a že pro vlastní potřebu sbírá data? To ale dělá naprosto každá online služba i samotné hry (a jiný SW). Třeba ME, pokud vím, posílá snad všechno co jde. Jen někteří ty data ještě prodávají dál. Stačí se podívat jen třeba na skripty běžící tady na TG xD (čímž takové praktiky nechci nějak obhajovat).

Až začne Steam něco diktovat nebo se vsírat do businessu ostatním, nebudou váhat a budou na Steam nadávat. Zatím lidi nadávají jen na předraženost.
  • eeeee
    Problem vyresen neni, singleplayerovy skyrim si na pc nezahrajes bez nutnosti byt pod kontrolou valve skrze steam, jeho klientu, ktery musis mit nainstalovany (a ktery o tobe sbira data a posila je valve) a internetu. Pritom ten skyrim si na steamu ani nesmis koupit. Takze skrz hrani Skyrimu jsi pod kontrolou Valve, aniz by Valve tuto hru vytvorilo nebo distribuovalo. A jen malo komu to prijde divne, vetsina to radsi prehlizi, protoze si je valve kupuje skrz slevy.
  • eeeee
    GOG neni klasicky prodejce a nepredstavuje pro steam konkurenci. Vsichni ostatni prodavaji hry, ktere jsou zavisle na steamu, chapes to? A monopol nemusi byt dokonaly, aby byl spatny, uplne staci, kdyz ovlada trh, diktuje na nem podminky a ostatni se mu prizpusobuji. A pak jsi asi i prehledl, ze jsem psal, ze steam k nemu smeruje, nikoli ze jim je. A cim vice bude vyznamnejsi digitalni distribuce, tim vyrazneji se to bude projevovat.
  • eeeee
    Tak to jsi bral ale spatne, protoze distributorske firmy te nemely pod kontrolou. Alternativou dvd je gog nebo gamersgate, nikoli steam se sledovacim klientem.
  • Se mi jen líbí, jak když to udělá Valve, tak je to ok, ale kdyby to udělalo takový EA (jakože se toho nejspíš dočkáme), tak by se mohli všici po, jaký jsou to prachuctivý svi... *1*

Kdyby radši konečně vydali HL3 a ne tuhle blbost...
  • Jen tak mimochodem, Turtle Rock se pak zase oddělil od Valve.
  • Tak dulezite je, ze mas moznost to odmitnout a ze to nedela za tvymi zady. Dokud to tak zustane, tak proc ne.
  • také vám jdou prodávatp ouze krabice? Chtěl jsem prodal nepotřebné zbraně, ale to nejde *7*
  • Wohouuuu! Valve podporuje virtuální market pro hry za real money! Hodně skvělý krok od naší milované firmy <3 Je to super, že i Valve přišlo s něčím tak přelomovým, teď budeme moci obchodovat s ostatními jen za malé procento pro Valve! Nice :) Sooo proud!

Ne vážně, kam se hrabe prachůchtivý Blizzard se svou přemrštěnou daní v jedné hře! Tady jich bude pro více her, každý bude kupovat jen to, co opravdu použije, né nic k tomu, aby mohl hru dohrát i bez mozku! nene :)
    Valve for life! *14*
  • nechci vidět těch bonusových lišt v prohlížečí *1*
  • Zajímavá úvaha. No, zatím doufejme, že bude steam "hodným" i nadále a bude dělat zajímavé projekty a podporovat originální vývoj, a samo nepůjde s cenami novinek ještě výš, než je na online distribuci logicky možné :|
    Osobně se mi nelíbí, když při zkoumání "Konfigurace PC" ta jejich aplikace chce oskenovat soubory na pevném disku... kolik lidí si to neuvědomí? K čemu jim to vůbec je, že? *10*
  • problém se steamem nebo muset být online? :P
  • Ale Steam nemůže za to, že nikdo neni schopnej konkurovat. Prostě to co dělaj dělaj nejlíp
  • To sú mi zas len drísty *7* Je to jednoduché. Pokiaľ mi Valve bude ponúkať výhodné nákupy, tak u nich rád nakúpim. Keď sa to zmení, tak u nich nakupovať prestanem. Jednoduché, ako facka. Ale haterov bez jediného pádneho a zmysluplného argumentu bolo vždy dosť...
  • Proč má tvůj komentář tolik mínusů nechápu. Dobrý názor. Máš pravdu.
  • Aktivuješ si Skyrim přes steam, nainstaluje a zauktualizuješ, odpojíš internet, steam si spustíš v offline režimu a v klidu hraješ, problém vyřešen.
  • Presne, "zaneradit" PC Steamem nebo Originem jim vadi, ale na cracky a tak co si tam vesele tahaj nic nereknou.
  • zaneradit..kecy.
    a na ploche maš isto 300 suborov a 5 antivirusov ktomu :D
  • Tyhle reci o zaneradeni si PC vazne asi nepochopim.
  • Abychom se vyhnuli zbytečnému dohadování, povolávám ultimátní zdroj lidských znalostí!

"Monopol je jedna z forem nedokonalé konkurence, při které na straně nabídky existuje pouze jedna nabízející firma."

Jistě se oba shodneme, že tohle v případě digitální distribuce her neplatí. Jako prodejce tu figurují kamenné obchody, GMG, GOG a bůhvíco ještě. A ani Valve si nedovolí svoje hry prodávat jenom na Steamu. Fakt, že to dělají některé malé firmy, znamená, že používají Steam Store jako efektní marketingový nástroj.
    Jistotu, že Steam neudělá nebo udělá cokoliv neberu nikde, ale na základě zkušeností jim věřím. Stejně tak jim věřím, že posbíraná data neprodávají někam dál (což nemohu říct o jistých nejmenovaných Originech (har har)). No a kdyby začali hrát na "zlou" strunu, tak si dotyčné hry "odsteamuju" bez jakýchkoliv výčitek. No a kdyby otravovali distributory už teď, určitě by se to velice rychle a násilně provalilo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit