Valve představilo handheldovou konzoli Steam Deck. Rozběhá všechny vaše hry, GOG i Epic
-
Ja teda nevim, ja na Switchi hral jen 2 hry.. Breath of the Wild a Three Houses a obe naprosto nehratelny a ten HW to proste vubec nedaval, vsechno jsem znechucene vratil ve 14 denni lhute… v Datartu mi vzali zpet i rozbaleny hry:D
-
A presne to je pro nektere ten problem, pro me ale naprosta vyhoda…
-
Arms, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, Super Smash Bros Ultimate, z 3rd party třeba Diablo 3 atd. 60 fps jedou. Cena her je relativní, pokud hry sbíráš jako já tak ti to je jedno, pirátům je to jedno úplně, pokud hry prodáváš tak si s dohráním můžeš dát na čas a stejně jí pak prodáš za slušnou cenu. 3rd party a hlavně indie hry na eshopu jsou o dost levnější a hlavně často ve velkých slevách. Joycony jsou šunty, o tom žádná, naopak pro controller patří k nejlepším gamepadům na trhu. Takovýhle udělátek jako je steam deck je na trhu něurekom, Valve ještě neudělal úspěšný hw kromě niche VR headsetu, ne že bych jim nepřál úspěch, ale tohle rozhodně žádný "zabiják switche" nebude.
-
Ano, 5,5" je titěrný a nepoužitelný pididisplej, zato 7" už je skoro jak 32" 4K monitor, viď:)
A já nepopírám, že je Swicht-lite je hardwarově slabší (ještě aby nebyl, když nestojí ani polovinu).
Pointa je, že za 5 litrů dostanu parádní handheld s velkým množstvím multiplatformních her a možností hrát Nintendo hry jako bonus. Jestli jsou předražené či nikoli už je na posouzení každého - já kupuju cartridge, většinu z nich koupím nové za 1100-1300 Kč, přičemž za ně dostanu propracované poctivé hry bez miktotransakcí a podobného plevelu, které vždy dokázaly zabavit na desítky hodin. A teoreticky není problém ty hry prodat na bazaru a náklady tak minimalizovat.
A jinak řešit 30fps u handheldu už mě připadne ujetý, sorry:) A mimochodem, docela by mě zajímalo, o co se opírá tvá víra, že hry na Steam Decku poběží kdovíjak zázračně, obvzlášť když většina z nich nebude běžět v nativním prostředí.
Ono je docela dost dobře možné, že u mnoha her budeš víc času trávit řešením, jak je korektně rozběhnout, než jejich hraním:)
-
Vážně v diskusi o Steam Decku někoho hejtuješ za značku jeho tabletu..?? 😯
-
Nebude to blbuvzdorné. Toť vše.
-
A proč bych to proboha dělal, když od Apple nemám nic a vyšel mě v přepočtu na Kč za necelých 12,5 Kč včetně S Penu jako dárek, navíc nebyl určený pro mě...Srovnatelný Apple stojí minimálně 20 s M1 čipem, Air s A14 Chipem kolem 17 s poloviční pamětí než mám teď.
-
Lite má titerný pididisplay 5,5...A taky si zapomněl říct, že exkluzivity na Nintendo jsou naprosto předražené:) A hry tam fakt nejsou skvěle optimalizované. Pouze exkluzivity běží relativně hezky, ale opět pouze 30 fps:) Nintendo je fajn, ale je to už dost zastaral kus hardwaru a po 2 měsících začíná zlobit joycon pravý. O celkovém zpracování tak trochu jak z pouti nemá cenu mluvit.
-
Jo, tak ty jsi ten, co koupil ten tablet od Samsungu, i když by mohl mít ve všem lepší od Applu.
-
Přesně tak, u Switche jsem se zatím nesetkal se hrou, která by blbě fungovala, všecho je parádně optimalizovaný. Pravda, na Switchi hraji primárně Nintendo exkluzivity (na multiplatformní tituly mám herní PC a PSko).
A zde se s tou velkou otevřeností v kombinaci s Linuxem (a nutností prohánět mnohé hry přes wrapper) lze očekávat, že ne vše bude fungovat optimálně.
A osobně chci od handheldu jednoduchou použitelnost, naopak grafika na tom malém displeji není až tak důležitá.
-
A naopak Switch lite bez problémů pořídíš za 5000 (na malých e-shopech i za míň). A srovnání se Switch Lite je imho relevantní, jelikož "velký" Switch má v ceně odnímatelné joycony a pohybové ovládání a dock, což Steam Deck nemá (dock se prodává zvlášť, k joyconům alternativa není).
A ano, Switch je sice oproti tomuto HW slabý, ale jednak je cena méně než poloviční a především na Switch jsou hry výborně optimalizované, takže dovedou z jeho HW vytěžit maximum.
Oproti tomu optimalizace je velká slabina PC her, tady to navíc bude komplikovat Linux a nutnost hrát některé hry přes wrapper, což nadále zvýší "režie".
A jako bonus získám možnost si zahrát Nintendo exkluzivity, což je taky přidaná hodnota.
-
Ja nejak nevim, jsem milovnik uzavrenych systemu, takze tahle obrovska otevrenost na me pusobi, ze tam pojede vse a zaroven nic.
-
Mám doma S7 tablet, co má 495 g, když je i s magnetickým pouzdrem, jsem už přes 700 g, takže v tomto fakt nevidím nějaký problém.
-
Tak to bych zase tak úplně netvrdil, když "základní" Oled Verze 64 GB stojí jenom o 50 dollarů méně než toto.
-
Moment než naskočíte do hype-vlaku — bože ta hmotnost! Chápu že to vypadá děsně lákavě, mít PC powerhouse se vší flexibilitou v handheldu, ale hráčovo pohodlí je tady na posledním místě.
-
Rezervuji hned jak to bude mozne, na tohle jsem cekal!!
Vypada to na super Patek:D
-
Valve did what Nintendidnt....
-
Nintendo Switch problém samozřejmě nemá, cílí to na úplně jiné publikum. Odpovídá tomu i cena.
-
Je to Switch Pro. Troufám si tvrdit, že emulátor Nintenda tam poběží lépe než samotné Nintendo. A když si vezmu, "rychlost" mého Switche a 32 GB paměti...