Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • LessPh

Ja teda nevim, ja na Switchi hral jen 2 hry.. Breath of the Wild a Three Houses a obe naprosto nehratelny a ten HW to proste vubec nedaval, vsechno jsem znechucene vratil ve 14 denni lhute… v Datartu mi vzali zpet i rozbaleny hry:D

• LessPh

A presne to je pro nektere ten problem, pro me ale naprosta vyhoda…

• Ano, 5,5" je titěrný a nepoužitelný pididisplej, zato 7" už je skoro jak 32" 4K monitor, viď:)

A já nepopírám, že je Swicht-lite je hardwarově slabší (ještě aby nebyl, když nestojí ani polovinu).

Pointa je, že za 5 litrů dostanu parádní handheld s velkým množstvím multiplatformních her a možností hrát Nintendo hry jako bonus. Jestli jsou předražené či nikoli už je na posouzení každého - já kupuju cartridge, většinu z nich koupím nové za 1100-1300 Kč, přičemž za ně dostanu propracované poctivé hry bez miktotransakcí a podobného plevelu, které vždy dokázaly zabavit na desítky hodin. A teoreticky není problém ty hry prodat na bazaru a náklady tak minimalizovat.

A jinak řešit 30fps u handheldu už mě připadne ujetý, sorry:) A mimochodem, docela by mě zajímalo, o co se opírá tvá víra, že hry na Steam Decku poběží kdovíjak zázračně, obvzlášť když většina z nich nebude běžět v nativním prostředí.

Ono je docela dost dobře možné, že u mnoha her budeš víc času trávit řešením, jak je korektně rozběhnout, než jejich hraním:)

• Vážně v diskusi o Steam Decku někoho hejtuješ za značku jeho tabletu..?? 😯

• Veskoslav

Nebude to blbuvzdorné. Toť vše.

• Veskoslav

A proč bych to proboha dělal, když od Apple nemám nic a vyšel mě v přepočtu na Kč za necelých 12,5 Kč včetně S Penu jako dárek, navíc nebyl určený pro mě...Srovnatelný Apple stojí minimálně 20 s M1 čipem, Air s A14 Chipem kolem 17  s poloviční pamětí než mám teď.

• Veskoslav

Lite má titerný pididisplay 5,5...A taky si zapomněl říct, že exkluzivity na Nintendo jsou naprosto předražené:) A hry tam fakt nejsou skvěle optimalizované. Pouze exkluzivity běží relativně hezky, ale opět pouze 30 fps:) Nintendo je fajn, ale je to už dost zastaral kus hardwaru a po 2 měsících začíná zlobit joycon pravý. O celkovém zpracování tak trochu jak z pouti nemá cenu mluvit.

• lito

Jo, tak ty jsi ten, co koupil ten tablet od Samsungu, i když by mohl mít ve všem lepší od Applu.

• Přesně tak, u Switche jsem se zatím nesetkal se hrou, která by blbě fungovala, všecho je parádně optimalizovaný. Pravda, na Switchi hraji primárně Nintendo exkluzivity (na multiplatformní tituly mám herní PC a PSko).

A zde se s tou velkou otevřeností v kombinaci s Linuxem (a nutností prohánět mnohé hry přes wrapper) lze očekávat, že ne vše bude fungovat optimálně.

A osobně chci od handheldu jednoduchou použitelnost, naopak grafika na tom malém displeji není až tak důležitá.

• A naopak Switch lite bez problémů pořídíš za 5000 (na  malých e-shopech i za míň). A srovnání se Switch Lite je imho relevantní, jelikož "velký" Switch má v ceně odnímatelné joycony a pohybové ovládání a dock, což Steam Deck nemá (dock se prodává zvlášť, k joyconům alternativa není).

A ano, Switch je sice oproti tomuto HW slabý, ale jednak je cena méně než poloviční a především na Switch jsou hry výborně optimalizované, takže dovedou z jeho HW vytěžit maximum.

Oproti tomu optimalizace je velká slabina PC her, tady to navíc bude komplikovat Linux a nutnost hrát některé hry přes wrapper, což nadále zvýší "režie".

A jako bonus získám možnost si zahrát Nintendo exkluzivity, což je taky přidaná hodnota.

• Ja nejak nevim, jsem milovnik uzavrenych systemu, takze tahle obrovska otevrenost na me pusobi, ze tam pojede vse a zaroven nic.

• Veskoslav

Mám doma S7 tablet, co má 495 g, když je i s magnetickým pouzdrem, jsem už přes 700 g, takže v tomto fakt nevidím nějaký problém. 

• Veskoslav

Tak to bych zase tak úplně netvrdil, když "základní" Oled Verze 64 GB stojí jenom o 50 dollarů méně  než toto. 

• kulhy_parici_spici

Moment než naskočíte do hype-vlaku — bože ta hmotnost! Chápu že to vypadá děsně lákavě, mít PC powerhouse se vší flexibilitou v handheldu, ale hráčovo pohodlí je tady na posledním místě. 

• LessPh

Rezervuji hned jak to bude mozne, na tohle jsem cekal!!

Vypada to na super Patek:D

• SlavicBes

Valve did what Nintendidnt....

• Maxianimal

Nintendo Switch problém samozřejmě nemá, cílí to na úplně jiné publikum. Odpovídá tomu i cena.

• Veskoslav

Je to Switch Pro. Troufám si tvrdit, že emulátor Nintenda tam poběží lépe než samotné Nintendo. A když si vezmu, "rychlost" mého Switche a 32 GB paměti...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit