Přejít na výpis diskuzí
Valve představuje Source 2 engine, streamovací krabičku k TV a cenu Steam ovladače
4.3.2015 | Petr Poláček
79 příspěvků
-
Před editem ano.
-
Dobře, Valve... ale nezapomněli jste na něco?
-
1.) Nie kazdy ma TV hned vedla PC a preto nebude tahat 10m HDMI kabel
2.) Steam ovladac si kupis ked budes chiet hrat hry na TV lebo sediet na gauci a pouzivat klavesnicu a mys je samovrazda. Mozes pouzivat aj X-Boxovy ovladac aj PS4 ovladac ak chces.
3.) Steam box si kupovat nemusis. Ked na hocijaky PC nainstalujes Steam OS ten PC mozes nazvat SteamBox. SteamBox = PC so SteamOS. V podstate je to len prebuild PC a nic viac. Nikto ta to nenuti kupovat. V tom je krasa SteamBoxu.. ze si ho mozes zostavit sam podla svojich potrieb.
4.) Ak chces hrat na TV a uz mas PC tak nepotrebujes SteamBox.. staci ti SteamLink (to zariadenie za $50) co bude fungovat ako H.254 dekoder a zapojis to len do TV a k tomu si pripnes ovladac. -
kdy zhruba ten standard s HDMI na grafických kartách nastoupil? Jsem to musel nějak zaspat.
-
hele a co když někdo má notebook a chodí s ním třeba z postele ke stolu a podobně tohle je bezdrátový prostě člověk nemusí řešit další drát co mu trčí z PC/notebooku. Třeba to bude moc nějak streamovat z mobilu taky možnost i když u Valve o tom trochu pochybuji.
-
to je vlastně reverzní systém toho, co zavedla Sony s Playstationem.
-
No nevim, PC s HDMI vstupem jsem moc nevidel. Ale pokud mluvime o vystupu, PC bez nej bys dnes asi hledal tezko.
-
já nedával do spojitosti high-end a unifikaci.
A nepsal jsem, že je dobře, že PC odzvoní. -
*výstupu.
Každopádně všechna PC v mém okolí HDMI výstup nemají. Když pominu notebooky, samozřejmě. I když je pravda, že v mém okolí nikdo nemá vyloženě herní PC. -
je to bezdrát může být o patro výš a streamovat
-
"a společně s ní si hráči budou moci za dalších 50 dolarů pořídit dlouho oddalovaný Steam ovladač"
Hned druhý odstavec článku ;) -
jedine co ma z tohto realne zaujima je steam ovladac, tak som sa velice potesil ked som si v nadpise precital ze sa konecne dozviem cenu...
dvakrat som ten clanok precital a tu cenu som nenasiel... nechcete opravit ten nadpis? -
Podle mě se pleteš, protože stream nejde ze serverů Valve, ale z tvého PC, takže zátěž bude úplně stejná, jen to namísto přes HDMI poženeš přes síť. A k těm obrazovkám - buď to budeš mít 1:1 tzn. klonování obrazu nebo hru zapneš na HDMI výstup a na monitoru třebas plochu, takže rozdíl ve výkonu bude absolutně zanedbatelnej...
-
jedno to vobec nie je, jednak ako pisal Kek, hdmi kable su hrubsie ako ethernet a tiez si ho len tak sam nenakriplujes, ze? budes vrtat dieru do steny taku aby tade presiel cely konektor?
dalsia vec je ze hdmi dlhsi nez 15 metrov nie je, ethernet moze mat bez problemov ovela viac. -
chlapci ale ved sa uvedomte, nemozete cely svet sudit podla seba.
nie kazdy byva v jednej izbe, nie kazdy zije sam.
co ak mas pocitac v inej izbe ako tv? dlzka hdmi kabla je limitova, maximum je tak 15 metrov a ani to by som uz veru neriskoval. doteraz sa take veci riesili roznymi "hdmi over ethernet" a to veru vyjde viac nez 50 dolarov.
rovnako moze jednoducho nastat situacia ze mas viac pocitacov a viac steam accountov v rodine a nebudes proste tahat hromady kablov.
nevidite v tom vyznam? nekupujte to. neznamena to vsak ze je to blbost. -
Jasně, ale Valve jede tím stylem jako by měla na vše monopol a žádná jiná možnost prostě neexistovala.
Když se těď navíc když se teď řeší ochrana soukromí a neutralita internetu, tak se nechat uzavřít do jednoho Valve ekosystému mi příjde postavené na hlavu. -
V tom případě nejsi pcčkář.
-
Třeba proto, že nechceš mít v obýváku obří škatuli, tak si to můžeš streamovat třeba z pracovny o patro níž přes 1Gbit rozvod? Lepší myš a klávesnici? No v dnešní době jak na co :D Třeba proto, že je spousta lidí, co parametrům nerozumí, vydělává jinak a nemá čas ani chuť se zabývat procházením recenzí HW? Bože...
-
Jestli to chápu dobře, tak pointa streamování na televizi oproti použití HDMI kabelu je v tom, že streamovaný obraz nemusí plně vypočítávat grafická karta, ne? Prakticky dochází jen ke kopírování obrazu na další zařízení, zatímco když mám ke kartě připojené dvě obrazovky (monitor a televizi) a jsou obě spuštěné, tak dochází k poklesu výkonu, protože karta musí vynaložit víc práce. Ne?
Nebo říkám naprostý nesmysl? :/ -
Steam Link bude připojený k PC nebo TV a stream bude přenášet přes Wi-Fi?
Pokud dnes někdo nemá počítač s HDMI výstupem na co by potřeboval streamovat hry?