Přejít na výpis diskuzí
Valve představuje výrobce a některé modely Steam Machines
7.1.2014 | Aleš Smutný
174 příspěvků
-
Já mám PC a pařím na něm a k tomu konzoly a je to naprosto fajn. To co mi vadí je, že mi chce někdo licencovat do budoucna PC hraní a bude mě nutit do kupování licencovaných Steam krabic 1,2,3, atd... to je evidentně cíl Valve. Budeš si muset stejně jako teď dokupovat vylepšení ale to vylepšení budeš kupovat licencovaný a budeš za to navíc platit.
-
uz ted spousta geeku nadava, ze konozle brzdi technologicky vyvoj her *7*
PC nikdy nebyla a nebude o optimalizaci (coz je mi sympaticke na konzoli) kdyby vyvojari nebyly liny lemry a venovaly se optimalizaci, na dnesnich prumernych sestavach by bezely veci, ze by oci prechazely.
a i proto (prestoze akceptuji vsechny minusy konzoli, jako vyssi cena her, pri strileckach horsi presnost nez s mysi a vyhledove krapet horsi grafika) letos ta PS4 domu prijde, nebavi me paranoidne kontrolovat, s jakyma narokama zase prijde ktera hra, jestli si to zahraju na plne, polovicni nebo minimalni detaily, co mam stahnout, co muzu nechat atd. Nejsem geek, jsem konzument a nestydim se to priznat. Jistota klidu na nejakych 5-6 let mi za to stoji -
Ano?A čo poplatky za online?A o 30 percent drahšie hry. Za cenu jednej konzolovej novinky mám ja 1 novinku plus jednu pol roka staršiu hru. A ukáž mi koľko percent konzolistov hraje ešte teraz na fat verziách Xboxu a PS3. Určite viacej ako 75 percent konzolistov kúpi za cyklus minimálne dve konzolky o počte ovladačov a iného príslušenstva ani nehovorím.
-
A v ktorej, že to konzolke je intel+Nvidia?
-
proč by nemohl raději hrát na PC a zároveň mít třeba všechny konzole světa? *7*
btw. měl by ses po večerech víc věnovat ženě a ne fusaku a gamepadu *1* -
No jak tak na to koukám, tak víc než polovina z nich stojí 1000+ doláčů a to je na "konzoli" sakra hodně - PS nebo Xbox za polovinu a to nemluvím o tom, že vzhledově nic moc (i když to je hodně individuální, někomu se to třeba líbí)
Jinak nerad kritizuju něco co ještě ani nevzniklo, ale přijde mi to jako kočkopes, znovuobjevení kola - když chci sedět na gauči v obýváku tak mám konzoli, nebo můžu sedět u výkonného PC, ale proč si dávat výkonné jakobyPC do obýváku, kde ho použiju jenom pro hraní? nějak to nechápu *13* -
Díky konzolím do PC taky nemusíš dát také ani korunu a hrát. Je otázka, zda se ti na low detaily bude hra líbit zatímco ostatní budou hrát na high.
-
kdyz radeji hrajes na PC,proc mas obe konzole? *7*
duvody, co uvadis jsou podruzne, nepodstatne, konzole jde pripojit i k monitoru a vzhledem ke sve velikosti bez problemu prenositelna kamkoliv po byte, takze kdyz chceme atmosku, odneseme si ji do pokoljiku (nebo ji tam mame nastalo, aby nam ji neosmataly deti navstev....)
me hrani v pokoji vtahne uplne v klidu, pockam az zena usne, nasadim sluchatka, usadlim se do sedaciho pytle, drapnu gamepad a jedu jak drak
pises "moderní hry obsahujou mnohem víc nehratelnej sekvencí, nebo pasáží který se "hrajou samy"" - ja bych se rozhodne vyhnul generalizovani. jo, treba AC me drazdi jednoduchosti souboju, ale treba Dishonored se rozhodne sam nehral a na tezke nastaveni to byla solidni vyzva, tech her je povicero.
Ja, kdyz se na to podivam, za cenu konzole bych mohl provest adekvatni upgrade sveho PC jenzto by vykonem nakonec trochu prebil PS4, ale pujdu do PS4 (prestoze aktualne jsem spokojeny majitel X360), konzoli dam prednost prave kvuli optimalizaci a vyladenosti pro gamepad (+ kvuli nekterym exkluzivnim titulum a ze jich na PS4 behem jejiho aktivniho zivota nebude malo)
gamepad a moznost se u hrani uvelebit jak se mi zachce je proste....luxus na ktery sem si rychle zvyknul -
To co pises je ale asi nocni mura vsech vyrobcu hw. Navic xkrat upravovat jednu hru na x typu SB asi taky nebude koser.
-
its huge step for linux
-
Teda kupovat to určitě nebudu. To dám radši 10tis. za PS 4 nebo XBOX. Jednak exklusivní hry a je tam jistota, že celej cyklus konzole do ní nedám korunu a jen pohodlně hraju. Gabe se jen snaží nacpat PC hráče pomocí jednoho vyrobeného gamepadu a spřízněných firem na svůj písek. Bude jen otázka času než zablokuje steam na PC nebo budou dělat nenápadný šméčka typu: Tahle hra jde spustit jen na Steam krabici. Asi je jen otázka kolik lidí vymění PC za licencované PC s gamepadem. Jestli jich bude hodně tak PC hraní nejspíš skončí *16*
-
mám GTX 460 1GB OC, což je asi 3-4 roky stará karta, už tehdy těžkej mainstream a dodnes hraju ve fulHD a na LOW to určitě není *3* samozřejmě hry ala Crysis nenatuním na max, ale určitě si ještě nějakou dobu zahraju v hodně slušné kvalitě *4*
-
treba, kdyz budou lidi nadavat ted, nebudou muset nadavat pak *4*
-
Je moc brzo na to nadávat hlavně. Dej tomu šanci.
-
Taky uvažuji o koupi krabičky, jen možná spíš o té konzoli. Je to něco vychytaného a zajetého narozdíl od SteamBoxu, ikdyž těžko říct, jakou vizi má SB mít, jak to má působit. Já jsem osobně dost rozpačitej ohledně toho, co to má přinášet, ale Valve jako skupinu uznávám a budu sledovat, co se z toho vyklube.
-
Otázkou je, proč by se pc hry měly designovat pro gamepad a telvizor a z jakýho důvodu by se měly vůbec cpát do obýváku. Sám mám jak Xbox 360, tak Playstation 3, a z mýho pohledu můžu říct jediný - hraní na PC (myšleno u stolu na pohodlný kancelářský židli a s odpovídajícím monitorem) se nic z toho nevyrovná. Už jsem to tu někdy dřív psal - pro mě představuje největší problém při hraní na konzoli to, že mě nedokáže sezení u televize vtáhnout do hry. Přeci jenom je rozdíl, jestli jsem v bezprostřední blízkosti monitoru, mám na hlavě sluchátka a prostor pro to, aby mě rušilo okolí, je minimální, nebo když se válim na kanapi a mezi mnou a sedmčtyřicetipalcovou televizí jsou 3 metry místa, který mě odcizujou od toho, co se děje na obrazovce a já se víc, než hráč, cítím jako divák. Je fajn s kamarádama popít, udělat nejakou řežbu v Tekkenu nebo tak a nebo hrát něco, u čeho je přímo žádoucí, aby se člověk do hry ponořil, prtože ta mu chce vyprávět nějakej příběh. Nebo na něj chce aspoň působit emocionálně, vyvolávat strach třeba. Nedokážu si představit, že bych hry, jako Outlast, hrál na telvizi. Televize je zkrátka na koukání. Proto taky moderní hry obsahujou mnohem víc nehratelnej sekvencí, nebo pasáží který se "hrajou samy". Protože jsou primárně dělaný na konzole, kde se počítá s tím, že hráč je spíš už divák, než ten, kdo hru ovládá. Díky multiplatformitě titulů se pak tohle přenáší bohužel i na PC, kde to ale působí přinejmenším rozpačitě, mnohdy ale i trapně a vyloženě nepatřičně.
-
Chápu tu myšlenku. Chce sjednotit spefikica PC, tak jako tomu je u konzolí. Aby studia přesně věděli, na jakou sestavu a na jakých komponentech hru vytváří. Tím by odpadalo co 2 roky aktualizovaní komponent, pro ty co chtějí jen hrát a hrát a hrát. Přidávalo by to takovej malej index. Hra je na SteamBox 1,2.. bla bla.
-
hlavne si nemysli, ze za tech 500 dolaru tam budes mit kombinaci Intel + nVidia...maji tam cenu 500 babek "and up"
-
mluvil jsem o konzolich, tedy zadna SSD, a vtip je v tom, ze rockstar nacital ZAROVEN z disku a z dvd. v tu chvili to jde samozrejme optimalizovat a ziskat trochu vykonu navic.
-
Možná vzhledově moc fajn nevypadaj, ale já se nechci dívat na hardware ale jak vypadá software :) A ta krabička za 10 000 Kč je celkem fajn cena, možná bych o tom uvažoval spíš jak o PS4 nebo Xbox1 .