Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • te se venuju nejdriv, unavit, uspat a pak hrat:)
    konzole samozrejme muze mit vsechny, jen me zarazi, kdyz na ne tak nanasi, ze ma obe:)
  • Valve svuj ekosystem uz ma, je to STEAM. Steam Machines jsou jen dalsi zpusob jak pritahnout k Steamu vice lidi, tentokrat primarne ty, co se orientuji prevazne na konzole tj. zapnu-hraju-vypnu, vic me nezajima.
  • Zkrátka takové lépe sestavené "Tesco" PC akorát s nálepkou Steam. Pro herní nadšence a pro jakýkoliv vývoj to nic neznamená (no dobře trošku lepší - horší - co já vím gamepad) jsou to prostě PC pro buďto pohodlné a nebo pro hloupé. Nejpodstatnější věc co tyhle mašínky udělají, že naberou spoustu burgrožroutů a tím pádem se rozšíří pole působnosti steam store, takže jako obchodní tah velice dobré a stojí to za potlesk na druhou stranu to není ta krásná vůně inovace a perfekcionizmu co se kdysi z Valve linula. Za sebe můžu říct, že jsem hodně zklamaný.
  • jop, mas pravdu, jsou drazsi, ale muje potreba neni mit doma 100 her. Jak jsem psal vejs, kazdou hru, nez si ji koupim, poradne proverim v recenzich, na videich a pak ji koupim, kazdou koupenou hraju az do konce se vsema nebo aspon skoro vsema veldejsima ukolma, uziju si to naplno a kazde hry si vazim, navic nez dojde na radu, vetsinou uz je v nejake slevicce. jasne, porad je drazsi nez na PC, ale z vlastni zkusenosti vim, ze na PC jsem kupoval vic her a vetsinu jsem ani nedohral.
  • haha tohle znovu rozproudí další diskuzi o Alienware v Just Cause 2 *15*
  • a) poplatky za online preziju, pripadne neplatim, na xbox360 jsem nikdy nemel potrebu hrat multiplayer
    b) jo no, drazsi ty hry jsou, na druhou stranu je/bude spousta zajimavych exluzivit, Order na PS4 me hodne zajima. Krom toho, ja si dost vybiram a kdyz uz neco koupim, vycucam z te hry celej obsah, dohrat mi to pak trva docela dlouho a za tu dobu se nastrada fronta toho, co me zajima + jejich recenze a postrehy hracu a ja si to pak procitam a penize pak investuju celkem s jistotou a nez se k tomu dostanu, trochu se to zlevni. Proste suma sumarum lip vybiram a vic si tech her vazim.
    c) ja teda rozhodne 2 konzolky nekoupim *1* design PS4 mi prijde nadcasovy a pohodovy, pocet ovladacu u me zustava stabilne na 1 (ve dvojici nehraju, ale i kdyby, ty gamepady proste vydrzej celej lifecycle, pokud s tim zrovna v afektu netriskas o zem) a prislusenstvi...to je asi jako s PC, nekdo investuje do kdejaky kraviny na PC a tuni a stejne tak je to i s konzolema, ale obecne plati, ze do HW u konzole neni treba po dobu jejiho zivota prakticky nic investovat, takze tento tvuj argument povazuji za pomerne jalovy
  • Netuším proč blábol, jediný je ten váš o Windows8+. Popisuju přesně to co dělá Valve - vytváří svůj ekosystém, který bude zase uzavřený od Windows a jako páku k tomu použije Steam a vlastní licencované PC krabice. Samozřejmě, že dnes Steam musí být na každém systému pro co největší zisk ale cíl je jistě do budoucna pomocí Steam krabic krapet jiný.
  • Takze teto kydy maju +5 ? Srsly ?
    "navic Steam OS je, aspon podle minimalnich naroku, narocenjsi nez Windows...to si koupi jen brainwashed fanboy nebo dmnt. "
    http://www.debian.org/releases/stable/amd64/ch03s04.html.cs
    http://www.debian.org/releases/stable/amd64/ch02.html.cs

Te steam os naroky su koli hram, ne koli OS ty arasid.
  • Zajimava myslenka, ale nemyslim ze to je primarni cil Valve. Jak sami pisi na svem webu: "Snažíme se službu Steam přizpůsobit pohodlnému hraní v obývacím pokoji". Nejaka minimalni konfigurace a omezeni jsou samozrejme rozumnou soucasti celeho planu, ale v zasade se Valve snazi uzpusobit vlastni platformu (Steam) tak, aby ji mohla k hrani pouzivat i vase babicka. TJ aby nemusela mit PC, na to si nainstalovat Windows, pak Steam a doufat, ze ji to vnoucata nerozes***u jak si na tom PC budou stahovat a instalovat kdovi co nekde z webu.
    Takhle si zapoji krabicku k televizi stejne jako konzoli, ale pobezi na ni STEAM. Pokud ale nekomu vic vyhovuje bezne PC co ma i na praci, tak fajn, nikdo nikoho nebude nutit prechazet, upgradovat a podobne, o tom to vubec neni.
  • tomuhle šanci nedávám, pokud steamOS půjde nainstalovat na klasický PC co si postavím za poloviční prachy tak v tom nevidím žádný smysl, design krabice si umím navrhnout a postavit vlastní. Za 1000 doláčů si postavím mnohem výkonější mašinu a do obýváku si jí můžu dát taky, akorát bude větší, kvůli výkonějším grafikám a jejich velkým chladičům
  • Nevim no moc tomu neverim, linuxovejch her moc neni streamovani z hlavniho pc je slepa ulicka a kdyz sem videl video jak se ten system spousti asi pet minut...
    Radsi zustanu sedet u monitoru :) zajima me jen ten ovladac ale myslim si ze to zadna revoluce nebude
  • Tak ja osobne bych si HW jako je steam machine nebo nejakou jinou konzoli nekoupil. Ale nad SteamOS bych pouvazoval jako dalsi OS do PC.
  • Takze ty za cyklus nedas do koznole ani korunu. ROFL. Hranie na konzoli je drahsie nez na pc, pretoze hry su drahe, a cez te hry tu konzolu zaplatis celu.

Ked mas teraz 100 her na steame, vacsinu z nich v zlavach na pakatel, tak zapojis 499$ konzolu pod televizu a mas tam tych 100 hier uz k dispozici.

Keby si nebol vypatlany tak by si vedel ze toto je ich ciel. Zameriavaju sa na steam zakaznikov ktory tam maju mnoho hier, a ne na mastňáky ktory si kupia xbone koli tomu ze si tam zahraju jednu exkluzivku.
  • Navic, nevim kde berete informaci, ze musite mit tu jejich krabici "Steam Machine" doma? Lidem co maji jiz doma PC, tak to muzou klidne nainstalovat na nej, pokud budou chtit...
  • Proste musim.

Pozri sa, ked je to nateba moc drahe tak si mozes vybrat z lacnejsich.

Vidis CES a kolko 4k televizi tam je a aky je to "boom" ? Vies otom ze xbone a ps4 nepodporuju 4k oficialne ? Ak chces 4k gaming k novej 4k televizi musis byt pripraveny vysolit za "konzolu" ktora ti to umozni trocha viacej penazi.
  • Nechcem komentovat miestne blbe nazory, ktorych je tu neurekom, len chcem vypichnut jednu vec.

Nikde sa tam nenachadza xi3 a ich piston. Len krasna ukazka "novinarskej prace" ktoru predvadzali herne media doteraz, kde neustale klamali dokola s tym istim blábolom, ze piston je steam machine.

Chá chá.
  • Bl;a bla bla, kecy. Steam machines maji jen jakousi minimalni konfiguraci ve stylu 8GB ram, X86-64 procesor atd. + Steam controller a jinak je to plne na vyrobcich hardwaru. Na Steam Machines chteji primarne vydelavat samotni vyrobci tehle krabicek, nikoliv Valve, to pak vydela az na Steamu tim ze si lide koupi hry.
  • Whoossain
    V první řadě - píšu, že se jedná o můj pohled. To neznamená, že se někdo na věc nemůže koukat jinak. Konzole jsem si pořídil především kvůli exkluzivním titulům a kvůli tomu, abych si na nich hraní vyzkoušel. Jak je patrný z prvního příspěvku, tak mě osobně to moc nepřesvědčilo a kromě výše uvedenýho k tomu přispívá i značně negativní dojem z obou gamepadů. Vadí mi jejich nepřesnost, špatně se mi drží a neustále se musím koukat, kde je který tlačítko. jistě, pokud bych hrál častějc, tak si pravděpodobně zvyknu, ale proč bych to dělal, když mě hraní na konzoli kvůli odtržění od děje díky sledování hry na telvizi nebaví? Ano, můžu konzoli vzít a připojit si ji k monitoru a hrát jako na PC. Jenom s tím rozdílem, že nebudu k ovládání používat osvědčenou kombinaci klávesnice a myši, ale gamepad. Ale proč bych hrál konzolový hry na monitoru, když mě bude neustále iritovat neobratnost ovládání právě pomocí gamepadu? Podle mě jsou PC gaming a konzole dva odlišný světy, který není dobrý spojovat. Mimo jiný i proto, že pak vývojáři do hry implementují takový paskvily, jako je kontextový vyklánění u Battlefield 4, který vůbec nefunguje. Co svět světem stojí, tak k vyklánění sloužily klávesy Q + E. Ale protože se jedná o multiplatformí titul a na gamepadu by se jen těžko hledala další tlačítka, která by služila ještě k samostatnýmu vyklánění, tak bylo do hry implementovaný něco, u čeho se vojáček kroutí jak na trní, ale funguje to jenom zřídkakdy. Konzolím sluší mnohem víc bojovky a hopsačky a podobný zábavný kravinky, který může sledovat víc lidí. To je můj názor a ani Gabe, kterýho si jinka řekněme vážím, na tom nic nezmění...
  • To je zase blabol. Celou dobu je jasne dane, ze SteamOS si muze kazdy nainstalovat i na svoje vlastni PC, takze je to co jste napsal vyse naprosta hovadina od zacatku do konce.
    Nepochopil jste zakladni fakt a to ze platformou (pro porovnani treba Playstation4) neni Steam Machine ani SteamOS, ale pouze Steam. Pro Valve je hlavni zdroj prijmu Steam a nikoliv Steam machines. Cim vice zarizeni spusti Steam, tim vice her prodaji a tim vice penez jim pritece. SteamOS je v podstate jen dalsi system na kterem bezi Steam, v zasade pokus obejit Windows pro pripad, ze by se Microsoft pokusil s Windows8+ tento ekosystem pred Steamem uzavrit, to je cele.
  • Pretože ho nevyužiješ len pre hranie. V podstate ti urobí smart TV s mnohonásobne väčším využitím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit