Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdá se mi to hrozně cenově nevyvážené... 499 USD je super cena ale 2500 USD za tu nejdražší je přehnané. Za 500 v podstatě současný main stream, je paráda. Současné hry na tom poběží na max.
  • NumberFiveAlive
    zajimava iniciativa od valve, uvidime kam to vsechno povede :) ja osobne v tom porad vidim par problemu:

1) subjekivni - celkova koncepce PC v obyvaku mi nic nerika, vsechny klicovy PC zanry (RTS, FPS, klasicky RPG...) se hrajou lip na klavesnici a mysi, samozrejme to muzes mit nekde na stole u gauce ale to uz je zase pohodlnejsi ovladac a nez ovladac uz je zase lepsi stul a monitor :D

2) malo her na linux, nevim teda, jestli uz nejak rozjeli ten streaming ale imho ne a ty predstaveny masiny urcite nejsou urceny ke streamingu, takze kdyz si clovek veme ze treba 80% jeho herni knihovny je zatim k nicemu tak co s tim? a mit druhej horsi komp v obvyvaku do kteryho se bude streamovat z jineho kompu to je zase tak zbytecny ze se vracime k prvnimu bodu... :D

3) pro lidi co chteji obyvak a jednoduchost jsou zatim konzole stejne lepsi - strcis hru a hrajes, neresis vykon, zaroven je to castecne multimedialni centrum

urcite se spoustu much vychyta ale v tuhle chvili si to jeste uplne nedokazu predstavit :)
  • Citujete to jak reklamní sdělení od Valve - přitáhnout více lidí, zapnu - vypnu a podobný bláboly(PC připojíte na jakoukoli HD TV i dnes a gamepad můžete mít u toho taky). Hlavně to je o tom zblbnout dost lidí aby to koupily a až na to dojde tak začneme pomalu přitahovat šrouby: "Bez našich Staem krabic s naším systémem si některé tituly hold nezahrajete..." atd... Děkuji, nechci... sem rád za nynější otevřenou PC platformu. Doufám, že ty prodeje toho budou mít špatný *1*
  • 4k televize boom? *1* *1* *1* *1* *1* To že se firmy snaží s něčím prorazit neznamená že s tím prorazí viz. 3D televize.
  • Robotron3
    gog linux nepodporuje.
  • Na to je jednoducha odpoved, protoze valve chce steam dostat do obyvaku a musi pc hrace presvedcit, ze je to lepsi. Zda se to jako nemozne, ale podarilo se mu uz pc hrace behem deseti let presvedcit, ze online drm a program, ktery neustale kontroluje co a jak hraji a bez ktereho hry nefunguji je vlastne fajn. Stacila mu na to generacni vymena hracu, takze treba zaboduje i v tomto pripade.
  • Keyz
    Zapoměl jsi dodat podstatnou věc.

Celej cyklus konzole platíš drahé hry. Rozhodně stojí více jak na PC. A tím na tom "proděláváš" jestli bereš stejné hry jak na PC tak na konzole.
  • vsechny hry, ktery maji mrkvosofti razitko maji plnou nativni podporu xboxovyho gamepadu, na steamu jich najdes docela dost. Podpora neni vse, na konzoli je gamepad odladeny pro tu hru a dle meho nazoru vzdy velmi citlive ku prospechu hry, to pri ovladani PC verze gamepadem, ikdyz s podporou, neni a proto je ovladani her gamepadem v PC mnohem tezsi nez na konzoli
  • Keyz
    Bohužel rozjet starou hru není někdy sranda jestliže to nemáš z gogu kde to je vše automaticky. Tedy pro široké publikum by byla jedná možnost gog verze.
  • Do konzole si muzes dat SSD. Jinak mas pravdu, soubeznym ctenim se zvysuje rychlost nacitani dat.
  • jedine opravdove a velke minus konzoli oproti PC/Steamboxu je generacni neprenositelnost her, z toho muze steamkrabice tezit. Vse ostatni je pouze osobni preference a vkus, je maximalne hloupe pohrdat jednim nebo druhym, je to jako rikat, ze whisky je lepsi nez vino. Ne kazdy touzi po maximalne ultimatnich detailech, pri beznym hrani vetsinu tech efektu ani nevnimate, dokud se nezastavite a neacnete se pozorne rozhlizet kolem sebe. Nekdo hraje hlavne FPS a mys je pro nej krucialni (nikdy jsem uplne nepochopil, proc konzole nativne nepodporuji mys a klavesnici) nekdo hraje auta nebo styl AC/Mirrors Edge a gamepad je hafo lepsi.
    maximalne jsem jeste ochoten brat v uvahu jako minus konzoli cenu jejich her, ale i ta jde s casem dolu, ikdyz ne tak rapidne jako u PC.
  • Robotron3
    Namakaný mašiny za pořádnej peníz, na kterých si spustíte něco přes 200 indie her, který jsou tak na úrovni mobilů :)
  • To nejsou geekove, ale trolove. Konzole nikdy nebrzdily vyvoj pc her.
  • Me osobne vsechno tohle kolem smart tv pripada jako presvedcovani zakazniku, ze to je proste bomba a musthave, protoze tam je x funkci. Ja ale neznam nikoho, kdo by po takovych funkcich touzil a skutecne je vyuzil. Kazdemu staci dvd na filmy , coz, kdyz uz jsme u funkci, konzole pokryje a digitalni prijem. Tohle je dle me spis pro fajnsmekry, co si libuji v high tech vecickach a poslednich vykricich techniky, pripadne lidi, kteri nevi co s volnym casem a penezi. Ale nekdo se zlakat urcite necha.
  • Ale kolik z tech sto her ma ui optimalizovaní na gamepad a grafiku na televizory? A bez toho je to k nicemu, to je pak lepsi hrat hry na konzoli, ktere jsou na tyto podminky adaptovany. Takze pred Valve stoji nelehky ukol presvedcit vydavatele, aby pc hry delali pro linuxovy steam os (tezsi ukol) a byly optimalizovany na gamepad s tv (lehci ukol, zjednodusi (zlevni) to portovani konzolovych her).
  • mno...koupit si 2 konzole jen proto, abych se i u te druhe presvedcil, ze na gamepad jsem lemra, to klobouk dolu.
    ale jo, gamepad neni pro kazdyho, strategie si s tim nezahrajes a klasicky FPS na tom taky nejsou stejne intuitivni jako s mysidlem.
    Nicmene dishonored, assassins creed, zavody a podobny (resp. vse, co neni o mireni a extra presnym strileni) je na konzoli naopak mnohem intuitivnejsi, aspon pro me. od dob quake (WSAD+mys) jsem nikdy nebyl moc obratnej na klavesnici, o ergonomii nemluve, na gamepadu mi to prijde prirozeny a ani na to nemusim myslet, takze ma zkusenost je uplne opacna od te tvoji :) kazdymu holt sedi neco jineho
  • Ta poměrně dlouhá řada typů ničemu nepomůže , jen zvýší zmatek a výrobní náklady Valve ..
  • Presne tak to mam i ja, souhlasim. Clovek si toho vic vazi. Skoro bych mohl rict, ze ze me konzole udelaly lepsiho cloveka:-D Na pc holduju snad uz jen f2p online hram. Uz par let jsem nic neupiratil:-)
  • smysl je v tom, ze spousta lidi nevi jak si sestavit pocitac, nevi jak nainstalovat windows a nebo treba ani nechteji vedet. Chteji to zapnout a hrat si a k tomu je to presne urcene. Ti ostatni si muzou nainstalovat SteamOS na svuj pocitac, a nebo rovnou jen Steam na pocitac s Windows nebo Linuxem, nebo na svuj Mac. Je to schvalne udelano tak, aby si kazdy vybral to, co mu prijde nejlepsi.
  • LionelHutz
    Tohle já chápu, ale přijde mi (opravte mě kdyžtak někdo), že steam v tomhle případě cílí na casual hráče a masy a ty nějaký "4k gaming" (mimochodem doteď jsem o 4k neslyšel musím si o tom něco najít, díky) apod. až tak moc nezajímá ne? Měl jsem zato, že jde hlavně o uživatelskou jednoduchost a pohodlnost. A to za menší peníze můžou do obýváku nabídnout konzole.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit