Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinStary

OK

• MartinStary

OK

• „Smolíčku, pacholíčku, otevři nám svou světničku, jen se trošku ohřejeme, hned zase půjdeme.“

Jen jeden prstíček..... pak strčily do dveří jeskyňky dva prstíčky a jak to dopadlo víme všichni. Ty máš na to evidentně jinej názor, ale já si nemyslím, že je pro budoucnost společnosti zrovna dobře, že tu budeme mít 60 pohlaví....

• ten ale dělal z ženy chlapa a z chlapa ženu, myslim že patřil mezi prokleté předměty, ale už je to x let zpět, tak se mohu plést

• Bumtaratabumbumbum

Pane jo, nevěděl jsem, že jich je tolik. Hádal bych tak dvě promile nikoliv procenta. Nicméně to nic nemění na tom, že pokud je člověk např. biologicky žena, ale cítí se být mužem, pak obě označení (žena a muž) jsou správné, protože jedno oslovení je stanoveno na základě biologického zařazení a tu druhé na základě genderu. A jak jsem psal výše, nepřipadá mi, že by společnost došla k nějakému konsesu ohledně toho, které z těchto dvou kritérií zvolit jako výchozí.

Pokud fyzického muže oslovím jako muže a on/ona mi pak řekne, že ho/ji mám oslovovat jako ženu, tak s tím nemám sebemenší problém. Stejně tak mi vlastně přijde správná cesta tuto možnost dávat na výběr ve hrách, protože těch lidí je celkem dost a takhle se budou moci s hlavní postavou snáze identifikovat. Tolerance je prostě potřeba.

Nicméně ta citace Rowlingové mi takhle sama o sobě urážlivá nepřijde, ale je možné že je to tím, že neznám kontext, ve kterém to pronesla, vnímám to tak pouze jako izolovaný výrok.

• Jack1947

Lol tak proč to pak popisuješ hledáš logiku ve světě kde žádná není ? 😉

• Jack1947

Není to Nasávač Sapkowskij... ale něco na tom možná i bude.

• Jack1947

To ses měl no, v 10 letech těžko se dalo tomu předejít, navíc v ČEchách to snad mělo větší úspěch jak Pokémoni... Na prvním díle jsme byly i se školou v kině.

Na tu kauzu si dost dobře pamatuji.

• Jack1947

No ono když kouknu na knihu ... Respkt na výčet toho co tam nebylo a mělo být protože v tom ději nedávalo moc smysl... docela střízlivé zhodnocení... Nechápu že spoustu lidí zklamalo že potter se nestal Voldemortem, snad by byly rádi ... Protože s hůlkou zřejmě roste moc !

• Jack1947

a podporuje hnutí Gamergate... ZMETEK! 😠🤮

• Jarisko84

Cernoch, gay, lesbicka,trans,aziat atd... mne to nevadi nech to tam je ale naco o tom pisat...nemozme proste len hrat a tieto veci nechat bokom?

• Co to je zas za kravinu? Brumbál byl naopak jedinej z učitelů, kdo Voldemorta neměl rád.

• dworkin

Na tom, že budou moci lidé hrát za trans postavu, není vůbec nic špatnýho. Vesměs to asi budou trans hráči, případně někdo, komu to přijde jako zajímavej role-play.

Tohle je smysluplnej model inkluze, kterej mě vůbec nijak neomezuje a té menšině pomáhá se identifikovat s herní postavou.

Akorát to mohli udělat rovnou a ne jako reakci na hlasitou menšinu lidí, kteří vesměs ani nejsou trans...

• KronosDeret

BTW kdo si ještě vzpomene když paní Rowlingová prohlásila, že Brumbál je gay už od začátku, a že budoucího pána temnot jako studenta platonicky miloval a proto ho protěžoval? To bylo mezi konzervami ryku a hle stačí aby se sama sekla u jiné ještě menší sexuální menšiny a je hrdinka chránící kulturu před úpadkem deviantů... 

• KronosDeret

ano, máš limitovanou představivost. 

• A proto máš všechny bez rozdílu oslovovat "vole". Problem solved.

• Což je celkem vtipný, když uvážíme, že maj identity jinak plnou hubu...

• Pff, to je toho. To mělo už první Baldurs Gate. Girdle of Masculinity/Femininity se ten item jmenoval.

• Saturo

Problém je v tom, že to co je chybou ve výrobním procesu přírody, i když nepochybně její součástí odjakživa by asi mělo být moderní společností plně tolerováno, ale rozhodně by podle takových chyb neměla jet celá společnost, nebo se jim přizpůsobovat.

• LessPh

Ja bych to slovo Word zmenil na World a zamknul je tam vsechny do jednoho, at se jim rika, jak se jim rika.

Presne diky takovejmhle hovadinam se lidstvo stava peknejma sragorama. Otazka je kde tohle skonci a kdo nakonec bude mit pravo na co? Boze!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit