Přejít na výpis diskuzí
Vata v Trubce - videa na Youtube mění herní svět a ukazují nám celebrity budoucnosti
6.9.2014 | Martin Bach
114 příspěvků
-
Celou redakci to musi hriozne sr.t ked vidi ty cisla. Staci vzpomenout na jejich posmesky na lp atd atd.
Staci se podivat na novy porad na streamu , snazi se chytit vlak Nazorny priklad mate s levlem, kam smeruje vseci vime... Nechte misto mladym hezkym lidem a dete spat. -
Prosím, aby ve stejném reklamním duchu vyšel i článek od Lukáše Grygara z dílu Dívčí válka. Ten díl si kupoval nebudu, ale článek mě zajímá. Je to nefér. Tohle číslo mám a článek jsem přečetl za peníze, kdežto ti, kteří si číslo nekoupili, si ten článek teď přečtou taky, zatímco já ten, který chci, ne.
-
*edit*
-
Článek je dobrý. Zároveň ani některé příspěvky diskuze nejsou špatné - např. ty dávající vlastní návrhy youtuberů.
Mně se fenomén youtube hodně líbí. Člověk se v dnešní době nemůže snad ani minutu nudit, protože má neustále k dispozici takové množství materiálu, že by se na to za celý život nepodíval. Dokumenty, zábavné pořady včetně těch o hrách atd. O tomhle se nám mohlo před lety zdát. A to vše zdarma.
Tihle lidé, co ta videa vytváří, si zaslouží za tuto práci peníze. O tom já vůbec nepochybuju. Pokud někdo zabaví miliony lidí, tak ať má miliony dolarů. Co by na tom mělo být špatného? Já třeba nesleduju fotbal - nezajímá mě vůbec. Tu a tam slýchávám, že ten který fotbalista má roční příjmy ve výši stovek milionů korun. Měl bych tím být pohoršen? Jistě že ne. Přestože mě fotbal vůbec nezajímá, vysoké výdělky jim přeju. Stejně to vidím u youtuberů jako pewdiepie - jeho nesleduju, nebaví mě, ale baví jiné, tak proč by neměl mít vysoké výdělky?
Nejlepší je, že youtubeři jsou natolik odlišní, že si skoro každý může vybrat. A koho to vůbec nebaví, ten se o to vůbec nemusí zajímat a také je to v pořádku.
Mimoto ještě jedna věc. České školství je na katastrofální úrovni, pokud jde o výuku jazyků. No a protože je většina materiálu na youtube v angličtině, určitě to pomůže a motivuje řadu mladých k tomu, aby se anglicky naučili, což je pozitivní (protože bez angličtiny či jiného světového jazyka jste dneska naprosto vyřízení). Ve škole by takovou lekci současného jazyka nedostali (viz výuka z naprosto nevyhovujících neaktuálních učebnic učící dnes už naprosto neaktuální jazyk). -
-
Tohle mi připadá jako takový ten komentář, který se má zavděčit všem. *1*
-
-
Zdejšímu osazenstvu by ses nezavděčil, ani kdyby si mu sr*l zlatý ho*na přímo do náruče. *3*
Já si myslím, že lidi si pořád dost neuvědomují důležitost Youtube. Já bych to srovnával z zavedením telegrafu či s TV. Tak moc je to zajímavý a velký fenomén. A víš co je nejlepší, že něco takovýho by možná jen před pár lety nikdo nevymyslel. Jen to ukazuje, jak se svět velmi dynamicky vyvijí a člověk jen musí žasnout.
-
-
-
Tomuhle fenoménu vcelku rozumím, taky mi semtam na druhým pc běží nějaký letsplay, ale čemu nerozumím je FewDickGay. Jak může být o tolik jinde sledovaností něž ostatní. Jeho videa mi příjdou tak naprosto iritující a otravná, že jsem vydržel ze studijních důvodu asi minutu a musel jsem ho vypnout. TotalBuscuit mě vcelku baví a na pár videí jsem od něj kouknul. Vcelku dobře dokáže vystihnout o čem ta hra je. Angry joe má vcelku dobrý názory, ale nebaví mě jeho pojetí a vyjadřování. Česká letsplay scéna mi přijde taková amatarská a nedospělá. Vždycky do toho někdo žvatlá svoje pubertácký výlevy a mě u toho napadne jestli už na ty hry nejsem starý:). Ale když chci vidět nějakou hru a není čas na to abych jí zprovoznoval,hrál a tak, tak mi to příjde jako dobrá alternativa. Důležitý je aby ten člověk co to hraje nějakým způsobem přemyšlel podobně jako já. Tudiž aby mi u strategie dávala jeho hra smysl, u rpg aby zbytečně nebořil atmosféru a užíval si trochu roleplay, ap...a aby do toho zbytečně nemlel nesmysly jen aby nemlcel. Co se týče obsahu mluvení mi vcelku vyhovují místní gamesplaye. Těm bych vytknul spiš technické provedení a takovou lehkou nešikovnost při hraní:).
P.S. Nejvíc sleduji asi Gophera. -
-
Gopher je dobrej, ale není moc aktivní a sám se hodně limituje Skyrimem a dalšími hrami od Bethesdy. Přitom hlasový projev má nejlepší, co jsem kdy na YT slyšel.
-
-
Tak má tam i metro,stalker a hrál i nějaký horrory,ale primarně je to Betshedak. Točí i videa o módech a jeho lets playe jsou z mýho pohledu dobře namódovancých verzí.
-
-
-
Let's play videa už moc nesleduju, maximálně tak na noční, když není do čeho píchnout.
Pravidelně sleduju kanál MajorSlackAttack. Dělá pravá walkthrough videa z her, které mě zajímají. Má skvělej mluvenej projev, jeho angličtina se dobře poslouchá, videa jsou kvalitní i po technické stránce a má podobnej smysl pro humor jako já. -
Ja som sa napríklad naučil po anglicky na youtube... po 200 videách som vedel krásne skladať vety a aj slovná zásoba sa mi rozšírila... predsa len keď vám niekto hovorí v angličtine o tom čo zrovná robí a vy to vidíte ako video (a k tomu vás to baví) tak to ide ako po masle...
-
lp sleduju a kupodivu i ten pewdiepie je docela dobrej akorat nedela hry co mne bavi. gogo je taky dobrej. jinak z českejch doporučuju treba kanal zaparime cz (delaji treba mount and blade), nebo firetight (strategie total war serie mp, nebo eu4 - tohle mu moc nejde ale dobre se na to kouka)
-
Článek brej, líbil se mi akorát to je ted nová modní vlna a nejen to jsou v tom velké prachy atp... nechápu ale dočetl jsem se něco a jsem opět chytřejší. Nad talentem se takhle prezentovat, určitě nepochybuji a chápu že někdo jako ten CZ Letsplayer rád zůstane možná na vždy v anonymitě.
Protože jak víme, soukromý si člověk prostě cenit musí. *4*