Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Celkem nechápu, jak tě mohla bavit 1 i 3, ale dvojka, která byla v mnoha ohledech lepší, ne.
  • XorxoxTalarius
    Prvni dil byl o tom ze nahanite sveho bratra aby jste se dozvedeli ze jste jenom android ktery putuje mezi ruznymi biosferami na kolonizacni lodi a nahanite vadnou jednotku
    Pak uz je to o tom ze pristanete s lodi a tak dale, v sestce jste napriklad museli opravit planetarni reaktor ktery poskodila valka
    V osmicce na planete ztroskotali pozorovatele z jineho modulu a rozdelili se na dva tabory ...
    Toho scifi tam bylo dost, ale bylo vzdy umne schovano ke konci hracova snazeni, jelikoz plazmove pusky nadelali paseku skoro z cehokoliv
  • flash789
    ja moc hudebne nadany nejsem,ale mam kamarada ktery ma hudebnost v rodine, prakticky ho hudba provazi cely zivot (ta vazna) a je proste znalec. A prave tenhle clovek tvrdi ze Gothic 3 ma jeden z nejlepsich hernich soundtracku vubec.
  • super spojeni techniky vs magie je arcanum!! Srdcovka *14*

tohle vypada divne
  • Jsem asi jediny koho gothic 2 proste nebavil. 1 a 3 jsemse nehral hoodne ale 2 me nejak minula :-(
  • protoze magie je vzdycky silnejsi nez technologie -muzes si vymyslet co chces...v Matrixu zastavil projektily ve vzduchu, nebo muzes mit brnco co neprostreli...a zaroven ocarovany mec, ktery rozkroji cokoli jako maslo...
  • Podle wikipedie je science fantasy sci fi obohacene o magii, co chapu. Ale jaky smysl ma aby typek v te hre behal se stitem a mecem, kdyz jde bojovat proti strelnym zbranim? To uz mi hlava nebere.
  • JamesFaith
    Tvrdit, že steampunk má větší smysl než science fantasy, je to samé jako tvrdit, že filmy o upírech mají větší smysl než filmy o vlkodlacích a že postapo v době ledové má větší smysl než postapo s vysušenými oceány.

Jsou to prostě různé žánry s vlastními pravidly, které mají úplně stejnou váhu.
  • cumpi3
    co me tak mohlo zaujmout na hudbe ze trojky? To, ze byla totalne krasna, melodicka, neuveritelne sedela do obrazu ... Myrthana explore, Fight theme, Welcome to Varant, The Showdown, Night forrest, Gelern music, Geldern Night...a to je jenom to, co me z hlavy napadlo *1*
  • Napsal ste to ukážkovo. Ja by som bol tiež za, ale na druhej strane, by mi úplne stačilo, keby vydali hru tipu RISEN 1 - čiže jeden ostrov alebo jeden svet, ale svet taký, aký umí len Pyranha. Hoci by takto vydali aj viac hier, je to to, čo im ide najviac, a bavilo by ma to vždy, hoci aj opakovane, oveľa radšej ako riseny 2 a 3. Proste taký Gothic 1,2 v grafike Risenu 1 . Neviem či je to len u mňa ale mne prišiel aj graficky, umelecky či vizuálne najpríťažlivejší Risen 1 . Aj ku trošku kontroverznému Gothic 3 sa celkom rád vraciam, síce len do Myrtany. Elex - no neviem, s pozdravom....
  • KrPa
    kdyby radeji misto future scifi pouzili steampunk scifi, davalo by to vetsi smysl
  • KrPa
    hudba byla super v 1 a ve 2, nevim, co te zaujalo ve 3

v 1 to byl stary tabor a ve 2 galeona v pristavu
  • Plný? Já teda hrál jenom sedmičku (a nikdy jí nedohrál), tak je to možná ve všech ostatních dílech úplně jinak, ale tam sice sci-fi pasáž byla až dost na konci ne? Nebo si moje vypitá hlava už zas něco pamatuje blbě?
  • Kéž by, Gothic I + II jsou moje srdcovky. Trojka byla taky výborná - teda až poté, co ji komunita zapatchovala :D
    Bohužel to vypadá, že se takové hry nedočkáme....
  • JamesFaith
    Já s uvěřením tomu světu zatím problém nemám, ale na druhou stranu to pro mě není až takové překvapení, protože subžánr science-fantasy (mimochodem s víc jak 60letou knižní tradicí) už znám.
  • XorxoxTalarius
    Proc tezko uveritelny svet? Takovy Might&Magic je taky scifi plne robotu, plazmovych zbrani, vesmirnych lodi a vseho mozneho a jak to vsichni zerou
  • cumpi3
    Chci hru kvalit druhého Gothica, otevřeností a hudbou třetího Gothica, temnou atmosférou prvního Gothica...tohle zní zajímavě na papíře, ale vypadá to přesně na opak...a to nemluvím o tom, že poslední tři hry mě od nich nebaví...Risen1 byl ještě dobrý, ale místo toho, aby se hra posouváním v příběhu nějak vrstvila a zvětšovala, bylo to přesně naopak...dvojka se hrála už prostě divně, nemluvě o tom příšerném rozkouskování herního světa...a trojka, to už byl vtip sám o sobě...takže tomuhle výtvoru, co se na nás řítí a takřka všechny mine, moc nevěřím...bouhžel, Piraně už nejsou piraně...možná tak podle jména, ale ne co se týče kvalit, vyvojářů, atp...
  • Tak ten pribeh, proc je to takovy gulas uz vysvetlili a vlastne I to rozdeleni do tri frakci to podtrhuje. Samozrejme taky nemam moc rad modernejsi zbrane, ale vzhledem k tomu, ze jsem treba cetl scifi Hyperion/Endymion, tak s tim nemam takovy problem.

Ceho se tam spis obavam, ze tam bude podobny pocit jako u Dragon Age Inquisition, ze je to vlastne MMO v single player. Ac to bylo fajn, presto me to prislo zbytecne natazene, a jsem zvykly casto vymetat kazdy kout sveta a nebyl jsem schopny se drzet poradne pribehove linky. :(

Obdobny problem jsem vlastne mel I se Skyrimem, kde vlastne ti kazi ten dojem, jak na tebe vsechno naleha a ty mezitim si sbiras kyticky, lovis motyly a skaces po rozkvetle louce.
  • Nevim jestli bych se umel "vzit" do role hrdiny v takovem tezko uveritelnem svete, ktery pripomina gulas vseho mozneho. A to je u mne dost podstatny faktor pri hrani rpg (moznost se s hrdinou stotoznit a uverit tomu svetu). Ale treba to prekvapi a budou mit lore ktere ten mismas vysvetli. Koneckoncu i v te hre na PS4 o dinosaurich robotech (zapomel jsem nazev) se michalo sci fi a pravek.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit