Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dolero

    Jó to byly v FPSkách zlatý časy. Dodnes si mnohé z nich zahraju. Do mýho zlatýho fondu patří ještě o trošku starší Wolfenstein, No One Lives Forever, Project IGI, Call of Duty 1, Aliens vs. Predator 2, Far Cry... 

    Přijde mi, že tehdy byl ten vývoj strašně rychlý, viz. rozdíl mezi Wolfensteinem (01), HL2 (04) a pak třeba Crysis (07). Zatímco dneska, když si pustíte Far Cry 4 a Far Cry 6, tak rozdíly jsou mizivé. Přitom je mezi nimi 8 let. 

    • unicz

      Njn, chyběl vývoj HW. Dekádu se Intel tvářil, že 2c stačí a nVidia jela s DX11 na věčné časy. Dnes už je to naštěstí jinak, ale zase jsou pozadu vývojáři...

  • palec nahoru za Riddicka.. opravdu fps klenot.  Ještě bych si přihodil původní Prey (2006) - sice konec nic moc, ale šmrnc to mělo. Z té doby bych taky vyzdvihl Jedi Knight II a z MP soudku bych přihodil Battlefield 2.. Jó to byly časy.. 😀

  • Já třeba vzpomínám na hry  jako No One Lives Forever, Project IGI,  Serious Sam,  Max Payne,  a české hry Mafia, Vietcong nebo neprávem téměř zapomunuté hry jako Chameleon a Cold War.

    • Kissino81

      Tak mě třeba tyto tituly naprosto minuly. Mafii hraju teďka v definitivní verzi.

  • Kissino81

    JO a ještě k Riddickovi. Tu hru jsem si koupil s časopisem...a..... kurwa neskutečněj výmrd mozku! Jak se tak říká. A Dark Athena, čili druhý díl je ještě lepší.

    • jj. Ta hra byla naprosto nečekaná pecka. Od té bych klidně snesl remake :-)

  • Miichaell

    Zajímavé je, že já z Quake 4 měl přesně opačný pocity - příběh mi byl fuk, ale střílení, levely a celkově tempo bylo výborný. Halo 1 a 2 (další jsem nikdy nehrál) naopak dle mého patří k tomu nejnudnějšímu, co kdy v FPS žánru vzniklo.

    Když se nad tím zamyslím, tak zjišťuji, že nejvíce mých nejoblíbenějších stříleček pochází právě z doby 2000-2006.

    Kromě zmíněných v článku Project IGI, Soldier od Fortune, Max Payne, RTCW, 007 Nightfire, Chaser, Armed And Dangerous, Red Faction, Devastation, King Kong, Fear, Project Snowblind, Pariah, Chameleon, El Matador, Just Cause a určitě jich bude víc, jen po těch letech už na ta jména nevzpomenu.

    • 16cmfan

      presne som myslel na F.E.A.R., to bola pecka hra

  • Terminator future shock rozhodne nebol plne 3D tak ako quake, hral som tu hru v 96. a pamatam si minimalne zbrane ktore drzal hrac v rukach boli sprity, rovnako ako aj tie co boli na zemi + municia. Dalej rozne predmety v prostredi, mrtvoly ludi a podobne, zrovna v tejto hre bolo vazne dost spritov, aj ked nepriatelia boli komplet “3d” vyzerali tak hrozne (niektori pozostavali asi tak z piatich polygonov)  ze by bola lepsia volba keby boli tiez sprity

  • Kissino81

    Quake 4 byla naprostá nukleární bomba....neznám nikoho z okolí, kdo by tu hru nevelebil a nedohrál minimálně 2x. Moje origoška tak minimálně 3x obletěla svět, než se někam vypařila.

    • Butters

      Pro mě byla nezapomenutelná scéna kdy ti uřezali končetiny a udělali z tebe strogga. Jo taky mě to celkem bavilo. Ale nukleární bomba bych zase neřekl.

  • houmrhoumr

    kingpin byl fajn

  • XIII je jedna z mych oblibenych her (NOLF je ale samo jinde), Unreal 2 jsem nedohral ani demo jak priserne to bylo, Pacific Assault je naprosto priserny, Riddick super atmosfera, neotrely design a kvalitni hratelnost, Quake 4 je prumer ale ja se u nej bavil. Painkiller je druhem strilecky (nazval bych to arenovym designem, zadne kryti, proste jen hop mezi nepratele a strilet), ktery jsem nikdy nemel rad. Ani prvni dva Doomy, ani novodoby Shadow Warrior a jemu podobne. Doom (2016) je v tomto podzanru strilecek v podstate jedinou vyjimkou pro me, jinak davam prednost jinak designovanym strileckam jako je treba Crysis nebo Metro.

    Za sebe bych pridal jeste F.E.A.R. nebo Tron 2.0.

  • TheGGG

    a většina z nich je lepší než ta overrated slátanina a borefest half life 2

    • Kissino81

      HL2 nebyla rozhodně slátanina, ta hra měla svůj jasný koncept, scénář. Prostě dvě důležité věci pro kvalitní hru....no ale nuda to teda tak trochu byla.

    • TheGGG

      quake 4 za mě jedna z nejlepších military scifi stříleček co jsem kdy hrál. Halo nebylo špatné, ale stroggové a jejich biomechanické obludnosti si barevné covenanty mažou na chleba. Doom 3 byl dobrý, ale to byl taky jediný doom co za něco stál. A jak už jsem psal half life příšerně nudná série, která už nemusí nikdy pokračovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit