Přejít na výpis diskuzí
Vědecká studie analyzuje pirátění her přes BitTorrent
16.5.2013 | Aleš Smutný
143 příspěvků
-
Schválně kdo mylsíte že bude mít doma více koupených originálních her, člověk co si každý týden nelegálně stáhne z internetu jednu hru, nebo člověk co si stáhne jednu hru za rok? Ano správně ten co ztahuje víc her, jich taky mnohem víc koupí!!! Tak to prostě JE!
-
-
Samo ze to tak je ... ale kdyz budes mit pod polstarem miliardu, budes smutnej z toho, ze nejsou dve ;D a na nekoho to svest musis, ze ...
Smutny je, kdyz ses managor pruserovyho MMO (jako trebas swtor) ... to se na piraty svaluje dost tezko ;D.
-
-
Žabomyší války *5*.
-
ja hry sťahujem, ale je pravdou ,že odkedy mám steam tak som veľa hier aj kúpil, hlavne v akcii, napr. chivalry: medieval warfare za 9€! Absolútne som nevedel do čoho idem lákalo ma to len z gameplay videa a pár obrázkov ale absolútne neľutujem najlepšie investovaných 9€ do hry ake som zažil už tam mám nahratých 104 hodín, ďalej nedávno som kúpil Max Payne 1 2 3 Pack za 15€! Tie hry som hrával cracknuté ale už ich mam zakúpené + sa teším z MP3 multiplayera, ešte dávnejšie som cvakol 8 či 9€ za celý jedi knight pack kde drtím hlavne jedi academy, tú hru som hrával online od konca roku 2004 až doteraz, celý čas upíratenú od kedy ju mám na steame mám nahratých už vyše 600 hodín, zopár dalších hier čo som kúpil: Garry's Mod 75% off - 1.74€, celý CS pack vrátane global offensive za 10€, dark messiah might and magic - 2.74€, séria GTAIV aj s datadiskmy -7€ .. steam je prosto úžasný na akcie keď si človek počká to priam potom človeka láka zaplatiť a v hlave mu len poletuje fráza "no nekúp to!?" ..každý deň sledujem steam akcie a keď je niečo zaujímave, môžem si to momentálne dovoliť a úžasná cena v momente kupujem. Je pravdou ,že hry aj sťahujem napr. ten Skyrim som hral upíratený, ale taktiež je pravdou ,že každý deň sa rozčulujem ,že je na steame stále za 30€ a čakám kedy uvidím skyrim 75% off :P.
-
Jj.Takové české zmrdství *1*
-
Proto je v CR pc nejrozsirenejsi herni platformou. Protoze se da snadno krast. Zaklinace 2 se pry prodalo 15 000. Pritom pocitac ma doma 4-5 milionu domacnosti, nektere i vice kusu. Pcckari sou proste zlodejska banda. *7*
-
-
Počítáš do těch 15 000 kusů i lidi co si to koupily na steamu nebo prostě si to nechaly dovést ze zahraničí za míň peněz? Podle mě jsi jen řekl číslo z prodeje v kamených obchodech, např. já si Zaklínače 2 koupil přes steam.
PS: Pirátění na konzolých ja malý díky tomu že se ty hry od hráčů prodávájí i s klíčema dál ( např. bazary). Jeden člověk si to koupí v obchodě, dohraje a prodá někomu jinému a ten klidně udělá po čase to samý, a když tohle dělá více lidí tak si myslím že ono to pak vyjde procentuálně na stejno. -
Ale kolko kopii zaklinaca sa predalo na steame to ti nik nepovie.
-
-
tak mohli to vkľude kúpiť z GOG... kde to bolo v akcii ešte dávno pred steamom... dostali riadnu podporu pre zaklínača... asi vďaka dobrým vzťahom boli exkluzívny...
-
-
Teď to schytáš.
A je fakt, že říkat, že "PCčkáři jsou zledějská banda" je zcestné. Pirátit jde i na konzole a už i celkem jednoduše.
Rozdíl je pouze v tom, že prodané kusy jsou vždy vyšší na konzolích. Je tedy as správné říct, že relativně vyšší procento PCčkářů pirátí. -
-
Jo, uznavam, pirati se i na konzoli, ale mnohem min. A to slovo relativne si mel klidne vynechat. Na pc se krade tak z 90%. staci se podivat na prodeje konzolovych her a na prodeje pc her. Proto uz skoro pc nema velky exklusivni hry. Vyvojari na pc kaslou.
-
-
Jestli to nebude tím, že vývojáři na PC serou a raději vydaj něco na konzole s tím, že pak udělaj port na PC, čímž vlastně podle nich budou mít dvojí výdělek (od konzolistů a pak od hráčů na PC), ale hráč na PC se jim na paskvil se šestiknoflíkovým ovládáním a kvůli konzolovému původu velice osekanou grafikou/fyzikou zvysoka vykašlou, a proto jsou na PC nižší prodeje než na konzoly, a to opět vede k tomu, že se PC posouvá na okraj zájmu vydavatelů bludný kruh se uzavírá.
Pokud by někdo vydal hru primárně vyvíjenou na PC, která pln využila schopnosti moderních PC, tak by měl mnohem lepší prodeje, než mají ty paskvily portované z konzolí.
Řekl bych, že se na PC procentuálně kvalitní hry nepirátí o tolik víc, než na konzolích, ale nekvalitní za nekvalitní port z konzole zaplatí málokdo. -
-
Vetsi hovadinu sem uz dlouho necet. Pcckari meli Crysis, ktery se ale horko tezko zaplatilo az masivnima slevama a dalsima hrama. Vydavat AAA hru na pc je financni sebevrazda, pochopil to i jinak k pc hodne vstricnej Crytek.
-
-
Crysis byla crysis. Dohrat hru ktera stala kdyz vysla pres 1k za 6h. Sorry ale to si o pirateni primo samo rika.
-
No nevím jestli bych zrovna Crysis nazval dobrou hrou, když stejně jako většina dnešních stříleček je jak přes kopírák. Ano využil možnosti PC pokud jde o grafiku, a fyziku, ale hratelnost, a ovládání byla naprosto stejná jako u konzolovejch her. A příběh taky žádnej zázrak nebyl. Takže shrnuto a podtrženo to že nějaká hra naplno využije hardware jí nezajistí úspěch, když zbytek je v průměru.
-
-
Rád bych věděl za co ten mínus. Když už se mnou někdo nesouhlasí, tak bych rád, kdyby alespoň napsal proč.
-
-
-
Schyta to, protoze (pokud jen neprovokuje) tvrdi ze kazdej kdo ma komp si musi koupit hru xyz.
-
-
-
ehm "stažených ilegálních kopií her v" to myslim staci k naprosty diskvalifikaci ty "studie"
kolik % tech lidi si hru koupilo? Kolik % pred a kolik po stazeni? Blby? Ani ne ... znam dost lidi, ktery si gamesku koupej a pak si dou sosnout cracklou verzi ... protoze jim narozdil od ty z placky i funguje.
Jasne ze tohle se neda nijak exaktne zjistit ... ale cekal bych, ze se tim budou zaobirat. Navic i ty cisla jsou zcela mimo ... uvadeji pocet peeru, coz nema nic spolecnyho s poctem stazeni - zdaleka ne kazdej to dostahuje.
Proste "studie" na dve stranky textu ... lol. Tohle kdyby nekdo predlozil jako semestralku, tak ho stim vykopnou. -
-
No s částí souhlasim...ale zaprvé, by ses měl trochu zklidnit a za druhé přestat tu psát některé blbosti. Znám spousty lidí (osobně i přes TS z různých her) a NIKDO nikdy nekoupil hru, aby si pak stáhl cracklou verzi... to je přece pitomost, když už jsi do hry zainvestoval, tak snad si chceš užít ten pocit z origa ne *7* Spíš naopak, znám spousty lidí, co si hru nejdřív stáhli (protože jednoduše nebylo ani demo, ani beta a z gameplay videí moc nepoznali a nechtěli riskovat - kor když šlo o titul v cenový kategorii AAA) a když se jim líbila a usoudili, že to za to stojí, tak si jí koupili pro později znovuzahrání.
Jinak už jsem to sem psal, tyhle statistiky jsou na nic, vzhledem k tomu, kdyby jste udělali anketu, tak by se zjistilo, že absolutní většina her, co si lidi stahujou, by se stejně nekoupila (i kdyby neexistovalo pirátství)... + fakt, že se dost her stáhne po tom, co si je lidi zkusí stáhnout = ve výsledku se skutečné "ztráty" hodně přibližují nule a rozhodně to nejsou miliony, jak se některé společnosti honosí....
-
-
To bude zase flame....
-
ichtylu je taky plnej internet ... jednoho o post vejs zdravim ...
Az si budu moct (zcela v souladu se zakonem) koupenou hru prodat komu chci ... tak si ji trebas i koupim. Az budu moct bez potizi nefunckni smejd reklamovat, a bez kecu za nej dostanu zpet prachy, tak si i neco koupim. -
Opravdu tento problém není je černobýlí, ale uvedu příklad s BF3.Hrál jsem betu, tak mě to přišlo jako dobrý nářez, jak hra vyšla tak jsem si ji koupil za cca 1500kč a poté přišlo zklamaní, když vydaly premium tak jsem si jej taky koupil za dalších cca 1200, ale premium už obsahoval i ten základ , takže můj názor je, že jsem si koupil 2x totéž. tímpadém mě EA okradla, protože jsem platil 2x za to samé.Takže kdo tady vlastně krade?