Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • flash789
    Když někdo nemá cas, mel by se hram vyhýbat velkym obloukem. Pak by tito panove nemeli o cem mluvit a nemeli by co zmršit. Chapu jejich financni zamery, ale preci jen delat hry tak aby je mohl hrat skutecne každý mi prijde ujete. každý konicek vyžaduje cas a urcite znalosti, a nejak jsme si nevsiml ze by třeba staveni plastikových modelu smerovalo tak aby je mohl delat uplne každý.
    měli by si uvědomit ze hry jsou jen pro určitou skupinu lidi, a toho se drzet, timhle akorát hry kazi a delaji z nich něco cim byt nemaji.
    • cim vetší je cilova skupina nejake hry, tim vic lidí si ji koupí co na tom nechápeš? hry pro uzke publikum si dneska nikdo nemuže dovolit delat protože by se nezaplatily
      • flash789
        ja myslim ze publikum je v soucasne době vysoke dost,a rozhodne se nejedna o publikum uzke. Pokud vim tak pan polemizuje o budoucnosti a vidi cinkat vic dolaru. A jinak co pises je blbina,skoro kazda hra je vlastne pro uzsi publikum, skutecne masovych her je malo. když si clovek vezme takovy Star Citizen, tak je urcen pro uzkou skupinu lidi, a rozhodne se neda rict ze by trpeli nedostatkem penez. Samo pokud myslis hardcore dungeon kde jeden tah trva 20 minut a kazda psotava ma 9999 statistik, tak tam ono, tak se to skutecne zaplatit nemusi, ale to nebude to co mel pan v clanku na mysli.
        • Jack1947
          Ten "Pán" pokud tohle myslel vážně, tak je bud úplný d*bil nebo neví o jeho hrách co on vyvijí... myslím že bude kombinace obojího. Ostatně jako celá EA.
    • Psychotic
      Budu parafrázovat verbala: Prosím předlož platné osvědčení, že jsi celosvětový nestranný arbitr toho, čím hry mají a nemají být, pak tě možná někdo bude brát vážně.
      • Zrovna verbal *1* Nejradikálnější ze všech arbitrů *1*
      • flash789
        myslim ze v diskuzi na games skutecne nemam zapotřebí aby někdo bral vazne:) Od toho jsou jini lide, třeba ti co me plati za to ze se hram věnuju asi 20let pracovne:)
        • Psychotic
          Snad tě neplatí za to, abys jim říkal, jaké hry mají dělat.
          • flash789
            tak to je koneckonců jedno, ale z reakci pod timhle clankem je jiste ze nejsem daleko od pravdy.
            • Psychotic
              Když myslíš...
  • Americani jsou holt moc jednodusi, na dalsi generaci konzoli uz bude jenom jedna packa aby to nebylo tak strasne hardcore a mohli u toho sezrat kybl kurecich kridel.
    Usa je kultura konzumentu vygumovanych medialni propagandou / reklamou. Ti idioti co ridi EA dokazou vydelavat jenom proto ze zbytek naroda je jeste tupejsi nez oni.
    • Zajimave, ze to tvrdi prislusnik hloupeho naroda, ze ma snad blize k opicim nez lidem. Staci se podivat, jakeho si zvolil prezidenta, o Babisovi ani nemluvim. Taky jsme asi jediny narod, kde se komunisti k moci nedostali nasilnym prevratem, ale volbou lidi. Co se tyce vzdelani, usa maji nejvic vysokych skol a univerzit vzebricku 50 tech nejlepsich, my tam nemame ani jednu.
      • del0
        Akademická sféra v USA je za prvé špička ledovce a za druhé úplně jiná liga, než základní a střední školy (taky jsou tam jiné platy a učí tam mozky z celého světa), takže se dá těžko srovnávat s ČR (vzhledem k rozloze a finančím možnostem). Co se týče základních škol a středních v USA, tak to je katastrofa. Jejich učivo je pozadu (vzledem k věku), probírají ho velmi okrajově, mají většinu předmětů volitelných (kromě Mat a jazyka) a obtížnost testů (maturit) je směšná.

Mimochodem, co se týče průměru IQ, tak i tady by na tom měla být Evropa o něco líp, než USA.
      • Pokud sis myslel ze sem nejakej zasranej patriot co je hrdej ze je cech tak to si teda hodne mimo *1*
        Prumernej cech utrati prachy radsi za pivo a nema jich zdaleka tolik co american takze hernimu prumyslu je cech u rite.
    • neřekl bych, že hodit 320 milionů obyvatel USA do jednoho pytle je zrovna moudré, jistě se mezi nimi najdou hlupáci, ale i velice inteligentní lidé
      • Jiste, vyjimky vzdy pravidlo potvrzuji. Spoluzaci tam rok chodili na stredni, a to co posilali jako svuj pravidelny report zazitku ... pripodotkem budiz to, ze jeden z nich tu dostal 4ku z matiky jen proto, aby nepropad a moh tam jet, a tam byl nasledne nejlepsim matikarem na cely skole.

Jedny z nej jsou jejich zazitky na tema chlast a "stvoreni sveta". Vsichni tam zcela presvedcene tvrdej, ze nas stvoril buh nejakych 5-6k pred letopoctem (a kde se berou ty mnohem starsi zkameneliny nedokazou vysvetlit) a chlast tam kupujou v papirovejch pytlicich, nacez se zlejou jednim prckem tak, ze lezou poctyrech (to se nasim borcum s treningem nemohlo stat ani po flasce).
        • Jack1947
          Vochmelkové tam na veřejnosti nechoděj ani se tam nehulí. Taky tam nebude asi tolik dopravních nehod způsobené pod vlivem alkoholu ale tak jo no každá země má své...
  • Možná jsme to špatně pochopili. Třeba nejde o to, že se to člověk učí dvě hodiny, ale že je to polovina herní doby... :)
  • Veskoslav
    A to myslí které? DA sérii nějak nepovažuji za značku EA, tam bych to nepočítal. BF? Poslední CoD je pomalu těžší. Simcity? Vážně? To i SimCity 2000 je těžší. Fifa? Nenechte se vysmát. The Sims? To hraje i 5 letá neteř. Medal of Honor? Blbější koridorovka na trhu není.
    • Madden mi přišel docela těžký, ale to bude asi tim, že vůbec neznám pravidla toho jejich ragby
  • Pro motyku bude mít hold i jednočudlíkovej gamepad o tlačítko navíc.
  • Podle mě je rozdíl hrát těžkou hru a hru s těžkým ovládáním. U prvního případu si hru dokážu užívat a hraní mě celkem motivuje. Horší je tu u her druhé skupiny, kdy hra může být primitivní (nemusí být špatná), ale ovládání je tak frustrující, že to prostě nejde hrát. U EA si myslím, že se jedná o arkádové hry s již zaběhnutým ovládáním a jedná se pouze o chytře volená slova pana Hillemana *2*
    • Souhlasím a doplním, že pro mě je zase frustrující, když podvádí oponent z důvodu nedokonalé AI. Kvůli tomu jsem skončil se sportovními hrami EA někde u dávné NHL (nevím přesně, ale byla to jedna z těch prvních 3D verzí), kdy jsem kličkoval a kombinoval s hvězdama a stálo to obrovské úsilí dát gól (potud v pořádku), a přitom soupeř (PC) mi sázel puky do branky v klidu od modré, i když měl brankář čistý výhled. Moje střelba od modré samozřejmě končila v lapačce nebo mimo.
      • divný, já měl vždycky u NHL přesně opačný problém, po pár hrách člověk našel a vychytal "to" místo odkud padal zaručeně gól a AI brankář ho nikdy nedokázal chytit, takže jsem pak za zápas nasázel 20 gólů, ale zas to byla hrozná nuda *1*
        • To je pravda. Ale ve té zmíněné verzi jsem neměl tu trpělivost na hledání skulinek a jelikož mě rozčilovalo, že AI podvádí, tak jsem NHL definitivně zabalil.
          Co si ještě pamatuju, tak jsem se bavil tím, že jsem si v replay natáčel kameru jakoby z pohledu svého brankáře a žasnul jsem, co všechno nechytil. A bylo jedno jestli tam byl Haša, Salo nebo kdokoli.
          • Jack1947
            Takto by tě dnešní NHL moc nepotěšilo, protože co si budme povídat je to dost na nervy.
        • např. legendární střela obloučkem za záda brankáře *15*
  • EA dělá hry pro masy, ne pro hardcore hráče, takže je jich tvrzení pochopitelný a upřímně zcela logický.
    Casual hráči se nechtějí nic učit, hledat cesty, experimentovat s mícháním bylinek, nebo 10x umřít na jednom místě. Casual hráči chtějí hrát.

Já si taky zahrál Dark Souls a opět to ve mě po letech vzbudilo hráče. Ale beru to jako výjimku a popravdě chci, aby to výjimkou zůstalo.
    • Casual není žádná nadávka. Prostě jsou to hráči co mají i jiné zájmy, reálný život a jsou úspěšní v zaměstnání nebo ve škole právě proto, že pořád nesedí a nehrají hry *3*
      • casual = lama
      • tak at si klikaji farmu na facebooku a neserou se do "narocnejsich" her, vzdyt uz dneska jsou ty hry delany jak pro postizeny, jestli to jeste zjednodusi, tak uz se to fakt bude muset hrat uplne samo
        • flash789
          uspesny clovek je ten co ma vse co jsi jmenovala a k tomu cas na sve konicky, jako je hrani her. Jinak se o zadne uspesnosti moc mluvit neda:)
  • super, takze se muzeme tesit na jeste dem3ntnejsi hry, uz se nemuzu dockat... za chvili bude dostupna nova obtiznost jmenem "automat", clovek se proste jen posadi ke konzoli a ono to hru za nej samo odehraje, protoze uz i QTE je nad moznosti nekterych "casualu"
    • Psychotic
      A tobě to bude vadit protože...
      • treba proto, ze mam rad, kdyz hry vyzadujou vic, nez jednu polomrtvou mozkovou bunku?
        • Psychotic
          To nic nevysvětluje. Říkals', že brzo "bude dostupná obtížnost" pro mega-casualy. Proč by tebe mělo zajímat, na jakou obtížnost kdo hru hraje? Ostatní si nezaslouží si užít hru, protože nejsou tak úžasně hárdkór jako ty? Když bude o tvé oblíbené sérii moci mluvit kdekdo, už se nebudeš moci opájet tím, jak jsi výjimečný, že?
          • protoze se vsechny herni mechaniky podridej tem loupakum co neumeji ani mackat cudliky na QTE? protoze to v podstate zabije i ty posledni zbytky zabavy v modernich hrach?
    • fallanga
      Už se těším i na nový systém achievementů. Zapnul jsi hru. 100 origin bodů. Dohrál jsi tutoriál. 200 origin bodů.
  • Poprvé ale vážně poprvé... se mi stalo u herního webu, že jsem měl 5 minutovej smích :D
  • Když samotné jedno sezení u nějaké hry trvá hodinku, tak učení se pár kliknutí si čas člověk udělá, je to malá investice do toho, že příště si zahraju a budu v tom lepší. Pokud nemám čas na tu hodinku, tak k čemu takovou hru vůbec spouštět.
    Je spousta lehčích her a takových, u kterých je člověk klidně na 5 minut a nebo na který se ani nemusí pořádně soustředit, nebo muže často odskakovat.

Jsem sice hráč, který stráví dost času hraním, ale to neznamená, že nezažívám to samé, co ta cílová skupina o které mluví, jediné s čím bych souhlasil je, že některé produkty mění nastavení ovládání s každým vydáním hry. Ale to je jejich problém. Pokud je člověk nováček, tak mu to nevadí, a pokud to hraje již po několikáté, tak mu nedělá problém si to přenastavit k obrazu svému, tedy pokud to není nastaveno bez možnosti změny (což často bývá u některých titulu a platforem).

PS: Když nemám čás tak si najdu nenáročnou hru a když čas mám, tak si připravím pití, jídlo a příjemně se usadím a pustím se do toho.. :)
    • Jack1947
      Hlavně si to jídlo nevemu k pc, abych si nezaprášil klávesnici. Neumastil (pokud to je nějaké maso např) myš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit